Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:48
28.03.2023
Вторник
3.239.6.58


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


11-ти дом в Синастрията

Отдавна известен като дом на приятелството, 11-ти дом също обхваща всички групи, организации и клубове, към които може да принадлежите, и показва как ще действате в тях. Ние смятаме, че ако имате господар на Асцендента тук, е по-вероятно да обичате да членувате в групи, отколкото ако вашето Слънце е в 11-ти дом.

Много често Слънцето тук дава склонност да бъдете сами; разбира се, много зависи от аспектите и другите показатели в хороскопа. От друга страна, много военни имат активен 11-ти дом.
Но в тази книга, нашият основен фокус е взаимодействието между приятели. Библията казва:
"Никой няма любов по-голяма от тая, да положи душата си за своите приятели."
Йоан 15:13

"По-добре двама, нежели един... Защото, ако падне единият, другият ще повдигне другаря си.”
Еклисиаст 4:9,10

Шекспир казва следното за приятелите:

"Онези приятели, които имате, пристегнете ги в душата си с обръчи от стомана."
Хамлет

Често се казва, че нямате избор по отношение на вашето семейство, но вие избирате приятелите си и затова сте по-толерантни към тях. Гьоте ги нарича Wahlverwandschaft или роднини по избор. Други неща в хороскопа са показателни за приятелството, но 11-ти дом показва вашите нужди в тази област. Погледнете знака на върха, за да видите кои характеристики са важни за вас в привличането на приятели: ако е Овен, може би хора, които поемат ръководството, докато Риби търсят съчувствие и разбиране. Нашето намерение не е да правим астрологически конспект по приятелство, но искаме да ви покажем как да преценявате тази област от картата.
Както винаги, господарят на дома, в случая 11-ти дом, ще даде информация чрез знака и дома, в които се намира; също и всички други планети в този дом и аспектите към тях.

Със Сатурн във или управляващ 11-ти дом вие сте склонни да бъдете много претенциозни по отношение на приятелите, които избирате, често имате само един много близък приятел и няколко души, които считате за добри познати в живота си.

С участието на Уран в този дом е възможно да имате няколко групи приятели, като всяка група може да няма нищо общо с другите. Вие може да творите с една група, а да се забавлявате с друга (спортове, игри).

Меркурий в 11-ти дом ви кара да търсите комуникативна компания или ви подтиква да се включвате в групова активност, като родитело-учителска асоциация или да се сприятелявате с хора от местния фитнес или здравен клуб.

Венера тук предполага, че търсите забавления с вашите приятели и истински се наслаждавате на това.

Ако имате Луна в този дом или управляваща този дом, сте склонни да се грижите за тези, които цените като компания, и ако Луната е в 4-ти дом, може дори да изберете да живеете с тях.

С Нептун тук вашите приятели може да идват и да си отиват, да влизат и да изчезват от вашия живот, но вие винаги имате десетки познати, от които сте очаровани и с които прекарвате повечето време. Един друг начин, по който може да действа Нептун тук е, че се привличате от приятели и познати, които споделят вашите интереси в изкуството, музиката и евентуално участие в религиозни групи.

Плутон в 11-ти дом действа донякъде като Сатурн във връзка с вашия взискателен избор на хората, с които обичате да прекарвате времето си. Понякога сте склонни да бъдете погълнати от един познат, обръщайки гръб на другите, с които сте били приятели по-рано.

Както отбелязахме преди, Слънцето в 11-ти дом може да бъде доста общително и дружелюбно, но много зависи от аспектите. Може да установите, че една или две близки връзки са повече от достатъчни за вас; но повечето хора със Слънце в 11-ти дом (или като господар) дават определение на думата приятелство и рядко срещат някого, когото да не поемат под крилото си.

Юпитер може да действа по абсолютно същия начин. Вие сте отворени към приятелство с хора от всички слоеве на живота. Вашето интелектуално любопитство е провокирано от техните преживявания и вие подхранвате приятелството в усилието си да го задоволите.

Марс във или като господар на този дом може да привлича енергични, прями приятели, с които се състезавате физически, социално или на друго някакво ниво.
Тъй като ние (авторите) сме приятелки от много години, чувстваме, че не бихме направили по-добре от това, да използваме нашите карти като пример за приятелство. Ще ги разгледаме не само от гледна точка на нуждите на 11-ти дом, но също ще представим предварително Част ІІ и сравнителната карта.

Ние и двете сме Водолеи; Слънцето на Джоан е в 1-ви дом, а това на Марион е в 3-ти. Меркурий на двете е в съвпад, а Венера на Джоан се присъединява към тях и е част от фиксирана Тао-квадратура на Марион (Слънце в опозиция на Нептун, който е в квадратура с Юпитер) се покрива с тази на Джоан (Слънце в опозиция на Нептун в квадратура със Сатурн) Марс на Джоан прави тригон с Венера на Марион; нейният Юпитер прави секстил с Уран на Марион. Юпитер на Марион прави съвпад със Сатурн на Джоан и активира нейния Голям воден тригон (Уран, Плутон, Сатурн), докато и двете Слънца са в тригон със Сатурн на Марион.
Горните аспекти между двете карти показват много хармония, както и провокация. Но нека да погледнем какво търси всяка от тях в понятието приятелство. Джоан има Юпитер, управляващ 11-ти дом. Няма планети в него, но е свързан с 10-ти, тъй като Юпитер също управлява и този връх. Юпитер е в Козирог в 12-ти дом. Но ние считаме, че би трябвало да се разглежда и в 11-ти също. Това предполага, че тя се привлича от интелектуални, философски настроени, делови приятели, които могат да пазят тайна, (Юпитер в 12-ти) сериозни, организирани и може да се разчита на тях (Юпитер в Козирог, секстил със Сатурн). Тя има приятели сред своите колеги (10-ти и 11-ти свързани) и е щедра и дружелюбна с тях (Стрелец на върха).
Марион има Скорпион на върха на 11-ти дом, с Плутон в Рак в 8-ми дом и Марс в Овен в 4-ти. Юпитер в Скорпион в 11-ти дом управлява нейния Асцендент. Тя се привлича от хора с определени възгледи, които виждат събитията по подобен на нея начин; чиито произход е активен (Марс в 4-ти) и хора, които би могла да подкрепя (Плутон в 8-ми). Тя се грижи за своите приятели (Плутон в Рак), подтиква действията им (Марс в Овен) и силно се интересува от техните цели и поведение (Скорпион на върха на 11-ти дом). Тъй като господарят на нейния Асцендент е в този дом, тя наистина се радва на хората и работата с тях в групи, както и индивидуално. Тя цени своите приятели заради техния интелект, философски възгледи и отворения подход към учението (Юпитер в 11-ти дом).

Многото сходство в нашите карти е това, което първоначално ни е привлякло, но най-вече уважението и любовта са допринесли за трайността на връзката. Ние се срещнахме през 1968г. в един астрологичен клас, харесахме се и се възхищавахме една на друга, установихме, че бихме могли да работим заедно и това беше началото. Не всяко приятелство се развива в работна връзка, но в нашия случай факторът Сатурн и фактът, че нашите господари на МС, Венера и Юпитер, са в съвпад, са допринесли за това. Някои други очевидни сходства включват позициите на нашите Луни. Тази на Марион е в точен съвпад с нейния Асцендент - тази на Джоан е в точна опозиция с нейния Асцендент. Това показва, че и двете сме грижовни. Луната на Марион прави секстил с нейния МС; тази на Джоан прави тригон с нейния МС. Ние подхождаме към нашето сътрудничество емоционално и ангажирано.
Или, както красноречиво казва Ралф Уолдо Емерсън: "Приятелят е човек, с когото мога да бъда искрен. Пред него аз мога да мисля на глас." За нас това изчерпва въпроса.
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (17.04.2009)
Разгледан: 2463
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.239.6.58