Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:52
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Композит


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Свобода и предопределеност в отношенията

Работата с композитите ни кара да мислим за нещо по-голямо, отколкото представляваме непосредствено като индивиди. Където и да се намираме, създаваме отношения с другите хора и нямаме онази свобода на избор при взаимодействието в рамките на такива отношения в сравнени със свободата, която притежаваме, бидейки самите себе си. Ако имаме квадрат Сатурн-Слънце в наталната карта, с това може да се направи нещо позитивно. Никой не е длъжен да бъде жертва само на този аспект или да живее изключително според негативните свойства на този аспект. В младостта това може да бъде труден аспект, отразяващ възникващите достатъчно дълбоко усещания за несъответствие или несигурност. Но можем да кажем: "Зная, че много от съмненията ми в себе си са свързани с баща ми и детството ми. Възпирам се, защото понякога се опасявам да си поставя твърде високи цели. Често се отнасям със себе много твърдо и очаквам прекалено много. Но се опитвам да работя с тези проблеми. Ще правя усилия, за да разбера какво представляват те. Възможно е да се нуждая от някаква психотерапия, за да се науча да вярвам в самия себе си. И ще се опитам да развия своя знак на Сатурн така, че да си имам повече доверие." С времето такъв квадрат може да се трансформира в нещо силно и творческо, стига само да се положат достатъчно волеви усилия. Но когато квадратът Сатурн-Слънце се появява в композит, психотерапията е трудно да бъде използвана в отношенията. Отношенията не могат да си нищо не ни казва за съвместимостта. За вземат волево решение: "Възнамерявам да поработя над тези чувства на неувереност и ограничение." Отношенията не "чувстват" неувереност в себе си. Двамата индивиди могат да въздействат на собствените си Сатурни. Но тъй като никой от тях няма квадрат Слънце-Сатурн, така никой от тях не може реално да разбере защо, когато са заедно, нещо в отношенията им възпрепятства постигането на съвместните им цели. Външните ограничения, които често съпровождат композитната двойка Сатурн-Слънце, могат да изглеждат странно обезличени и да се намират извън контрол. Обезличените чувства, продуцирани от композита, могат да ни създават значителен дискомфорт, особено ако сме склонни към анализ на психологическите си подбуди, защото астропсихологията предполага индивидуална отговорност и вяра, че можем да променим много неща в живота си, ако сме готови да извършим определена вътрешна работа.

Доколкото разглеждаме наталната карта предимно като вътрешна картина, можем да поемем отговорността по какъв именно начин я проявяваме и нашите съзнателни усилия могат да предизвикат големи промени. Психологическият подход в астрологията ни позволява да преобразуваме много неща, ако предприемаме достатъчно усилия. Но някои неща са извън възможностите на индивида и да се мисли, че те могат да бъдат променени, означава да се изпадне в опасна заблуда. Не твърдя, че композитът не е "психологически" или че трябва да изоставим този подход при интерпретацията му. Но "психологически" невинаги означава свободен и промяната може да означава изменение в отношението на двамата към това, което става между тях, а не локално изменение само във възприятието на един от партньорите. Ние не можем да променим фундаменталните патерни в композитната карта. Разбира се, същото може да се каже за индивидуалната карта. Но в случая с наталната карта имаме повече място за маневриране. Това ни дава вътрешното усещане - правилно ли е то или не, не е толкова важно, - че имаме възможност да участваме активно в съдбата си или дори да създаваме собственото си бъдеще. Възможно е и да го правим, поне в някои области на живота. Но композитът ни сблъсква със съвършено други неща, дори и да не се различават фундаментално. Можем да променим реакциите си към патерните на композита и можем да направим усилие, за да даваме творчески изход на енергиите му. Но даже при максимално сътрудничество с партньора патерните на композита все едно се усещат като "външни" спрямо сферата на личната отговорност.
Композитът не ви казва: "Това са лоши отношения, прекъсни ги по-бързо." А ни съветва: "Тези отношения имат присъщи им ограничения, които никой не може да промени." Ако искате да влезете в такива отношения, приемате тези ограничения. "Ако композитната карта има квадрат Сатурн-Слънце или съединение Хирон-Слънце, те съдържат в себе си известни граници, често с доста твърд характер. Тези ограничения могат да се изявят като позитивни и творчески фактори за единия или двамата партньори. Но партньорите все пак ще чувстват, че трудностите сякаш са им "наложени" отвън. Квадратът Слънце-Сатурн или съединението Хирон- Слънце в наталната карта също създават вътрешни ограничения, но ние ги чувстваме другояче.

Папка: Композит | Добавил: Пим (03.02.2009)
Разгледан: 4303
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.238.235.248