Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


02:27
26.03.2023
Неделя
34.239.173.144


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Нива на Посвещение


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Съюз на Първо Космическо Посвещение


(ключови думи: съвместен отдих и развлечения)


За първо посвещение е характерна пълната неуправляемост на отношенията. Партньорите се възприемат един друг като даденост и обръщат внимание преимуществено на собствената си персона, давайки й пълна свобода. Представата за егрегор на двойката, а също и за задълженията един към друг или пред самия себе си във връзка с партньора отсъстват. Съвместните медитации - както положителните, така и отрицателните (скандали, свади - физически и астрални), се преживяват като абсолютна даденост, която не трябва да се променя. Отношенията в такава връзка се развиват в точно съответствие със строгата програма на егрегора на двойката; партньорите могат „случайно” да се срещат и разделят, да се помиряват и карат, но за тях този процес е абсолютно неуправляем.
При хармоничен вариант това може да бъде приятна необременителна дружба, не прекалено близка и даваща на двамата не особено много, но и не толкова малко: възможност приятно да планираш свободното си време, например за чашка чай, игра на карти или разходка в гората. Все пак на това ниво всички сравнително интензивни и значими за партньорите взаимодействия ще им донесат маса неприятности (възможно е също така и положителни емоции), основно заради нежеланието или неумението дори за частична адаптация към партньора - например той да се научи да не настоява в ситуации, които за другия като цяло са безразлични, а за него по някаква причина много важни.
Връзките от първо космично посвещение рядко са равноправни (изключвайки много далечните и хладни отношения). Най-често един от партньорите е жесток диктатор и лидер, а вторият - негов покорен или непокорен роб. При това вътрешният, подсъзнателно осезаем смисъл на отношенията може да бъде противоположен, т.е. видимият роб да е господар, а господарят - марионетка. Понякога партньорите си разделят сферите на влияние, но отношенията в пределите на всяка от тях псе пак протичат по описания тип.
За такива връзки е характерно чувството на пълна безпомощност един вид фатализъм, пред разгръщащите се събития: те, партньорът, а и човекът сам за себе си са абсолютно непостижими и неуправляеми. Разбира се, такъв род усещания са доста неприятни и често се изтласкват в подсъзнанието.
Характерните отношения при първо космично посвещение са представени от четири синастрични аспекта: съвпад, опозиция, тригон и квадратура.СИНАСТРИЧЕН СЪВПАД. Този аспект дава съгласуване на енергиите на планетите, и у нас с партньора възниква ефекта на общността и доброто настроение, понякога дори прекалено хармонично взаимно съгласуване на ролите и действията. Тук тълкуването зависи не толкова от същността на планетите в съвпада, колкото от общото разпределение на нашите роли, акцентите и аспектите на планетите в наталните карти.
Общият смисъл на съвпада при първо космично посвещение е мъртво сцепление, т.е. активизацията на моята планета задължително води до активизация на планетата на партньора, при това характерът на взаимодействието практически не зависи от нас - за него може да се съди по наталните и синастрични аспекти към съвпада. Синастричният съвпад е енергичен аспект, т.е. между планетите възниква напрежение - както между боксьори на ринга, и неговото решение е неуправляемо от нас - егрегорът на двойката си прави своите експерименти и околните може да ни наблюдават с интерес. Обаче чрез синастричния съвпад е възможно да става и мощно изтичане на енергия - особено ако в него участват Сатурн, Плутон, Нептун или Луната, и тогава повтарящите се отрицателни медитации буквално ще изтощават партньорите, а понякога и заобикалящия ги външен свят.
Синастричният съвпад, дори на едноименни планети, не дава съперничество - тук ние с партньора сме единни и разпределението на енергията се осъществява от егрегора на двойката. Например за синастричния съвпад на моето Слънце със Слънцето на партньора е характерно волево управление - да речем аз командвам - партньорът се подчинява, но го прави някак несъзнателно - без да се съпротивлява и да противопоставя своята инициатива на моите намерения. А ако в някакъв момент той се окаже по-силен, аз ще му подчиня своята воля, също несъзнателно.
Персоналните ефекти от синастричните съвпади трябва да се определят според наталните аспекти на планетите. Разбира се, отначало ще ни привлекат синастричните съвпади на хармоничните планети, но тяхното действие бързо ще ни омръзне. Много своеобразни ефекти възникват при съвпад на моя хармонична планета с поразена планета на партньора. Отначало неговото напрежение намалява и той усеща огромна помощ и поддръжка от моя страна, без да полагам каквито и да било усилия; на мен ми е много интересно и поучително с него. Обаче тези първоначални аванси и намеци от егрегора на двойката, имащи предвид моята реална помощ за партньора, бързо ще се изчерпат и при нас ще настъпи взаимно разочарование. Впрочем, при силно включване на поразената планета и съпътстващите го значителни неприятности и преживявания, той може отново да се обърне към мен и аз много скоро да направя нещо за него. Съвпадът на поразени планети дава взаимно неудоволствие и куп претенции, и ние инстинктивно ще избягваме тяхното включване, което обаче не винаги ще ни се отдава. Така се поставя въпроса за личната проработка на тези планети, т.е. всеки от нас ще разбере, че в това отношение партньорът носи само неприятности и трябва да направя нещо сам.

СИНАСТРИЧНА ОПОЗИЦИЯ - аспект на непримиримите, но безрезултатни битки с партньора и постоянното делене на енергията на егрегора на двойката. Ако към опозицията има облекчаващи тригони (натални или синастрични), то тези сражения могат отначало да донесат много радост и веселие, понеже няма да се възприемат сериозно и ще напомнят спортни състезания. Обаче с времето, когато отношенията започнат да се изчерпват (а за първо посвещение това е нормално правило), елементите на антагонистично съперничество и желанието за придръпване на чергата към себе си ще възникват все по-често и ще се преживяват от партньорите все по-напрегнато.
Внимателното наблюдение (към което обаче партньорите няма да са склонни) ще покаже, че сблъсъците и съперничеството и борбата се увенчават с видим успех ту за единия, ту за другия партньор независимо от техните усилия: просто едни периоди се оказват по-силни и успешни за първия, а други за втория. Най-напрегнатият вариант е синастричната опозиция на наранени планети - тогава победеният горко плаче и може да бъде принуден да премине към проработка на съответната планета в своята лична карта и това задължително ще му е от полза дори ако в отношенията си с партньора той остане непримирим
Най-жестокият вариант се получава, когато хармонична планета на единия се намира в опозиция с наранена планета на другия. Тогава възниква своеобразна игра на котка и мишка в която веселата печеливша игра на единия се превръща в мъчение за другия, което ще мине напълно незабелязано от победителя. Обаче след известно време първият партньор ще получи известна кармична отплата, която може да се транслира и чрез други синастрични аспекти (или да премине в съвсем други сюжети, които не са свързани с дадения партньор). Второто значение на синастричната опозиция е антагонизъм и противопоставяне на двойката на външния свят, но тази реакция е слаба, просто защото двойката рядко се усеща единна. Но ако това някога все пак се случи, то такава опозиция може да служи като съдбовна причина за разрив.
Своеобразно се проявява синастричната опозиция на женска и мъжка планета, например на моята Луна към Марс на партньора. Тук аз ще съм склонен да поставям партньора пред дилема: или той да насочи цялата си енергия в грижа за мен или аз напълно ще го игнорирам. Последната ми реакция ще го доведе до бяс, понеже в неговата реалност моята главна функция е поддръжка на действията му, и само да започна да се отклонявам от това, той ще се нахвърли върху мен с все сила, обвинявайки ме в равнодушие, егоизъм и прочие.
Обаче ако аз съм опитен вампир, ще мога просто да изсмуча цялата му енергия - той ще остане в пълно изтощение и отчаяние, а аз ще съм сит, но с огромни синини на астралното, етерното, а понякога и на физическото тяло.

СИНАСТРИЧЕН ТРИГОН - аспект на радостния и хармоничен съвместен отдих и въобще с нищо не помрачаваното потребление на енергия от егрегора на двойката, а при случай - и от целия околен свят, който може силно да недолюбва този аспект.
При включване на синастричния тригон партньорите се просто добре - те си почиват както от собствените проблеми на всеки от тях, така и от взаимните конфликти и противоречия; тук напрежението спада и те могат да се радват известно време на живота и един на друг. Наистина, с времето тригонът може да доскучае, но ако планетите, които го образуват не са съвсем хармонични в картите на партньорите, това дълго няма да се случи. Тук опасност има по-скоро от страна на външния свят, от който синастричния тригон тегли порядъчно количество енергия и хармония. Работата е там, че на първо космично посвещение хармонията в отношенията винаги се постига за чужда сметка - или на егрегора на двойката или на външния свят, който се изпълва със сивота и униние около партньорите или изпада в депресия. Така например две госпожички със синастричен тригон между Венерите могат да се чувстват много комфортно във всякакво обкръжение. Те са напълно погълнати една от друга - от своята красота, остроумие и блясък, приемайки мимолетните мъжки знаци на внимание като не обръщат поглед към техните непосредствени източници - и след известно време силният пол ще започне да се чувства крайно неуютно и не на място, оказвайки се не по силите му да раздели съблазнителния тандем и да привлече вниманието му.
Въобще в еволюцията на синастричния тригон на първо посвещение могат да се различат 4 основни фази:

I фаза - енергията се транслира от егрегора на двойката и от околния свят, на партньорите им е безпричинно комфортно и добре един с друг;

II фаза - енергията на егрегора на двойката естествено се изразходва от единия от партньорите, за втория не остава почти нищо, макар че той по инерция очаква нещо;

ІІІ фаза - енергийният обмен става много естествено, но хоризонтално, т.е. единият от партньорите влиза в ролята на вампира, но и на двамата им се струва, че другояче не би могло и да бъде;

IV фаза - сива медитация, т.е. при взаимодействието и двамата партньори са обзети от лека уютна депресия като и двамата губят своята енергия.

Например синастричният тригон на мъжката Венера с женската Луна могат в началото на техния съвместен живот да им доставят много радост и то не само сексуална; например те могат с наслада да се развличат един друг по следния начин: жената готви вечеря, а мъжът с вкус подрежда масата, след което храната се изяжда с ентусиазъм, а съпрузите с обожание се гледат един друг през цялото това време. Обаче постепенно тригонът губи силата си и се получава своеобразна модалност на вялото задължение: „Защо ли не застелиш масата”. И едното и другото се правят, но вече без предишния ентусиазъм. Във втората и третата фаза двете задължения могат да преминат вече към единия от двамата, а на четвъртата започва досадното ежедневие и дори обичайната сексуална хармония не предизвиква нищо друго освен скука.

СИНАСТРИЧЕН КВАДРАТ на първо посвещение е аспект на съдбовното неразбиране един друг и на разнообразните неприятности и препятствия, причините за които всеки от партньорите е склонен да вижда предимно в другия. За жените особено тягостни са синастричните квадрати на наталната Луна и Нептун, за мъжете - на Слънцето и Марс, и за всички без изключение - на Венера, Сатурн и Плутон.
Ако синастричният квадрат се образува от постоянно активни планети на партньорите, то измъчвайки се известно време, те скоро ще се ненавидят един друг и ще се разделят, само ако не открият общо поле за целенасочена дейност и не преминат на второ посвещение - там квадратурата или ще изчезне или ще зазвучи по съвсем друг начин.
Ако пък планетите от синастричната квадратура не се включват прекалено често или са поставени хармонично в наталните карти, партньорите могат все пак да търпят влиянието й или да материализират енергията в безобразни скандали или сцени на ревност, ужасните вибрации на които ще им помогнат да усвоят хармоничните натални аспекти.
Положителните (в известна степен) влияния на синастричните квадратури могат да се изразят като стремеж на партньорите да се обединят и да насочат възникващата между тях агресия, злоба и други сродни чувства към трето лице или към външния свят като цяло. Тогава те ще могат да станат проводници на много опасен егрегор, който при това по своему ще ги обедини - например срещу собственото им дете.
Обаче негативните медитации на двойката все пак действат разрушително не само на външната среда, но и на отношенията между партньорите, на тях самите, и те започнат да деградират.
Разбира се, интерпретирайки синастрията трябва да се отчитат не толкова отделните аспекти, но и тяхното разположение - винаги много своеобразно като цяло, а също така и факта, че в реалността на отношенията вътре в двойката от 1-во посвещение аспектите и даже планетните принципи най-често са зле диференцирани - това трябва да направи астрологът в процеса на консултация. Обаче най-често може да се отделят един-два синастрични аспекта, около които се върти вълнуващият партньорите сюжет, и да им се обясни в какво се състои въпросът - и все пак на 1-во посвещение конструктивната работа с клиента е практически невъзможна - ако те настояват на чисто потребителското отношение един към друг и към външния свят. В края на краищата Вселената не е шоколадов бонбон, който трябва да се разопакова лесно и с широко отворена уста, като в известната приказка „Лисицата и сиренцето”, ловко да го глътнеш.

Папка: Нива на Посвещение | Добавил: Пим (07.04.2009)
Разгледан: 3467
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          34.239.173.144