Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


01:54
26.03.2023
Неделя
34.239.173.144


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Нива на Посвещение


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Съюз на Четвърто Космическо Посвещение


(ключови думи: съвместна еволюционна работа)


Всяко следващо посвещение в голяма степен отрича постиженията на предходното; и точно както третото практически обезценява постигнатите във второто конкретни резултати, от гледна точка на четвъртото, трето посвещение не е нищо повече от подготовка за истинска еволюционна работа в двойка, което, разбира се, изглежда твърде наивно в очите на двойка от пето посвещение...
На нивото на 4-то космическо посвещение съюзът вече съзнателно изпълнява програмата за действие на своя егрегор, но я вижда само в нейните главни очертания. Много конкретни детайли и подробности остават незабелязани и съответно далеч не всички обстоятелства от вътрешния и външния живот на двойката могат да бъдат еднозначно интерпретирани от нея - поне от гледна точка на егрегора на тази двойка. Освен това програмата се възприема от партньорите като не напълно съответстваща на тяхната лична и общо социална етика, и за тях е много важно да постигнат равновесие. Най-напред чрез коригиране на своята картина на света и по-фино, отколкото на 3-то посвещение, взаимно съгласуване - както в психологически план, така и във външните действия. На 4-то посвещение партньорите първоначално съвсем реално усещат всеобхватността на системата на техните отношения и взаимодействия: всяка постъпка или събитие се отразяват на егрегориалната програма и на техните отношения като цяло, и да се привикне към това може да бъде доста трудно.
Трудностите и свободата на 4-то посвещение в очите на двама от 2-ро посвещение изглеждат възмутително, но те съвсем не могат да видят всичко - партньорите на 4-то посвещение сами имат минимум 4-то посвещение всеки. Да се описват техните взаимодействия и проблеми на обикновен език е доста сложно, още повече, че авторът не смее да следва Данаил Андреев като се възползва от метафори от типа „ликуващото поле на сияйните ефири”, в каквото поле несъмнено попада при своите високи медитации двойката от 4-то космично посвещение.
Затова авторът ще се ограничи с много кратки коментари по повод интерпретацията на дъговите синастрични аспекти в синастрията на 4-о посвещение, оставяйки подробната разработка на тази тема на читателя.СИНАСТРИЧНАТА ОПОЗИЦИЯ на 4-то посвещение, най-общо казано, дава на двойката много голяма устойчивост и ясно разпределение на ролите, но все пак тук може да се появи необходимост от по-дълбоко разбиране на партньорите един друг отколкото е било достигнато на 3-то посвещение. Това се проявява особено силно, когато синастричната опозиция е подчертана, т.е. в нея участват стелиуми. Тогава егрегориалната програма изобилства с поврати, смени на курса и преразпределения на ролите.

СИНАСТРИЧНИЯТ СЪВПАД при 4-то посвещение се разглежда от партньорите като източник на творческа енергия от егрегора на двойката, която трябва правилно, т.е. в рамките на програмата, да се използва. Принципите на планетата на партньора от това ниво са вече добре диференцирани, така че съвпадът преимуществено се разглежда като благотворен аспект. Наистина множественият съвпад (стелиум) може да доведе до непредвидени ефекти и да се появи елемент на неуправляемост в отношенията на партньорите един с друг и с външния свят. Синастричният съвпад на два натални стелиума изисква големи усилия за овладяването им, а и те не винаги завършват с успех.

СИНАСТРИЧНИЯТ ТРИГОН на 4-то посвещение оказва на партньорите всестранна помощ, хармонизирайки ситуацията като цяло - но егрегорът точно ще сигнализира кога след почивката трябва отново да се съберат. Този сигнал не бива да се пропуска и още повече - да се игнорира, в което партньорите ще се убедят от личен опит. Същият този сигнал ще прозвучи и ако някой от тях се опита незабележимо да прехвърли своята тежест върху другия.

СИНАСТРИЧНИЯТ КВАДРАТ на 4-то посвещение се разглежда от партньорите като добър материал за основа, а понякога и за стени на зданието, което строят. Тук той практически не се възприема от тях като препятствие - по-скоро като по-сложен и труден участък от пътя - стръмен склон, който обаче се вписва напълно естествено в околния пейзаж.

СИНАСТРИЧНИЯТ КВИНТИЛ на 4-то посвещение може да доставя на партньорите много радости в хармонично обкръжение, но и много безпокойства, особено ако е обкръжен от тердецили (натални или синастрични). Тук живостта и непосредствеността прекалено лесно преминават в анархия, затова се нуждаят от постоянен надзор.

СИНАСТРИЧНИЯТ СЕПТИЛ на 4-то посвещение остро поставя въпроса не само за чистотата в отношенията между партньорите, но и за чистотата на егрегориалната програма, която изпълняват. При това понякога възникна необходимост от просветляване на самия егрегор, в което партньорите могат косвено да помогнат.

СИНАСТРИЧНИЯТ СЕКСТИЛ на 4-то посвещение в много голяма степен се осъзнава от партньорите като избор, който им предоставя егрегорът на двойката. Решението се взема с отчитане на неговите възгледи и предпочитания, тъй като партньорите ги усещат (тук са възможни и изкривявания).

СИНАСТРИЧНИЯТ ПОЛУКВАДРАТ на 4-то посвещение се възприема от партньорите како възможност за управляване на света и един друг с различни магически средства от инструментален порядък (т.е. по пътя на построяване на модел на един или друг обект във финия свят и последващата му материализация). Тук се отнасят „твърдите” методи за въздействие върху човешката психика и енергетика - психологическото програмиране, хипнозата, примитивното биоенергийно въздействие. Тук партньорите се учат да бъдат акуратни един с друг, с егрегора на двойката и с външния свят. Полуквадратът дава силни, но груби ефекти, за които трябва да бъде получена директна санкция от егрегора на двойката.

СИНАСТРИЧНИЯТ НОНАГЕН на 4-то посвещение дава в много отношения осъзнаване от партньорите на ритуалите и повтарящите се сюжети, енергийният смисъл на които може да няма нищо общо с видимото съдържание на действията. Съвместните разходки, пиенето на чай и повтарящите се разговори могат да имат за партньорите смисъл на директно общуване с егрегора на двойката, чието присъствие се усеща много силно - те получават от него директни информационни съобщения и енергийна поддръжка.

СИНАСТРИЧНИЯТ ДЕЦИЛ на 4-то посвещение открива на партньорите някои езотерични възможности на човека, в частност - директното му взаимодействие с различни егрегори и най-напред с този на двойката. Взаимните контакти на партньорите се изпълват с почти религиозно съдържание (то, разбира се, зависи от рода на планетите, образуващи децила).

СИНАСТРИЧНИЯТ УНДЕЦИЛ на 4-то посвещение се преживява от партньорите вече не така остро като на 3-то. Тук се достига освен това и добро съгласуване, така че партньорите могат да облекчат болката и страданието един на друг, и действието на ундецила скоро се проявява в резките включвания и изключвания на информационно-енергийните потоци от различни егрегори, но и това понякога може да те провали.

Следващите аспекти се появяват само на 4-то посвещение и понеже са нови за партньорите, представляват за тях максимална трудност и интерес.


СИНАСТРИЧЕН ТЕРДЕЦИЛ - взаимно черно учителство. Смисъл на аспекта: партньорът ми показва моите най-дребни несъвършенства, достигайки в крайна сметка до ниво на безупречност. Възникват много дребни неприятности, често не заради недостатъци на самите партньори, а вследствие на тяхната недобра съгласуваност един с друг и с егрегора на двойката. При проработка следва високо съвършенство при изпълнение програмата на егрегора на двойката.

СИНАСТРИЧЕН КВАРДЕЦИЛ - взаимно духовно учителство във висшия смисъл на думата, също така и отработка на отношенията с егрегора на двойката като с висш духовен учител - чрез усвояване на едно или друго духовно учение. Тук е важно да не се бърка квардецила и септила, т.е. висшето и практическото духовно водачество. Иначе казано, аспектът ще покаже къде аз мога да бъда висш духовен учител на партньора и къде той за мен - в двата случая ние трябва да стоим мирно и да отговаряме.

СИНАСТРИЧЕН КВИНДЕЦИЛ - аспект на хармоничните живи духовни и едновременно душевни отношения, които е по-добре да ги изживееш, отколкото да ги описваш. Малко егоистично, но егрегорът разрешава.

СИНАСТРИЧЕН СЕДЕЦИЛ - ментално съгласуване на много високо ниво. Двойката може щателно да обмисли някакъв план, да се консултира с егрегора, и при неговото одобрение всичко ще стане както е предвидено. Професионално-магично сътрудничество посредством окултни науки и технически средства: астрология, нумерология, компютри и т.н. Опасността е от прекалено праволинейно отъждествяване на структурите и законите на финия свят със структурите и законите на плътния, и сложност във взаимоотношенията заради недооценяване на хуманното начало (все пак във всяко общуване хората са най-напред хора и чак тогава магове, а не обратното).

Авторът разбира, че дадените от него описания са много схематични и непълни; още повече, че най-важната тема за синтеза на синастрията той отмина с мълчание, макар да е съвсем ясно, че именно синтетичната картина на взаимодействието на всички синастрични аспекти - по положение и дъгови - дават повече или по-малко правилна представа за дадения съюз между двама души, тъй като отделните аспекти могат да се окажат напълно несъществени. Все пак целта на тази книга е много по-скромна - единствено само да привлече вниманието на читателя към необикновено актуалната, а толкова малко разработена тема за синастричната астрология, която в епохата на Водолея ще получи, според автора, голямо развитие.
Все пак не желаейки да остави читателя напълно разочарован и имайки предвид конкретните потребности на астролозите-консултанти по синастрия, авторът предлага кратко описание на всички дъгови синастрични аспекти, срещащи се при първите 4 посвещения (Приложение 1). Орбисите на аспектите, в зависимост от посвещението, са показани в Приложение 2; формулите, по които те са изчислени, вж. „Кабала на числата” и Приложение 5.
Папка: Нива на Посвещение | Добавил: Пим (04.04.2009)
Разгледан: 2444
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          34.239.173.144