Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:33
28.03.2023
Вторник
3.239.6.58


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


3-ти дом в Синастрията

Като дом на взаимоотношенията едни до друг 3-ти дом представлява вашите братя и сестри и показва как контактувате с тях. Със Сатурн тук вие може да поемете отговорност за по-малките си братя и сестри; Марс в 3-ти дом често показва липса на братя и сестри или скандали с братята, сестрите и съседите. Ползата от Марс тук е енергия, насочена към взаимоотношенията в семейството. Слънцето в 3-ти дом може да ви замеси в служебни или бизнес взаимоотношения с братята, сестрите или съседите, докато Меркурий тук естествено предполага, че възникват контакти между вас и другите. Начинът, по който това действа зависи от аспектите на Меркурий. Юпитер не винаги показва голямо семейство, но говори за много сърдечни семейни взаимоотношения. Венера, в зависимост от аспектите, означава близост и евентуални финансови взаимоотношения с роднините, може дори да разглезите по-малките си братя или сестри. Луната тук дава много емоции, когато се отнася до семейните дела, и често има отношение към братята и сестрите на майката или бащата. Нептун понякога замъглява семейната картина с доведени или заварени братя и сестри или може да разкрие някаква творческа семейна черта. Уран често подсказва за брат или сестра, които не са в синхрон с останалата част от семейството, а Плутон обикновено показва загуба на брат или Сестра или силна връзка с него или нея.

Братята или сестрите осигуряват едностранчиво взаимодействие. Ако едно момиче няма братя, единственият мъжки модел за нея е бащата. Ако едно момче няма сестри, той единствено може да вижда майка си като модел на жената. Единственото дете може да има трудности в контактите си с неговите връстници поради липсата на взаимодействие с братя и сестри в дома. Това е нито добро, нито лошо, но не дава следа на астролога при преценката му как човек взаимодейства с другите. Единственото дете може да не знае как да споделя; момичето без братя трябва да се научи да се приспособява към мъжките характеристики чрез собствен опит. Обратното важи за момчето, което израства без сестри. Отново ви припомняме, че не можете да кажете от картата дали един човек има братя или сестри, и никъде в астрологията не пише, че трябва да гадаете. Ако се забавлявате да гадаете, може по случайност да се окажете прави, но ние предпочитаме да бъдете прави през цялото време, така че питайте!

Джеф Бриджис има Скорпион на върха на 3-ти дом; Плутон е в 12-ти; Марс е в 1-ви. Неговото Слънце също е в 3-ти дом. Разположението на Плутон показва, че той може да работи зад сцена с братя и сестри; позицията на Марс показва силна идентификация с брат или сестра, а Слънцето в 3-ти дом удостоверява една материална връзка с тях. Той е работил във филми (12-ти) с брат си Бо и често споменава за тясната си идентификация с него. Аспектите на Плутон са положителни, но Марс прави квадратура с Меркурий, така че явно е имало разногласия между тях. Въпреки че превъзхождал професионално големия си брат, Бо не изпитвал ревност. "Постиженията на Джеф са и мои," казва той в едно интервю. "Винаги сме имали чувството, че сме от един отбор, насърчавайки се един друг."

Принцът на Англия, Чарлз, има Дева на върха на 3-ти дом и Меркурий в Скорпион в 4-ти дом, който я управлява. Меркурий прави секстил със Сатурн и тригон с Уран, което предполага, че той е имал много инертни взаимоотношения със сестра си и двамата си братя, основани на семейното уважение (4-ти дом), чувство на отговорност (Сатурн) и приятелство (Уран).
Лорна Луфт с Рак на върха на 3-ти дом има естествената склонност да се грижи за сестра си и брат си и очаква същото в замяна. Луната в Козирог подкрепя тази склонност. Уран в 3-ти дом, управляващ нейния 10-ти, означава съревнование с братята и сестрите в областта на кариерата. Тя и нейната сестра Лайза Минели пеят и играят, а с Водолей, интерсептиран и нейния 10-ти дом, Лайза постигнала повече признание още отрано.

Със Слънце, което управлява неговия 3-ти дом в точен съвпад с Медиум цели, не е изненадващо, че сестрата на Питър Фонда, Джейн, е звезда по право. Неговото Слънце прави опозиция с неговата Луна и куинконс с Плутон, така че не винаги са се разбирали лесно, но секстилът към Марс предполага, че той ще застава зад нея винаги когато е необходимо.

Нека да разгледаме картите на двамата прочути брат и сестра и да видим дали можем да кажем как те си взаимодействат едни с друг.

Принцесата на Англия, Ан, има Юпитер, управляващ нейния 3-ти дом, с интерсептиран Козирог. Сатурн е в Дева в 11-ти дом в съвпад с нейната Луна и Меркурий, докато Юпитер е в Риби в 5-ти дом. Юпитер е в голям тригон с Марс в 1-ви и Уран в 9-ти. Нейният брат, принц Андрю, има Дева на върха на 3-ти дом, а господарят Меркурий е в Риби в 8-ми дом в секстил със Сатурн.
Тя вижда тяхната връзка като приятелска (11-ти), макар и малко конкурентна (5-ти). Тя вероятно чувства близки всичките си братя и те се разбират по отношение на философия, спортове и забавления (голям тригон в 1-ви, 5-ти и 9-ти дом).

Андрю може би е малко критичен към своите братя и сестра (Дева на върха на 3-ти дом), а със секстила към Сатурн в неговия 5-ти дом той може да поеме някаква отговорност в организиране на спортни занимания и игри. Куинконсът към Уран в неговия 1-ви дом, господар на неговия 7-ми, показва необикновен метод на комуникиране понякога и известна доза нетрадиционност в неговата себеизява, която братята и сестрите му трудно разбират, но с 2-ри и 3-ти дом, свързани заедно (Дева и върху двата), е възможно те да споделят едни и същи ценности. Неговият съвпад Венера/Марс в 6-ти дом прави секстил с неговата Луна, така че той вероятно контактува по-добре със сестра си, Ан, отколкото с братята си. Съвпадът попада в нейния 3-ти дом, подсилвайки връзката между тях.
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (22.04.2009)
Разгледан: 3112
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.239.6.58