Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


03:21
26.03.2023
Неделя
34.239.173.144


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Телец в 4-ти дом - Скорпион в 10-ти дом

Телец на върха на 4-ти дом - Скорпион на върха на 10-ти дом

С Телец на върха на вашия 4-ти дом, символизиращ вашия дом, наследство и психологически корени, се очаква да се наслаждавате на хубавите страни на живота или защото сте израснали в заможно семейство, или защото сте били учени да цените такива неща, като музика, изкуства, дизайнерство, цветя и всичко друго, което е красиво или ценно. Ценностите са важни за вас, не само материалните, и вие може инстинктивно да чувствате дали нещо си струва, или не. Ако позицията на Венера не опровергава това, вие сте лоялни по природа и предпочитате стабилен живот пред постоянните промени, които дава Овен на върха на 4-ти дом.
Скорпион на върха на 10-ти дом показва властен родител, който установява правилата, без много да се интересува от това какво вие, като дете, казвате или искате. Този "командващ" тип родител може да изиграе отрицателна роля, ако Плутон или съуправителят Марс имат неблагоприятни аспекти. Ние имаме доста примери в нашите досиета за клиенти със Скорпион върху МС, които са се бунтували в младостта си срещу диктата на родителите, след което по-късно не са били в състояние да поддържат интимни взаимоотношения.

Красивата италианска актриса София Лорен, илюстрира как травма, нанесена в детството, както и липсата на родител, могат да окажат влияние върху бъдещите взаимоотношения. Венера, господар на нейния 4-ти дом, е в 8-ми дом в съвпад с Нептун и тригон с Асцендента. В нейните очи майката била обаятелна. въпреки това тя може би не с могла да я вили ясно (Нептун): тя била придирчива и взискателна (Дева), както и доста обсебваща (8-ми дом) но София знаела, че тя имала добри намерения(Венера прави тригон с Асцендента).За да добави нещо необичайно и вълнуващо към тяхната връзка. Уран прави точен съвпад с върха на 4-ти дом. Трансформацията на София от "извънбрачното, потъналото в бедност момиче", както тя сама описва себе си, в една от най-красивите, известни и богати жени в света би могла да се определи изключително в стила на Уран.
Скорпион на върха на 10-ти дом е управляван от Плутон в Рак в 7-ми дом, формирайки проблематична Тао-квадратура с МС, когото той управлява, Юпитер и Уран. Представата на София за мъжкия архетип, персонифициран от нейния баща в детството й, определено не е бил от най-благоприятните. Плутон прави квадратура с Юпитер в 9-ти дом, което би могло да покаже ранен копнеж да бъде ръководена от мъж, а квадратурата с Медиум цели представя предизвикателство към бащата и авторитетите, Квадратурата към Уран би могла да покаже бунтарска природа, но всичко това неизменно означава силната воля на този, който оцелява. Тъй като Плутон е фокусната планета в Тао-квадратурата в 7-ми дом, бъдещият брачен партньор непременно ще отразява много от чувствата на София към баща й. Двата мъжки архетипа. Слънцето и Сатурн, правещи куинконс помежду си, са друг показател за множеството приспособявания, които е трябвало да направи, преди да може да се помири с частта анимус от своята природа.

София Лорен е била по-голямата от двете извънбрачни дъщери на Рикардо Циколоне и преуспяващата актриса, приличаща на Грета Гарбо, Ромилда Вилани. Родителите й никога не се оженили, въпреки това на София било дадено правото да използва името на баща си, но само след като години по-късно платила на баща си един милион лири, било позволено на по-малката й сестра, Мария, да носи името Циколоне. (Съуправителят на 10-ти дом Марс е в Лъв в 8-ми). Тя се възхищавала на майка си и твърди, че по време на Втората световна война: "Сестра ми и аз щяхме да умрем от глад, ако майка ми не излизаше на улицата и буквално не просеше храна", но с по-тъжна нотка тя също разкрива, че: "Майка ми ме подтикна към актьорството. Аз никога не съм имала истинско детство. Никога не съм се разхождала на брега и не съм се обикаляла насам-натам с другите деца, смеейки се."
Спомените от нейното детство са сладко-горчиви "Ако имате много трудно детство, помъдрявате, защото трябва да се изправите срещу фактите на живота още от рано." За баща си тя казва: "Той напълно се беше отрекъл от нас. Виждала съм го само шест пъти в живота си, макар че той ме е формирал като личност повече от всеки друг мъж." (Плутон включен в Тао-квадратура.) София си припомня, "Често се чудех какво ли си мисли той, когато ме гледа на екрана", научавайки, че до края на живота си баща й е прекарвал много часове в тъмните салони, гледайки филмите на дъщеря си. "Сред най-грандиозните подаръци, които съм получавала, споделя тя веднъж, един от най-страхотните беше единствената играчка, която някога баща ми ми е подарявал, малко синьо автомобилче с моето име на него."
В друго интервю тя казва: "Мечтата на живота ми беше да имам баща, ето защо аз го търсех навсякъде. Прекарах голяма част от живота си, в търсене на негови заместници." Една такава фигура в нейния живот, безспорно е нейният съпруг. Карло Понти, с 21 години по-възрастен от нея. Тя станала негово протеже още на 15 години и още тогава той я подготвя за световноизвестна звезда. Женен по това време, Карло бил обвинен в двубрачие, тъй като неговият развод в Мексико и последвалия му брак със София, не били признати в Италия. Отнело им 15 години и приемане на френско гражданство, за да признаят брака им. На София били необходими още пет години и четири мъртвородени, за да роди накрая два здрави сина.

Луната, която управлява 7-ми дом на София, е в съвпад със Сатурн, което показва, че в брака тя предпочита отговорен, вероятно по-възрастен мъж; с две планети във Водолей тя не би търсила обикновен тип; той или обстоятелствата около него трябва да бъдат отличителни и необикновени. Това, че София с търсила "заместник на бащата" във всяка една от сериозните си любовни връзки, е доста видимо; Всеки астролог или психолог може да проумее това. Защо избира Карло Понти, вместо филмовия идол Кари Грант, също с много години по-възрастен от нея и определено много привлекателен, е по-лесно да открием в сравнителната карта, отколкото в нейната рождена карта, въпреки че и двамата мъже имат много допирни точки с нея. Любовта, доверието (важно за нейното Слънце в Дева и Асцендент в Козирог), предаността и дори навикът изиграват своята роля. Понти е заместил баща й на възраст, когато тя отчаяно се е нуждаела от някого. Той я въвел във филмовия свят, не по-малко свързан с Рим, отколкото с Холивуд, за да се превърне в истинска звезда, да спечели Оскар, както и много други награди и почести.
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (04.05.2009)
Разгледан: 3688
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          34.239.173.144