Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
The 9th D


03:25
19.11.2019
Вторник
35.170.76.39


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5]Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61]Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4]Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4]Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4]Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4]Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1]Статии [18]


Рак в 4-ти дом – Козирог в 10-ти дом

Рак на върха на 4-ти дом – Козирог на върха на 10-ти дом

Рак на върха на 4-ти дом е така да се каже естествената позиция за този знак, управляван от Луната. Това често показва, че вие обичате вашия дом и винаги желаете да има място, където "да си закачите шапката". Това не означава, че искате да останете на едно място през цялото време: всъщност, много аспекти във вашия хороскоп може да показват влечение към пътуванията: вие просто имате нужда от място, където да се завърнете.

В зависимост от разположението и аспектите на Луната може да бъдете доста патриотично настроени, да окачвате националния флаг навсякъде, където е възможно, да изпълнявате доброволно гражданския си дълг и да се интересувате от родословие. Може също да сте колекционер, особено на антики или просто "Плюшкин". Всички тези потенциални характеристики са важни за вашите взаимоотношения, но не всеки партньор или съпруг(а) би се съгласил с тези потребности, които може да са дълбоко вкоренени. В повечето случаи, вашата майка играе много важна роля; дали положителна или отрицателна, зависи от разположението и аспектите на Луната и Сатурн (господар на МС).

Господството на Сатурн над 10-ти дом означава,че един от родителите (често бащата) е бил доста авторитарен и ви е внушавал чувство за отговорност. Правилата и предписанията вероятно са били важни във вашето детство и може дори да сте чувствали, че ви налагат ограничения. Въпреки това, по-късно несъмнено ще оцените дисциплината, заложена във вас отрано, което ще ви даде възможност по-лесно да се приспособите към училищните правила, както и към работните изисквания. Ако Сатурн има много отрицателни аспекти, особено към Луната или Венера в женска карта и към Слънцето или Марс в мъжка, може да сте имали чувството, че единият или и двамата родители не са ви обичали толкова много, колкото сте заслужавали, нито са ви давали достатъчно топлина или нежност.
Лорна Луфт, втората дъщеря на Джуди Гарланд, доведена сестра на Лайза Минели и шест години по-малка от нея, е актриса и певица и има оста Рак/Козирог. Нейният баща е Сид Луфт, третият съпруг на Джуди. Според повечето сведения братът Джо, роден две години след Лорна, се превърнал за Джуди в зеницата на окото й. "Той беше принцът", казвала Лорна, "така че аз се превърнах във втора класа дете, борещо се за любов и оцеляване."
Нейната Луна, господар на 4-ти дом, е в 9-ти в Козирог, в съвпад с МС, и Марс в квадратура със съвпада Сатурн/Нептун и в куинконс с Плутон в 4-ти. Това е една силно ранена Луна, само с един единствен отдушник, секстила със Слънцето. Ако 4-ти дом на Лорна представлява нейната майка Джуди Гарланд (и от всички биографични материали сме се убедили, че е така), те са имали много трудна връзка. Луната не се чувства много добре в Козирог, знака на нейното заточение. Квадратурата към Сатурн описва доста класическия синдром "ти не ме обичаш достатъчно”. Квадратурата на Луна с Нептун обрисува нереалистичните очаквания на Лорна, както и това, че прекалено идеализира майката и също бащата (Сатурн) и отразява една много чувствителна, ранима същност.
Съвпадът на Луната с Марс, въпреки типичната тенденция към избухлив нрав, е преди всичко полезен, тъй като отразява способността на Лорна да отстоява това, което иска, и да се бори докрай, когато е необходимо. Куинконсът на Луната към Плутон в 4-ти дом представя приспособяванията, необходими, за да живее според това, което тя смята, че родителите й очакват от нея, да бъде колкото се може по-добра от майка си (Луна съвпад с МС) и да се изплъзне от властта й над нея (Плутон в 4-ти дом). "Почти нищо в нашия живот не беше нормално, ние израснахме по хотелите: любимите ми думи все още са "такси" и "румсървис", се шегува Лорна. "Това, което най-добре си спомням като дете, беше непрекъснатото движение. Мама винаги взимаше и трима ни, където и да отиваше. В което и училище да бях, тя винаги казваше на учителя: "Моля ви да извините Лорна, тъй като ще пътуваме за Лондон тази вечер. Като дете аз нямах никакви приятели, защото никога не оставахме на едно място достатъчно дълго..." Колко е трудно това за някой с Рак на върха на 4-ти дом. Едва на 16, когато Джуди умряла от свръхдоза барбитурати (22 юни, 1969), Лорна била съкрушена и завършила гимназия със среден успех. "Бяха трудни времена," казва тя, "опитах с дрога. Но когато нещата се подобриха, наркотиците също отшумяха".

Даващият амбиции 10-ти дом (управляван от Козирог, Луна и Марс в съвпад с МС) обрисува кариерата/професията на Лорна или общественото й положение, както и баща й. Господарят Сатурн в 6-ти дом означава не само усърдна работа за постигане на професионалните цели, но и доста работа, насочена към разбиране на бащата. Сатурн в съвпад с Нептун описва неясни чувства относно бащата, както и артистични наклонности и способността да се прилага творчеството в практиката що се отнася до нейната работа. Квадратурата към Уран описва колебанията в отношенията баща/дъщеря или трудовите навици.
Бащата също е символизиран чрез Слънцето и неговият секстил към съвпада на Луната с Марс би могъл да описва чувства на любов и разбиране между двамата, което е добро предвещание за интимните връзки с противоположния пол. Със Слънце в 7-ми дом Лорна изпитва голяма нужда от партньор, някой, който да стартира нейните идеи. Понякога човек със Слънце в 7-ми дом е склонен да се раздава, нещо което не е обичайно за Лорна, тъй като Слънцето е в Скорпион. Издигането в кариерата (господарят на 4-ти дом. Луната, в съвпад с МС), както и успешният брак (господарят на 4-ти е в интерсептиран знак, Слънцето е в 7-ми; господарят на 7-ми дом, Плутон, в 4-ти) ще помогнат много на Лорна да преодолее чувството на малоценност (Луна/МС квадратура Сатурн/Нептун).

На нея й се струва, че е намерила решението. След несигурната си кариера на звезда, преследвана от сравненията с нейната майка и сестра, Лорна открила своя стил и успех, подпомогната от съпруга си, Джейк Нукър, който станал неин мениджър. Те се оженили в деня на Св. Валентин през 1977 и имали две деца, синът им Джес, роден 1984, и дъщеря им Ванеса, родена през 1990.
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (02.05.2009)
Разгледан: 2847
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          35.170.76.39