Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
The 9th D


23:56
17.11.2019
Неделя
3.92.92.168


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5]Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61]Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4]Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4]Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4]Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4]Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1]Статии [18]


Овен в 4-ти дом - Везни в 10-ти дом

Овен на върха на 4-ти дом - Везни на върха на 10-ти дом

С Овен на върха на 4-ти дом вие вероятно "идвате" от един активен дом, но противно на това, което много астрологични книги твърдят, не би трябвало да има борба в този дом, дори Марс да е в него. Безспорно съществуват много приливи и отливи. Ако господарят на нашия 4-ти дом, Марс, е много лошо поставен, може да отбягвате интимни взаимоотношения от страх да не бъдат разрушени, както е било във вашата ранна среда.
Ако 4-ти дом характеризира вашата майка, тя може би е била много динамична, докато ви се радва може и да ви смъмри. Овен е знакът на Аза - така че вашата майка може да е по-ангажирана със собствените си дела, отколкото с вашите. Въпреки някои психологически задръжки, причинени от небрежното отношение на майката, накрая вие ще искате да изкажете някои твърдения за това какво се случва във вашия дом. Ако вашият партньор е много силен и своенравен (каквато е била майката), това може да предизвика някои битки, които учебниците често приписват на Марс.
Везни на върха на 10-ти дом не означава непременно, че вашият баща или авторитетната фигура в дома е точна и уравновесена - много зависи от това къде е разположен господарят Венера, какви аспекти прави и какви други планети са разположени в дома. Най-общо казано, това разположение означава някой, с когото се разбирате, който ще ви изслушва, който издава нареждания или създава ограничения посредством такт и дипломация. Ако Венера не е много ранена, вие ще се научите да приемате ограниченията, без да негодувате.
Каролин Кенеди Шлосберг, дъщеря на президента Джон Ф. Кенеди и Жаклин Кенеди Онасис, има Овен на върха на своя 4-ти дом и Везни на върха на 10-ти. Марс, господарят на 4-ти дом, който вероятно представя нейната майка, е включен в предизвикателна Тао-квадратура с нейната Луна (отново майката) и Уран. Въпреки че на пръв поглед тя се е разбирала с майка си (Луна тригон с Медиум цели, секстил с Асцендента) и приемала нейната дисциплина и авторитет (Луна секстил Сатурн), тя вероятно е имала някои спречквания или разправии (Марс квадратура с Уран) с нея, може дори да е изпитвала известна женска ревност, докато е израствала.

Бащата, от друга страна, частично описан чрез Везни на върха на 10-ти дом, с господар Венера в Козирог във 2-ри дом в квадратура с Юпитер в 10-ти и Нептун също тук, заема внушителни размери (Юпитер разширява, Нептун завоалира). Каролин вероятно прекалено го е идеализирала, както обикновено правят децата, когато любимият родител се отдръпва още в ранните им години на развитие.
Запомнете: ако не можете да помолите хората да опишат своите родители, вие бихте могли само да гадаете кои домове кого символизират, а много често детето вижда родителите като едно цяло - "моите родители" ме накараха да направя това или онова; "моите родители" установиха правилата, обичаха ме, изоставиха ме или каквото и да било друго. Тъй като Дж. Ф. К. бил убит, когато Каролин била само на шест години, тя вероятно променила своето възприятие и "прехвърлила" майка си от нейния 4-ти дом в 10-ти.
Какво влияние е могло да окаже това върху нейните очаквания по-късно в живота? Двата женски архетипа, Луната и Венера, са във 2-ри дом, съответно в Козирог и във Водолей. Явно Каролин е била учена от малка какво означава да си Кенеди: ценностите, които се очакват от нея, и положението (Венера управлява 10-ти дом), което й подхожда. Мъжките архетипове, Слънцето и Сатурн, са в 12-ти дом в Стрелец, което показва, че тя счита баща си за философски и оптимистично настроен (Стрелец) и че не може наистина да облече чувствата си към него в думи (12-ти). Тези чувства ще се превърнат в част от това, което тя иска от връзките й с мъжете.
Както обсъдихме преди, трябва да добавите нуждите на 7-ми дом към горното уравнение, което в случая на Каролин показва, че тя се нуждае от интелектуално стимулиране (Близнаци на върха на 7-ми дом), разнообразие и от някой, чийто житейски мироглед е подобен на нейния (господар на 7-ми дом, Меркурий, в Стрелец в нейния 1-ви дом).
Нейният съпруг Едуин А. Шлосберг като че ли попълва сметката много добре. Той е с 13 години по-възрастен, въплъщавайки зрялата и защитна същност, която тя очаква от мъжа (господарят на 10-ти дом в Козирог). Въпреки че той официално управлява консултантска фирма, Шлосберг е описван като многостранна личност, с много таланти, брилянтен философ, писател, дизайнер и художник, истински ренесансов тип, перфектното описание на Близнаци на върха на 7-ми дом и Меркурий в Стрелец.
Забележете, че в картата на Каролин Венера не само управлява родителския 10-ти дом, но също и 5-ти дом на любовните афери. Тя се привлича от такъв тип мъж, който се впуска не само в сериозни рискове, но и лекомислени преживявания.
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (05.05.2009)
Разгледан: 3582
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.92.92.168