Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
The 9th D


04:05
19.11.2019
Вторник
35.170.76.39


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5]Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61]Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4]Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4]Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4]Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4]Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1]Статии [18]


Позиции на Домовете 4-ти и 10-ти

Четвърти дом представя вашите корени, дома, който родителите, обикновено майката, са създали за вас, така че това, което наистина искате или очаквате от другите, е показано чрез този дом повече, отколкото чрез всеки друг. Тук вие получавате първите си грижи или тяхната липса. Родителите дават тон за дълбоките предпоставки във взаимоотношенията, а архетиповете, чрез които те са представени астрологически, могат да ви помогнат да разпознаете някои от моделите. Дали вашата майка/баща/4-ти дом/Рак/Луна ви дават цялата любов и обич, за които чувствате, че имате право, и за които копнеете? Било ли е вашето детство щастливо, или тъжно? Били ли сте безгрижни, или сте поели отрано отговорността за вашите братя или сестри, или за болен роднина? Чувствали ли сте се защитени, или пренебрегвани? Стимулирани или възпрепятствани? Четвърти дом представя всички тези неща, както и други евентуални тенденции и потенциални развития. Като осъзнаете своите корени и детско обкръжение, за вас ще е по-лесно да разберете какво изисквате от другите, особено в интимните взаимоотношения.

Точно както 4-ти дом обрисува вашия произход, дома, от който идвате, противоположният дом, 10-ти, представя кулминацията, която ще достигнете - не в духовен или религиозен (9-ти дом) смисъл, а по един много практичен и материален (Козирог) начин. Четвърти дом Рак/Луна представя родителската защита и подкрепа;

Козирог/Сатурн/10-ти дом илюстрира родителската дисциплина и авторитет, наложените ограничения и ви държат в рамките на семейните правила и принципи, които ви учат на това, което по-късно се превръща в закони и съобразителност. Традиционно детето си представя бащата като този, който печели парите, авторитетната фигура, 10-ти дом.

Върхът на 10-ти дом е точката на егото в хороскопа и развитието на вашето его идва като резултат от това как се справяте с авторитетната фигура във вашия живот. Тъй като сте се научили да се подчинявате на семейните правила и разпоредби, вие трябва да се научите да познавате и разбирате кои сте вие като индивиди.
В този момент, трябва отново да подчертаем това, на което сме ви учили многократно: Рождената карта е пътна карта; вашият път е този, който поемете; това с вашият избор!

Свободната воля, както и житейските обстоятелства, обикновено определят кой родител е представен посредством 4-ти или 10-ти дом. Астролозите застъпват различни мнения за това кой дом кой родител представя. Някои държат на това, че 4-ти дом винаги отразява майката, а 10-ти дом бащата; други са сигурни, че е обратното; друга група астролози казват, че в картата на жена 4-ти дом символизира бащата, а описва майката в мъжки хороскоп. Ние не се опитваме да приписваме определен дом на определен родител; напротив, чувстваме, че вие би трябвало да разберете основния смисъл на 4-ти и 10-ти дом, считайки че картата има изгряващ Овен и Рак на върха на 4-ти дом. Знакът Рак характеризира полагането на грижи, дори символът изобразява защитен модел, защита както за самия себе си, така и за другите. Тази характеристика обикновено се приписва на жената или майката, но животът не винаги следва описанията в учебниците. Често бащата е сърдечен и по-любящ от майката, която може да въдворява дисциплината (10-ти дом) в семейството. В съвременното домакинство бащата може не само да сменя пелени, но да влезе в ролята на домакин, докато майката се занимава със светските дела и издържа семейството (10-ти дом). В този случай вие, детето, ще възприемете кого като грижовния 4-ти и кого като авторитетния 10-ти дом? Когато сте малки, и двамата родители могат да бъдат представени посредством 4-ти дом, защото сте склонни да ги виждате като едно цяло, представляващо дома и семейството.
Както многократно сме повтаряли, всеки хороскоп е уникален и макар че може правилно да сте предположили кой дом отразява съответния родител, най-добре е да попитате вашите клиенти как те чувстват техните родителски сигнификатори, преди да направите някакво окончателно заключение.
Имаме типичен пример за това какво може да се случи: Една наша ученичка има Рак на върха на 4-ти дом с Луна в Дева в 6-ти дом: тя прави тригон със Слънцето, Венера и Меркурий в Телец във 2-ри дом; Сатурн, господар на нейния 10-ти дом, е в Скорпион в опозиция на нейния стелиум в Телец. Изглежда, че майката е много добра (Луната има три тригона, два секстила и опозиция с Уран), може би малко придирчива (Луна в Дева) и вероятно държи на работната етика (6-ти дом). Бащата би могъл да изглежда доста взискателен (Сатурн в опозиция на стелиума Слънце/Меркурий/Венера).
Ето какво казва тя: "Баща ми беше най-любящият и внимателен мъж, когото някога може да срещнете. Той бързаше да се върне у дома след тежкия работен ден и ни водеше, мен и брат ми, да ядем сладолед или да играем на топка, или други забавни неща, които можехме да правим заедно. Той ни прегръщаше и целуваше, насърчаваше всичките ни усилия, възнаграждаваше добрата ни работа в училище и ни учеше на нещо ново всеки ден. Майка ми беше много артистична; тя пееше хубаво и прекарваше 90% от времето си в пеене, взимане на уроци, участвайки във всички дейности, свързани с нейната кариера, и имаше много малко време за нас. Тя беше наистина красива и рядко ни прегръщаше от страх да не развалим прическата или грима й. Изключително стриктна, тя държеше нейните деца да бъдат видени, а не чути, да поддържаме стаите си както и външността си, чисти и спретнати. И двамата ни родители имаха принос към семейните финанси, но баща ми определено притежаваше всички качества на Рак и 4-ти дом, докато майка ми добре се описваше чрез Козирог и 10-ти дом."
Поуката от тази история: Попитайте вашите клиенти/приятели/роднини как възприемат своите родители, преди вие да вземете решение.

Особено важно е да запомните, че родителските или мъжките/женски архетипове не се намират само по оста 4-ти/10-ти дом, но също и в планетите, особено Слънцето и Сатурн (мъжки), както и Луната и Венера (женски). Понякога дори Марс (мъжки) и Плутон (женски) могат да хвърлят светлина.
Както винаги в астрологията, имайте предвид цялата карта, независимо от това кой дом интерпретирате. Не си правете прибързано заключения; няма абсолютни неща.
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (06.05.2009)
Разгледан: 2176
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          35.170.76.39