Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
The 9th D


03:55
19.11.2019
Вторник
35.170.76.39


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5]Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61]Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4]Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4]Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4]Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4]Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1]Статии [18]


Домове в Синастрията

Голяма част от проблемите на разбирането между хората се корени в това, че планета от картата на единия партньор в синастрия с картата на другия ще попадне в друг дом на партньорската карта. Затова нейната активизация ще предизвика у партньорите съвсем различни и често пъти несъгласувани реакции. Да си представим например, че Марс на единия от двама приятели се намира в 5-и дом от неговата натална карта, но попада в 8-и дом на картата на другия. Тогава всеки прилив на енергия при първия, разглеждан от него като весела игра, ще се преживява от втория като силно напрежение, което често пъти го довежда до крайности и на всеки стимул (от гледна точка на първия), ще води до неадекватна, рязка реакция. Ако тази връзка просъществува известно време, партньорите несъмнено ще обърнат внимание на този странен ефект, но едва ли ще разберат с какво е свързан и какви положителни моменти могат да се извлекат от него (а те могат да са много). Тази ситуация обаче може да стане непоносима, ако Марс на първия партньор е хармоничен, а 8-ми дом на втория е поразен и в него се намира, да речем поразен Нептун. Тогава реакциите на втория партньор на напълно невинни шеги на първия могат да бъдат толкова остри, че общуването да стане напълно невъзможно. “ Но аз нямах предвид нищо лошо или обидно! - ще възкликне в недоумение хармоничният Марс на първия партньор. – И все пак на мен ми е болно и обидно до смърт... и изобщо как можеш да бъдеш в добро настроение, когато виждаш какво ми е...”

Ако в тази ситуация Марс на втория партньор попадне в поразен дом на първия и следователно може да му причини определени неприятности, то партньорството като цяло се уравновесява, макар и по не особено приятен за двамата начин. След известно време първия партньор ще разбере, че всяко, дори съвсем дружелюбното, но активно действие от страна на другия става неприятно и за двамата, и ще се научи да се въздържа от почти всякаква активност. Ако обаче Марс на втория попада в слаб или още повече в хармоничен дом на първия, то неговите (Марс) яростни нападки или заяждания ще преминат почти незабелязани, и на втория партньор ще му се наложи след известно време да прибегне към защита с помощта на Нептун (измамата) или Сатурн (отегчението), което няма да подобри отношенията им.

Човек може да изпадне в пълна заблуда при ситуация, когато в негов слаб дом попадне силна планета и още повече стелиум на партньора. В този случай възниква ефект, подобен на действието на зимното Слънце, което свети, но не грее. Единствено настойчивата работа върху собствените слаби места, в това число и на празните домове в наталната карта, ще даде възможност на човека да ги развие, а партньорът може само да покаже ефективните направления за подобна работа. От друга страна при улегнала двойка подобен род синастрии могат да се окажат много успешни, позволявайки им в трудни условия да осъществяват кръгова отбрана. Това, което не се отдава на единия партньор, лесно се осъществява от другия. Обаче да се намери сътрудничество от такъв вид не е никак лесно. Отношенията с голямо количество синастрични съвпада се подреждат много бързо, но от друга страна те са по-малко гъвкави и универсални.

Поразена планета, попадаща в поразен дом на партньора не е задължително да задълбочава неговия ефект. Често пъти тя се оказва отработена или във всеки случай човек ще бъде внимателен с нея, което в дадената ситуация ще предпази партньорите от много неприятности. Много по-опасно е положението, когато в поразен дом попада хармонична планета на партньора. Нейната хармоничност се разпростира само върху нейния господар, а попадайки в напрегнатите участъци на чуждата карта тя може да направи доста бели още повече, че нейният господар няма навици да бъде внимателен в съответните сфери. Той от опит знае, че хармоничните аспекти на планетите обикновено смекчават неговите грешки и небрежност. В дадения случай обаче не е така, в крайна сметка що се отнася до партньора. Впрочем човекът може изобщо да не забележи или много да подцени неприятностите, които неговата хармонична планета причинява на партньора.
Напротив – “злотворна” или силно поразена планета на партньора, попадайки в мой хармоничен дом, по-скоро няма да ми донесе неприятности, понеже само ще премине по хоризонта и бързо ще се скрие от облака на неясната опасност... Макар че и на изцяло хармоничните аспекти не бива да се разчита напълно, тъй като техният потенциал с времето се изчерпва. Всички подобни синастрии, са незаменими за мирни преговори и уреждане на отношенията в изострени ситуации.
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (13.04.2009)
Разгледан: 3742
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          35.170.76.39