Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:23
19.04.2024
Петък
3.234.244.181


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Дева на върха на 7-ми дом

С изгряващи Риби вие сте склонни да бъдете доста мечтателни и творчески настроени, понякога и небрежни по отношение на подробностите, така че често търсите партньор, който е организиран и ще ви приземи след полета на вашата фантазия. Позициите на Меркурий и Нептун може да ви покажат дали това е вярно, или се привличате от различен тип личност. Един клиент с Меркурий/Слънце във Водолей в опозиция на господаря на хороскопа, Нептун, в Лъв се ожени за актриса със съвпад Слънце/Меркурий в Риби. Той управлява нейната кариера.
Често вашият съпруг(а) е този, който контролира финансите, поддържа социалните ангажименти и като цяло ръководи семейните дела. Ако сте от поколението с Нептун в Дева, вероятно умеете да ръководите собствените си дела, а ако Нептун и Меркурий са в отрицателен аспект, може да имате противоречия с вашия партньор по отношение на детайлите от ежедневието.

Танцьорката Гуен Вердон има изгряващи Риби с Уран в съвпад с Асцендента; Дева е на върха на 7-ми дом, а Меркурий е в 10-ти дом и в съвпад с Венера и Юпитер, тригон с Луната в 6-ти дом и неточен тригон с Нептун. Като дете тя претърпяла травма и счупила краката си, но въпреки това майка й настоявала да взима уроци по танци още когато била на две години. Тя се появила пред публика, когато била на 6 години, и оттогава направила прочута кариера на сцената и в киното. За нея бракът бил определено едно прекрасно преживяване, ако обърнете внимание само на 7-ми дом. Но както постоянно напомняме на нашите ученици, трябва да преценявате цялата карта, не само една част, ако искате да разберете как човек я реализира.

В картата на Вердон Меркурий не само управлява 7-ми дом, той също управлява 4-ти дом, който представя произхода. С благоприятните аспекти на Меркурий като че ли тя е имала добра връзка с нейния родител от 4-ти дом и щяла да търси подобно поведение от страна на своя партньор. Тук Близнаци предполагат интелектуална атмосфера, а с Меркурий в 10-ти дом в Стрелец се предполага родител, който бил преуспяващ, устремен и философски настроен. Плутон е в 4-ти дом в опозиция на Юпитер в 10-ти дом и квадратура с Марс в 1-ви дом. Това са провокативните аспекти, които най-добре се изчистват чрез някакъв вид физическа активност (Марс е в Овен).
Нейните родители може би не винаги са били на едно мнение с нея (Юпитер в 10-ти дом в Козирог в опозиция на Плутон в Рак в 4-ти дом), но благоприятните аспекти от страна на Сатурн и Уран към Плутон и тритонът на Юпитер към Луната предполагат, че Гуен ще притежава оптимизъм и надежда в осъществяване на връзките си, основавайки се на това, което е преживяла в дома.
На 17 години тя прекъснала своята танцьорска кариера, за да се ожени за един писател, на когото родила син, Джеймс. Този ранен брак завършил с развод пет години по-късно.

С Меркурий, господар на нейния 7-ми дом в 10-ти, не е изненадващо, че се е омъжила за някой, който е бил ориентиран към кариерата си. Съвпадът на Меркурий с Венера предполага, че тя навлиза дълбоко и ангажирано в партньорствата с много любов. Тритонът към Луната в Дева в 6-ти дом подкрепя способността и нуждата й да работи със своя партньор, какъвто е случая с нейния втори съпруг Боб Фос. Човекът с Дева на върха на 7-ми дом често търси партньор, който е перфекционист. Ние не знаем нищо за нейния първи съпруг, но Фос е бил изключително старателен. Нейният Меркурий в 10-ти дом й дава търсене на някого, когото да гледа с респект, а съвпадът с Юпитер и господството му над 10-ти дом показва партньор, който е бил способен на големи постижения.

На 35 години тя се омъжила за своя партньор по танци и хореограф, Боб Фос. Тяхната връзка продължила 12 години и въпреки че се развели, тя продължила да работи и танцува с него.

При всичките благоприятни аспекти на 7-ми дом, от къде идват тези два развода? Вердон има Уран, сигнификатор на неочакваното, в опозиция на върха на нейния 7-ми дом (Десцендента). С двата мъжки архетипа, квадратурата между Слънцето и Марс и куинконса на Слънцето с Нептун тя не винаги е виждала ясно връзките си с мъжете и не е могла да ги контролира разумно.
За да добиете по-добро разбиране за нейната връзка с втория й съпруг, трябва да разгледате нейния 9-ти дом. Марс и Плутон го управляват, като Марс е в Овен в 1-ви дом в куинконс със Сатурн в 8-ми дом, в тригон с Нептун, в 6-ти дом и в квадратура с другия господар на 9-ти дом, Плутон, в Рак в 4-ти дом, както и със Слънцето. Тя и Фос определено танцували прекрасно заедно (Нептун); тя силно се идентифицирала с него (Марс в 1-ви дом), но може би техните сексуални нужди не били в пълна хармония (Сатурн в 8-ми дом). Квадратурата между Марс и Плутон е трудна за преодоляване и очевидно тя трябвало да научи повече от тази връзка за ценностите, парите, и повече от всичко, за собствената стойност (Марс също управлява 2-ри дом).
Но за да се разберат напълно обстоятелствата около тази връзка, трябва да сравним картите и да обсъдим съвместимостта и дълготрайните фактори, както и тяхната съставна карта, което ще направим в Част ІV.
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (15.06.2009)
Разгледан: 3886
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.234.244.181