Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:12
28.03.2023
Вторник
3.239.6.58


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


3-ти дом

Като правило нощните домове се възприемат косвено и достигат до съзнанието ми през призмата на подсъзнателните програми на съответния дом. Затова при самонаблюдение, когато се активизират планетите на партньора, попадащи в моите нощни домове, аз бих могъл да направя изводи за устройството на своето подсъзнание, ако разбира се, успея да разгранича влиянието на партньора от собствените си реакции. При условие, че имам такава цел, това не е толкова сложно (макар че не е и просто).
Третият дом управлява социалната етика, т.е. моите представи за взаимоотношенията ми с околните. Планетите на партньора, попадащи в моя трети дом ще покажат неговите типични прояви, на които аз инстинктивно ще реагирам така сякаш той не ми е партньор, а просто познат или далечен роднина - „просто човек", което при близки отношения може да бъде съвсем неадекватно. От друга страна в много конфликтни ситуации, когато партньорът е за мен враг или просто чудовище от зоопарка, активизирането на неговите планети, намиращи се в моя 3-ти дом, може веднага да смекчи положението, понеже аз виждам врага все пак в човешки облик и в мен се надигат (ако изобщо ги има) хуманни чувства и усещане за общност с него, човешкия род и цивилизацията, а това е добро начало за мирни преговори.
По трети дом също така се съди и за практическото обучение, т.е. чрез синастричните аспекти на моя 3-ти дом партньорът може да ме научи на много неща ако съм склонен към това, естествено. Възможно е и обратното - у мен да се появи импулс да го уча на нещо, но как той ще възприеме моите опити зависи от разположението на неговите планети, попадащи в моя 3-ти дом. Добре е, ако те се намират също така и в неговия 3-ти дом или в аспект с него. Ако на моя 3-ти дом съответстват, например 7-ми, 8-ми или 10-ти дом, то моите опит за „практическо обучение” могат да бъдат разбрани съвсем превратно от партньора. Тук тънкостта се състои в това, че аз мога винаги да се уча, като просто възприемам вътрешно текущата ситуация като учебна, но да обучавам партньора, е възможно само с негово съгласие.

Синастрично Слънце в 3-ти дом

Чуждата душа е дълбок кладенец,
особено ако й обърна гръб.

Аз ще възприемам добре повърхностно-социалните инициативи на партньора, сякаш той ми е отдавнашен познат или приятел, но не съвсем близък. Моята търпимост и приветливост в отговор на неговите знаци на внимание, докато те се намират в границите на чисто социалните контакти, могат да го заблудят, че аз съм заинтересован от по-близко общуване. Ако той настоява за това, аз вероятно дълго време ще тълкувам съвсем неправилно неговите намерения, без да виждам в тях нищо освен стандартното, безлично-социално поведение или, за голямо негово удивление, ще започна да го поучавам (на какво именно ще покажат синастричните дъгови аспекти на неговото Слънце), макар че той вероятно съвсем няма предвид подобно нещо.
Кармическият смисъл на аспекта е в появата на този партньор, с когото ако поддържам дори повърхностни отношения, мога да науча много за моята социална етика. Неговите инициативи и намерения ще предизвикат у мен своеобразни подсъзнателни реакции, които е по-добре да не прехвърлям за негова сметка (особено ако имам поразен 3-ти дом). Напротив, трябва съзнателно и щателно да ги проанализирам, и да си направя изводи за отношението ми към хората - какво очаквам и какво съм готов да направя за тях. В хода на общуването партньорът ще бъде склонен (според стандартния смисъл на аспекта) да ме поучава по различни поводи, но ползата от нашите взаимодействия зависи от желанието ми да се усъвършенствам.

Синастрична Луна в 3-ти дом

Дали любовта на родината
към синовете й е користна?

В социални ситуации аз ще предизвиквам у партньора различни емоционални усещания. Той може да ме ревнува, усещайки ме като своя собственост или напротив, да чувства импулси на грижа за мен с нежност, да се чувства като родител, който за пръв път завежда чедото си на светски прием. Аз обаче едва ли ще усетя цялата гама на неговите положителни или отрицателни емоции - по-скоро просто няма да ги забележа и той да ме възприеме като безчувствена кукла, неспособна да откликне на неговия искрен душевен порив. Аз улавям сигналите му, но интерпретацията на собствените ми усещания е доста по-различна от онова, което той очаква. Ако говорим откровено, аз не го възприемам лично, а като някакъв абстрактен социален индивид, когото случайно съм срещнал на улицата и то съвсем не навреме. Неговите емоции няма да ми се сторят никак уместни, но затова пък, ако той ненатрапчиво се погрижи за общата социална ситуация, например като ми помогне да разпределя социалните роли или просто при приготвяне на масата, аз ще бъда много доволен и бих помогнал на партньора да придобие увереност в себе си или да си реши проблема с женитбата.
Този партньор може да ме научи на много важни истини за човешкото съжителство, но аз трябва да бъда внимателен към леките укори на своята съвест за него. Впрочем при поразена Луна нашите отношения при всички положения няма да са никак прости.

Синастричен Меркурий в 3-ти дом

Преди да дадеш на човека съвет,
не е зле да се извиниш.

Появата ми в обществото на този партньор ще предизвика у него прилив на вербално и ментално вдъхновение или, казано по-просто, склонност към бъбрене. На нас ни е много приятно да общуваме един с друг, но само докато отношенията ни са от формално-социален характер, т.е., докато неговите разсъждения и сплетни по никакъв начин не ме обвързват и не предполагат лична или някаква специална реакция.
Обаче разглежданият аспект може да се окаже много труден за моя партньор, ако за него стане необходимо (или пък много му се прииска) да ми предаде някаква важна за мен информация или да предизвика със своите думи личната ми реакция, да ме принуди да усетя силното напрежение т.н. Всички подобни опити, само ако неговият Меркурий няма синастрични аспекти към моя 2-ри, 1-ви или 8-ми дом, по-скоро ще се провалят. На мен чисто и просто ми е много трудно да прозра нещо повече зад неговите думи и разсъждения, да не говорим за общо социалната щампа, наложена им от моето подсъзнание. С други думи, аз възприемам думите му като глас на диктор от радиото или телевизията. Разбира се, за съпрузите това не е най-интимния аспект. Чрез него се чува добре гласа на социалния разум, а това значи твърде много.
С думите си този партньор ме кара да се замислям за моята социална етика, както и над конкретни проблеми във взаимоотношенията с мои познати - аз съм длъжен да потърся зад неговите (напълно е възможно да са плоски и грешни) разсъждения сочещия пръст Божи.

Синастрична Венера в 3-ти дом

Радост моя! Душа моя!
Кога най-после ще обърнеш
внимание на това?

Появата на този партньор ще смекчи за мен всякаква социална ситуация: както външна, така и вътрешна. Неговата усмивка (в крайна сметка отдалече) ще ми се стори дискретно очарователна, облеклото - изискано, маниерите - безупречни, а впечатлението за него в обществото - неотразимо.
Наличието на този аспект в синастрията на съпружеска двойка украсява техния семеен живот, особено на социални приеми. Ако Венера на жената се намира в 3-ти дом на мъжа, съпругата ще му се струва особено елегантна и привлекателна, когато в дома им дойдат гости; той няма да пожали пари и за тоалети, за да блесне тя на моден курорт. Дори нейните поклонници е възможно да не го дразнят - особено ако ухажванията и комплиментите към неговата жена са достатъчно изискани: той в голяма степен ще ги възприема за своя сметка.
От друга страна това е доста опасен аспект, в смисъл, че обещава много повече, отколкото реално дава (ако не се има предвид дълбоката му проработка от партньорите). Например Венера на едно момче в 3-ти дом на неговата приятелка ще направи нейното социално обкръжение и нея самата много привлекателни за него, точно както външността и социалните му маниери - за нея, особено ако Венера е хармонична. Все пак това може радикално да се промени или даже напълно да изчезне, тъкмо когато между тях започнат по-сериозни отношения включващи други домове и планети. Във всеки случай любовта и всичките му прояви на нежни чувства трудно ще бъдат възприети като нещо дълбоко и неповторимо.

Синастричен Марс в 3-ти дом

Някои жени предизвикват
у мен сексуални чувства
други - бисексуални.

В обществото партньорът вероятно ще ме възприеме като агресор или в крайна сметка като енергичен и деен. Това (в неговото възприятие) няма да премине незабелязано и той ще отреагира също достатъчно енергично, но разбира се, в зависимост от разположението на Марс в картата му. Например ако той се намира в Близнаци, партньорът може да се обърне към словесна агресия, а ако е в Рак - да се обиди дълбоко и много изразително да замълчи.
За мен възприятието на неговата агресия и въобще на всяка активност, която е насочена непосредствено към мен, ще бъде винаги косвено и някак социално опосредствано. Но ако моят 3-ти дом е поразен, аз мога да имам много остри отношения със социума и тогава дори минимални знаци на лично внимание от страна на партньора могат да предизвикат у мен напълно неадекватна реакция: аз ще го разбера напълно превратно като представител и изразител на враждебността на хората към мен изобщо и съответно ще си направя за него много неправилни изводи.
Този човек ми е изпратен от съдбата, за да ме научи на много неща. По-точно аз мога да използвам неговата енергия за практическо обучение, но самият аз трябва да разбера как да го направя.

Синастричен Юпитер в 3-ти дом

Най-голямото, на което може
да те научи учителят е
да бъдеш самия себе си.

О, този партньор може да бъде сигурен, че появявайки се за пръв път на гости при мен няма да се загуби сред другите поканени. Той е забележим за мен както ярко осветената малиново-захарна звезда на върха на новогодишната елха. Не е толкова важно какво ще прави или говори той, в социалните ситуации аз най-напред ще възприема неговата широта на възгледите, доброта, щедрост, снизходителност, умение да погледне от чуждата гледна точка - и ако той действително прояви тези качества, то буквално ще преобрази за мен цялата социална ситуация... Може би след това аз ще започна да мисля човечеството по-добро, отколкото преди.
Обаче в надеждите си за социално разширяване, които вероятно ще възлагам на партньора, аз по-скоро мога да се окажа разочарован, макар че е възможно и аз да бъда удостоен със запознанство с принца-защитник (Юпитер в Козирог) или с пътуване на разкошна яхта (Юпитер в Риби). Най-напред партньорът ми е изпратен, за да изградя по-широки възгледи за хората и отношенията с тях; и чак след тази проработка може фактически да се осъществи някакво мое социално придвижване.
Изобщо това е благоприятен аспект и за двамата партньори, ако те не изискват един от друг прекалено много, не се лакомят и не се ограничават един друг.

Синастричен Сатурн в 3-ти дом

Приятелят - това е човек, чието
мълчание за теб е необходимо
повече, отколкото думите.

Това е твърде труден за партньорство аспект и той обезателно трябва да се отработва и от двамата. Изобщо положението на синастричния Сатурн в моята карта показва къде и как моят партньор ще ме притеснява и ограничава. Как ще го прави и в каква степен ще е справедлив, зависи от положението и нивото на проработеност на Сатурн в неговата карта. В дадения случай партньорът ще ограничава моята социална активност, ще иска от мен съблюдаване на строга социална етика. Тук за мен е много важно да разбера в каква стенен неговите изисквания и упреци са справедливи и действително да ги отнеса към себе си - тогава моите социални възгледи и контакти с хората ще се задълбочат. Ако аз не го направя, нашите отношения са заплашени да деградират до ситуацията между директора на училището и непослушния ученик, който свеждайки очи, стои смирено (опасява се от изключване от училите) по време на боя след извършване на поредното безобразие и моментално забравя за всичко след излитането си от директорския кабинет. От друга страна моето социално поведение и особено възгледите на хората като цяло ще провокират партньора към сурови твърдения и едностранчиви оценки, граничещи с жестокост. Той трябва да разбере, че по такъв начин няма да получи нищо и тук от него се изисква дълбоко разбиране на проблема за моята социална адаптация. Ситуацията ще бъде особено тягостна за него, ако неговият Сатурн е поразен, а моят 3-ти дом е хармоничен: тогава поведението ми ще го уязвява дълбоко, а на упреците, заяжданията, бележките, за негов ужас и недоумение аз почти няма да обръщам внимание... макар понякога да си струва.

Синастричен Хирон в 3-ти дом

Ако съдбата ти е пратила свиня,
постарай се да подредиш
отношенията си с нея.

Партньорът със силен Хирон няма да ми е скучен, ако имам чувство за хумор и способност да се смея в обществото на собствените си видимо нелепи и проблемни ситуации. Ако моят 3-ти дом не е силно поразен и отчасти проработен това няма да ми бъде трудно; друг е въпросът доколко ще ми се отдаде да осмисля безизходните ситуации, в които ме поставя партньорът в обществото. Аз трябва да търся изход от тях в качествената промяна на своята социална етика и разширяването на спектъра на използваните от мен способи за възприемане на хората и взаимодействията с тях. Ако не направя това и моят 3-ти дом не е проработен, особено ако е поразен, партньорът може да ми се стори ужасно груб, нетактичен и с напълно идиотско, граничещо със садизъм чувство за хумор, което естествено не благоприятства развитието на взаимоотношенията ни.
В действителност нашите отношения и техния социален аспект са важни за него и могат да му помогнат да намери изход от проблемите на развитието (какви именно ще покаже положението на Хирон в неговата карта), но за това аз съм длъжен да разбера, че нашите трудности пречупени през неговата реалност са същността на неговите проблеми.
Като цяло този аспект предопределя много хаос и бъркотия в отношенията, но при мен на повърхностно ниво, а у партньора могат да бъдат доста дълбоки и ако той успее (особено с моя помощ) да се справи с тях, то съществено ще се придвижи по пътя на самопознанието.

Синастричен Уран в 3-ти дом

Колкото повече може да
ти даде един човек, толкова
по-опасен е за теб.

Моите обществени прояви, например общуването с не много близки родственици или съседи, или не твърде интимния разговор по телефона, могат да предизвикат у партньора изблици на гениалност или в крайна сметка блестящи оригинални идеи. Например той може да обяви, че моят първи любовник (любовница) е бил негър от Кайро или незабележимо прокрадвайки се, ловко да отреже с градинарски ножици телефонния шнур. Дали подобни ексцентричности ще ме доведат до възторг или душевен смут зависи най-вече от положението на моя 3-ти дом в наталната карта и в много по-малка степен от аспектите на моя Уран (синастричните дъгови аспекти на неговия Уран, да кажем квадрат към моя Марс, могат да дадат силни странични ефекти).
На мен ще ми се отдава твърде рядко да оценя по достойнство ураническите му озарения и действия, които не са свързани непосредствено с моя 3-ти дом, понеже подсъзнателно аз все едно ще продължавам да гледам на тях през очите и шаблоните на социума. Тогава прокрадващите се лични, интимни и много други възможни акценти и оттенъци ще минат покрай моето възприятие. Всъщност тази опасност съществува, ако в моя 3-ти дом попадне коя да е планета на партньора, но именно Уран дава възможност да се видят като внезапен проблясък онези дълбочини от вътрешния свят на партньора, които не са достъпни по никакъв друг начин и за нас двамата е много важно да не ги пропуснем.
Със своето поведение в обществото партньорът понякога може буквално да взриви част от моята социално-етическа картина за света, в частност моите представи за дълг, добро и зло в човешките взаимоотношения. Ако аз поставя бариера пред ударната взривна вълна, мога сериозно да се отклоня от пътя си на развитие на личните си и социални щампи.

Синастричен Нептун в 3-ти дом

Гледайки кръглата луна, изгряваща
вечер и царуваща на небосклона цяла
нощ до разсъмване, е трудно да си
представиш какво ще се случи с нея
след две седмици. Но глупави човече,
не се ли мислиш за по-неизменен
от нощното светило?

Може ли да се вярва на хората? Ако отговоря на този въпрос като се ориентирам по собствените си отношения с дадения партньор, отговорът вероятно ще бъде: „По-добре не”. Дори ако той (по принцип) е много честен и надежден човек при това в различни социални ситуации, при нас често сякаш от само себе си ще възникват взаимни недоразумения, разминавания; той ще тълкува зле и превратно моите думи и действия.
При това у мен, под действието на неговия Нептун ще се разтегне 3-ти дом. Например в негово присъствие по по грешка ще звънне телефонът или напротив, ще се провали назначена среща, но всичко това, като правило, ще е достатъчно повърхностно (само ако неговият Нептун не в съвпад с две-три планети от моя 3-ти дом). Докато в същото време влиянието на моя 3-ти дом може да бъде много по-замайващо и опияняващо.
Например ако Нептун на началника се намира в 3-и дом на неговата секретарка, той може (при хармонични отношения) да хвърчи от щастие при вида на ръката й, набираща телефонния номер, за да го свърже с неговите подчинени или ще изпада в екстаз, когато чува тракането на нейната пишеща машина, за което тя може и да не подозира, а само да се огорчава от неговата разсеяност и неточност при разговорите му в нейно присъствие дори на отговорни служебни теми. Вероятно началникът ще забележи, че в отсъствието на тази секретарка той работи по-точно, но едва ли ще придаде голямо значение на това обстоятелство и що го счете по-скоро за чиста случайност.
Изобщо този аспект дава големи възможности за взаимни спекулации, нечестности и изисква повече внимание.

Синастричен Плутон в 3-ти дом

Бичувайки пороците на човека и
обществото не би трябвало да се
стремим към максимална
сила на плющящия звук.

Едва ли ще приветствам появата на този партньор в обществото, да речем на светски прием. На мен винаги ще ми се струва, че заради него буквално се сгъстяват облаците и атмосферата става по-мрачна. Околните обаче могат (по непонятен начин!) да не забележат всичко това. В контактите си с мен партньорът, било то преднамерено или не, обезателно ще ми демонстрира слабите места на моята социална етика и особено онези нейни моменти, където моята теория се разминава с действителността и аз ще тръгна против своя социален дълг, съвест или основни принципи. Това няма да бъдат много приятни преживявания, които ще ми се прииска бързо да изтласкам, да проектирам вината върху партньора или да прехвърля разговора на друга тема („Ти не ме обичаш! Ако ме обичаше, то не би говорил всички тези неща!”). Обаче по-правилно би било честно да призная пред себе си в какво партньорът е прав и къде греши. Добре би било тези размишления да бъдат началото в процеса на достигане дълбините на подсъзнанието ми.
Това не е лек аспект и за мен е важно да разбера, че определената мрачна тежест, която аз усещам в своя партньор, когато се намираме в обществото или обсъждаме принципите на човешките отношения, се отнася много повече за него, отколкото за мен. За мен тя е просто сочещ критичен пръст, но за него е източник на постоянни невъзвратими загуби, които той може да не преглътне, а да ги проектира върху мен. Например той може отчаяно да ме ревнува от всички мои познати и подсъзнателно чисто и просто да се опитва да ги убие, а съзнателно - изцяло да ме лиши от социално обкръжение. Единственото което не разбира е, че от това неговото състояние само ще се влоши. Проработката на Плутон винаги минава по пътя на пренасяне на собствени жертви - отживели фрагменти от низшето „аз”, които зависят от наталните аспекти на неговия Плутон и от другия партньор.
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (10.04.2009)
Разгледан: 2990
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.239.6.58