Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:31
28.03.2023
Вторник
3.239.6.58


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


1-ви дом

Ако на някакво социално събиране ви измъчва въпросът: защо онзи субект така противно се перчи, а никой не го спира и дори сякаш никой не забелязва колко е непоносим, не се огорчавайте: случайно разберете дата му на раждане и потърсете в ефемеридите не попада ли случайно наталното му Слънце, Марс или Юпитер във вашия 1-ви дом. Ако е така, то можете да сте уверени, че вашето раздразнение има изключително личен характер: вие просто ревнувате.
В благоприятния вариант включването на планета на партньора, попадаща във вашия първи дом, приковава вашите възхита и внимание към него: той (тя) ви се струва необикновен(а). Начинът, по който се възхищавате се определя от планетата:

Венера предизвиква усещане за красота, елегантност, светски маниери, тактичност.
Марс - за енергия.
Слънцето - за власт,
Юпитер - За благородство,
Сатурн - за отговорност,
Луната - за мекота, загриженост и доброта.
Уран - за интересен, нестандартен, непредсказуем човек.

Това впечатление не е дълбоко, но най-общо казано е дълготрайно; в крайна сметка се променя оттенъка и даже полярността (мъжкият Марс в първи дом на женска карта може да даде на нейната собственичка две крайни точки на отношението към партньора: “Божичко, колко те обичам!” и „Господи, как те ненавиждам!”, без междинни варианти).
Моето отношение към партньорските планети в първия ми дом ще бъде винаги лично заинтересовано. Чрез тези планети аз в голяма степен възприемам своя партньор и на него понякога му е много трудно да се примири с това, понеже важни за него могат да бъдат съвсем други планети.
Да разгледаме например синастрията, в която слабият Сатурн на партньора се намира в моя първи дом. Ако моят партньор е весел, жив и лекомислен човек, то в тези негови състояния аз ще го възприемам малко резервирано; обаче в редките минути на униние, депресия, големи неприятности и болести, и особено когато той изведнъж решава да стане сериозен и целеустремен човек - в тези моменти аз внезапно ще се почувствам много отговорен за него и ще реагирам, в зависимост от знака, в който се намира Сатурн - пламенно (Овен), практично (Телец), емоционално (Риби) и т.н. Но всички обстоятелства в неговия живот, където той е недостатъчно (от моя гледна точка) сериозен, отговорен, дисциплиниран, няма да предизвикат особена реакция от моя страна, за което моят приятел понякога силно ще се обижда, но нито той, нито аз можем да направим нещо по въпроса. Един по-внимателен анализ на нашите отношения ще покаже, че той не обича особено моите прекалено лични изпълнения (като изключим грижите, когато е болен). Те активизират неговия Сатурн като го принуждават да остави лекомислието, да се отнесе сериозно към живота и т.н. Затова той ужасно се дразни от моите опити за искрено и лично поведение (по всякакъв повод). Например прехвърляйки разговора на друга тема или охлаждайки ме с чисто Сатурнова студенина: “е, какво се развълнува толкова... не бива да възприемаш всичко толкова навътре... бъди по-мъдър.”
За съжаление в рамките на описания синастричен аспект да стане мъдър има по-големи шансове той. На базата на тази връзка аз пък мога да изследвам в дълбочина темата за личното смирение (да се отуча да се обиждам от чуждата студенина), а на високо ниво да се науча в трудни условия и с малко изразни средства да предам фините и дълбоки личностни преживявания - изкуството, необходимо на истинския актьор.

Ако Луната на мъжа попада в първи дом на жената (най-общо казано това е естествен брачен синастричен аспект), тя ще възприема остро нуждите на неговото физическо тяло, което естествено ще е удобно за мъжа, но не винаги приятно, понеже неговото ментално тяло, възприемайки се от съпругата през призмата на физическото, може да загуби много от своята красота и величие (типична ситуация - мъжът излага на жена си своето мнение по повод международната политика или познатите им, а тя, гледайки го предано, мисли какво би било по-добре да сготви за вечеря или дали той има достатъчно ризи в гардероба). Обаче даденият аспект показва именно външния, повърхностен интерес на жената към това доколко той е сит. Например ако той с пристигането си вкъщи каже, че е гладен, това за нея е стимул за действие, но ако мъжът откаже да яде, това звучи като сигнал за отбрана, макар и да не е така.
Много по-дълбока грижа за мъжа дава положението на неговата Луна в 4-ти дом на жената или съвпадът на неговото Слънце с нейната Луна.
Аналогично Венера на мъжа в 1-ви дом на жената й дава, само ако нейният дом не е силно поразен, представа за него като красив, елегантен, нежен, но и постоянна зависимост от неговите венериански прояви - дребни подаръчета, знаци на внимание, обяснения в любов. Ако техният поток по някое време спре, тя възприема това много лично, обижда се и сякаш целият й вид казва: „Ти си изпратен да украсяваш живота ми, тогава защо умишлено пренебрегваш всички свои главни задължения?” Впрочем, вината в този случай лесно може да бъде загладена с нежен поглед или красив букет.

Синастрично Слънце в (моя) 1-ви дом

Висшият егрегор признава само
една валута: личната преданост.

Аспект на духовното учителство. Волята на партньора ми действа непосредствено; с други думи този човек ми казва „Ти си длъжен да бъдеш такъв и такъв” – и аз по неволя слушам, макар и повърхностно. Това послушание е илюзорно, ако аз сам вътрешно не се опитам да посрещна промените, които стават с мен по волята на партньора.
Принципно аз мога да възприемам такъв партньор много лично и често пъти болезнено, особено при поразен 1-ви дом – в този случай хармоничните аспекти на неговото Слънце по-скоро ще задълбочат отколкото облекчат моите реакции. Реакциите ми обаче могат да въведат партньора в силна заблуда, понеже видимо се покорявам на неговата воля, но по сериозни за мен въпроси аз отлично й противостоя, макар и да не го афиширам. На него обаче му е много трудно да се противопостави на моите искрени пориви, които бързо го „навиват” буквално принуждавайки го да действа. На високо ниво на отработка на отношенията в двойката това за него е много творчески аспект и дори само външният ми вид може да го вдъхнови.
Ако отношенията се подреждат лошо, партньорът започва да ми се струва жесток и неумолим тиранин, чиято главна цел е унижение на моето човешко достойнство и унищожаването ми като независима личност. Аз пък ще олицетворявам в неговите очи дръзкия и непослушен роб, който има над него съвсем неразбираема власт, но който трябва да бъде дресиран, така че гордостта му да бъде сломена и да добие приемлив вид (какъв именно ще покажат синастричните аспекти на Слънцето като цяло - те символизират явния дълг пред партньора).

Синастрична Луна в 1-ви дом

Божествената грижа за човека е
всестранна, което предизвиква
у последния куп упреци.

Този аспект дава висока чувствителност на партньора към моя външен вид и непосредствените ми лични изяви. Те го засягат на болното му място. Моите лични реакции, свързани с неговите лунни прояви - на мен ще ми бъде приятна (или абсолютно неприятна) неговата грижа, но ако той започне да се грижи и за някой друг, аз може неволно силно да заревнувам.
Ако Луната на партньора е хармонична, аз ще се радвам на уюта, който той създава, но вероятно той ще поиска да получи от мен и моите лични прояви повече, отколкото мога да му предложа (лошо отработена Луна винаги предразполага към паразитизъм, особено ако е силна). Тогава дори най-вежливите му действия (опити за приятелски прегръдки и т.н.) могат да предизвикат у мен непреодолимо отвращение, което ни най-малко не отстъпва по сила на радостта, която ме обхваща при аналогично негово поведение в периоди на топли отношения.
В еднополовите връзки този аспект може да се прояви не много отчетливо. В разнополовите, напротив, той по-скоро ще бъде твърде осезаем. Ако женската Луна попада в първи дом на партньора й, то той ще бъде силно зависим от нейните капризи и настроения, и всички нейни желания ще му действат по-силно от ясните указания и заповеди. Това не означава, че той ще ги изпълнява (за това е необходим аспект между неговото Слънце или Марс с нейната Луна), но във всички случаи няма да му мине покрай ушите и ще се загрижи по някакъв ничии.
Ако Луната на майката попада в 1-ви дом на нейната дъщеря, момичето може да порасне със силно деформирана, подчинена на майката личност. При това майката ще бъде много повече привързана към дъщеря си, отколкото тя към нея. И ако майката не контролира своя егоизъм и отношенията си с дъщерята може да предизвика бунт и разрив в детството, юношеството или веднага след омъжването й, когато правата над първия дом на девойката ще предяви младият мъж, който ще се заеме с нейното възпитание и превъзпитание.

Синастричен Меркурий в 1-ви дом

Какво ще остане от моята личност,
ако от нея извадят всички мои мисли?

Аспектът ми дава партньор, с когото е интересно да се разговаря, но понякога неговите думи ми се струват прекалено лични и ми се иска да вметна: “По-леко, приятел”
Ако Меркурий е в 9-ти дом на наталната му карта между нас могат редовно да възникват следните недоразумения:
Моето присъствие и всякакви лични прояви активизират неговия ум и той започва да разсъждава в стила на 9-ти т.е. общо, абстрактно, като се отправя на далечни пътешествия, цитира древни автори и ме възприема като научна аудитория. В същото време всички негови разсъждения ми се струват насочени лично към мен и често пъти ще ги възприемам като силно обидни, особено ако имам поразен 1-ви дом, което при партньор, особено с хармоничен Меркурий в собствения 1-ви дом, е много трудно да се разбере. „Но аз съвсем нямах предвид лично теб, аз говорех изобщо”. Именно това “изобщо” аз възприемам като специално предназначено за мен и кармически това е точно така. При отработване на собствения 1-ви дом и отношенията като цяло аз постепенно ще разбера, че думите на моя партньор са адресирани от егрегора лично към мен много по-често, отколкото той си мисли.
Изобщо мисленето и разсъжденията на този човек ми правят силно впечатление, те могат директно да ми подействат, но ако му се струва, че е в състояние да ме убеди в каквото си иска, той много се лъже. Моето мълчание в дадения случай съвсем не означава съгласие, а символизира трудностите на контрааргументацията (ако, разбира се, в синастричен съвпад не се намират моите Меркурий, Слънце или Марс).

Синастрична Венера в 1-ви дом

Божествената красота
се преживява лично.

Аспектът прави усмивката и обаянието на партньора почти неотразими за мен. Ако някой трябва да се договори с мен за нещо, то по-добър посредник едва ли ще намери. Обаче моята първа реакция се заменя с втора и при това тя може да е кардинално различна. Във всеки случай на мен ми е трудно явно да възразявам на партньора си. Така че ако в моя 1-ви дом няма, да речем Марс в Овен, за мен е изкушение да се съглася, макар и повърхностно, понеже партньорът ми обещава любов, радост, щастие и разбиране, и естествено аз не искам да се лиша от всичко това.
Венера на партньора в моя 1-ви дом, ако той не е силно поразен, изглажда и смекчава моето възприятие за него като цяло и аз може почти да не забележа откровената агресия, неприязън, дори предателството или лекичко да ги пропусна след минимални извинения от негова страна... Но, разбира се, всичко това таи в себе си потенциален взрив, особени при напрегната синастрия като цяло и системно непроработвани трудности в отношенията.
Все пак даденият аспект в по-голяма стенен украсява живота на моя партньор, отколкото моя. В мое присъствие той по-добре вижда красотата на света и чрез мен му се откриват възможности за социализация, макар отстрани нашата ситуация да изглежда по обратен начин. Ако говорим за любов, то в общия случай разглежданият аспект може да ми даде леко и повърхностно увлечение по партньора, докато той рискува да се влюби сериозно, и тогава ще се опива от всеки мой жест или друга лична проява – но разбира се, за подобна силна връзка са необходими допълнителни указания в синастрията.

Синастричен Марс в 1-ви дом

Силата на личността се нарича
дебелината на стената, отделяща
човека от Бога.

Аспектът изостря и засилва моето възприятие за партньора и ако той не е мой непримирим враг, моето отношение към неговата активност ще бъде по-скоро двойствено. Най-общо казано той може лесно да посочи и да задълбочи личните ми проблеми, да предизвика остри лични реакции и тук тълкуването в голяма степен зависи от аспектите и нивото на проработка на моя 1-ви дом.
Ако женският Марс попада в първи дом на мъжкия хороскоп, мъжът може да реагира толкова остро на всяка женска активност, че да стане за смях. Всъщност това много зависи доколко той сериозно се отнася към себе си и какви са планетните акценти, отговарящи за неговата мъжка идентификация. Ако това е мъж от женствен тип, с лунна мъжка идентификация, т. е. който усеща връзка със своя пол в минути на женска загриженост за себе си, то подобна синастрия може изобщо да не застрашава неговото лично достойнство (позицията е: Аз съм мъж за тези жени, които ме оценяват по достойнство и ме обгръщат с предани грижи, а останалите са глупави феминистки, чието място е в неврологична клиника”). Напротив, за мъж от мъжествен тип с марсианска или слънчева мъжка идентификация, настроен за победа или сражение с жените, разглежданата синастрия може да бъде много опасна особено ако той има комплекс за лична непълноценност - понеже в сраженията с партньора той рискува да го усили. Затова отработването на аспекта му дава възможност да увеличи увереността в себе си (на ниско ниво при хармоничен първи дом аспектът му дава силно изкушение да се хвали прекалено).
Ако мъжкият Марс попада в 1-ви дом на женския хороскоп, мъжът сравнително лесно ще се поддаде на женската личност, но само повърхностно. А жената, свикнала към ситуацията, може да се научи да управлява енергията на своя партньор - с леко цупене на устни или обратно, с радостно-умоляваща усмивка да му оказва изключително силно въздействие. Ако при мъжът има марсианска мъжка идентификация, то жената може с незначителни средства буквално да го унищожи или напротив - да го издигне като мъж, а нейното кокетство или леко странично увлечение да предизвикат у него първични реакции.

Синастричен Юпитер в 1-ви дом

Гордият човек се отличава от
светеца по това, че първият
получава милост единствено
от Божествен произход,
а вторият - всякаква.

Този аспект ми дава добрия и щедър, но не твърде внимателен чичко, който се безпокои за широката усмивка на лицето ми, а всички останали обстоятелства от живота ми някак си убягват от неговото внимание. В действителност тази моя усмивка му носи щастие, но и на двамата ни се струва, че всичко е обратно и той ме обсипва със своята щедрост. По-внимателния поглед обаче показва, че неговата щедрост някак не достига до мен или оставя само повърхностно впечатление.
Все пак аз възприемам този човек през призмата на неговото предполагаемо благородство и безкористна щедрост, и да се разделя с това впечатление може да ми бъде много трудно, още повече, че всички мои лични прояви го подтикнат в това направление. Дори ако той природно е ужасен скъперник, когато ме види на неговото лице се появява някаква крива гримаса, която би трябвало да изрази широка усмивка. И се появява не съвсем осъзнатия импулс да ми направи подарък или да ми каже нещо приятно (при слаб Юпитер това може да не се получи напълно, но сам по себе си юпитерианският импулс обикновено ясно се забелязва).
Този партньор ще изпитва силно желание да ме дразни като се хвали с несъществуващи лични достойнства и ме поучава от висши позиции, а на мен ще ми бъде приятно да се гордея с него макар и за дреболии. В семейни двойки на ниско ниво този аспект може да бъде обожаван от двамата съпрузи и също толкова ненавиждан от цялото им обкръжение. Например жена с Юпитер на мъжа (или на детето) в своя първи дом може цял живот искрено да го превъзнася, безкрайно да се възхищава на неговите напълно невидими достойнства. При проработване на този аспект партньорът ми помага да развия широта на възгледите, а аз му предоставям нови възможности за успех и щастие.

Синастричен Сатурн в 1-ви дом

Когато Бог не може да ме достигне
сам, изпраща вестник.

В началото може да ми се стори, че този човек ми е изпратен за надзирател. Той изглежда е способен да предизвика у мен само едно чувство - на дълг, но затова пък го прави непоносимо до жестокост. Аз ще възприемам всички негови прояви през призмата на някаква жестокост, като я приписвам на своя партньор без да забелязвам онова, което в повечето случаи провокирам сам. Действително в негово присъствие сякаш веднага ставам по-сериозен, строг и отговорен, най-напред лично към себе си, но също и към него, разбира се... Впрочем всичко това не е толкова дълбоко и като правило се разсейва твърде бързо след като се разделим. И на мен ми е много трудно да си представя колко сериозни са нашите отношения, особено моите лични реакции за него, колко често го уязвявам до дъното на душата, наранявам го и го принуждавам да се затваря в себе си. Той има голяма нужда да се държа но някакъв точно определен начин и по-точно моите лични реакции да не излизат от някакви установени рамки. Но на мен ми е трудно да го разбера, още повече да се науча да го спазвам, макар че стъпките в тази насока биха били много полезни. Тук партньорът може да ме научи на лична скромност и задълбоченост в собствената личност, а аз мога да му повлияя толкова много, че самият той би се удивил като разбере в действителност колко ми е задължен като косвена причина за неговата дисциплина и смирение.
Изобщо това е труден аспект, но в брака може да бъде много полезен, например ако аз имам слаб Сатурн - тогава неговите функции се поемат в известна степен от партньорския Сатурн, но на мен не ми достигат силите да го следвам и да приема неговите изисквания за дисциплина.

Синастричен Хирон в 1-ви дом

Божествените шеги понякога
струват доста скъпо на хората!

С този партньор няма да ми се наложи да скучая особено ако не се отнасям прекалено сериозно към собствената си персона... Но виж, за него може да стане по-лошо, ако неговият Хирон е поразен или се намира в чувствителна точка от картата му.
На повърхностно ниво нашите отношения може да приличат на клоунада. Той постоянно ще се шегува с мен, като ме поставя в безизходно на пръв поглед положение, създава немислими и невъзможни за мен ситуации, от които рядко ми се отдава да се измъкна без да нараня самомнението си, макар и повърхностно. Но затова пък често откривам неизвестни за мен до този момент лични резерви, от които занапред мога да се възползвам. Понякога партньорът силно ме потиска, задълбочавайки личните ми комплекси, но обикновено след известно време те се примиряват по парадоксален начин. При поразен първи дом за известно време мога просто да го ненавиждам, но това чувство бързо преминава, защото в дъното на душата си аз чувствам, че моите страдания не са толкова сериозни, а обидите не са истински.
Съществен проблем възниква, когато той иска да изрази нещо истинско и значимо, а аз не го възприемам сериозно. Ще му бъде трудно да пробие през моята циркова представа за него, още повече, че аз достатъчно силно го настройвам на тази вълна. Но неговите проблеми в нашите взаимоотношения, а и изобщо в общуването, са свързани някак с моята поява в живота му. Те могат да се окажат много значими за него, а над това аз не мога просто да се смея.

Синастричен Уран в 1-ви дом

Неведоми са пътищата
Господни лично към мен.

Аспектът прави моя партньор от време на време, а понякога просто гениален, такива в крайна сметка са личните ми впечатления. Но тук много зависи от активността на Уран в неговата карта. Ако Уран е слаб, този аспект ще се прояви само в моето очакване за нещо пикантно, свързано с партньора... Обаче нашето постоянно общуване може да съживи неговия Уран и тогава партньорът в мое присъствие ще усеща резки енергетични изблици, душевни подеми и спадове, дори пристъпи на вдъхновение, но оттук до истинското творчество е твърде далеч. Виж, да го вдъхновя за някое безчинство или ексцентрично безобразие може да ми е много лесно - трябва само да не говоря направо (Слънце), да не го притискам (Марс), а просто да използвам искрения личен порив:

“Е, какво пък, господа, да вземем по една тояга
и да пришпорим всеки, по моста който преминава. “
(К. Прутков)
Силното включване на неговия Уран, например обземащия го творчески екстаз, може да ме накара да почувствам собствената си посредственост, но също и някакъв неин отзвук върху вдъхновението на партньора, което с времето и при вътрешна поддръжка може да ми помогне в порива към собствено творчество, макар че ясно е, че не бих постигнал неговите резултати. Реално аз мога да окажа много голямо влияние в развитието на неговата гениалност, в каквото и да се заключава тя. Той ще се вдъхновява от моята персона, но единствено това не е достатъчно.

Синастричен Нептун в 1-ви дом

Бог те обича лично, но
понякога с чужди ръце.

Това е много обещаващ, но съвсем не подходящ за изграждане на искрени отношения аспект. Нептун изкривява реалността между нас, но прави това по различен начин за мен и за партньора, и тук много зависи от наталните аспекти на Нептун в неговата карта и от наталните аспекти на моя 1-ви дом. Например, поразен 1-ви дом може да означава почти винаги негативни реакции: аз постоянно ще го разбирам в най-лошия възможен смисъл или дори още по-зле. Всички мои опити искрено да обясня своята позиция или състояние ще го довеждат до екстаз (при хармоничен Нептун) или ще го хвърлят в пълно недоумение, но във всеки случай, за да научи правилно да възприема моите лични прояви ще му е нужно дълго време. И въпросът дали аз съм искрен или не, често за него ще е истинска спънка.
Този аспект, особено ако Нептун и моят 1-ви дом не са силно поразени, съблазнява да се плува по течението без да се изграждат отношения. Партньорите се радват на светлите моменти, които поначало може да са много и заглаждат възникващите противоречия, още повече, че честното им изясняване е много трудно. Такъв път обаче води до оплитаме във взаимни лъжи, все по-очевидни (в крайна сметка за мен) и радостно-блажените минути на съвместни медитации постепенно започват да липсват, а и самите медитации стават все по-груби.
Изобщо на ниско ниво това е черно учителски аспект: и у двамата има постоянно изкушение да се измами партньора, като при това той ме вкарва в повърхностна заблуда, а аз него в доста дълбока.

Синастричен Плутон в 1-ви дом

Умеещия да разпознае гнева
Господен в дребния укор на
съвестта, без съмнение ще се спаси.

В общуването с този партньор аз мога да усещам някаква сякаш скрита заплаха, тежест, разпростираща се от него към мен, която аз чувствам много по-остро, отколкото той си мисли или има предвид. Ако в неговия живот започнат да се случват тежки, съдбовни събития, твърде вероятно е те да предизвикат в мен комплекс за вина пред него, макар аз да не съм имал пряко участие в тях. Обаче те силно и някак си мрачно ще потискат моите непосредствени реакции в общуването ни. При все това ако моят партньор предполага, че тази моя мрачност, появяваща се в негово присъствие е дълбока, той греши - твърде вероятно е тя да изчезне веднага след като се разделим. Подобен синастричен аспект при съпрузите може да доведе до много тежки отношения в семейството, особено ако разглежданият Плутон е активен в наталната карта на съпруга – например той работи с големи групи хора (директор на телевизия) или неговата професия е свързана с атомна физика, военно дело, секретност и др.
Тук аз съм длъжен да се науча смирено да понасям партньорските упреци за недостатъците на личността ми, моментите на нейното угнетение и натиск – плутоническата чистка рядко бива съвсем безболезнена, но след като се включва, значи ми е необходима, а плодовете на моето смирение ще се проявят в много сериозни за мен неща, но на първо място ще ми стане много по-лесно да преживявам всеки свой ден.
Все пак този аспект е много по-отговорен за партньора ми, които може дълго да не разбира, че кармически той е изпратен за него - чрез мен да види и усети своите еволюционни дългове, недовършени неща и действителни дефекти и да може отначало доброволно, а след седемдесет и седем предупреждения принудително да се избави от тях. Впрочем, на него може да му се струва, че ситуацията е обратна и той трябва да чисти моите еволюционно недовършени неща, а аз със своето съпротивление му докарвам куп неприятности.
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (12.04.2009)
Разгледан: 4618
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.239.6.58