Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


03:03
26.03.2023
Неделя
34.239.173.144


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


7-ми дом

В нощните ми домове възприятието за партньора винаги е косвено – той не попада в центъра на моето внимание, което преимуществено е заето с мен самия, моите работи, грижи и проблеми. В нощните домове аз работя над себе си, трупам потенциал, който в дневните домове раздавам на света. По този начин, ако голяма част от неговите планети попадат в моите нощни домове, то - в моята реалност! - аз ще получа от него повече, отколкото ще дам. А ако голяма част от неговите планети попадат в моята дневна полусфера, то аз ще съм склонен да губя заради него сили, получавайки (както ми се струва) значително по-малко в замяна. Как ще възприема отношенията ни с партньора зависи от разположението на моите планети в неговите дневна и нощна полусфери и по този начин обективно са възможни четири варианта за възприятие на енергийния баланс на нашите отношения:

а) всеки от нас смята, че партньорът прави за него повече, отколкото получава;
б) всеки от нас смята, че партньорът прави за него по-малко, отколкото получава;
в) ние и двамата смятаме, че партньорът ми е задължен повече, отколкото аз на него;
г) ние и двамата смятаме, че аз съм задължен повече на партньора, отколкото той на мен.

Вариант б) съответства на ситуацията, когато повече от половината мои планети се намират в дневната полусфера на партньора и повече от половината негови планети се намират в моята дневна полусфера.
Вариант г) съответства на ситуацията, когато по-голямата част от моите планети се намират в дневната полусфера на партньора, а по-голямата част от неговите планети - в моята нощна полусфера.
Разбира се, всяка подобна аритметика не бива да се възприема прекалено сериозно. Например би трябвало да се отчита активността на планетите в картите. Освен това в отношенията на една двойка партньорите най-често са обърнати един към друг само с някои свои планети, а останалите са предимно в мъгла... и все пак качественият извод от описаната класификация е необикновено важен: отношенията между партньорите като правило са енергийно асиметрични и така трябва да бъде. Друг е въпроса за какво именно ще съм склонен да изразходвам енергията на партньора: за да го зарадвам или за еволюционното му развитие. Вторият извод се състои в това, че нашите мнения за ролите ни в живота един на друг могат качествено да се разминават - но това не трябва да ни безпокои. В крайна сметка е важно само едно – да изпълним програмата на егрегора на двойката, а да се разбере кой кому е длъжен ще може чак след Страшния съд, когато за това, предполагам, ще се намерят и време, и място, и данни.

Седмият дом открива дневната полусфера и я символизира като цяло, т.е. представя най-съществените нейни особености и акценти. Главният от тях се състои в противопоставянето ми на света като учебният смисъл на такова противопоставяне е напълно ясен: кармата ще извади наяве някои мои вътрешни черти, за да мога да ги видя по-добре. Но аз далеч не винаги се сещам, че виждам своите собствени несъвършенства и дефекти или напротив - своето съвършенство.
Основната тема на 7-ми дом е противопоставянето и търсенето на сътрудничество. Противопоставянето по 7-ми дом винаги носи за мен личен оттенък и затова често е доста повърхностно - затова пък сътрудничеството може да се окаже много ефективно. Все пак седми дом, както и цялата дневна полусфера, винаги оказват върху мен ефекта на известен натиск - външният мир и партньорът ми се струват по-силни и в голяма степен (психологически) аз се приспособявам към тях, вместо те към мен, макар външно понякога да изглежда обратно.
На ниско ниво на проработка синастричните планети от седми дом ме поставят пред следната дилема: или да приема подчиненото положение или да воювам с него като с открит враг, отстоявайки разбирането си за лични права или изразявайки по високопарен начин „правата на човека”. На по-високо ниво аз ще търся пътища за сътрудничество, а след това постепенно ще започна да усещам, че паралелно с хармонизацията на отношенията ни с партньора стават и изменения в моя вътрешен свят: изчезва антагонизмът, който ме е измъчвал понякога дълги години. Все пак внимателните наблюдения показват, че смекчаването на вътрешните противоречия е предшествано от уреждане на отношенията с партньора и тогава става ясно какви мои вътрешни проблеми съответстват на нашите конфликти и взаимно неразбиране.
Една от най-важните теми, актуализирана от синастричните планети в седми дом, е темата за свободата или независимостта. Изобщо свободата (по мнение на автора) е една от сидхите. Според древната индийска традиция тази дума означава различните свръхестествени умения, които притежава йогата, в зависимост духовното си развитие - например способността да яде натрошено стъкло, да вижда и чува от разстояние, да минава през стени и т.н. Болшинството учители обаче подчертават, че сами по себе си сидхите не бива да стават цел на усилията на начинаещия йога - те спонтанно се проявяват според степента на неговата духовна еволюция. Затова свободата в обществото на партньора никога не се постига чрез кръвопролитни освободителни войни, а идва от само себе си, като Божие благоволение, в резултат на трудната работа по изучаването на партньора чрез жертвена адаптация към него и не на последно място - чрез внимателно следване указанията, понякога много своеобразни, на егрегора на двойката. Освен това много важно е да се разбере, че степента на свобода, която предоставя на партньорите егрегорът на двойката, може да бъде твърде ниска, дори ако те и двамата се намират на сравнително високо еволюционно ниво. Тогава им се налага стриктно да следват неговите указания, иначе отношенията по съдбовен начин се разрушават, а съвместната кармична програма се проваля. Недоразуменията често са свързани с това, че партньорите са ни изпратени за кратък срок и с доста ограничена програма на взаимодействие, така че в действителност другият няма да ме обвърже прекалено, ако разбира се, аз не се опитам да му наложа веригата на пожизнена връзка - любов или дружба до гроб. Тогава естествено възниква явна необходимост от кървави битки за личната свобода, понеже съвместимостта с партньора, изпратен ми за кратък срок, едва ли ще бъде добра. Обаче отвоювайки свободата си, аз бързо ще открия, че тя не ми е нужна. Ще видя, че в праха на схватката незабелязано е загинал егрегорът на нашата двойка и нас вече нищо не ни свързва. Възможността да се отработи кармичната програма е изпусната, за което ще сигнализира неопределеното чувство на досада и огорчение към себе си или към партньора, подкрепящо общата теза за безполезността на човешкия род като цяло и по-специално на всички контакти с него.
Авторът още веднъж подчертава, че дадената интерпретация на синастричните аспекти не е нищо повече от откъслечни впечатления, които му се струват важни, но в никакъв случай не са изчерпателни.

Синастрично Слънце в 7-ми дом

Ако няма Бог, то, извинете,
но на кого тук съм необходим?

Синастричните планети в седми дом по същността си са напукани огледала, в които аз мога да видя самия себе си, отчасти в гротескно-преувеличен вид - и е изключително важно да го възприема правилно.
Аз обаче мога съвсем да не го разбера, особено ако в моя 7-ми дом попада Слънцето на партньора и неговата воля става за мен дотолкова значителна и съществена, че ме заставя да се откъсна лично от себе си и да го приема като партньор - доколкото въобще съм способен да възприемам околния свят. На ниско ниво аз ще се сражавам (съзнателно или подсъзнателно) с волята, наложена от партньора, но условията на сражението в дадения случай са несправедливи: той, уви, е по-силен и в крайна сметка ще победи. Аз не мога да му надвия принципно, а всяка моя локална победа бързо ще се превърне в поражение. Причините за моето съпротивление на всяка инициатива на партньора могат да бъдат за него (а и за мен) напълно неразбираеми, особено ако неговото Слънце е поставено хармонично и не е в неговия 7-ми дом - но, разбира се, той ще усети моята войнственост и след известно време, ако не открием как да я компенсираме, отношенията ни ще започнат да се пропукват.
Проработката на аспекта от моя страна се състои в осъзнаване на факта, че не всяка инициатива на партньора има предвид моето унижение, поробване и прочие, а може да бъде дори полезна по някакъв начин. По-нататък ще трябва да разбера, че аз също играя роля в съдбата на партньора, а неговите инициативи по отношение на мен означават нещо за него, и да осъзная точно какво. Партньорът не бива да забелязва, че неговата воля силно ме притиска, че реагирам на това много лично и се старая максимално да избягвам прекия натиск върху мен. Впрочем, според степента на проработката на неговото Слънце грубият волеви натиск се превръща в доброжелателно внимание на водещия го егрегор, и тогава и моите реакции стават по-адекватни. Аз пък трябва да разбера, че всяко искане на партньора, което ми е неприятно, е символична проява на моята собствена агресивност и намира съответстваща програма в подсъзнанието ми, опитвайки се да я смекчи и осветли.

Синастрична Луна в 7-ми дом

Чрез служба на чуждия егоизъм
няма да намалиш своя собствен.

Ласките, загрижеността и намесата на моя партньор могат да ми се сторят натрапчиви, неуместни и груби и главното - ограничаващи моята свобода и независимост. Такъв пример е детето, което отказва да вземе за училище приготвените от майката му сандвичи или отчаяно не позволява да му вържат топъл шал на врата. Това може да бъде причина за сериозни конфликти в детството, а и в по-късна възраст. Изобщо Луната, под претекст на загриженост, често маскира егоистично собственически програми за действие, довеждащи до явен енергиен вампиризъм и недвусмислено подчиняване на чуждата воля, а всичко това в дадения случай може да се прояви много остро и емоционално, особено при лошо проработена силна Луна (не е важно дори дали е хармонична или поразена). На партньора ще му се струва, че аз сам отивам при него, че се нуждая се от неговата грижа и емоционална поддръжка (това в известен смисъл е така, макар че може би ще ми е трудно да си го призная дори пред самия себе си), и той естествено ще направи каквото може. А причината за протестите ми вероятно ще му се стори необмислена и много обидна.
Аз обаче мога да използвам неговите грижи, реализирайки аспект по програмата за мародерство, но и това няма да ми донесе щастие. Изобщо кармичният смисъл на този аспект се състои (за мен) в това, че ми се показва собствения ми егоизъм от една страна, и нежната загриженост за собствената си персона, от друга. Напълно вероятно е да прехвърля жалостта към себе си върху партньора, да го ухажвам и да се грижа за него, предварително проектирайки върху му своите собствени болки и мъки - обаче съвсем не е задължително тази моя жалост и грижа да са му необходими.
Като цяло това е много сложен аспект и тук обезателно ще се наложи известно време за психологическа работа, особено при поразена Луна или 7-ми дом. Потенциално ние можем в голяма степен да облекчим съществуването си един на друг и да направим много за света и милосърдието.

Синастричен Меркурий в 7-ми дом

Ако в погледа на човек проблясва
ум, за вас е по-добре да
не попадате там.

В разговор с мен партньорът често ще усеща известно противостояние от моя страна на неговите мисли и думи, което може да предизвика у него дори известно вдъхновение. Умът по принцип обича сраженията, където може да се прояви и да утвърди своята мощ. За мен пък подобни разговори, даже на неутрални теми, могат да се окажат болезнени, сковаващи вътрешната ми свобода и дори, в дълбините на душата ми - унизителни, макар партньорът съвсем да няма това предвид. И все пак моите реакции на думите му могат да бъдат много остри и предизвикващи го за битка.
Ако сблъсъкът се състои, аз ще претърпя вътрешно поражение (ако си призная) - именно така ще оценя неговия резултат, макар външно да изглежда различно. Тук кармичната задача за мен е да се науча да слушам какво ми говори външният свят и в крайна сметка да слушам самия себе си, което е далеч по-сложно, отколкото си мислят много хора без да са пристъпили към самопознание и построяване на своя вътрешен свят. Именно тези места от изказванията на партньора, които предизвикват максимален протест, ще ме насочат към моите вътрешни несъвършенства.
След първата проработка на седми дом ще ми бъде по-лесно да разговарям с партньора и да го разбирам добре. В тези случаи, когато войната отстъпва място на преговорите, нашите отношения добиват много по-дълбок смисъл, отколкото бихме могли да си представим.

Синастрична Венера в 7-ми дом

Главният признак за голямата
любов е неспособността да се
мисли и говори за нещо друго.

Може ли чуждата красота да предизвиква агресия? Само много наивните хора от рода на онези, които смятат, че красотата ще спаси света, го мислят за невъзможно. Към най-красивото момиче от класа се хвърлят най-много снежни топки - тази схема работи и в зряла възраст и често пъти в много по-жестоки форми.
Ако Венера на жената се намира в 7-ми дом на съпруга й то нейното приготвяне за светски прием (разкрасяването) без да говорим за отношението й към поклонниците и поведението и в обществото, може да предизвика у него пристъпи на бясна ярост, понеже в тези минути (както му се струва) тя открито воюва с него, възползвайки се от свойствените си оръжия: ярко начервени устни и изрисувани вежди, блестящи очи и зовящ (разбираемо къде) глас. Обаче сцените на ревност и всяко директно изясняване на отношенията, плавно преминаващи в скандал с леко сбиване, не дават в разглеждания случай никакви положителни ефекти, но в резултат мъжът се усеща победен и унизен, а за чувствата на жената може косвено да се съди по положението на Венера в наталната й карта.
В дадения случай аз съм длъжен да разбера, че чуждата красота и любов не могат да служат лично на мен, а само колкото е склонен партньора, не повече. Потенциално ако аз смиря своята (съзнателна и подсъзнателна!) агресия, този аспект може да даде взаимни силни чувства и на двама ни - макар и съвършено различни по своята природа, както и прекрасно взаимно разбиране - ако партньорът се научи да щади чувствата ми, които непременно се обострят при включване на неговите венерини енергии и програми с ключови думи: любов, красота, социалност. За мен пък този аспект дава прост, но жесток урок: аз съм длъжен да се науча да давам на света онова, което, както ми се струва, не получавам изцяло от партньора.

Синастричен Марс в 7-ми дом

Опитвайки се да изживееш живота
на някои друг, ти рискуваш
да останеш без работа
в следващото въплъщение.

Този човек вероятно ужасно ме дразни с всички свои действия - аз подсъзнателно ги чувствам като враждебни към мен, макар той обективно съвсем да няма това предвид... но, разбира се, той ще забележи моя антагонизъм и това няма да прибави взаимна топлина и симпатия към отношенията ни.
Ако обаче успея да погледна на партньора като на сътрудник, може да стане ясно, че не ми достига именно неговата енергия, но не трябва да се опитвам да я отнема със сила, а напротив, струва си да предприема мирни преговори.
Само че за това не са достатъчни единствено моите усилия. Партньорът също е длъжен да разбере, че неговата енергия ме засяга много болезнено и по-лично, отколкото той вероятно си мисли. Истината пък се състои в това, че аз се чувствам по-слаб от него в директна схватка, но разбира се, не желая да си призная - а той може и да не подозира, понеже той усеща силата ми по проявата на моя Марс в своята карта, което за мен представлява съвсем различен сюжет.
Кармически този аспект показва собствената ми грубост и агресия, породени от неприятни за мен силови прояви на партньора. Аз съм длъжен да открия сходните черти в себе си и по възможност да ги култивирам. След това нашите отношения рязко ще се подобрят и ние двамата ще почувстваме колко могъщ е нашият съюз, когато не се раздира от грубите енергии на силовия антагонизъм.

Синастричен Юпитер в 7-ми дом

„Заменям кармичните печалби от
три въплъщения за самостоятелна
квартира в центъра на града.”

Този аспект може да се окаже труден за взаимодействие, понеже е изпълнен с болезнено преживявани недоразумения, особено в началото на познанството.
Аз съм склонен да възприемам партньора по доста противоречив начин. От една страна аз ще очаквам от него определена благотворителност, разширяване на възможностите и др. подобни, а от друга - ще съм нащрек към подобни негови прояви, като постоянно го подозирам в опити за самоутвърждаване за моя сметка. Неговото неадекватно самомнение, което ще регистрирам във всякакви ситуации (в това число и тогава, когато те остават незабелязани от всички останали), ще предизвиква у мен гняв и остро желание да поставя новопоявилия се Наполеон на място и то така, че той да го запомни за дълго. За съжаление подобни мои реакции, изразени с думи или действия, като правило завършват плачевно за мен, в крайна сметка в моята вътрешна реалност.
Първият кармичен смисъл на аспекта е да ми покаже въз основа (както ми се струва) неадекватната гордост на партньора моето собствено лъжливо самомнение. Когато разбера това и успея да погледна партньора с по-спокоен поглед, ще открия най-напред, че той вече не се перчи толкова много, както ми се е сторило в началото и второ, че действително ще ми помогне, ако реагирам адекватно.
Партньорът пък ще трябва да привикне към моята остра реакция на всяка негова празна похвала и да се научи да не се обижда на някои мои прекалено лични реакции, възникващи при усилване на неговия Юпитер (например рязко издигане по социалната стълбица) - тогава той може да открие горчиви за него истини.

Синастричен Сатурн в 7-ми дом

Не бива да се бърка:
границите на човешкото
търпение поставя дявола,
а на глупостта - Бог.

Този партньор ще предизвика моето негодувание със своята упоритост, отегчителност, неумение да се радва на живота и вероятно с тихия сив паразитизъм. Аз ще виждам у него всички тези качества много ясно и ще реагирам така, сякаш партньорът ми е обявил война, а описаните качества са просто неговото бойно оръжие. Партньорът, особено ако е добронамерен към мен и смята, не без основание, че аз се нуждая от неговата мъдрост и дисциплина, може в отговор сериозно да ми се обиди, напълно не разбирайки моите реакции. Тогава той няма да започне да изяснява отношенията ни, а ще се затвори в себе си и глухо ще замълчи (в крайна сметка в рамките на дадения аспект - изобщо за да може да се опише неговата реакция е необходимо, разбира се, да се разгледа целия му хороскоп) - и аз ще усетя своето поражение, макар че причините ще ми бъдат непонятни.
Смисълът на този аспект за мен е в разкриването - като през увеличително стъкло на моите собствени несъвършенства. Много по-добре за мен би било да не поправям партньора (към което ще имам силно желание в дадения случай), а да се заема със себе си, откривайки и изкоренявайки същите тези качества които толкова много са ми се набивали на очи у него. Тогава сякаш той ще се промени, аз ще открия у него много повече мъдрост и значително по-малко досада, отколкото ми се е струвало първоначално. Партньорът пък е длъжен да свикне, че аз не обичам нравоученията и призивите за доброта, съвършенство и аскетизъм и най-добре, ориентирайки се по същество в моите проблеми, да говори с мен кратко и енергично или в крайна сметка да избягва абстрактната мъдрост, от която аз защо ли много се обиждам.
Проработката на аспекта дава много сериозни и дълбоки партньорски отношения, важни и за двамата по различен начин: партньорът се задълбочава като индивидуалност във всички отношения, аз пък започвам значително по-дълбоко да разбирам външния свят и задълженията си пред него.

Синастричен Хирон в 7-ми дом

Предпочитам да плувам на пряко по
течението на живота, защото
страничното люшкане ми харесва
повече от това по течението.

Този партньор ще предизвиква гнева или силното ми раздразнение с неуместните си шеги и способността да се препъва сякаш нарочно на равно място. Той има „дарбата" мигновено да създава около себе си (и около мен) хаос и разрушение или пък явна проблемна ситуация, която ще ми се наложи незнайно как да преодолявам.
Аз ще възприемам подобно поведение на партньора прекалено лично и е възможно дори да забележа откровена враждебност в него, което той, най-вероятно, съвсем няма предвид. Много по-дълбокото наблюдение обаче ще покаже, че особено дразнещите ме прояви на партньора (да речем неуместните шеги) са свойствени и на мен самия, и ако аз се опитам да гледам на него като на криво огледало, то претенциите ми бързо ще намалеят и дори мога да открия, че съм си намерил забележителен приятел, с когото никога не е скучно, и който умее - ако се съсредоточи - да намери изход от най-трудното ми положение във външния свят. Нашата дружба може да му даде още повече - ако той се постарае да бъде достатъчно деликатен с мен и не започне да злослови по мой адрес в общежитието, когато се каня да дойда с момиче. Щом се научи да си сътрудничи с мен, той може да открие у себе си неочаквани способности да преодолява изглеждащите непреодолими препятствия на развитието - какви именно ще покаже положението на Хирон в неговата карта.

Синастричен Уран в 7-ми дом

Ако звездите, движейки се по
небето, ми показват моя
път на Земята, то следва, че
противопоставяйки се на съдбата,
аз ги отклонявам от техния път.

От този партньор аз мога във всяка една минута да очаквам изненадващо враждебна нападка - но не прекалено сериозна, така че това може по-скоро да ме развлича, отколкото да ме озлоби или раздразни. Последните емоции ще изпитам вероятно в случай, че претендира за гениалност на едни или други свои идеи, адресирани лично към мен. Във външния свят те ще ми се сторят безсмислица или глупост, а отчасти и метод за утвърждаване на неговата оригиналност и неповторимост за моя сметка, по повод на което аз мога да негодувам, да се възмущавам или сериозно да се обидя в зависимост от положението на Уран по знак (в Скорпион да негодувам, а в Овен - да се възмущавам, в Рак - сериозно да се обидя).
При мощно включване на партньорския Уран аз мога да почувствам и сериозна заплаха, по-точно вероятни сериозни непредвидени събития, източникът или косвената причина, за които ще приема враждебното отношение на партньора към мен - и тук мога силно да сбъркам. (Изобщо този аспект действително е доста опасен, особено ако не се проработва, но по-скоро за партньора, отколкото за мен).
Кармичният смисъл на аспекта е, че аз мога да се науча да разчитам знаците на съдбата, изпратени ми чрез ексцентричните и неочаквани действия на партньора, а за него- чрез моите враждебни (отначало), а след това открито партньорски послания. Тогава в нашия съюз силно ще се усеща Божията искра и ще ни стане много интересно един с друг, а неговите проблясъци ще се окажат понякога дори на място. Но в началото аз съм длъжен да видя в себе си ту капризност, ту глупава ексцентричност или склонност към различни нелепи постъпки, които ме карат да се дразня от партньора и някак да ограничавам съответстващите програми на подсъзнанието си. Партньорът пък трябва да разбере, че с описаните свои прояви ми докарва по-големи неприятности и ограничения, отколкото може и да помисли, и съответно се налага да координира своето поведение.

Синастричен Нептун в 7-ми дом

Обидата винаги е факт от твоята
биография, а не от неговата.

Това е труден аспект, особено в семейния живот. Например ако Нептун на жената попада в 7-ми дом на мъжа, то в не проработения вариант на отношенията в техните семейни сцени постоянен рефрен може да бъде следния диалог:
Мъжът: Защо през цялото време ме лъжеш? (пауза) Жената: А защо ти така ме ненавиждаш? (пауза) В този диалог е характерно това, че нито един от двамата не може да даде отговор на поставените въпроси и за всеки от тях е непонятен въпросът на другия и изглежда по-лесно да клеветиш. При това от време на време партньорите изпитват един към друг чувство на жалост.
Изобщо този аспект дава остра чувствителност към лъжите на партньора, което съвсем не означава, че имам способност мигновено и правилно да ги усещам; но в тези случаи аз реагирам много болезнено, понеже възприемам лъжите като акт на явна враждебност (което партньорът може съвсем да няма предвид: най-общо казано, да се лъже може от мързел, слабост, страх, по навик или като самозащита, да не говорим за многото други причини). Обаче такава остра чувствителност към измамите на партньора леко хипертрофира: аз мога да започна да го подозирам в преднамерена лъжа и агресия постоянно, което няма да подобри нашите отношения, а може и окончателно да ги провали.
Проблемът е, че партньорът действително понякога ме подвежда съвсем несъзнателно. Също така са твърде вероятни различни недоразумения, взаимно неразбиране по най-прости въпроси и т.н. - но всичко това в действителност се отразява много по-лошо на него, отколкото на мен. Аз съм длъжен да разбера, че трябва да се боря не само с чуждата измама и безотговорност, а и със собствената, към което с помощта на партньора ме насочва съдбата.
Затова когато отношенията са установени, ние може да достигнем високо ниво на взаимно разбирателство и съчувствие, и тогава егрегорът на двойката ще ни удостои с необикновени медитации.

Синастричен Плутон в 7-ми дом

В сърцето на писателя съвестта на
епохата се бори с нейната
безсъвестност.

Този аспект е отговорен, макар неговото влияние върху мен и партньора да е различно. Възможно е партньорът да ми причинява някои неприятности, но аз трябва да бъда много внимателен, и в тези случаи, когато те придобиват за мен отчетливо съдбовен (в смисъл нещо което не зависи от мен) оттенък, да не ги отнасям за сметка на общата мрачна враждебност на партньора към мен - това би било голяма грешка от моя страна.
За мен кармичният смисъл на този аспект е да продемонстрирам на база отношенията с партньора моите слаби места и несъвършенства в отношенията с външния свят като цяло, и в частност да ми покаже онова, което все още не е обхванато от моето съзнание, както и сферите, които аз възприемам прекалено повърхностно и формално. Именно там ме очакват безвъзвратни загуби, горчиви разочарования и други неприятности.
При активизиране на синастричния Плутон може да ми се стори, че партньорът е прекалено суров и жесток с мен, в крайна сметка аз ще възприемам болезнено и лично неговата деструктивна критика. Той би трябвало да го има предвид и по възможност да смекчи своето отношение към мен, което няма да му бъде толкова лесно, понеже аз, естествено в някаква степен ще го провокирам. За него това предизвикателство е добра възможност за проработка на Плутон и не бива да се пренебрегва. Това е финалната чистка, преминаването през огън, вода и медни тръби, и е по-добре да преживееш символично в отношенията с друг човек, отколкото след това да я изпиташ в действителност.
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (06.04.2009)
Разгледан: 4755
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          34.239.173.144