Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:05
28.03.2023
Вторник
3.239.6.58


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


4-ти дом

За мен този дом е и най-интимно значимия, и най-незабележимия, при това едното от тези качества с лекота преминава в другото - така работи цензурата на подсъзнанието - репресира най-съществените за мен обстоятелства в дълбините на душевния живот, невидими и недостъпни за ярката светлина на съзнанието.
Ако 2-ри дом ми представя околната среда, 3-ти - социалната, то 4-ти е фундамента на мирозданието, а също и на моето собствено битие, в частност основните ми жизнени принципи, общата (подсъзнателна) картина на света, дълбоките религиозни чувства - източникът, който подхранва цялата ми религиозност, която може да се търси и по 5-ти, 8-ми или 12-ти дом.
И така голяма част от процесите и целите, управлявани от 4-и дом, ще останат неосъзнати, неявни за мен... какво пък става, когато в него попаднат планети на партньора? Естествено моята повърхностна реакция може да няма нищо общо с истината... Но каква ще е моята истинска реакция и на мен самия не ми е напълно ясно. Все пак могат да се отделят два основни типа реакции на моето подсъзнание и защитните програми на психиката при активиране на синастричните планети в 4-ти дом:

а) Игнориране със защитни цели - подсъзнанието е отчело, че стимулът на партньора е прекалено опасен за мен и го отстранява, при това в моето подсъзнание може просто да изчезне интереса към партньора или да се появи неотложна необходимост от промяна на темата или на разигравания от нас сюжет.

б) Ограничено взаимодействие - в този случай подсъзнанието частично ми разрешава интимно взаимодействие с партньора, но при доста сурови условия, които той трябва да приеме, в противен случаи нашите дипломатически отношения бързо ще се прекратят. Тук перспективите за сътрудничество за мен са много големи, но на карта е поставен фундаментът на моето битие и затова се налага да бъда много внимателен. Най-вероятно с подобни чувства в края на 80-те годни Съветския Съюз за първи път е показвал своите военни заводи на американските специалисти.

От гледна точка на моя партньор реакцията ми към активността на неговите планети, попадащи в моя 4-ти дом, често пъти е необяснима и загадъчна, ако той изобщо е склонен да обръща внимание на такива дреболии като отговора ми на неговите провокации. Ако е така, той вероятно ще забележи, че аз изобщо не реагирам или приемам казаното от него прекалено присърце, като му придавам чисто и просто глобален мащаб (което той може съвсем да не е имал предвид), или започвам да теоретизирам на високо абстрактно ниво. Последният вариант на моята реакция може да бъде изцяло способ за защита на подсъзнанието от прекалено личната постановка на въпроса. Такова например е лекото изплъзване от въпроса за отговорността ми за злото, което създавам в моето семейство с високопарната теологическа дискусия за ролята на свободния избор при грехопадението на Адам.
Дълбокото разбиране на един човек не е възможно без проникване в дълбините на неговия 4-ти дом - и разбира се, е осъществимо само с неговото доброволно съгласие. Но какво означава съгласието - на кого ще поискам и ще успея да открия своята душа, да споделя най-дълбоките и важни мисли и преживявания - религиозни и мирогледни? Това може да се случи, ако въобще е възможно за мен, само при такова ниво на интимно доверие, което възниква в резултат на дълга дружба или между членовете на добро семейство... Но планетите на партньора могат да се окажат в моя 4-ти дом в случай на много по-повърхностна връзка между нас и при активизирането им могат да възникнат неловки и малко разбираеми за мен ситуации, които, отработени грубо, могат много да усложнят отношенията ни.

Работата е там, че основната заповед - може да се каже най-дълбоката мъдрост в общественото подсъзнание, която регулира човешките отношения, звучи приблизително така: интимности и откровености трябва да се избягнат доколкото е възможно. Английските пословици и поговорки в тази връзка звучат недвусмислено: не будете спящите кучета; гледайте си вашата работа; моят дом е моята крепост. В това има собствен смисъл: да се разбере другия и неговите проблеми, още повече, че те винаги в голямата им част са неосъзнавани, е достатъчно трудно и затова, даже при цялата негова откровеност, на мен едва ли ще ми се отдаде адекватно да го възприема и да дам правилен съвет или поддръжка за неговата реалност. Всички опити в подобна ситуация са изпълнени с огромни недоразумения, обиди, караници, конфликти. „Аз ти разкрих душата си, а ти само хладно погледна, нищо не видя и не разбра, а се изплю и на момента ме забрави” - на кой от случайните психотерапевти не му се е налагало да изслушва подобни упреци, лошо защитавайки се с фразите „исках да е за добро” или „просто правех всичко, което мога, мислейки само за теб”. Обаче кармичните програми рядко се вместват в рамките, които предвижда за тях общественото подсъзнание. Същото се отнася и за интимните моменти и кратките, но много важни медитации, предвидени практически от всеки егрегор на двама души - независимо от възрастовите и социални различия между тях.

Твърде предразполагащи за такива медитации или, в крайна сметка, за моите медитативни състояния, насочени към партньора, са периодите на активност на синастричните планети от моя 4-ти дом. Партньорът, ако е достатъчно внимателен, ще забележи, че в тези ситуации аз откривам дълбочина, която той, при задължителна деликатност, може да достигне и да повлияе на фундаменталните ми жизнени позиции и на скритите в дълбините на моето подсъзнание структури. Но това за него не е никак лесно, защото в неговите очи ситуацията прилича на положението на Иванушка пред къщичката на кокоши крака. Той трябва да каже точно определено заклинание („застани с гръб към гората, с лице към мен”), само тогава нейните врати ще се отворят и Баба Яга ще се превърне от зъл враг в забележителен помощник.
Тук егрегорът на двойката очаква от нас много и ще подготви външните обстоятелства, които сякаш сами ще ни предразположат към откровеност - но много, както винаги, зависи от самите нас, а също така от предварително постигнатото (защо да не кажем и завоюваното) ниво на отработеност на този аспект. При това нивото, не на последно място се определя от проработката на този дом.

Да разгледаме например синастрия, в която Марс на партньора се намира в неговия 7-ми дом и в моя 4-ти. Ако неговият Марс в същото време се намира в Стрелец и е лошо отработен, то ясно е, че активността му ще бъде изключително опасна за мен от гледна точка на моето подсъзнание. На ниско ниво такъв натален Марс означава: обща програма на партньора за рязка и безкомпромисна война с мен, а понеже попада в моя 4-и дом, аз ще възприемам неговите действия като битка между самолет и подводница, с последващото й унищожаване с бомби. Разбираемо е, че тук не ми е до интимности и моята подводница, при първите радарни проблясъци на самолетни крила, моментално ще се потопи в най-недостъпните океански дълбини. Затова минимално удовлетворително взаимодействие между нас е възможно само при щателна проработка на неговия Марс, т.е. намаляване на агресивността и обучение за сътрудничество вместо конфронтация. Но в същото време моят 4-ти дом не е само уязвимото ми място: при надлежна проработка на фундаменталните принципи и проява на истинско религиозно чувство, той става мощно оръжие, пред което ще отстъпи и най-грубият и повърхностно енергичен синастричен Марс - и тогава моят партньор ще изпита на свой гръб силата на дълбоките религиозни принципи и установени жизнени позиции: 4-ти дом е още и сила на духа, т.е. източник на цялата сила и енергия на човека.

Но докато аз не усетя силата на своя дух или дълбокото религиозно чувство като съвършено реално, то какви са моите средства за зашита от грубото поведение на партньора? Пасивният вариант вече беше споменат - пълното игнориране на другия. Тогава аз представлявам за него нещо като черна дупка, където отива цялата енергия на неговите планети, попадащи в моя 4-ти дом, и той не усеща никакво връщане и изобщо не чувства моите следващи реакции (макар че, реално, някаква дълбока реакция у мен възниква винаги, просто аз и още повече той можем да не я забележим, особено ако промените се открият след месеци или години). Активният вариант на защита тук е много своеобразен: аз възприемам всички негови предизвикателства в чисто теоретичен план, като някакви метафизични спекулации, които имат косвено отношение към мен лично: и колкото по-настойчив става моят партньор, толкова повече (както на мен искрено ми се струва) той се отделя от реалните ми проблеми и обстоятелства. Особено явно ще бъде такъв вид недоразумение, ако моят 4-ти дом съответства на негов дневен дом, да речем 10-ти, където ще стане дума (в реалността на партньора) за практичните действия и решения, като в същото време аз възприемам енергията на моя партньор „изобщо”, игнорирайки всички негови „особености” като несъществени за мен или във всеки случай, нуждаещи се от теоретично осмисляне и оправдание.

При интерпретация на синастричните планети в 4-ти дом е много важно предварително да се разгледа неговото положение в моята карта: силен ли е или слаб, хармоничен или поразен, доколко е отработен и активен в дадения период от моя живот. Последното обстоятелство е особено важно, тъй като действието на всички аспекти по положение в учебниците по астрология (в това число и в дадения) се описва в периодите на тяхната активност. Например ако моят 4-ти дом в дадения период от живота е слаб, то той по-скоро някак ще „потуши” действието на планетите на партньора, които попадат в него. Ако тези планети в картата на партньора са силни, т.е. актуални са за него, това може да създаде ефект на пълно неразбиране, тъй като аз по никакъв начин не реагирам на най-важното в неговия живот, докато в същото време той, чувствайки моя 4-ти дом, очаква от мен дълбоко заинтересована реакция.
Ако поразена планета на партньора попада в моя хармоничен 4-ти дом, също така ще възникне ситуация, в която партньорът, идвайки при мен с остри грижи и проблеми, не е в състояние да разбере как аз мога толкова далечно и благодушно („каквото и да прави Бог, все е за по-добро”) да възприемам неговото нещастие и трагично положение, изискващи незабавна намеса.
Приведените по-долу тълкувания на синастричните планети в 4-и дом по никакъв начин не претендират за пълнота (както впрочем и всички останали тълкувания в тази книга) и преследват единствено цели от илюстративен порядък: те се предлагат по-скоро на вниманието на астролога, отколкото на неговите клиенти.

Синастрично Слънце в 4-ти дом

В основата на твоето
битие лежи още нещо.

Това с много обещаващ за нас двамата аспект, ако успеем да разгадаем неговия смисъл. Волята на партньора е прекалено значима за мен, но той може изобщо да не го забелязва, понеже моите реакции на инициативите му са по-скоро неявни както за него, така и за мен - като изключим отговорите ми в чисто теоретичен план. При това неговата воля потвърждава или разрушава моите жизнени позиции и аз, разбира се, не оставам равнодушен към това. С други думи, волевите стимули на този партньор ме изпитват (във всеки случай подсъзнателно) на моите жизнени позиции и обратно, се проверяват чрез инициативите на партньора към мен.
Например ако Слънцето на жената се намира в 4-ти дом на мъжа, а неговият жизнен принцип е: „Изслушай жена си и направи наопаки”, то всяка инициатива на жена му най-напред ще се съотнася с този принцип и чак след това ще се разглежда по същество. Обаче приложено към инициативите на други жени, чието Слънце попада в други негови натални домове, този принцип ще се проявява рядко и няма да звучи така заплашително. Ако в някакъв момент принципът не проработи, т.е. ако мъжът не последва инициативата на жената - в което греши или пък последва нейната воля и всичко се получи по най-добър начин, той ще го преживява тежко и дълго, може би дори ще се разболее от огорчение. Пренастройването на жизнените позиции е много трудно, неприятно и енергоемко начинание.
В хармоничен вариант на отношенията аз ще се доверявам на партньора, а и моята поддръжка ще му дава нови източници на сила и вдъхновение - но затова той трябва да спечели моето дълбоко одобрение на битието му и на него самия.

Синастрична Луна в 4-ти дом

Стените на дома са направени,
за да свържат човека с околния свят.

Това е много нежен аспект, който може да даде на партньора дълбоко удовлетворение и умиротворение, но също така и възможност да нанася тежки душевни рани при това участието на разума тук е нищожно - всички взаимодействия стават интуитивно или случайно.
При добри отношения посещенията на партньора у дома ще ме радват - аз ще го обградя с грижа, уют, топлина а той с много добро чувство ще се отпусне и усещайки се непринудено и в безопасност, ще поговори с мен за моето семейство и живота изобщо, без да засяга неприятни за мен конкретни проблеми
Ако женската Луна попада в 4-ти дом на мъжа то намирайки се в неговото жилище, тя може да изпита силно желание да остане там завинаги - или бързо да си отиде, ако не се осъществи контакт с дома. Това обаче не е нищо повече от първа покана: ако тя действително се засели там, то приспособявайки се ще включи своя 4-ти дом, който ще влезе във взаимодействие с 4-ти дом на партньора и веднага ще активизира синастричните аспекти между тях. Ако обратно - мъжката Луна попада в 4-ти дом на жената, ще му харесва да й ходи на гости и да се оплаква от своята съпруга, получавайки морална поддръжка във вид на неспецифични или специфични знаци на женско внимание. И е възможно съвсем да не му хрумне, че тези негови посещения играят много голяма роля в живота на жената - може би положителна, а може и да й причиняват дълбоки страдания (често пъти и едното, и другото, но тя вероятно слабо ще осъзнава своите чувства).
На високо ниво този аспект ми дава възможности да създам у партньора усещане за увереност в себе си и в своя живот. Той пък, със своята безкористна грижа и любов към мен, може да ме извади дори от най-нихилистичните жизнени позиции и да промени песимистичния ми поглед на света и еволюцията като цяло.

Синастричен Меркурий в 4-ти дом

Думата на истината за човека е
адресирана лично към него.

Този аспект може да стане източник на най-дълбокото и трудно разрешимо неразбиране между мен и партньора - ако Меркурий се намира, да речем в 1-ви, 3-ти или 11-ти дом. Тогава ще му бъде много трудно да разбере моята реакция на думите му - неговият „глас на разума”. Той често усеща, че е длъжен да ми съобщи нещо много важно и фундаментално за мен, касаещо моите основни жизнени принципи - но това няма да се окаже толкова лесно, защото аз дълго време няма да съм склонен да поддържам такива теми, ако изключим абстрактните разсъждения, които не ме касаят лично. Вероятно на партньора ще му е непонятно доколко дълбоко в моето подсъзнание попадат някои негови разсъждения и в каква степен те могат да бъдат болезнени за моята самооценка в случаите, когато разколебават жизнените ми устои. И обратното, неговите изказвания могат да ги поддържат и тогава аз ще започна да се отнасям към партньора с удивителна топлина и ще му прощавам, макар че той може и да не го забележи; освен това и за двама ни ще остане непонятна тази моя топлина и доверие.
Приемайки го в дома си вероятно ще ми се прииска да му разкрия своите възгледи за живота и да получа неговата поддръжка - изцяло в корените на моето съществуване. Може би аз ще му покажа маслен портрет на прадядо ми или ще го заведа на екскурзия до гробищата, където са погребани моите баба и дядо, и вече е предвидено място за родителите ми и самия мен. Ако партньорът възприеме всичко това сериозно и с уважение или цитира подходящ стих от Омар Хайам, той може да завоюва моята преданост (особено ако съм склонен да вярвам на думите изобщо), която после трудно може да бъде разколебана.
Главното е, че аз ще възприемам думите на партньора приблизително като мъркане на домашна котка, което ще му се стори обидно или ще ме сметне за тъпак. Това би било много несправедливо, понеже истински важните за мен думи, ако му се отдаде да ги намери, аз ще изслушам с най-голямо внимание и дори може да променя впоследствие струващите ми се непоклатими принципи.

Синастрична Венера в 4-ти дом

Бог е красота, която
трябва да се види.

Ако този партньор е член на моето семейство, то той ще украсява изключително дома ми, поне от моя гледна точка. На мен вероятно ще ми бъде приятно неговото ненатрапчиво присъствие в къщата, незабележимите грижи за интериора и т.н. Това е благоприятен аспект за съпрузи, който може да им помогне да смекчат много противоречия и да внесе любов в дома, но разбира се, много зависи от дома където се намира неговата Венера.
Красотата и любовта на моя партньор дълбоко ме трогват и са ми много нужни, но аз, а още повече той, можем и да не подозираме за това, понеже моите реакции ще бъдат скрити и не очевидни за мен самия. Но другия, ако поиска ще успее да проникне в дълбините на моята душа, да смекчи най-острите противоречия, негативизъм и непримиримост на нивото на жизнените позиции - дори най-дълбоките убеждения често пъти неосъзнати и формирани още в ранно детство
От друга страна, в ситуации, включващи за мен участието на 4-ти дом, т.е. не на своя територия, в социума или сред природата, моите реакции на нежните чувства на партньора по-скоро ще бъдат достатъчно абстрактно-преходни, което може да вкара в заблуда не само него, но и мен самия.
В този аспект има много своеобразни скрити трудности: егрегорът на двойката може да очаква от моя партньор с любовта си да ме подкрепи да разреша най-сложните и фундаментални въпроси в моето битие. Например да ми помогне да открия в себе си източник на религиозни чувства, но в същото време, при включване на неговата Венера, той може само да обсъжда или да засяга тези въпроси без да поиска да разбере далеч по-интересното - дали го обичам и откога...

Синастричен Марс в 4-ти дом

Докато копаеш гроб другиму, рискуваш
да загинеш от земетресение.

Тук Марс е в падение и ние с партньора бързо ще го почувстваме, макар и по съвсем различен начин.
На него ще му е много трудно да ми оказва каквото и да е силово въздействие. Аз или просто ще игнорирам всеки натиск или ще възразя на такова високо теоретическо ниво, че той може лесно да изпадне в афектирано състояние (какво именно записи от положението на неговия Марс по знак и дом), да се ядоса или да загуби самообладание.
Често активността на партньора ще ми се струва нетактична, неуместна и груба. Но това съвсем не е точно така и рационализациите на моите неприятни чувства са по-скоро погрешни.
Истинската причина за моя дискомфорт, предизвикан от този аспект се състои в това, че енергията на партньора попада в много дълбоки, уязвими слоеве на моето подсъзнание. На високо ниво на проработка на нашите отношения той може да изиграе за мен ролята на духовник, като ми помага да се ориентирам в основите на моя мироглед - да отстрани хаоса в него, да въведе порядък и да открие висшия смисъл на битието - моето, а и на света като цяло. Обаче докато нашите отношения не са канализирани и ние самите не сме готови за работа на такова ниво, в моменти на откровеност, които партньорът е склонен да провокира, усещайки със своя Марс уютния аромат на моя 4-ти дом, аз ще бъда уязвим за него най-напред в главното - в своите жизнени позиции, които той, често пъти без самия да желае, енергично ще разколебава (понякога, впрочем, ще поддържа). Аз в този случай мога да покажа пламенна реакция на негодувание, която съвсем не съответства на смисъла (според него) на действията му. Например без да мисли нищо лошо и отклонявайки (поради заетост) моята покана да дойде на гости да си побъбрим, той не подозира, че може да предизвика у мен следната верига от мисли (особено при поразен и неотработен 4-ти дом): „Той не иска да дойде, следователно ме счита за по-низш от него, значи аз съм нищожество и което е по-ужасно от всичко, всички вече са го разбрали и са ми произнесли присъда за вечен остракизъм*!”
В хармоничния вариант на отношения партньорът бързо ще разбере кои прояви на неговата активност аз възприемам болезнено и внимателно ще ги избягва, като инстинктивно с действията си косвено поддържа моите жизнени устои. Тогава той ще получи от мен и по-голямо енергийно усилване. Обаче егрегорът на двойката може да очаква от нас много по-фини взаимодействия.

Синастричен Юпитер в 4-ти дом

По правило джиновете
строят въздушни замъци.

Приготвяйки се да ми дойде на гости, партньорът ще се чувства като дядо Мраз: може би ще купи огромна торта и подаръци за децата. Във всеки случай, ако нашите отношения потръгнат, аз ще възприемам неговите посещения у дома като празник и то си е така (тук, впрочем, трябва да се погледнат и другите синастрични аспекти).
Ако моят 4-ти дом е поразен, партньорът може да ми се стори като представител на неясен, но добър и светъл свят където хората живеят лесно и има на какво да се опрат в живота си. Едва ли обаче партньорът ще може (дори да поиска) да стане опора в моя живот. Ако неговият Юпитер е хармоничен, нашите срещи могат да напомнят по нещо богат филантроп в беден квартал. Ако обаче Юпитер е поразен, то партньорът може да бъде склонен към самоутвърждаване за моя сметка: недостатъците на моето жилище, трудностите в семейния живот, неустойчивостта на жизнените позиции, ниското ниво на самореализация.
При хармоничен 4-ти дом аз мога донякъде да го дразня или да го изкарвам извън себе си (особено ако неговият Юпитер не е съвсем хармоничен) със своята неблагодарност по отношение на подаръците му и изобщо с приемането на неговата филантропия като нещо дължимо. Обаче макар неговото надменно изражение видимо да не ми прави впечатление, в дъното на душата си аз мога да бъда дълбоко уязвен, защото така той подрива моята фундаментална позиция: „Аз струвам нещо в този свят”.
На високо ниво на отработеност на аспекта партньорът може да ми помогне да ликвидирам вътрешния догматизъм и ограниченост на възприятията в сферата на жизнените позиции и да ми покаже, че светът, а и аз, в действителност е по-широк, по-богат и по-разнообразен, отколкото го възприемам и че дома, семейството, родината, Бог за мен самия значат много повече, отколкото си мисля и дори мога да си представя. Ако партньорът успее да направи това, в мен ще се открият по-големи възможности за вътрешно развитие, а в неговата карта ще се активизира Юпитер и ще му донесе успех в зависимост от положението му по дом и знак.

Синастричен Сатурн в 4-ти дом

Човекът може да каже на епохата
не повече, отколкото тя на него.

Този човек ми е изпратен, за да мога по-добре да разбера основните си жизнени устои, природата на своята религиозност и фундамента на съществуването си. Това обаче на никой не му се отдава лесно и едва ли нашите взаимоотношения ще се подреждат лесно - ако се окажат достатъчно сериозни за мен, разбира се.
Във всеки случай по пътя към моето доверие и любов партньорът може да се сблъска с големи трудности от неявен характер - пък и аз самият едва ли ще успея да му обясня защо понякога буквално замръзвам в негово присъствие; в онези минути обстановката сякаш сама ме подканва да се отпусна, например в моя собствен дом. В такива случаи партньорът става сериозен до жестокост и може да се опита да говори с мен по фундаментални въпроси в моя живот. Обаче в дадения случай той няма твърде сериозни намерения - необходимо е още добро разбиране на моя характер и външни обстоятелства, в противен случай той ще проектира върху мен собствения си догматизъм и некомпетентност. А по такива деликатни въпроси като семейния живот, отношението изобщо към битието или интимната религиозност, дори малка негова неточност ще се възприеме от мен като грубост, нетактичност и аз ще замълча или ще прехвърля разговора на напълно абстрактни или чисто теоретични теми. Най-често просто ще избягвам подобни взаимодействия, знаейки от опит, че когато партньорът става мрачно-сериозен и започва да тълкува моите задължения пред самия себе си и пред другите, е по-добре да го възприемам като предмет от мебелировката... която в действителност вече е овехтяла и се нуждае от смяна.

Синастричен Хирон в 4-ти дом

Ако от нищо не може да те заболи,
значи отдавна си умрял.

Идвайки при мен вкъщи, този партньор може да усети силно изкушение да върши безобразия, нарушавайки моите устои: например да подрони авторитета ми като баща обяснявайки на децата ми, че непослушанието в тяхната възраст е верен признак за развитие на творческите способности в юношеството и след това. От негова гледна точка всичко изглежда като забавна шега, особено ако неговият Хирон е хармоничен, но моята реакция може да бъде много сериозна, понеже, без да иска, той засяга най-нежната струна на моята дълбока неувереност в себе си - тук много зависи от аспектите на моя 4-ти дом и нивото на неговата отработеност.
Хирон е коварна планета и нейното въздействие, хаотично и безсмислено на пръв поглед, често е целенасочено и напълно реално. Дори при хармонични аспекти на 4-тия ми дом партньорът може да поразклати моите, струващи ми се нерушими, жизнени позиции. Затова аз мога тайно да се страхувам от хироновите прояви на партньора като се старая да ги приемам абсолютно абстрактно.
По принцип партньорът може да направи за мен твърде много - да ми помогне да намеря изход от моите най-главни жизнени, мирогледни колебания и даже да намеря свой Бог - но е необходимо да извърви дълъг път. Той трябва да се научи сериозно да възприема и вижда моя вътрешен мир и главните ми подсъзнателни принципи. За мен е необходимо да свикна да търся в неговите прояви намеци за дълбоки истини и да не се обиждам, ако те се окажат горчиви.

Синастричен Уран в 4-ти дом

Прекалено много изпреварвайки
своето време, рискуваш
да се разкъсаш на две.

Ще подкопае ли този човек моята вяра в себе си? Лъжливата вяра, по-скоро да, особено при активен Уран. Обаче неговият Уран винаги ще се оживява, когато той идва при мен вкъщи или говорим за моите домашни работи или главни жизнени цели. Съжденията на партньора и действията му в тези ситуации могат да ми се сторят излишно ексцентрични, фантастични и лишени от логика, да не кажем несвързани, но при това те могат твърде дълбоко да ме засегнат и дори в някои неща да подкопаят моята вътрешна самооценка. Все пак този аспект е по-опасен за него, особено при силен Уран, което партньорът е възможно да не дооцени, още повече, че моите реакции за него остават скрити (в голяма степен и за самия мен).
Като цяло това е потенциално много силен аспект, понеже отблясъците на неговите уранови заряди могат да ме озарят с невероятни подробности от моето подсъзнание и при това най-фундаменталните негови програми и принципи, които аз никога не бих видял. От друга страна моите сериозни теоретични съображения (или домакинската работа и поддръжка), които касаят партньора, могат да го вдъхновят за велики откровения - макар че съвсем не е задължително той да вижда тяхната връзка с моето скромно участие в неговия живот.

Синастричен Нептун в 4-ти дом

Ако ангелите плачат, докато те
гледат, това означава, че Бог
още не е стигнал до теб.

Този партньор може да предизвика у мен някои неясни опасения и подозрения: не ме ли мами за нещо важно? Обаче, по-лош враг и измамник за човека от самия себе си не съществува. Всеки партньор може само да активизира моите собствени програми за самоизмама. В дадения случай той (съзнателно или несъзнателно) манипулира моите усещания за собствена важност и устойчивост в света. Ако в минути на откровеност и съмнение в себе си поискам мнението му за мен, на него ще му бъде много трудно да ми отговори точно по интересуващия ме проблем. Всеки неточен негов отговор ще е неясен или напълно абстрактен - обаче той може да бъде подет от подсъзнателните програми, поддържащи моето лъжливо самоутвърждение (за сметка на другите). Например на мен може да ми бъде много приятно, когато партньорът, идвайки при мен у дома или непринудено беседвайки в друга достатъчно уютна и позната за мен обстановка, вяло оплюва нашите общи познати за липса на качества, които аз, по собствено мнение, притежавам и много се гордея с това. След това у мен наистина може да се появи неприятно чувство на лека гнусливост по отношение на партньора, наред със съмненията в неговата искреност и безкористност, но то вероятно бързо ще се разсее.
На партньора може да му се струва, че той лесно достига до моето доверие по пътя на ласкателствата и похвалите за дома и семейството ми... но това не е толкова просто, също както и неговото подкопаване на моите жизнени постановки все пак ще има ограничен характер.
Изобщо този аспект е с много фин положителен аспект, особено за моя партньор. Той може да обожава да идва вкъщи, да играе с децата и т.н., без да подозира, че неговите медитации в подобни ситуации биха могли да бъдат много по-висши... Впрочем аз също няма да подозирам това, макар че с времето може да забележа, че при своето разкриване силно променям възприятието на партньора за реалността около него. Да се разбере как може конструктивно да се използват подобни обстоятелства, особено при повърхностно познанство, е доста трудно.

Синастричен Плутон в 4-ти дом

Не режи клона, на който седиш!
Изобщо слез от дървото, човече!

Включването на този аспект носи известен привкус на опасност и необходима жертва, и аз вероятно ще чувствам това по-силно от партньора, макар че този аспект е по-опасен или по-точно - по-сериозен за него.
По принцип партньорът ще „чисти” моите жизнени позиции и главни принципи, както осъзнатите, така и подсъзнателните. При включване на неговия Плутон това ще става не само по негова воля, но и някак от само себе си: обстоятелствата около нашите отношения ще се подреждат така, че нелогичността, хаосът и просто ниското ниво на моите фундаментални жизнени позиции ще се разголят и ще се проявят в моя живот непосредствено - но, разбира се, това съвсем не означава, че аз ще разбера какво в крайна сметка става и кой е виновен за това. Напълно вероятно е да обвиня за всички свои беди и неприятности партньора.
Обаче аспектите на висшите планети и по-специално разглежданите тук, се проявяват най-често в подробностите, оттенъците на общия фон и атмосфера, така че ние двамата, ако не сме внимателни, можем и нищо да не забележим. Все пак на мен ще ми бъде трудно изцяло да се отпусна и да се почувствам уютно и непринудено - както се казва „като у дома си” - в негово присъствие. Но аз трябва да помня, че чрез този човек към мен идват малките изпитания и дребните невъзвратими загуби, касаещи най-главното - фундамента на моя живот и ако аз ги понеса и се смиря пред малките жертви, ще издържа и по-голямо изпитание, а огромните жертви ще се окажат ненужни.
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (09.04.2009)
Разгледан: 3606
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.239.6.58