Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


02:45
26.03.2023
Неделя
34.239.173.144


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


9-ти дом

По времето на застоя и Желязната Завеса между Съветския Съюз и западния свят егрегорът на съветската велика държавност, който Данаил Андреев нарича Жругра ІІІ-и, е създал малко странното за свободния западен човек понятие, изразяващо се с думата „пътуващ зад граница”. Това е означавало човек, който с думи и действия е доказал своята преданост пред Жругра ІІІ-и и е набрал достатъчно висок енергиен потенциал, позволяващ му да преодолее почти вертикално стръмната тясна пътечка от страната на Истинските идеали към света на Великото загниване. В очите на простосмъртните пътуващият зад граница е бил човек, притежаващ задграничен паспорт и някакво тайнствено благоволение в сферите на Министерството на Външните работи и Големия шеф - във всеки един момент той може да получи задача или поръчка в Презирания край на благословения капитал, и пърхащ от щастие да отиде там на държавни разноски.
Непонятния за мирянина статус на пътуващия става обаче съвсем осмислен, ако се погледне на ситуацията през очите на астролога.
Доста често 9-ти дом се противопоставя на 3-ти като дом на известно висше религиозно-философско обучение, за разлика от низшето или общо достъпно по 3-ти дом. Разликата тук се състои на първо място в посоката на енергийния поток или с други думи - с чия енергия става процеса. При обучение по 3-ти дом енергийният поток протича основно от учителя към ученика: учителят сякаш устройва спектакъл, показва на учениците нагледни пособия, подробно разяснява всичко и т.н. Това, така да се каже, е школното обучение или училището както го разбират възрастните. Процесът по 9-ти дом се отличава основно с посоката на енергийния поток от ученика към учителя. С други думи, тук от ученика се изискват ентусиазъм и усърдие, които съществено надвишават онази енергия и информация, които той получава от учителя (или от средата, ако самата влезе в ролята на учител - далечните пътешествия, традиционна отнасящи се към 9-ти дом). Обаче слабият информационно-енергиен поток от учителя по 9-ти дом попадайки при ученика става онова синапено зърно, от което израства ако ученикът грижливо се грижи за него - грамадно дърво.
По 9-ти дом е обучението, не толкова духовното колкото езотеричното в прекия смисъл на думата, т.е. обучението по трудни предмети, което е достъпно за малцина. Такава в частност е и съвременната наука - в крайна сметка онази нейна част, която не се вмества в началните университетски курсове. Що се отнася до духовното учителстване, то може да е под всеки един дом, но най-важен за човека, разбира се, е неговият фундамент - 4-ти дом, където са скрити общия мироглед и източниците на религиозност. Обаче духовното обучение е винаги индивидуално и при слаб 4-ти дом то може да го заобиколи, да не го акцентира прекалено и да тръгне под който и да е друг - да речем 11-ти или дори 5-ти дом (дори при неговата видима лекомисленост). При все това, имайки предвид склонността на хората към игри и ритуали, духовните пастири през цялата история на човечеството успешно са ги изпълвали със сакрално значение, превръщайки ги в тайнства.
По 9-ти дом са философията и религията като опит да се решат проблемите по осъзнаването или изграждането на груповата социална етика, т.е. правилата на взаимоотношение на колективите, в които аз участвам, с други колективи. Какви са правата и задълженията на моето семейство по отношение на съседското? Към държавата? Трябва ли моята страна да участва в международните войни или напротив - да помага икономически на другите, ако техните политически режими са съмнителни? При силен 9-ти дом всички тези въпроси могат да бъдат много актуални за мен и то не само на ниво разговори: от правилното оформяне на моите позиции и етични правила може съществено да зависи целият ми по-нататъшен живот.
Планетите на партньора, попадащи в моя 9-ти дом ме настройват на социологическо-философска вълна, засилвайки моите потребности от тясно специални или езотерични емоции, и ми създават цялостно усещане за трудно далечно пътешествие в неизвестни страни, обещаващи интересни и многозначителни изненади и впечатления, които аз преживявам и преосмислям още дълго време. Всичко това, разбира се, хвърля отпечатък и на личността на партньора: в своите прояви, съответстващи на синастричните планети в моя 9-ти дом, той ще ми изглежда далечен, необичаен, неразбираем, трудно достижим и винаги носител на нещо ново и неочаквано. Разбира се самият той може да няма всичко това предвид и моето възприятие за неговата личност, може би за самия него е зле разбираемо, поне в началото.
У мен пък, по отношение на него, може да се появи своеобразен комплекс за непълноценност, свързан с подсъзнателното усещане, че аз „не достигам” до тези езотерични дълбини и висини, пристъпвайки като абориген към чуждите за мен страни и култури, в които той се чувства напълно непринудено. В този случай е важно да разбера, че те са езотерични именно за мен и действително ще ми е нужно да загубя много сили, за да мога да усвоя част от неговите владения - но това ще е рядко щастлива възможност да направя голяма крачка в своето развитие.
Названията на аспектите от 9-ти дом показват в ролята на какъв приказен герой или предмет аз подсъзнателно съм склонен да възприемам партньора.

Синастрично Слънце в 9-ти дом

Вълшебната пръчица.

Това не е най-интимния аспект във взаимоотношенията; волята на партньора, дори външно да изглежда напълно разбираема, винаги ще съдържа някакъв непостижим за мен оттенък, а неговото основно жизнено занятие, ако той макар и в някаква степен се реализира в него, на мен ще ми се струва някак далечно, загадъчно и недостъпно. По този начин много филолози гледат физиците и математиците, а последните - музикантите.
При лоши отношения ще бъде нарушено взаимното ни разбиране, понеже аз не съм склонен да възприемам в директния (за него) смисъл дори най-простите негови инициативи, а ще започна да търся тяхното скрито значение и напълно ясно е, че бързо ще намеря най-неприятното му свойство, за което ще обвиня партньора. Още повече, дори несвързаните непосредствено с мен волеизлияния на партньора при неговата дейност на работа, аз мога да възприема като участие от негова страна в някаква черна секта, мафиотска организация и други подобни, и на партньора би му било много трудно да ме убеди, че не съм прав.
Проработката на аспекта за мен и за партньора изглежда по различен начин. Той трябва да разбере, че може да ми бъде езотеричен учител в скритите за мен области, но в никакъв случай да не се занимава с принизяване и да не превръща обучението си в школа по 3-ти дом; аз от своя страна съм длъжен най-напред да оценя възможностите на партньора за моето езотерично или тясно специализирано обучение и второ да приложа към това достатъчно количество собствени сили. Така сериозно се учат чужди езици (в това число и астрология): учителят може да поправи произношението и да обясни основите на граматиката, но само със своята лична енергия човек може да научи няколко десетки хиляди думи и да прочете стотици книги.

Синастрична Луна в 9-ти дом

Вълшебната покривка.

Ако мъжката Луна се намира в 9-ти дом на неговата жена, то тя ще бъде склонна да придава на своята загриженост известен скрит за непосветените смисъл; изискванията към дрехите му, храната и много негови навици ще й се струват странни, екзотични и на нея ще й бъде трудно да се приспособи към тях. Например тя може да изучава начинът му на връзване на вратовръзка както зоолог изучава навиците на екзотично животно.
Ако Луната на детето попада в 9-ти дом на неговите баща или майка, то още от люлката (а може би и от зачатието) на родителя ще му се наложи не веднъж да се удивлява на неведомостта на пътищата Господни и да се обърне към научна възпитателна литература (а ако стане съвсем зле, то и към религиозно-философски текстове). А когато детето поотрасне, наборът от необходима литература може да се обогати и с тясно-специализирана: при това родителя, за своя почуда, ще почерпи нещо ново в важно лично за себе си.
Изобщо това е аспект на моята муза, която ме вдъхновява за създаването на капитален дълбоко езотерични труд: „За особеностите в изменението цвета на зелената жаба в зависимост от сезона и географската ширина, която обитава”, обаче аз съм длъжен да разбера, че музата само ме вдъхновява и в най-добрия случай ще подскаже ключовата дума в заглавието на моето изследване, но да го пиша ще ми се наложи на мен самия. Аналогично, жена с Луна в 9-ти дом на мъжа го вдъхновява за далечно пътешествие - но щателната подготовка и проблемите около пътуването остават за него. Като цяло това е не най-лекия аспект, но той ме вдъхновява, особено ако не завиждам на партньора в изкуството за раждането на деца или приготвянето на храната.

Синастричен Меркурий в 9-ти дом

Бързоходните ботуши.

Запознанството ни може да бъде много ефектно: партньорът ще се въодушеви и ще ми разкаже нещо много необичайно и ново за мен. Тук обаче Меркурий е в заточение и разговорите с партньора могат бързо да ме разочароват, предизвиквайки неприятни чувства с неясен за мен произход. Истинската причина е, че подсъзнателно аз очаквам от него да ми разкрие някаква загадка, завладяващо повествование за неизвестни и тайнствени страни или неведоми за мен области на знанието, а той, разбира се, далеч не винаги оправдава моите надежди.
Освен това моето раздразнение и общо неудовлетворение могат да провокират неговата склонност просто да бъбри по темите, които са недостъпни за мен, в стил, който аз бих определил само като груба спекулация.
Моите претенции, ако успея да ги изразя членоразделно, ще се сторят на партньора в голяма степен необосновани, при това той действително може да усети в мое присъствие желание да говори за неща, далечни за мен с цел да ме приобщи към тях.
Проработката на аспекта от негова страна се състои в това, че той трябва да се научи да обсъжда езотеричната (за мен) информация достатъчно сериозно. Аз, от своя страна, трябва да разбера, че основните усилия в усвояването на качествено нови за мен области, също както подготовката и реализацията на далечни пътешествия, макар и в обществото на партньора, основно лежат на моите плещи. Тогава на нас може да ни стане много интересно един с друг и напълно вероятно е заедно да осъществим такъв проект, за който всеки от нас поотделно не би могъл и да мечтае.

Синастрична Венера в 9-ти дом

Свирка-самосвирка.

Този аспект може да се прояви като необикновена любов, избухнала на заснежен планински проход. Там ние с партньора ще изпитаме удивителни чувства, и в своите медитации ще се издигнем по-високо от памирските планини и дори от луната над нас, но при спускането по ледника всичко това може мигновено да изчезне, оставяйки незабравими и нереални спомени.
Проблемът тук е, че за мен е свойствено да виждам партньора като любимо и прекрасно същество, когато той се намира на достатъчно разстояние от мен и е явно съпричастен към нещо, което е скрито и практически недостъпно за мен. Тук архитипен образ може да бъде жрицата-йерофант, която ме посвещава в тайнството на езически култ. Ако обаче партньорът престане да съответства на този (не особено лесен за изпълнение) образ, неговият чар в моите очи ще изчезне.
В хармоничния вариант на отношенията аз цял живот ще гледам партньора все така - като роб прекрасна египетска царица, но ако той не съумее да запази този образ или още по-лошо - със сила излезе от него, то може да предизвика у мен неприязненото чувство за осквернен храм на любовта и красотата (ако аз не съм склонен да мисля с толкова пищни изрази, моят протест вероятно ще бъде потиснат от подсъзнанието и ще се прояви във вид на зле разбираеми от партньора раздразнения, агресия или ревност, които необяснимо се разсейват на курорт и при вида на какви да е чужденци).

Синастричен Марс в 9-ти дом

Вълшебният меч.

Този партньор представлява определена опасност за моята жена: напълно вероятно е той да се опита да ме увлече в опасно далечно пътешествие или в крайна сметка силно да ме отвлече от рутинните домашни задължения. Във всеки случай аз ще възприемам неговата активност по този начин. Енергичната му дейност най-често няма да ми е много ясна, но ще е с нещо привлекателна, и е възможно да ме вдъхнови, подобно на муза, за далечни странствания.
Ако аз съм склонен към самоусъвършенстване и разширяване на своето съзнание, то партньорът може да ми окаже неоценима помощ: от него ще получа необходимата за първите крачки поддръжка, и е напълно вероятно той да не пожали сили за това. Но след като ме снабди с някакво езотерично ръководство на него ще му доскучае и ако аз го помоля сериозно да ми помогне, неговата енергия в миг ще изчезне някъде (ако, разбира се, неговият Юпитер не е в съвпад със Слънцето ми в моя 3-ти дом - тогава неговият ентусиазъм може да стигне за по-дълго време).
В отрицателния вариант на отношенията или на ниско ниво на проработка на аспекта заниманията и труда на моя партньор могат да предизвикат у мен чувство на завист и комплекс за непълноценност, понеже неговите умения ще ми се сторят почти свръхестествени и недостижими лично за мен. Обаче смирявайки гордостта си, аз мога да се науча на нещо от него, без да достигна, естествено, неговото ниво, но затова пък получавайки съществен импулс за своето развитие. Като цяло на нас няма да ни е скучно заедно и ако намерим пътища за сътрудничество, то може да се окаже много ефективно.

Синастричен Юпитер в 9-ти дом

Задморски принц или принцеса.

Този партньор може изцяло да ме възприема като висш (т.е. на когото не се задават конкретно-битови въпроси) духовен учител; и всеки път, когато аз го гледам но този начин, той ще изпитва своеобразен подем на духа или поне ентусиазъм, и може да се опита напълно да съответства на показания образ.
Това е силен аспект (Юпитер е в своя дом) и съдбата може да ни даде в началото големи аванси: на нас ще ни бъде много интересно заедно. Аз ще бъда поразен от широтата на неговите възгледи, той - от дълбочината и сериозността на моето възприятие на местата идея.
Обаче, както често се случва, в началото кармата показва финала на дългия път, но когато човекът (или групата) стъпи на него открива, че ландшафтът на пътя съвсем не е такъв, какъвто му е изглеждал първоначално.
В дадения случай може да има множество разочарования - както за него, така и за мен. Аз ще се намирам във властта на неговия образ на духовен учител много дълго, щом като основно самият аз си го създавам - но резултатите от моето обучение грозят с разочарования и двама ни, особено ако аз не прилагам към него достатъчно вътрешни усилия. Възможно е с времето изцяло да загубя вярата в партньора, откривайки ефимерността на създадения му образ - това е много вероятно, ако Юпитер на партньора е лошо проработен. Тогава неговата самовлюбеност и претенции за владеене на езотерични за мен знания ще започне силно да ме дразни - по-точно, онези чувства, които отдавна са в моето подсъзнание, ще излязат наяве.
Партньорът може да разчита да го поканя на своите далечни пътешествия, в които тръгвам под влияние на неговите разсъждения за висши и неизвестни ми неща - но съвсем не е сигурно, че ще го взема със себе си при своите медитации. А ако аз не бъда сериозен в проработката на аспекта, то при обучението бързо ще се превърна в енергиен вампир, което е крайно неприятно за партньора - той прекрасно ще го види и почувства; всичко това никак няма да разкраси нашите отношения.
Проработката на аспекта, изискваща от нас двамата, но на първо място от мен - големи усилия, ни дава твърде много - на мен в езотеричното ми развитие, а на него - далечни пътешествия с мен и всичко, което му обещава Юпитер в неговата карта.

Синастричен Сатурн в 9-ти дом

Баба Яга.

Моят партньор може необикновено сериозно да се отнася към своята мисия да ми открие езотерични и изобщо малко достъпна за мен информация, но за това на него му е нужен моя насрещен ентусиазъм и желание да я постигна, иначе той ще започне да скучае и ще се разочарова от несериозността на моите намерения.
Всички продължителни и упорити занимания на моя партньор ще ми се струват източник на необичайни тайни, достъп до които най-вероятно никога няма да имам, и все пак ще ме тегли да погледна натам - макар и с едно око. Този аспект се проявява особено силно, ако партньорът е значително по-стар от мен - тогава аз мога да го възприемам като свят старец-пустинник, способен да ми открие най-важните и съкровени тайни на битието. Разбира се, такова отношение в нашата скептична епоха има малко шансове за открита изява и по-скоро ще бъде избутано в подсъзнанието, излизайки наяве в изкривена форма, например във вид на насмешка над сериозните занимания на партньора - но зад тези насмешки ще лежат съвсем други мои чувства и помисли, и за нас двамата е много важно да ги осъзнаваме.
Проблемите при проработката на този аспект са моята недостатъчна сериозност и търпение в усвояването (на трудни за мен) езотерични или просто тясно специализирани знания и умения, които ми подсказва партньора, и от негова страна - недостатъчното търпение и вяра в моите способности реалната необходимост за мен да се науча на това, което му се е отдало с огромен труд и загуби. Обаче аз мога да се окажа по-способен ученик, отколкото той предполага, по-способен дори от самия него, особено ако направлявайки моето развитие като цяло, партньорът избегне изкушението да регламентира неговите особености.
За този аспект (както впрочем и изобщо за 9-ти дом) е актуална темата за свободата. В този смисъл моето отношение към партньора ще бъде двойствено: от една страна, със своя сериозен вид той ще ме сковава, а от друга - аз ще усещам, че преодолявайки с негова помощ някаква бариера ще достигна качествено друго ниво на свобода и това е напълно справедливо. Партньорът (в конструктивния вариант) ми помага да организирам щателната подготовка за далечно и интересно плаване, маршрут се уточнява чак след неговото започване.

Синастричен Хирон в 9-ти дом

Конче вихрогонче.

Парадоксите и насмешките на моя партньор могат да ми се струват много по-сериозни, отколкото той има предвид. Изобщо този аспект е необичайно перспективен и за двама ни, ако започнем да го проработваме.
На високо ниво партньорът може да стане за мен нещо като учител по дзен, чиито коани отначало хвърлят ученика в шок, но ставайки предмет на дълбока медитация го довеждат до просветление. Аз вероятно скоро няма да достигна до истинско самадхи, но мога да получа ключ за разбирането на по-рано напълно недостъпни за мен неща, а това по косвен начин ще се отрази на партньора, чиято връзка с финия свят се разширява и задълбочава.
На ниско ниво на проработка на Хирон и нашите отношения като цяло, партньорът може всячески да ме възпрепятства в усвояването на езотерични знания, особено на тези, които за него вече са отминал етап. Вместо да ми помогне той ще предпочете с всички средства да издевателства над мен (макар и добродушно) и да поставя прът в колелата на моята еволюционна каруца. Разбира се, това няма да ми хареса, но и той може да има сериозни претенции към мен и по-специално към моята леност и праволинейност в мисленето: така, по мнението на партньора, сложни предмети не се изучават. На мен ми предстои да разбера, че тук той е напълно прав. Трябва да се науча да се самообразовам - само така протича истинското езотерични обучение, а докато моят вътрешен учител спи, всички външни могат да ми помогнат в едно единствено нещо - неговото постепенно пробуждане.

Синастричен Уран в 9-ти дом

Жар птица.

Ако партньорският Уран е активен, то той силно ще ме тревожи: опасностите и необяснимата прелест на далечните пътешествия тялом или духом ще смущават обикновената посока на мислите ми, дори ярките звезди в безлунна нощ ще оживяват и ще ми се струват не толкова равнодушни и далечни както винаги.
При проработка на аспекта партньорът може да ми даде много, по-точно да ми покаже съществените знаци на съдбата, отбелязващи моето развитие. Той може да доведе до мен далечните области на знанието и неизвестните за мен култури, но аз не трябва да очаквам от него повече, отколкото той действително е в състояние да ми предложи - а това на пръв поглед може да не е твърде много. Едва много по-късно, усвоявайки някога съвсем недостъпни за мен сфери, аз ще разбера колко важни са се оказали онези леки намеци и напътствия, които просто са осветили моите първи крачки.
На ниско ниво мога да оценя действията на партньора силно отрицателно. Ще ми се стори, че вместо разбираемо да ми обясни така трудните за мен неща, със своите думи и действия той само ще ме обърква още повече. Действително на партньора може да му е трудно с мен и вероятно ще му се стори, че аз искам твърде много от него - например да ми помогне да спечеля автомобил от лотарията и за седмица да ме научи да го управлявам, понеже е време да си взема отпуск. За мен моите желания съвсем не са неизпълними и съпротивата на партньора предизвиква усещане, че той просто капризничи и нарочно не иска да сподели нещо непостижимо за мен, което е толкова просто и разбираемо за него!
Най-общо казано, ако не се изпокараме, заедно няма да скучаем, защото това е много енергичен аспект.

Синастричен Нептун в 9-ти дом

Котаракът-разказвач на приказки.

Партньорът, ако неговия Нептун не е силно наранен, с удоволствие ще слуша моите разкази за далечни странствания или срещи с необикновени хора, но при това неговите усещания могат доста да се разминават с преживените от мен.
Ако Нептун на партньора не е достатъчно силен, неговото влияние в моя живот може да бъде за мен преживяване, приличащо на потапяне в реалността на вълшебна приказка: ето, появява се вълшебникът, който е способен да прави чудеса и неговият силен кон с един скок прескача непроходимата гора, а на зимната поляна разцъфва мимоза. Може да ми се стори, че още малко и тайнствената езотерична страна лесно ще ми разкрие тайните си, но уви, това не е така просто - партньорът е в състояние само да ми я покаже отдалеко или да ми даде да усетя нейния аромат. Обаче и това означава твърде много, понеже в такива минути вътре в мен може да зазвучи гласа на моя вътрешен учител или с други думи - кармичния егрегор, който ще ми покаже съкровеното направление на моя по-нататъшен път, но да го измина ще трябва самият аз (което не означава самотно). На ниско ниво на проработка на Нептун у мен постоянно ще се появява усещане за някаква неприятна измама сякаш партньорът през цялото време обещава да ми покаже входа за вълшебната страна, а в действителност само ме баламосва. Възможно е и той може да изиграе ролята на йерофанта посвещавайки ме в езотеричното изкуство на изпиването или на наркотичните медитации, взимайки при това върху себе си много тежка карма, но и силно привързвайки ме към общата съдба в световете на низшия астрален план.

Синастричен Плутон в 9-ти дом

Мъртва и жива вода.

Този партньор може да изиграе много съществена роля в моя живот, ако аз правилно я приема и разбера вътрешно. Обаче поначало неговото потискащо мрачно-критично отношение към моите тясно-специални или езотерични занимания може да ми се стори прекалено жестоко и несправедливо: все пак 9-ти дом символично е управляван от Юпитер, и моето чувство за собствено достойнство в неговите сфери е изострено. Ако аз се опитам да приема забележките на партньора и се смиря с неизбежните при това загуби - както за заниманията, така и за самомнението ми, то в крайна сметка съществено ще се придвижа в езотеричен (за мен) план.
Активността на Плутон в живота на партньора аз ще възприемам като възможност за наблюдение на редки и тайнствени събития: съдбовните обстоятелства в живота му, принудителните жертви и жестоките чистки могат да се окажат за мен буквално откровения, хвърлящи светлина върху неизследвана реалност. Обаче в никакъв случай не бива да изтласквам подобен опит в подсъзнанието, макар че той не е особено приятен, а напротив би трябвало да се стремя да го усвоя и осъзная прилагайки го към себе си и възгледите си за живота.
Изобщо този аспект е опасен по-скоро за партньора, особено ако тръгнем заедно на далечно пътешествие, макар че може да ни изглежда обратното. А ако партньорът се прослави и придобие голяма власт, то в тази връзка с мен могат да се случат най-необикновени неща, а какви именно ще покаже положението на 9-ти дом в моята натална карта.
В живота на средния човек този аспект почти не се усеща изключвайки моментите на силни съдбовни удари за партньора и периодите на интензивно езотерично обучение от моя страна; но според степента на нашето еволюционно развитие и ръста на енергийния потенциал той ще напомня за себе си с цялата си определеност и огромна сила.
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (04.04.2009)
Разгледан: 2910
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          34.239.173.144