Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:26
28.03.2023
Вторник
3.239.6.58


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Синастрични Домове


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


12-ти дом

От гледна точка рационално разбиране и обяснение дванадесети дом е най-труден в сравнение с останалите домове. На високо ниво тук протича директното общуване на човека с Бог, на по-ниски - по същество същото, но човек далеч не винаги го разбира и приема - затова или го изтласква в подсъзнанието или го тълкува напълно превратно.
Към 12-ти дом астролозите отнасят много обстоятелства от човешкия живот, които формално имат твърде малко общо помежду си. Това са например вътрешната и външната самота, болниците, затворите, жертвите, тайните и скритите врагове, ирационалните страхове, религиозността, мистицизма, кармата, предишните животи и т.н. Какво ли общо има между всичко това? Ако говорим на ниво субективно възприятие, то общото настроение на 12-ти дом е усещането за тайна или фин, но много важен и скрит от човека смисъл на ставащото с него. В търсене на този смисъл индивидът, особено със силен 12-ти дом, може да проведе целия си живот, понякога потапяйки се в себе си, понякога във външна активност, но постоянно стремейки се да надхвърли сегашното си разбиране и да се докосне до по-високите слоеве.
Тълкуването на синастричните планети в 12-ти дом, както читателят вече отдавна се е досетил, в голяма степен зависи от нивото на проработка на този дом и неговото положение в наталната карта. Например отношението ми към партньора като към потенциален проводник на Божията воля или необяснима загадка на моя живот, в голяма степен зависи от моите религиозни и мистични разбирания като цяло. Ако те са силно отрицателни, то влиянието на неговите планети и моя 12-ти дом ще премине незабелязано за мен или ще предизвика априорно враждебно отношение.
Ако моят 12-и дом е силен, то голямо място в живота ми ще заемат постъпките и обстоятелствата, които аз смятам за жертвени. До голяма степен от мен ще зависи дали тези жертви ще бъдат принесени от мен или напротив - на мен или близо до мен. Планетите на партньора, намиращи се в моя 12-ти дом актуализират за нас проблема с жертвата, и макар че по мисъл жертвата съм длъжен да принеса аз, реално в някаква степен жертвена фигура ще се окаже и партньорът - тук са възможни разнообразни злоупотреби от двете страни.
Все пак, може би, главният смисъл на 12-ти дом се състои в разкриването на някаква тайна, която ми открива Абсолюта в резултат на продължителни, трудни търсения и безкористни жертви. Тайнството може да ми се разкрие и чрез синастричните планети в 12-ти дом, но при условие - задължителни старания от моя страна. Може да ми се струва, че тайната ми и е открил партньорът, но по-правилно е да се смята, че моят егрегор му е поверил да направи това, когато е счел моята подготовка за завършена. Партньорът обаче може да бъде склонен да ме интригува със своето тайнствено поведение, без да има в действителност нищо, което би могло да ме интересува – но синастричните планети в 12-ти дом във всеки случай ще го принуждават към такова поведение и аз би трябвало да бъда търпелив и да помня, че всичко съществено за мен ще узная в точното време - при това информацията ще дойде по няколко (в много отношения дублиращи се) канала. А цялата непроверяема или постъпваща само по монополния канал информация за мен е или лъжлива, или несъществена.

Синастрично Слънце в 12-ти дом

Вярвам ли в Бога?
Сутрин обикновено не.
Вечер атеизмът ми намалява.

Това е двойнствен аспект, но ако ние с партньора преодолеем неговите първоначални изкушения, той ще ни даде твърде много - но съвсем не там, където очакваме.
Основна съблазън този аспект представлява за моя партньор заради моята видима жертвеност от една страна и твърде заинтересованото внимание към всяко негово волево изразяване, от друга. Аз често неосъзнато ще се отнасям към волята на партньора както към нещо по-висше и това много ще го издига в собствените му очи, но напълно вероятно е, усещайки се по отношение на мен едновременно жрец и приемащ жертва езически бог, партньорът да стане мой примитивен експлоататор, покривайки със завеса на тайнственост своята най-обикновена нечестност.
Аз мога доста дълго да не забелязвам нищо от това и жертвено да служа на волята му - но в някакъв момент неговата измама и реалната му неспособност да ми яви откровение ще станат очевидни и тогава ни грози крах, който ще бъде катастрофален по-скоро за него, отколкото за мен - при условие, че съм бил честен в нашите отношения. Ако пък моите жертви са имали предвид тайна корист, то разривът в отношенията може да се окаже катастрофа именно за мен.
Партньорът може да ме ориентира в посока на религиозно-мистични търсения и на спиритичен сеанс под негово направление при мен може да дойде духът на едно или друго историческо лице - но едва ли то ще каже нещо, което противоречи на волята на партньора и това трябва да всее у мен някои подозрения: все пак, съмнително е, висшите откровения да идват при мен по негова пряка заповед.

Синастрична Луна в 12-ти дом

Стената на емоциите
огражда за човека външния и
вътрешния свят едновременно.

Това е аспект на дълбоки отношения, който може да изпрати мен и партньора в ада или да ни издигне високо в небето. Най-напред тук е важно нашето общо ниво на човешка култура и отношенията ни един към друг - потребителски ли са или не толкова.
Ако женската Луна попада в 12-ти дом на нейния мъж, то и двамата могат напълно искрено да смятат, че неговата главна жизнена задача е да й служи като на жена, майка на децата му и стопанка на дома. В това разбиране, само по себе си, няма нищо порочно, важно е как го разбират партньорите. Тук работата дори не е точно в това, че егоизмът на жената може да надхвърли разумните граници: главният проблем се състои в подмяната от нея на моя идеален религиозен образ, т.е. на Бога в женски образ. Служенето на Бога има за цел самия Него. Неговата замяна, дори и подсъзнателна, със социално-реална жена и нейните битови проблеми е светотатство, кармично наказание, което в настоящия момент е достатъчно сериозно. Смисълът на аспекта в дадения случай се състои в това, че партньорите, особено мъжът, трябва да виждат зад битовите обстоятелства фините кармични възли и неразрешените проблеми, чиито корени се губят, може би, в много далечното минало и да се опитат да ги смекчат с външния материал от битови грижи и взаимни услуги.
Ако говорим на психологичен език, даденият аспект означава активизиране на вътрешните проблеми, често съпроводени с чувство за ирационална вина и тревога дълбоко на подсъзнателно ниво. А партньорът може да стане за мен психоаналитик или, ако се наложи, дори психиатър и почти духовен учител - но за това трябва да прояви душевна чистота и пълна безкористност, в което аз мога да повярвам далеч не веднага, понеже изкушението да се лъжем един друг ще съпровожда нашите отношения много дълго.

Синастричен Меркурий в 12-ти дом

Мълчанието е злато...
освен ако не е подлост.

Възможно е моето присъствие да предразполага партньора към разговори на мистични теми - за летящи чинии или за последните откровения на Висшия Разум, обитаващ съзвездието Орион, който предрича на земляните скорошна гибел от собствено оръжие, ако те в кратко време не се вслушат в съвестта си и не престанат да унищожават както родната планета, така и заобикалящия ги астрален свят. Така или иначе думите на партньора могат да предизвикат своеобразно вълнение у мен (понякога желание да се прекръстя или поне да плюя зад ляво рамо), но много по-рядко - доверие или разбиране на онова, което той иска да ми каже.
На него също може да му бъде трудно да разговаря с мен - най-вече защото появяващото се неизвестно откъде желание да замъглява, да заобикаля същината на въпроса и всячески да маскира своята основна мисъл може да го завладее изцяло и ако при това той е и користен, ще има всякакви възможности известно време жестоко да ме експлоатира, обещавайки след неопределено време не съвсем ясно възнаграждение за моите напълно конкретни услуги и жертви.
Аз мога доста дълго да поддържам такъв род отношения, особено ако се хвана на неговата въдица и повярвам на обещанията. Тогава моето разочарование ще бъде много голямо и аз мога дори да си въобразя, че моят Бог ме е изоставил, макар в действителност именно той се явява в този момент, за да разобличи измамата.
На високо ниво на проработка на аспекта партньорът може да ми помогне да се справя с моите дълбоки вътрешни проблеми (какви именно що покаже в известна степен положението на 12-ти дом в моя хороскоп). Той ще ми намекне, например, ключова дума или фраза и това ще ми послужи като ключ за търсения, които обаче съм длъжен да направя сам.

Синастрична Венера в 12-ти дом

Трябва да се различава
проститутката по Божия милост
от жертвата на социалните
неуредици.

Този аспект е любим на писателите: роман за любовта до гроб на единия от участниците, примесен с ревност, интриги и украсен с ужасяващи семейни тайни и проклятие, тегнещо над жертващия се герой.
Лекомисленият читател на романа може да си помисли, че всичко това е много увлекателно, но няма отношение лично към него. Що се касае до титлата херцог и притежанието на старинно имение, напълно е възможно да е така - обаче 12-ти дом има във всяка карта и тук може напълно случайно да надзърне наталната Венера на партньора.
Красотата на партньора и неговата любов ще предизвикат у мен дълбоки чувства, понякога почти религиозни, и моето естествено желание ще бъде да му служа честно и вярно, не изисквайки нищо в замяна. Обаче същевременно се активизират и моето низше начало, което изисква своя дял, и егото на партньора, изкушавано от моето безпрекословно послушание и жертвоготовност. В този случай да се задържим в етични граници може да се окаже много трудно. Това е свързано с факта, че аспектът дава високо ниво на интимно общуване, но в много специфични ситуации, напомнящи онази, в която възниква любовта между Радион Разколников и Соня Мармаладова. По-високата октава на нашите отношения предполага не толкова дълбок психологически анализ, но и насочване към непосредствено религиозни преживявания, които биха били много важни за нас. Тук могат да бъдат разчетени моите древни кармични възли със социални програми. За това какво дава нашият контакт на партньора (освен моята възвишена любов към него), ще кажат нещо наталните аспекти на неговата Венера.

Синастричен Марс в 12-ти дом

Не е грешно да си атеист,
а противник на съществуването на Бога.

В положителен вариант на отношенията активността на партньора ще ме насочи по пътя на служенето - какво именно ще покаже положението на 12-ти дом в моята карта. В някакъв момент обект на това служене ще стане именно той и може да поиска от мен много жертви, обещавайки в замяна нещо неосезаемо, но много привлекателно за мен. На високо ниво той ще успее да ми даде много, но само след моето предварително пречистване - първоначално чрез жертви и покаяние. Обаче на ниско ниво е напълно вероятно той безжалостно да експлоатира моите сили и надежди, което може да приключи само след тежки продължителни изпитания и преживявания. В 12-ти дом се разгръща кармата - в настоящия живот и често от минали въплъщения, и моите страдания, свързани с партньора, могат да ми се сторят извън моето житие. Само че тук се разширява моето възприятие за самия мен и се осъзнава много по-дълбоко връзката с окръжаващия ме свят и неговите проблеми. Партньорът (особено на ниско ниво) ще ми помогне да изградя дълбоко смирение и умение да виждам във всяко свое преживяване безценен личен опит и уникална възможност чрез лично самоотричане да участвам в духовната еволюция, и така непосредствено да усещам отклика на Вселената.

Синастричен Юпитер в 12-ти дом

Не е грешно да си атеист,
а противник на съществуването на Бога.

На високо ниво на проработка на аспекта чрез този партньор върху мен може да се излее Божествената благодат, но на ниско - партньорът само ще претендира за това и даже ще се опитва да спекулира е моите очаквания.

Въобще това е аспект на духовния учител, притежаваш дарбата да пробуди у мен дълбоко дремещи религиозни чувства, доброжелателност към света и хората, и широта на душата в най-добрия смисъл на думата. Обаче са възможни злоупотреби както от негова, така и от моя страна и докато не ги преодолеем, аспектът по-скоро ще ни изведе от религиозния път отколкото да ни доведе на него. Преди всичко е необходимо партньорът да има какво да ми предложи и по-точно - неговият Юпитер трябва да бъде проработен. В противен случай вместо благодат и възвишени мисли той ще насочи към мен поток от сивота и общи приказки под формата на недостъпни ми досега съкровени истини. От друга страна напълно вероятно е той да изисква от мен служене и жертви към Абсолюта в негово лице, и аз мога да приема това за чиста монета или дори по-лошо - чувствайки неговата скрита корист, да й противопоставя моята собствена или тихата си ненавист към него, която често се появява като психологическа компенсация за неспособния на безкористност. Тогава нашите отношения ще станат вътрешно много трудни, докато моето пълно разочарование от него не ги разруши окончателно.

Основният и много труден урок на този аспект е необходимостта от чистота и искреност в съблазнително лесни за него и неизследвани, тайнствени, но съществени за мен области, и докато ние не се научим на това, нашите отношения едва ли ще ни устройват. А изобщо това е силен аспект (Юпитер е в собствен дом) и при проработка той дава своеобразен, но несъмнено положителен баланс: всеки от нас получава от партньорството съществено повече, отколкото дава.

Синастричен Сатурн в 12-ти дом

Етично ли е да заемаш чужда
затворническа килия?

Много е вероятно да избягвам сериозни разговори с партньора - при всички случаи, взаимното разбиране с него не се постига лесно. Потенциално той може да ми даде много, но да разбера скрития (и от двама ни) смисъл на неговите думи и действия, имащи за цел известно ограничаване и дисциплиниране, на нас ще ни бъде трудно. Още повече, че аз виждам в тях тайно и отчасти враждебно значение или ги възприемам като сериозен натиск - но няма веднага да открия своите чувства. При това мъдростта и разумните изисквания на партньора аз мога да разтълкувам като изискване за жестоки жертви от типа на пълно заточение, макар че партньорът съвсем няма предвид това, поставяйки си за цел да ми помогне в обуздаването на моите вътрешни врагове, за което хората често са склонни да използват методите на външното ограничение.
Разбира се, тук са възможни злоупотреби - например партньорът може да го прави с користни цели като ограничава неприятните за него действия и насочва моята енергия за собствени нужди, които в такива случаи той щателно ще скрива от мен. Аз пък, подчинявайки му се външно, мога в същото време подсъзнателно да трупам възмущение или да протестирам против неговата политика, което обезателно ще се отрази на нашите и без друго сложни отношения.
Потенциално партньорът може да ми даде много, както и аз на него, но затова е необходимо да се измине дълъг и болезнен и за двама ни път, на който постепенно ще се открият неговите сатурновски и моите 12-то домни проблеми. Ако ние честно ги отработим в своите отношения, ефектът ще бъде много дълбок.

Синастричен Хирон в 12-ти дом

Часовникът не показва времето,
а е негов символ.

Моите идеи за жертвеност, себеотрицание и „внезапна" религиозност ще предизвикват у партньора не малко насмешки, които силно ще ме обиждат. Ако партньорът не го усети навреме, аз мога да го отнеса към списъка на моите тайни врагове, макар и да не покажа колко ми е неприятно неговото поведение. При това тук Хирон кулминира и много от забележките на партньора могат да бъдат безжалостно точни, дори когато той ги прави между другото без сам да им обръща особено внимание. И все пак ще ми бъде трудно да се примиря с него, защото това ще изисква от мен сериозна вътрешна работа, преосмисляне на миналото и на отношението ми към него.
Тайно аз ще очаквам от партньора нещо много важно за мен и подсъзнателно ще го търся в неговите насмешки, спънки и подигравки по повод парадоксите в моя живот. Ще търся скрития смисъл, заради който мога много да пожертвам - например смирено да търпя неговото видимо неуважение към моите светини. Ако партньорът започне да спекулира с това, след известно време може сурово да заплати за своето лекомислие, попадайки основателно в жизнена криза или за дълго загубвайки смисъла на собственото си съществуване. Ако той се постарае да се ориентира в сложните за мен проблеми към които постоянно го навежда собственото ми остроумие то напълно вероятно е да ми помогне да преодолея безизходицата на еволюционното развитие, в която аз лекомислено поради небрежност или порочност съм попаднал, въплътявайки се преди две хиляди години някъде в Египет и до днес, вече със съвременни средства, безуспешно търсейки изход от нея.

Синастричен Уран в 12-ти дом

От гледна точка на математическата
статистика Бог съществува,
но с незначителна вероятност.

При силен партньорски Уран взаимоотношенията ни ще бъдат трудни за мен. Неговото влияние ще ми оказва прекалено силно въздействие и подсъзнанието ще се разбунтува, записвайки партньора сред тайните врагове, макар че той може никога да не е имал нищо против мен - съзнателно или подсъзнателно.
Обаче дори при слаб Уран партньорът ще бъде източник в моя вътрешен и подсъзнателен живот на разнообразни знаци, които аз мога да тълкувам по различни начини, но никога в прекия им смисъл. Капризите и ексцентричността му често могат да се осъществяват за моя сметка и аз няма да възразявам, чувствайки, че сякаш по Божията воля съм длъжен безропотно да сърбам забърканата от него каша. Така ще ми подскаже моето религиозно чувство и за мен ще бъде много добре, ако го последвам без да очаквам благодарност или похвала. Тук ми се явява удобен случай да разплета отдавна завързания кармичен възел или да проработя бъдещето - собственото си и на света като цяло.
На високо ниво това е много творчески аспект: озарението на партньора в съчетание с мъдрото ми тълкуване ще ни дадат възможност за дълбоки пробиви в Мировия Разум. И още партньорът може да хвърли искрица светлина в дълбоките слоеве на моето подсъзнание и аз ще разбера себе си в онези свои прояви, които са ми се стрували безнадеждно скрити и неразбираеми.

Синастричен Нептун в 12-ти дом

Водата не се смесва в
океана от мирова скръб.

Тук Нептун е в своя дом и нашето взаимно разбирателство с партньора за мистични и религиозни преживявания ще бъде прекрасно - най-често няма да са нужни много думи и медитациите ще протекат от само себе си. Обаче техният характер, определян от егрегора на нашата двойка, може да не устройва нито партньора, нито мен.
На ниско ниво този аспект дава огромни възможности за нечистоплътно поведение, взаимни измами, хронично взаимно неразбирателство, които съществуват с години и необикновено разстройват нашите отношения. Те са белязани с всевъзможни спекулации и демагогии на тема дълг и жертвеност, особено от моя страна. Партньорът ще бъде склонен да очаква от мен доброволни жертви и безкористно служене, понеже животът му е труден (на мен може да не ми е по-леко, но това него не го касае, само искрено ме съжалява). Обаче моята служба никога няма да го устрои - той заслужава по-добро отношение и само аз съм виновен за случващото се... Аз вероятно ще съм на противоположното мнение, но да формулирам нещо конкретно и да му обясня моите чувства по повод на нашата ситуация ще ми бъде доста трудно.
Аспектът изисква от нас отказ от системата на взаимна просия, фалшива жалост и обвинения. Да си изясним отношенията един с друг практически е невъзможно, понеже те са емоционални и заплетени - по-добре е да се обръщаме директно към егрегора на двойката и да изпълняваме неговата воля; той пък с времето ще стане източник на благодат и разрешение на нашите най-интимни проблеми.

Синастричен Плутон в 12-ти дом

Революцията е изпепеляваща.

Ако Плутон на партньора е силен, той е потенциален източник на дълбоки страдания за мен, чийто резултати са моето вътрешно пречистване и освобождение от закостенелите програми на подсъзнанието, но същевременно и задълбочаване на моите вътрешни проблеми и подхлъзване към адските области на съществуването. Тук изборът много повече зависи от мен, отколкото от него, макар че той може да се придържа към противоположната гледна точка. Най-общо казано това е достатъчно суров за мен аспект и тук трябва да се науча на користно отношение към партньора в отрицателните варианти на неговото поведение, т.е. да не му се обиждам за онези жертви, безвъзвратни загуби и страдания, които във връзка с него обезателно ще изпитам. Честно казано, всеки партньор ще ми причини някакви неприятности и това не е повод да го смятам за враг или да скъсам отношенията си с него - но в дадения случай моите вътрешни реакции ще бъдат много остри, а изкушението да превърна партньора в таен враг понякога ще е просто непреодолимо - с това е нужно да се справя.
Действително чистките, които понякога ми устройва моят партньор, имат нееднозначен характер и скрит за мен смисъл - но той съвсем не е задължително да е свързан с коварния план на противника да изтреби мен и моя род до седмо коляно включително. По-скоро неговата критика ще отекне в болните места на моето подсъзнание на много по-дълбоко ниво, отколкото обикновено мога да усетя, и сега не мен ми се предоставя възможност да се справя с това. Но, разбира се, за проработката на аспекта не са достатъчни единствено моите усилия - партньорът също така е длъжен да се научи да бъде внимателен към мистичните ми настроения и състояния, и да не смята, че при общуване с мен в такива случаи като най-ефикасни оръдия служат чука и наковалнята.
Папка: Синастрични Домове | Добавил: Пим (01.04.2009)
Разгледан: 4403
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.239.6.58