Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:36
28.03.2023
Вторник
3.239.6.58


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


11-ти дом

Единадесети дом е отделен в нашата тема, понеже отношенията на двойките трябва да се разглеждат като вариант на груповите. Във всеки случай така (по мнението на автора) ще бъде в настъпващата епоха на Водолея, от която е вдъхновен и пишещият тези редове. Досега в епохата на Рибите (и по-рано) над отношенията на една двойка витаеше духът на 7-ми дом и тя се отделяше от външния свят с непроницаема стена, и съответно бяха изключително актуални темите за пълното обсебване на партньора и всепоглъщащата ревност.
11-ти дом поставя темата за приятелството или отношенията между равностойни индивиди. Това са отношенията в колектив, където няма началник и ясна причина, поради която да е създаден, но ролите в някаква степен са разпределени и никой от членовете не може произволно да бъде преместен или заменен с друг. По този начин за 11-ти дом е типична груповата работа с двупланов характер: колективът има конкретен предмет на дейност, но той не се изчерпва с целите на групата, които в някои свои аспекти са принципно недостижими (в крайна сметка в обозримо бъдеще) – например екологичната чистота на планета или опознаването на една или друга част на света.
За правилното разбиране на 11-ти дом е важно да се има предвид неговата жертвеност, изразяваща се най-напред в подчиняване волята и индивидуалността на груповия егрегор (Слънцето в 11-ти дом е в заточение). Съгласието и конструктивната работа в колектива са възможни само при значителна жертвоготовност на всички негови членове, изразяваща се не толкова със склонността да отдаде енергията си от всякакъв вид, но и съществено да преустрои самия себе си, ако ролята отредена на човека изисква това. От друга страна колективът дава на всеки от своите членове възможността да се включи към общия егрегор и да получи не само усещане за поддръжка и безопасност, но и да улесни навлизането във високите сфери на финия свят - разбира се, ако колективът се е събрал по 11-ти дом (такива колективи понякога ги наричат неформални организации) и неговият егрегор не е прекалено строг.
Синастричните планети в моя 11-ти дом ще проявят дружеските ми чувства към партньора (или отсъствието им), а също така ще покажат характерните връзки, възникващи между мен и партньора, когато ние заедно участваме в групова работа без ясно определена достижима цел - участие в кръжоци, обществени движения, туристически походи и т.н.
Как може да изглежда груповата работа с осъзнати еволюционни цели на участниците все още не е напълно ясно - нейните форма засега все още само се щрихират; по този повод погледни също така Част 2 на този учебник.
Сама по себе си ситуацията в 11-ти дом изисква от мен известно напрежение, понеже аз съм длъжен да се присъединя към партньора, но дали ще направя това или пък ще се постарая да прехвърля тази отговорност върху него, зависи от нашите отношения като цяло и от моето ниво на развитие. От друга страна, дори ако съм склонен да отстъпя и да търся пътища за сътрудничество, моите реакции може да не се харесват на партньора, особено ако очаква от мен интимно-лично отношение. Приятелството предполага взаимопомощ, но се ограничава с действия, регламентирани от неписан, но достатъчно строг кодекс - да се излезе от неговите предели груповият егрегор не препоръчва, в противен случай там той лишава партньорите от своята поддръжка.
Както винаги, интерпретирайки синастричните планети в 11-ти дом е необходимо най-напред да се обърне внимание на неговото положение в наталната карта и степента му на проработка. Например ако моят 11-ти дом е слаб и лошо проработен, то синастричните планети на партньора, попадащи в него, могат да предизвикат у мен в съответните ситуации неприятни чувства: аз не умея или не обичам да дружа и дори правилните (по ситуации) опити на партньора да нареди нашите отношения аз най-вероятно ще разбера съвсем превратно Например ще ги отнеса към 7-ми, 5-ти или дори 1-ви дом, т.е. ще сметна, че партньорът воюва с мен, преструва се или се перчи. Напротив, при силен 11-ти дом синастричната планета в него може да предизвика у мен прилив на приятелски чувства и ентусиазъм към партньора, който буквално ще го събори. Съвсем вероятно е той да ме заподозре в скрита корист или да започне бързо да съобразява как да ми се отплати за услугите. Все пак след известно време партньорът, особено ако е от противоположния пол, може силно да се разочарова от мен, когато открие, че аз кой знае защо не проявявам специален личен интерес към него.

Синастрично Слънце в 11-ти дом

Как съдбата награждава човека?
Дяволът изготвя заповед, а
Бог я подписва без да я чете.

Партньорът, най-общо казано, ще предизвиква у мен приятелски чувства: обаче в ситуации на групова работа твърде остро може да възникне въпросът за лидерството. По принцип ще съм склонен да му го отстъпя (ако не противоречат други фактори от нашата синастрия), но той, чувствайки това, може да прекали и да се опита да ми наложи своето мнение във всичко като игнорира моите съществени интереси. Това, разбира се, ще се отрази лошо на моите приятелски чувства, но аз мога дълго да не показвам своя протест, надявайки се, че той сам ще види некоректното си поведение и ще го промени. Разбира се, ако моето Слънце е поразено и е в мъжки знак, възмущението и протестът ми след известно време ще излязат на повърхността, но все пак не толкова бързо, особено ако участваме в някакво групово мероприятие, където той е поставен над мен като старши: да речем при поход с лодки той е командир.
Моите групови занимания ще представляват голям интерес за партньора - винаги ще е съблазнен да прояви инициатива и заедно с мен да участва в съответната моя дейност. Доколко неговият интерес ще се окаже устойчив, в някаква степен зависи от проработката на отношенията ни и моето участие в дадената група: много вероятно е без мен ентусиазмът му бързо да изчезне. Например ако Слънцето на жена ми се намира в моя 11-ти дом, тя може с удоволствие да дружи и да си прекарва времето с моите приятели, но когато се разделя с нея интересът й към тях, по правило, веднага ще изчезне.
Като цяло това е благоприятен аспект и партньорът може ненатрапчиво да ме научи на много, особено в областта на груповите отношения и съвместната работа - ако съм склонен да възприемам неговите уроци.

Синастрична Луна в 11-ти дом

Магарето на Благополучието,
пасящо на полето на Лесната
печалба, няма да яде от репея на
Съвестта.

Ако отношенията ни потръгнат, то този аспект ще направи нашето приятелство сърдечно. Партньорът с удоволствие ще се грижи за мен без да иска почти нищо в замяна. Обаче този аспект крие в себе си много възможности за злоупотреба и не на последно място е подсъзнателното изкушение на партньора тайно да ме пороби, изолирайки ме от целия останал свят и особено от неформалните групи, в които участвам.
Паралелно с грижата за мен и под претекст на съчувствие към моята групова дейност партньорът може силно да ме ревнува от нея и да се старае максимално да ме привърже към себе си, изолирайки ме отначало енергийно, а след това и фактически от всички мои групови занимания и интереси. Ако той има хармонична Луна, аз може дори да не забележа, просто в един момент ще открия, че всички мои групи и приятели са изчезнали или пък аз съм загубил всякакъв интерес към тях, от което животът ми е станал много по-скучен и еднообразен. Ако партньорът има поразена Луна, същите тези аспекти могат да се появят в резултат на дълъг период на изясняване на отношенията, временни разриви или постоянни скандали, сцени на ревност към моите приятели и странични увлечения. В същото време кармичният смисъл на аспекта е точно противоположен. Във всеки случай моите групови занимания трябва да поддържат енергетиката на партньора и да правят неговия живот много по-уютен и комфортен, но затова ние и двамата трябва да се откажем от собственическите стремежи и да разберем, че нашата връзка трябва да бъде част от по-голям групов живот и работа. А докато партньорът не ме включи в своето подсъзнание заедно с моите неформални групи и приятели, отношението ми може да му се струва хладно в сравнение с неговите чувства към мен.

Синастричен Меркурий в 11-ти дом

Умният човек се отличава от
мъдрия по готовността си да
отговаря на всеки въпрос.

На партньора може да му бъде интересно моето участие в различни групови дейности. То ще пробуди неговата умствена активност и някои негови идеи могат да ми изглеждат напълно разумни; обаче да насоча интереса му към моите лични работи ще се окаже не толкова просто, особено ако той самият не участва в моята групова дейност.
В неформална група ние можем да изглеждаме много задружна двойка, във всеки случай разсъжденията на партньора, по правило, ще са убедителни за мен, а неговите таланти в областта на търговията ще са безспорни и аз с удоволствие ще му помагам.
Какви са изкушенията и потенциалните злоупотреби? Те са много, особено ако Меркурий на партньора е поразен или лошо отработен - тогава той ще е склонен да ме върти на пръста си или да прави с моя помощ различни машинации в групата с цел да заеме в нея изгодно положение или да се обогати за нейна (и моя) сметка. Ако моят 11-ти дом е поразен, аз мога напълно превратно да разбирам думите на партньора, обективно са напълно дружелюбни, да го подозирам в нечистоплътност и желание да експлоатира моето дружеско отношение и т.н. При това и тук проработката дава прекрасни резултати, и по-специално добри отношения и взаимно разбирателство в груповата работа.

Синастрична Венера в 11-ти дом

Моите любовници са толкова
различни, че по никакъв начин
не успявам да ги съвместя.

Ако срещна този партньор в една или друга неформална група той навярно ще ми направи много приятно впечатление и аз дори мога да очертая далечни перспективи за неговата възможна роля в моя живот, но уви, чарът му по необясним начин се разсейва когато останем насаме и започнат личните взаимодействия.
Може да ми се струва, че партньорът е украшение на групата и тук аз също мога да греша, понеже другите нейни участници най-вероятно имат различно положение на 11-ти дом. Най-правилно е да се каже, че чрез този партньор аз мога да възприемам любовта и красотата на груповия егрегор. Само че докато не съм склонен да мисля с подобна терминология, аз просто ще забележа, че ми е много по-лесно да дишам, когато партньорът е наблизо и че той е много по-привлекателен за мен, когато заедно се занимаваме с някаква работа, която няма точна и достижима цел.
Ако обаче Венера е в съвсем друг дом на неговата натална карта и нашата съвместна работа предизвиква у него дълбоки и прекалено лични чувства към мен, тогава той ще бъде много разочарован, ако реши, че аз не ги споделям. Във всеки случай неговата собственическа любов към мен и опитите да разруши контактите ми с приятелите, ако достигне своята цел, ще унищожат не само любовта (ако я е имало), но и всички мои дружески чувства към него, което той може да разбере твърде късно.
Като цяло това е много приятен аспект в отношенията, която ще ни донесе радост при минимално разумно ограничение на неговите апетити и моето его. Ако той не го направи, са възможни сцени на ревност и много неприятни социални ситуации в групата - с нас и около нас.

Синастричен Марс в 11-ти дом

Цял живот се боря с чуждия егоизъм.
За своя така и не ми
остана свободно време.

Виждайки партньора в група, аз несъмнено ще му обърна внимание. Вероятно той ще ми се стори много енергичен или ако не ми хареса - твърде агресивен; макар че в други ситуации това впечатление може и да не се потвърди.
Аз ще го възприема или като съперник или като работен кон, на когото трябва да прехвърля най-тежките задължения - за негова полза и за слава на груповите дейности. Много вероятно е обаче да стане и обратното: партньорът с пълно основание да ме натовари, и аз по необясним начин да не се съпротивлявам - особено ако почувствам, че в случая той изразява волята на груповия егрегор.
Моето участие във всяка неформална група няма да мине незабелязано от партньора и той ще пожелае енергично да се включи в нейната работа или силно ще ме изревнува от нея, дори може да ми постави съществени препятствия за участие в груповата дейност. И в двата случая аз мога първоначално да не се съпротивлявам, но за груба или неадекватна намеса в моите групови програми партньорът ще получи обратен удар от груповия егрегор - сила, която той може да недооцени.
При лоши отношения е възможно партньорът да загуби много сили, за да ме лиши от всичките ми приятели, но когато моят 11-ти дом се превърне в 12-ти, т.е. в пълно заточение, неговата сила на въздействие върху обстоятелствата в моя живот рязко ще намалее и тогава нашите отношения изведнъж ще се променят или дори ще се прекъснат. Напротив - при добри отношения и изграждане на известна търпимост към моите приятели и общата работа, партньорът ще открие, че те му вдъхват сили и енергия, за което той може и да не подозира.

Синастричен Юпитер в 11-ти дом

Въпреки всичко предпочитам
образовани хора.

Ако се окажа заедно с партньора в неформална група, той може да ми направи много силно впечатление, например, да ми се стори, че от него мога да очаквам забележителни постъпки, необикновено благородство или нещо от този род. И действително – дружбата с мен или съвместното участие в групова дейност без конкретизирани цели може да провокира в него великодушието, широтата на възгледите и щедростта. Ако Юпитер не е проработен, със същия успех на света могат да бъдат демонстрирани неговото високомерие, тщеславие и надменност, и аз ще реагирам много остро на това, във всеки случай ще ги сметна за разрушителни както за нашите приятелски отношения, така и за работите на групата.
Изобщо това е прекрасен аспект за начало на отношения, ако партньорът съумее да избегне изкушението да се самоутвърждава за моя сметка в нашето приятелство. Тогава той ще ми се стори забележителна находка, рядък дар на съдбата, изпратила ми такъв блестящ приятел, а аз бих могъл да се гордея със самия факт на нашето приятелство. В действителност обаче тази дружба, ако се получи, ще донесе щастие и успех на него. За мен може да се окаже трудно да го преглътна, но ако нашата дружба издържи и това изпитание, то несъмнено ние ще получим разкошни плодове. Партньорството ни съществено ще разшири моите възможности за групова работа - в какви точно направления ще покаже положението на моя 11-ти дом и по-конкретно на планетите в него и техните аспекти.

Синастричен Сатурн в 11-ти дом

Трябва да гледате човек по такъв
начин, че на него да му се струва,
че за никъде не бързате.

Моята дейност в неформалните групи ще настройва партньора на сериозна вълна и е възможно той да поиска същото от мен. Затова ако моят 11-ти дом е слаб, зле проработен или аз просто не искам сериозно да се отнасям към моите приятели, а също така предпочитам да си прекарам с тях августовската отпуска на плажа в Ница, а не да карам ски през февруари в Приполярния Урал, то увещанията на партньора могат да предизвикат у мен силен протест и желание да не допусна той да контактува нито с приятелите ми, нито с неформалните групи, с които аз имам повърхностни отношения.
Проработвайки нашите отношения, аз ще възприемам партньора като много сериозен, положителен и задълбочен приятел, на когото винаги мога да разчитам и който не бърза с изводите по мой адрес - ако те са негативни значи съм направил много съществени грешки. Този партньор трябва да се научи да възприема не толкова сериозно нашата дружба и моите групови занимания, но също така и да вниква във възникващите при това обстоятелства и проблеми, и да не съди за тях прибързано и от своята позиция. Аз пък съм длъжен да усетя сериозността на неговия тон и отношение към мен, и да се постарая да уловя скрития смисъл, а не външното значение на неговите думи и постъпки. Те, особено в съвместната групова работа, са много по-важни за мен отколкото си мисля - най-вече когато ограничават свободата ми в някаква степен.

Синастричен Хирон в 11-ти дом

Между интеграла, параграфа и
куката за колбаси има нещо общо:
всеки един от тях иска да стане
символ на Вселената.

Разказите за моите приятели и групови мероприятия много ще забавляват партньора, особено всякакви смешни случки и забавни непреодолими препятствия, довеждащи участниците в тях до шоково състояние. Неговото собствено парадоксално мислене в такива случаи ще се обостря и някои от идеите му могат да ми се сторят интересни. Така или иначе няма да ми се наложи да скучая заедно с него в приятелска компания, да не говорим колко дълбоко чувство за хумор по отношение на мен самия волю-неволю ще трябва да си изградя.
Естествен импулс на партньора, само да попаднем заедно в неформална група, ще бъде стремежа му да ме превърне в жертва или друг вид обект за неговото остроумие. Ако той го направи грубо и не забележи смешното в собствените си проблемни ситуации, с времето е възможно да се обидя и да спра контактите, макар поначало по-скоро да не възразявам, понеже неговото поведение ми се струва смешно и дружелюбно.
Тук проработката ни дава възможност за преодоляване на изявените трудности в груповото развитие за сметка на включването на допълнителни, по-високи канали на груповия егрегор. Погледнато отстрани това може да изглежда почти като чудо - например някога непримиримите разногласия изчетат от само себе си, сякаш никога не ги е имало. Затова партньорът е длъжен да се научи да вниква по-дълбоко в моите групови проблеми и да не ги принизява. Аз пък трябва да възприемам думите и действията му най-напред като знак за тези проблеми и после косвено аз търся пътищата за тяхното преодоляване. Тогава нашите отношения, особено приятелските ще станат и за двама ни радостни и ще донесат много веселие - на нас и нашите приятели; а за еволюционното ускоряване на развитието на доброжелателите ще започнат да разказват чисто и просто небивалици.

Синастричен Уран в 11-ти дом

Защо не изпълвам своя живот със
смисъл? Страхувам се от упреците
на епохата.

Тук Уран е в своя дом и аспектът се проявява много енергично, особено ако партньорът е достатъчно ураничен. Тогава дружбата с него ще бъде силно преживяване за мен и знаците на съдбата ще идват чрез него в непрекъсната редица - само да искаш да ги разшифроваш. В някаква степен тази функция ще поеме върху себе си партньора, у когото благодарение на връзката с мен, ще възникнат множество оригинални идеи по най-различни поводи. В някои случаи ще ми се сторят ненужно ексцентрични, понякога и опасни, но никога скучни.
Нашето приятелство започва много бързо, като озарение, но с времето аз може да се уморя от непредсказуемостта в поведението на партньора и от неговите капризи, които са голям товар за мен - а той може да не го разбира. На високо ниво ние може да работим като много задружна и творческа двойка, но преди това партньорът е длъжен да се научи да възприема също така и моя поглед върху него и нашите групови ситуации, и да се отнася към това с нужното уважение. Аз пък трябва да разбера, че идеите на партньора най-често представляват сами по себе си суров материал, от който може да се получи нещо само ако сериозно се заема с тяхното разработване без да възлагам тази отговорност на него.
При поразен Уран са възможни силни натрупвания - партньорът е способен да усложни с внезапните си прояви моите отношения с приятелите ми или да попречи на работата ми в групата. Но при проработка на Уран тези ефекти намаляват, и второ - частично се компенсират от нашето общо творческо вдъхновение в групата.

Синастричен Нептун в 11-ти дом

Ненавиждам всички, пред които
съм виновен! А съм виновен пред
всички, които ненавиждам.
Макар това да са напълно
различни групи хора.

Вероятно ще ми бъде много трудно да разбера правилно партньора в ситуация на групова работа. Нашата дружба също така ще ни предостави много лъжливи положения и постъпки, без да говорим за постоянното изкушение от откровена или косвена заблуда, която понякога възниква независимо от неговото или моето желание сякаш от само себе си.
В същото това време партньорът може да бъде много щастлив да участва заедно с мен в неформални групи, особено с нептунианска изява, например музикални фенове или на ниско ниво - пиянски и наркомански компании. Неговото отношение към моите приятели ще бъде необективно. При поразен Нептун той вероятно ще възприеме техните отношения с мен прекалено пристрастно, понякога изпълвайки се с необикновена нежност към тях, а друг път напротив - с крайна, почти необяснима за мен неприязън.
Ако нашето приятелство се създава сега, на партньора (в някаква степен и на мен) ще му се наложи да се бори не толкова с изкривяването на моя образ в неговите очи, а с лъжливите чувства за вина и дълг пред мен или напротив - със странните обиди към мен. Причината за тях може да бъде съвсем незначителна или напълно да отсъства, поне според мен.
В груповата работа този човек може да ми покаже колко неадекватно и многозначно възприема участието ми в групата - и ако аз се отнеса правилно към този урок, той ще ми даде много. На първо място ще се науча да работя много по-точно и по-прецизно. Все пак напълно вероятно е да се постарая да се постарая да не обръщам внимание на изкривените възприятия на партньора на моите действия, считайки го за негов проблем. Тогава след известно време нашите отношения ще се усложнят, ще се объркат ще се изпълнят със заблуда и самозаблуда дотолкова, че ще е много трудно да се оправят.
Въобще този аспект не предразполага към проработка: иска ти се да се насладиш на онези медитации, които той дава; но те за съжаление, при такова отношение имат тенденция да понижат нивото на вибрациите си и ако в началото нас ни е обземала радост от пръв поглед един към друг, то след известно време може да не подейства дори бутилка водка.

Синастричен Плутон в 11-ти дом

Две са основните фази на развитие
на човешкото общество - тържеството
на глутница чакали, прииждащи
към мършата на властта и
последвалата народна мъка заради
проблеми с храносмилането.

Моето приятелство с партньора едва ли ще потръгне лесно, макар че в началото проявите на този аспект могат да бъдат незабележими - особено при слаб Плутон. При все това партньорът може внезапно да прояви остра непримиримост по отношение на мен, особено във връзка с моите приятели или работата в неформални групи, още повече, че причините за това негово отношение могат да бъдат напълно непонятни нито за мен, нито за него. Например по дребен повод той може да намрази някои от приятелите ми и фактически да провали отношенията ни или да унищожи някои мои увлечения. '
Непримиримостта на партньора често е неадекватна, но в нея по-скоро се съдържа определен смисъл, който ще ми покаже скритите недостатъци и пороци на моите отношения с приятелите и грешките ми в групова ситуация. Разбира се, аз мога да се науча на много и просто да се опитам да изградя приятелски отношения с партньора, ако свикна да виждам и неговите прояви символично отражение на моите подсъзнателни програми, но това често е не толкова просто и приятно.
У моя партньор може да се изгради впечатлението, че е способен да разруши всички мои отношения с приятелите, които не са му угодни, а също така и да прекрати моето участие в неформални колективи. Тук той жестоко греши, понеже повърхностното ми подчинение в дадения случай има своите граници, зад които, особено при неговото грубо поведение ситуацията неочаквано ще се преобърне и тогава съдбата ще го принуди да се изчисти - в съответствие с наталните аспекти на неговия Плутон.
Проработката на аспекта дава на нашето приятелство по-голяма сила, но това е по-скоро еволюционен, планетарен или високонравствен, отколкото интимен аспект в отношенията. Затова заедно можем да обърнем всичко с главата надолу или ако се наложи - да обърнем наопаки всяка група, в която се окажем по волята на съдбата.
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (02.04.2009)
Разгледан: 2872
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.239.6.58