Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:55
28.03.2023
Вторник
3.239.6.58


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


5-ти дом

Пети дом управлява сферите на моето непряко самоизразяване. На високо ниво това е процеса на творчеството, на средно - различните игри или развлечения, в които аз вземам достатъчно заинтересовано участие и използвам различните образи на своето „аз” - с други думи - ролите. Най-общо казано, ролите от 5-ти дом, за разлика от личността в 1-ви дом, не са залепени за мен: аз мога да ги сменям по собствена преценка, но разбира се, не съвсем произволно, понеже всяка външна ситуация ми оказва силен натиск, налагайки ми напълно определена роля, от която може да бъде много трудно да изляза.
При своето общуване и взаимодействие с партньора аз изработвам една-две роли и съответстващите им маски, ползвайки се от тях и експлоатирайки ги безжалостно. При това опитите да изляза извън пределите на тези роли могат да срещнат отчаяното съпротивление както на подсъзнанието ми, така и на партньора. Той е способен да положи големи усилия, за да ме измъкне от някакво до момента неизвестно, непонятно и явно опасно за всички състояние, и да ме върне в обичайното и добре познатото.
Какви именно са моите най-разпространени и естествени роли и маски ще покаже моят 5-ти дом и неговите натални аспекти. С какви роли и игри бих зарадвал партньора е видно от синастричните аспекти на моя 5-ти дом и в частност планетите на партньора, които се намират в него.

Както обикновено източник на големи недоразумения може да е несъответствието на домовете в нашите натални карти. В случая с 5-ти дом аз подсъзнателно разглеждам своите роли и маски като някакви инструменти, употребявани за взаимодействие с външния свят (и с различните егрегори, т.е. с финия свят), които все пак са отделно от моята същност. Обаче на партньора ще му е трудно да го разбере, ако моят 5-ти дом съответства, да речем на 1-ви, 2-ри или 4-ти, т.е., когато моята игрова нагласа съответства на неговите лични, етически или екзистенциални принципи. Сблъсквайки се с моя 5-ти дом партньорът ще ме види в моя непринудено-игрив, дори мислен и свободен, и често пъти доста ексцентричен вид, но едва ли би могъл да нарече всичко това пълна искреност в точния смисъл на думата. 5-ти дом по същността е театралната сцена, където партньорите естествено очакват майсторско превъплъщение и игра, но не и откровена изповед. Всичко това с времето може да доведе партньора ми до отчаяние, особено ако има нужда да поговори с мен сериозно, а в отговор на неговата покана аз започвам да цитирам любими поети или да устройвам детска веселба. От друга страна, особено при наранен 5-ти дом, моите маски могат да бъдат мрачни, ролите също и тогава ще го задушавам. На партньора ще му бъде много трудно да се защитава от това, още повече че да се сражава трябва не с мен, а така да се каже с наемна армия - при това аз самият ще остана малко встрани от сражението.

Трябва да се отбележи, че 5-ти дом въобще не е толкова празнично весело-лекомислен, както може да изглежда при първо четене на астрологичен учебник, където в съответното описание ще бъдат споменати любовници, развлечения, деца, спорт и различни игри. Работата е там, че игрите и игровите ситуации (които действително са по 5-ти дом) при възрастните са разпространени много по-често, отколкото е прието да се мисли и най-често в тях няма нищо весело, лекомислено и искрено. Това са характерни ролеви сюжети, шаблонно повтарящи се в живота на човека и неговото обкръжение. Те могат да бъдат много тежки и дори разрушителни за някои, а понякога и за всички участници без изключение (за подробности авторът препраща читателя към книгите на Ерик Берн). Затова активизирайки със своите планети моя 5-ти дом, партньорът ме изкушава да го включа като участник в една от моите стандартни игри, и на него ще му е много трудно да се съпротивлява, понеже аз имам голям опит при развитието на сюжети и е твърде вероятно той да се окаже пред избора: или да се включи в моята игра в определена роля, да се опита да разруши цялата игрова система или да си ходи в къщи. Ако партньорът тръгне по втория път и се окаже достатъчно силен и настойчив, той може буквално да разруши моите основни роли и маски, и тогава аз ще се окажа в много трудно положение - подобно на дама, на която са откраднали всички дрехи (5-ти дом) и са и оставили само малко козметика (1-ви дом) - да излезе така навън ще й е доста трудно. Разбира се, подсъзнателно хората чувстват това и затова се борят за своите роли, игри и сюжети като лъвове, понякога предпочитайки тежка болест и смърт пред разрушаването на твърдите структури на своя 5-ти дом.
Синастричните планети в 5-ти дом ще покажат към какви роли аз ще се опитвам (често несъзнателно) да тласкам моя партньор и най-често в началото той няма да възразява особено, но впоследствие при включване на останалата синастрия положението може рязко да се промени.

Изобщо синастричните планети приемат различни роли в отделните домове. Например синастричното Слънце символизира моя партньор като бащино-началническа фигура, Луната - като майчина или дъщерна, Венера - любовница (съперница) или любовник, Марс - поклонник или съперник и т.н. Но в 5-ти дом живота придобива подчертано символично значение, т.е. аз възприемам партньора като играещ заедно с мен някаква пиеса, а синастричните планети в моя 5-ти дом ще покажат неговото амплоа, от което, за жалост, няма къде да се дене.

Синастрично Слънце в 5-ти дом

Боже! Защо така лошо ме ръководиш?

У този партньор бързо се появява впечатлението, че има голяма власт над мен. Отчасти за това ще способствам и самият аз, като инстинктивно го включвам в своите стандартни игри и повтарящи се сюжети на роли баща - началник. По-късно обаче ще стане ясно, че моята покорност е само ролева и то най-често в рамките на разигравания сюжет, който може, според степента на своето развитие, да ми даде над партньора невидима, но почти пълна власт.
Да разгледаме пример за игра, характерна за този аспект. Жена, която е имала в детството тежки отношения с баща си или в юношеството неуспешна първа любов, се обръща като компенсация към играта „всички мъже са идиоти и е време това да им се покаже”. Играта се провежда по следния начин: в първата фаза мъжът отначало се покорява, изпадайки в състояние на безкрайно възхищение, трепет или пада на колене - понякога тази фаза завършва с женитба. Във втората фаза в него се откриват най-различни пороци и той с негодувание бива отхвърлен. Най-подходящ за подобна игра ще е партньор, чието Слънце попада в 5-ти дом на жената. Отначало той ще се почувства пълен господар на ситуацията и неоспорим владетел на слабото женско начало, но постепенно ще стане ясно, че той владее не самата жена, а само някакъв женствен образ, който го води по напълно определен сюжет, а накрая внезапно се превръща в недружелюбен звяр, който го изхвърля.
Въобще моят 5-ти дом е прекрасно място за леки неангажиращи развлечения и игри. Тук всички опити да ме превключат на лично възприемане или сериозно обсъждане ще се провалят и партньорът или приема моите правила на играта или трябва изцяло да я развали, което той в дадения случай може би и ще се опита да направи - но по-скоро той просто ще изиграе отредената му „слънчева”,т.е. сякаш инициативна и решаваща роля... в рамките на моя сюжет, за което може да се сети твърде късно.

Синастрична Луна в 5-ти дом

Крещейки за черната неблагодарност,
знай: ти си я заслужил.

Този партньор бързо ще разбере, че главната задача в живота му е грижата за мен или размествайки местата на коня и каруцата ще реши, че съдбата най-сетне му е изпратила в мое лице майчинска фигура. Обаче развитието на събитията бързо ще му покаже чие здраве, комфорт и благосъстояние са по-важни и кой трябва да се мъчи за тях. Изобщо този синастричен аспект, както впрочем и много други, е крайно несправедлив, несиметричен и тук (изключвайки крайните случаи) партньорът е много по-уязвим, отколкото аз. Работата е там, че той ще възприема моите сценарии много емоционално и присърце, докато в същото време аз ще приема неговата загриженост като добро (или не толкова) ролево действие и ще „застана” пред неговата Луна (т.е. подсъзнанието му) като марионетка, разиграваща определен сюжет на сцена.
Първоначално този аспект може в началото да устрои партньора, особено ако в неговия набор от роли има майчинска фигура и аз подходя към него като обект, който се нуждае от опека и поддръжка... но моят сюжет, предлаган на партньора, може да се окаже достатъчно суров и отклоняващ се съвсем не натам, за където се е предполагало в началото. Тогава е вероятен разрив или в крайна сметка конфликт, в който партньорът силно ще страда, ще ме обвинява в неискреност и ще бъде съкрушен заради напразно хвърлените по мен усилия и изобщо за „доброто”, което ми е сторил.
Положителният вариант на този аспект е, например, жена на художник, която обгръща неговото творчество с внимание и грижа.

Синастричен Меркурий в 5-ти дом

Дори в крайна сметка да си по-умен
от мен, ти щателно би го скривал.

Този аспект може да даде партньорски отношения от типа на постоянни интелектуални игри на котка и мишка, повече или по-малко безопасни в зависимост от аспектите на 5-ти дом и Меркурий.
В моите сценарии аз ще дам на този партньор ролята на вестник или на приятел, с когото да обсъждам насъщните си проблеми и който ще изкаже предварително определено мнение. Следвайки сюжета, аз ще се подчиня на това мнение - възможно е обаче после, явно или скрито, да прехвърля вината за случващото се върху него.
Опасността, която заплашва моя партньор, се състои в преоценка на собствените умствени и речеви усилия, отправени към мен. Аз ще възприемам неговите текстове и промени в моя сценарий, и всичко несъответстващо му, по-скоро просто ще пропусна покрай своето съзнание (и подсъзнание). Всички опити на партньора да излезе от първоначално определената му роля, в частност да поговори сериозно с мен, ще се натъкват на много силно съпротивление от моя страна, природата на което и на двама ни ще е много трудно да разберем. В действителност това е силата на най-устойчивия сюжет, който е бил създаван може би години или десетилетия и да се опровергае или да се излезе от неговите рамки би било необикновено трудно.
Първоначално у партньора може да се появи впечатление, че съм лесно управляем и особено добре се поддавам на влиянието на неговите думи и доводи. Те действително ще ме вдъхновяват, но активизирането на 5-ти дом ще покаже преди всичко нивото на неговата проработка: ще вляза ли в трудната роля да потичам на стадиона, да включа радиото, да родя дете или да напиша опера - и във всичко това партньорът ще бъде живо заинтересуван и ще ми помогне с дума, която (при отработване на аспекта) може да се превърне в дело.

Синастрична Венера в 5-ти дом

Поклонници свирят пред красавица.

Този партньор може да вземе една от най-хубавите роли в моите сюжети: Красавец, Любовник, Възлюбен, Светски лъв Джентълмен и така нататък - но това, за негово съжаление, съвсем не означава, че аз и в действителност така го възприемам, дори ако по време на развитието на сюжета го направя наистина мой любовник. Ролите, маските и сюжетите на моя 5-ти дом по същността си са инструменти, с помощта на които аз отработвам сложни за мен социални ситуации. Тук степента на моята искреност е минимална, което партньорът, особено във венерина роля, може поначало да не забележи. След това той вероятно ще разбере, че моите комплименти, възхитени погледи и даже видимо обожание в голяма степен са зададени от разгръщащия се сюжет, включващи в него напълно определени ситуации и достатъчно точно очертана роля. Но каквито и да са сценариите, от които аз се възползвам, повече или по-малко примитивни, предоставящи му по-голяма или по-малка свобода на действие и проява на красиви и нежни чувства към мен, на партньорът ще му бъде трудно да се докосне до моите искрени реакции и дълбоки чувства - в крайна сметка това касае чисто венерините прояви.
Наистина у самия него може да възникне впечатление, че аз съм изпаднал под голямото влияние на неговото обаяние, красота, социални маниери и т.н. и че той може, ползвайки се от тях, да ме манипулира. Реално обаче по-скоро той ще попадне в моя сценарий и включвайки се емоционално, може силно да пострада от жестоко разбито сърце, а понякога и от развалена социална репутация.
Но изобщо за хората, които не използват в живота си жестоки сценарии и груба манипулация на чуждите чувства, това е много хармоничен и привлекателен аспект - например сътрудничество между художника и вдъхновяващия го модел.

Синастричен Марс в 5-ти дом

Най-страшният господар на човека
е неговия вътрешен роб.

Ако синастричното Слънце в 5-ти дом символизира ролята на Режисьора в моите сценарии, то синастричният Марс олицетворява Главното действащо лице. В женския хороскоп това може да бъде Героя-любовник, но това съвсем не е задължително. Най-общо казано в ролята на Главно действащо лице може да бъде Началника, Съпруга, Приятеля, Врага, Съветника... с други думи, който и да е, само да поеме основното енергетично начало в сюжета.
Например нараненият Марс на партньора може да бъде инициатор на различни мои неприятности, които впоследствие той ще оправи. Тогава, в началото на сюжета, партньорът играе ролята на Възмутител на моето спокойствие, след това на Обвиняем престъпник и най-накрая на Могъщ избавител-спасител. Всичко може да протича много мощно, но почти изпяло с неговата енергия, а пък аз, особено при слаб 5-ти дом, мога да остана вътрешно почти извън възникващите ситуации.
Изобщо за дадения аспект е характерно взаимно неразбиране от този род: със своето поведение аз сякаш каня партньора да поиграе, но имам предвид точно определен сюжет с ограничено лично участие. Той се включва силно, често пъти до агресивност, и очаква, естествено, същото и от мен - нали в крайна сметка аз съм го поканил да участва... но да се получи от мен истинска ангажираност може да се окаже просто невъзможно - оттук и неговите фрустрации, кв. диапазона временен конфликт - заплаха с пълен разрив или обявена - необявена война (в зависимост от положението на Марс в неговата натална карта).
При проработка на аспекта той може да бъде много важен за нас двамата: аз ще получа по-голямо вдъхновение в своето творчество, а партньорът ще бъде стимулиран за велики дела, изискващи използване на сила, която единствено в него едва ли би се намерили.

Синастричен Юпитер в 5-ти дом

Ако човек звучи гордо,
той не е прекрасен.

Този аспект грози и двама ни с голямо разочарование, ако ние сме склонни да приемаме първите впечатления за чиста монета. А те ще бъдат примерно такива: „Какъв великолепен партньор за игри и развлечения” (негови) и „Най-сетне истински ми провървя и се появи изпълнителя на ролята на Добрия чичко и Щастливия случай в едно и също лице!” (моето впечатление). Ако в моите сюжети тази роля не е предвидена, аз мога спешно да я вмъкна, за да облекча най-трудните за мен положения.
При по-близко познанство и контакти ще стане ясно, че има известно разминаване в нашите планове и оценки на ситуациите, и главното в ролите един на друг. Желанието му хубаво да се позабавлява заедно с мен, подсказано от неговия Юпитер в моя 5-ти дом, ще се промени според влиянието на наталния му дом, където е поставена планетата и при това често кардинално. Колкото до ролята на Благотворителя, която аз неявно, но по същество недвусмислено се опитвам да му възложа, той принципно ще приеме, но какво реално би могъл да ми предложи освен два билета за нашумял спектакъл? Аз безпроблемно мога да разчитам на нещо от този род, но нищо повече.
Неговото разочарование може да се състои в това, че в началото близо до мен ще усеща свобода и разширяване на възможностите, но когато се включи в моите сюжети, той ще открие предопределеността на своята, макар и благородна роля и голямата безполезност на своите благодеяния към мен. Типичен пример: аз играя благородния бедняк, а всичко получено даром или взети пари в заем моментално превръщам в предмети за разкош вместо да си платя наема или да купя на децата топли дрехи. А бягството от границите на дадената роля за партньора може да се окаже не лека задача.
Ако откажем ограничаващите сценарии, ние можем да донесем един на друг - и на света като цяло, много радости и благодеяния, но за това е необходимо от самото начало да се проработят най-напрегнатите аспекти в отношенията и да се научим да не очакваме от партньора повече, отколкото самият той доброволно предлага.

Синастричен Сатурн в 5-ти дом

За свободата не трябва да се
сражаваш - тя може да
бъде дадена само свише.

Аз мога да предложа на този партньор роли, които биха погъделичкали неговото тщеславие: на мой Изобличител, Дисциплинител, Ограничител и Водач по верния път, а също така на Мъдрец и Познавач на Кармата, към когото аз ще се обръщам в трудни ситуации. Хващайки се в началото на тази въдица, партньорът може да приеме моята игра и сериозно да се включи в нея, особено ако има силен Сатурн. Тогава може да му се стори много трудно да избяга, дори когато моят сюжет стане неочакван, неприятен и главното - неблагодарен за него. Тъй като абсолютният минимум зло за него в тази ситуация ще се състои в откритието, че всички негови мъдри напътствия и призиви към съвестта за самоограничение и аскетизъм аз чисто и просто пропускам покрай ушите си, приписвайки си заслуга от самия факт, че търпеливо го изслушвам. Сякаш аз говоря с гласа на моите съвест и дълг: „Ето виждате ли, мога и да не ви слушам, понеже партньорът така или иначе ми е казал всичко това” - и те млъкват... аз продължавам живота си, сякаш нищо не се е случило, фактически ролята, отредена на партньора, се нарича Мъдрец само за него: за мен тя се нарича Досада или в по-тежкия за партньора вариант - Изкупителна жертва, понеже е ясно, че на него при нужда (все пак той ме е учил да живея!) мога да излея цялото си раздразнение от живота заради неуспешните ми проекти, обидите, разочарованията и т.н. Ако пък партньорът наивно се опита да се защити като ми обяснява, че фактически аз не съм следвал неговите съвети, винаги ще имам подръка железен аргумент: „По-добре би било да ми влезеш в положението и да ми даваш приложими за мен съвети”.
Ако аз престана да играя психологически игри, партньорът може много да ми помогне. Най-напрел - да задълбоча и усъвършенствам моите роли, като ме накара да погледна по-сериозно и отговорно на тях. Характерните трудности на партньора са прекалено сериозното възприемане на игровите за мен ситуации и проекцията на ролята върху същността - не съм това, което играя.

Синастричен Хирон в 5-ти дом

Дяволът няма свои пътища - той
просто маскира едни Господни
пътища чрез други.

Първоначално ще бъда склонен да отредя на този партньор ролята на шута. Той пък доста дълго може да мисли, че съм идеален обект за неговите шеги, закачки и други весели дяволии, общият смисъл на които е създаване на хаос и всевъзможни затруднения около мен, изключвайки разбира се, редките случаи на явна вражда. Всичко това се прави от партньора като на шега и в ситуациите, възприемани от мен като игрови. Обаче развитието на моя сюжет може да включи партньора много по-силно, отколкото съм предполагал и е напълно вероятно в някакъв момент ситуацията да го завладее изцяло и след това да се преобърне: самият той да стане обект на шеги (на съдбата и мои) и тук да се окаже в безизходица, от която дълго да не успее да излезе.
Своеобразието на нашите взаимоотношения се състои в това, че моят сюжет включва предварително планиран, но все пак бутафорен проблем, от който в даден момент се открива изход и партньорът сякаш ми помага. В действителност (и по това игровите сюжети се различават от живота) неговата помощ е също толкова бутафорна, както и проблема. Аз отлично чувствам това, а той може и да не го забележи и да попадне в много глупава, а при наранен Хирон и опасна за него ситуация.
Ако престана да експлоатирам трудните сценарии, а партньорът отчасти проработи Хирон, то този аспект ще се окаже и за двамата вдъхновяващ н жизнерадостен, а понякога ще ни позволява да се справим и с истински проблеми.

Синастричен Уран в 5-ти дом

Често пъти разбираш, че си видял
чудо едва в следващото въплъщение.

При силен партньорски Уран той ще усеща, че представлява за мен нещо като могъщ и непостижим Бог, на когото не съм в състояние да окажа никакво съпротивление, а само покорно да се подчинявам или коленопреклонно да слушам Неговия глас. Аз действително ще създам такова впечатление у партньора, ако го включа в игрова ситуация или определен труден сюжет. В този случай неговият Уран се активизира, което може - на ниско ниво на проработка, да застраши партньора с големи неприятни изненади или дори удари на съдбата. За мен обаче свързаните с действието на неговия Уран обстоятелства по-често ще носят чисто символичен характер, като изключим пушеците на театралната сцена, заложени в сюжета.
Като пример може да се даде временен семеен разрив: мъжът напуска семейството, а при изоставената жена се настанява приятелка с Уран в нейния 5-ти дом. След известно време в живота на жената започват да протичат неочаквани и ужасни събития, заставящи мъжа да съжали семейството и да се върне обратно; приятелката също се прибира у дома си. Възможно е приятелката да се е появила в дома в навечерието на семейния разрив.
Повтаряйки се периодично, описаният сюжет заплашва реално главно приятелката, за което тя може и да не подозира, наслаждавайки се на енергийния разкол в семейството и на своята роля отначало на Черен Вестител, а след това на Могъщ Спасител-Избавител... но някой път без обяснения може да не я приемат в този дом и, по чиста случайност, едновременно с това да я изгонят от работа (ако примерно нейният Уран се намира в 10-и дом на наталната й карта).
В конструктивен вариант това е необикновено творчески аспект, например съдружие между актьор (аз) и режисьор (партньора).

Синастричен Нептун в 5-ти дом

Омъжвайки се, царкинята-жаба
силно тъгувала за родното блато.

В моите игрови ситуации аз мога да отредя на партньора ролята на Измамения лапнишаран, но при това напълно вероятно е той да се възприема като Хитрия шмекер и макар че житието на сюжета ще покаже кой от нас се е оказал по-близо да истината, все пак той има значително по-малко шансове за правилно разбиране на станалото. Работата е там, че ролите и трудните сюжети в голяма степен са условни сами по себе си. Ако Нептун на партньора не е в 5-тия му дом, той може да не разбере спецификата на моето мнение за ситуацията. От друга страна, ако не усетя влиянието на Нептун и възприемам партньора като изпълнител на сравнително честна роля, то забелязвайки неговата лъжа или измама ще бъда възмутен, но не чак до дъното на душата си. Изобщо тук партньорът може да обърка работите в моя сценарий, но едва ли ще го измени съществено или пък още повече, ще го развали - по-скоро ще добави излишни недоразумения, търчане и суета; но в неговия живот последствията от подобно вмешателство могат да бъдат далеч по-сериозни в зависимост от положението на Нептун в картата му.
Възможно е в моите сюжети партньорът да влезе в ролята на Бедния странник, Хранителката на стари години или Приютяващата старица, но във всеки случай елементите на играта ще възпрепятстват моето искрено възприемане на чувствата му, в крайна сметка докато аз съм склонен да използвам трудните роли и сюжети. При хармоничния вариант можем да ходим заедно на църковни богослужения или симфонични концерти, но дълбоките ни медитации ще се превърнат в реалност едва при сериозна проработка на неговия Нептун и моя 5-ти дом, а също и на отношенията ни като цяло.

Синастричен Плутон в 5-ти дом

Ешафодът беше сламен, брадвата –
направена от средата на хляба, но
палача нямаше равен в своето
изкуство и осъденият
умря от страх.

При особено силен Плутон партньорът ще гледа на моите игри с известна мрачна тържественост, а вероятно и с известно неодобрение; дори ще му се струва, че отгоре му лежи задачата на Изпълнител на моята Съдба. В крайна сметка и аз мога да създам такова впечатление, като го поканя за ролята на Палача или иначе казано - за Завършителя на ситуацията а също така и за Разсичащия гордиеви възли от всички форми и размери. Всичко това може да бъде силно изкушение за партньора, особено ако той възприема мен и възникващите около нас ситуации напълно сериозно – тогава силно ще преувеличава ролята си в моя живот, особено степента на своето влияние върху мен и моята готовност за жертви и лишения заради него.
Като пример може да послужи жена, в чиито 5-ти дом попада Плутон на мъжа й. Тя изиграва флирт с поклонниците си. Когато настоятелността на поредния поклонник надминава определена степен, а броят на направените аванси е такъв, че оттук нататък трябва да се плаща, тя устройва среща на поклонника и мъжа си, след което и на тримата им става напълно ясно, че първият трябва да изчезне от семейството - бързо и завинаги. В тази ситуация на мъжа може да му се струва, че той изцяло управлява емоционалния живот на съпругата си, във всеки случай винаги може да прекрати нежелателните й изяви. Тук обаче той се заблуждава, а повтарящият се сюжет, описан по-горе, му е подготвил жесток урок: например вместо да се раздели с поредния, при това съвсем случаен кавалер, жената отива при него завинаги, като оставя мъжа си в безутешна мъка и пълно недоумение защо светът е толкова жесток.
При конструктивни отношения партньорът може да ми помогне да видя недостатъците на моите роли и игри и стабилността на сурово-сценарийния подход към живота като цяло. Тогава аз мога да започна неотклонно преследване на мисията ми в тази насока.
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (08.04.2009)
Разгледан: 4222
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.239.6.58