Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
The 9th D


23:37
17.11.2019
Неделя
3.92.92.168


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5]Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61]Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4]Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4]Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4]Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4]Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1]Статии [18]


Близнаци в 4-ти дом – Стрелец в 10-ти дом

Близнаци на върха на 4-ти дом – Стрелец на върха на 10-ти дом

Меркурий в Близнаци на върха на 4-ти дом често обрисува дом, в който разговорите и четенето са обичани и ценени. Често той представя родител, който е бърз, изобретателен и любопитен, който ви подтиква да бъдете любознателни, който задава въпроси и не приема нищо за даденост. Дори с доста лошо поставен Меркурий вие се наслаждавате на интелектуални занимания, независимо дали под формата на игри, книги, или стимулиращи дискусии.
Оста Стрелец/Близнаци, зависейки, разбира се, от разположенията на Меркурий/Юпитер, отразява родителите, които обичат да живеят и оставят другите да живеят, които се опитват да внушат определени идеали и концепции, да насочват децата си, вместо да ги вкарват в готови шаблони. Много пъти религията и философията играят важна роля при формиране на вашите възгледи. Ако нямате интерсептация, Близнаци на върха на 4-ти дом се корелира с Дева на върха на 7-ми дом и двете управлявани от Меркурий, Домът на вашите родители и ранното възпитание ще повлияят до голяма степен върху избора на вашия партньор.

Принцеса Каролин от Монако има Близнаци на върха на 4-ти дом; господарят Меркурий е в Козирог в 11-ти дом в съвпад с Венера и секстил с Луната. Юпитер господар на нейния 10-ти дом, е в 7-ми във Везни, в тригон със Слънцето, секстил с Уран, куинконс с Марс и Асцендента. Освен някои приспособявания, които се очакват от нея, за да живее според кралския стандарт, тя като че ли няма да има големи проблеми и с двамата родители. Все пак разположенията на Слънце и Луна се противопоставят на това чрез Тао-квадратурата с Уран. Слънцето във фиксирания Водолей в опозиция на неговия господар Уран, като и двете планети правят квадратури със съвпада на Луната с Нептун в Скорпион предвещава много предизвикателства с нейните родители. Тази конфигурация символизира нейната нужда да се научи да разбира и работи със собствените си анима/анимус. Влиянието на нейното детство и дома било силно (Меркурий в Козирог) и тя се чувствала обичана (Меркурий в съвпад с Венера), важни фактори, които й помогнали да преодолее трудностите в по-късните си години.
Тези трудности произтичат от влиянието на нейното Слънце, даващо упорство и бунтарство (Слънце опозиция с неговия господар Уран), но не може или няма да обясни причините за този бунт (Слънце в 12-ти дом, квадратура с Луна в Скорпион), тъй като тя може да бъде много емоционална в определени ситуации. В младежките си години може би е имала чувството, че сексът е разрешението (съвпад на Луна/Нептун в 8-ми дом), не само заради удоволствието, но също защото това ще я върне при майката (Луна) и бащата (Слънце).
Стивън Инглънд в книгата си "Прелестта на Монако" (1984) дава интересно описание на Каролин, особено в периода от 70-те години, когато тя завършила строгото католическо училище близо до Аскот, Англия, с еквивалент на диплома за завършена гимназия. Тя била само на 16 години и не била подготвена академически да влезе в бащината си алма матер в Париж.

Каролин била непреклонна по отношение подготовката си за бакалавърска степен в Парижкия лицей, а нейните родители, особено баща й, не мислели, че трябва да й опонират. Винаги прекалено грижовна, нейната майка принцеса Грейс, чувствала, че Каролин е много наивна, и решила да я придружи, заедно с по-малката й сестра Стефани до Париж. Притесненията на Грейс относно неопитността на Каролин се оказали основателни. Красива и атрактивна. Каролин била наобиколена от репортери, писатели и папараци, които ден и нощ били обсаждали къщата, отпечатвайки на първите страници снимки с абсурдни заглавия.
Грейс вечно кръжала около Каролин и тя гледала на нея не като на съюзник, а като на враг. Тя влязла в Ecole Libre същата есен, но също придобила вкус към светския живот. Сега вече в този момент напрежението между майка и дъщеря било доста явно. Каролин напомняла изключително на баща си. подчертавайки качествата, които чувствала, че липсват у Грейс. "Дори когато баща ми е зает, той все пак намира време да седне в креслото и да ме изслуша. Надявам се да намеря мъж като баща ми." (Юпитер, господар на 10-ти дом, бащата, е в 7-ми дом). Но дори нейният самодоволен баща се разтревожил, когато безгрижният живот на Каролин в Париж излязъл от контрол и за първи път тя се провалила на изпит. Рание я убедил да кандидатства в Принстън, тъй като го считал за идеалното място за такъв "енергичен интелектуален студент, каквато била неговата дъщеря". Каролин била приета и се съгласила да отиде там не заради себе си, а за да бъдат доволни родителите й.
През лятото на 1976 обаче, тя срещнала Филип Юно. (Виж картата в Приложението.) Той притежавал чар и стил; 17 години по-възрастен от нея той можел да й покаже как да живее. Пламнала любов. Те били заедно навсякъде, прекарвайки много време в апартамента на Филип. "Филип ми даде за първи път свобода, която не познавах до този момент," казвала тя. "Неговият апартамент ми помогна да се сдобия с някаква независимост и ми даде възможност да избягам от монотонното ежедневие." (Луната, господар на 5-ти дом в 8-ми, прави квадратура със Слънцето и Уран). Тя отказала да отиде в Принстън.
Фамилията Грималди считали Юно за прелъстител и късметлия. Въпреки това и двамата родители държали отворена вратата за тяхната дъщеря. Сватбата на Юно била лоста вяла; нейната илюзия, че Филип ще бъде втори Рание бързо се изпарила. По принцип съпругът и вярвал, че "естественото състояние на мъжа е да остане ерген”. Лекомислените извънбрачни връзки, безкрайните забави и нощният живот се превърнали за него в начин на живот.
Независимо от техния католически произход. Грейс и Рание негласно дали на Каролин да разбере, че не биха имали нищо против една раздяла или развод. На Каролин й трябвало много време, за да се възстанови; а още повече време било нужно на Ватикана, за да анулира брака й с Юно, поради което тя се омъжила за своя втори съпруг, Стефано Казираги през 1983 само с граждански брак.
Доста съмнително е, астрологията да може да предскаже, че Каролин ще се омъжи и разведе с плейбой. С господаря на 7-ми дом, Меркурий в Козирог, Каролин определено предпочитала по-възрастен партньор, някой, на когото можела да разчита. Филип бил по-възрастен и несъмнено по-опитен от Каролин, което тя грешно приела за зряло поведение; неговият разпуснат живот може би я е впечатлил и вероятно задоволил нуждата й от щедър партньор (Юпитер в 7-ми дом). Те имали страхотна любовна връзка (неговите Слънце и Юпитер са в съвпад с нейната Луна), но труден брак (неговите Марс и Венера са в квадратура с Луната, правят Тао-квадратура с нейните Сатурн и МС).
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (03.05.2009)
Разгледан: 3148
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.92.92.168