Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


04:20
16.06.2021
Сряда
35.173.234.169


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Композит


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Свобода и предопределеност в отношенията

Работата с композитите ни кара да мислим за нещо по-голямо, отколкото представляваме непосредствено като индивиди. Където и да се намираме, създаваме отношения с другите хора и нямаме онази свобода на избор при взаимодействието в рамките на такива отношения в сравнени със свободата, която притежаваме, бидейки самите себе си. Ако имаме квадрат Сатурн-Слънце в наталната карта, с това може да се направи нещо позитивно. Никой не е длъжен да бъде жертва само на този аспект или да живее изключително според негативните свойства на този аспект. В младостта това може да бъде труден аспект, отразяващ възникващите достатъчно дълбоко усещания за несъответствие или несигурност. Но можем да кажем: "Зная, че много от съмненията ми в себе си са свързани с баща ми и детството ми. Възпирам се, защото понякога се опасявам да си поставя твърде високи цели. Често се отнасям със себе много твърдо и очаквам прекалено много. Но се опитвам да работя с тези проблеми. Ще правя усилия, за да разбера какво представляват те. Възможно е да се нуждая от някаква психотерапия, за да се науча да вярвам в самия себе си. И ще се опитам да развия своя знак на Сатурн така, че да си имам повече доверие." С времето такъв квадрат може да се трансформира в нещо силно и творческо, стига само да се положат достатъчно волеви усилия. Но когато квадратът Сатурн-Слънце се появява в композит, психотерапията е трудно да бъде използвана в отношенията. Отношенията не могат да си нищо не ни казва за съвместимостта. За вземат волево решение: "Възнамерявам да поработя над тези чувства на неувереност и ограничение." Отношенията не "чувстват" неувереност в себе си. Двамата индивиди могат да въздействат на собствените си Сатурни. Но тъй като никой от тях няма квадрат Слънце-Сатурн, така никой от тях не може реално да разбере защо, когато са заедно, нещо в отношенията им възпрепятства постигането на съвместните им цели. Външните ограничения, които често съпровождат композитната двойка Сатурн-Слънце, могат да изглеждат странно обезличени и да се намират извън контрол. Обезличените чувства, продуцирани от композита, могат да ни създават значителен дискомфорт, особено ако сме склонни към анализ на психологическите си подбуди, защото астропсихологията предполага индивидуална отговорност и вяра, че можем да променим много неща в живота си, ако сме готови да извършим определена вътрешна работа.

Доколкото разглеждаме наталната карта предимно като вътрешна картина, можем да поемем отговорността по какъв именно начин я проявяваме и нашите съзнателни усилия могат да предизвикат големи промени. Психологическият подход в астрологията ни позволява да преобразуваме много неща, ако предприемаме достатъчно усилия. Но някои неща са извън възможностите на индивида и да се мисли, че те могат да бъдат променени, означава да се изпадне в опасна заблуда. Не твърдя, че композитът не е "психологически" или че трябва да изоставим този подход при интерпретацията му. Но "психологически" невинаги означава свободен и промяната може да означава изменение в отношението на двамата към това, което става между тях, а не локално изменение само във възприятието на един от партньорите. Ние не можем да променим фундаменталните патерни в композитната карта. Разбира се, същото може да се каже за индивидуалната карта. Но в случая с наталната карта имаме повече място за маневриране. Това ни дава вътрешното усещане - правилно ли е то или не, не е толкова важно, - че имаме възможност да участваме активно в съдбата си или дори да създаваме собственото си бъдеще. Възможно е и да го правим, поне в някои области на живота. Но композитът ни сблъсква със съвършено други неща, дори и да не се различават фундаментално. Можем да променим реакциите си към патерните на композита и можем да направим усилие, за да даваме творчески изход на енергиите му. Но даже при максимално сътрудничество с партньора патерните на композита все едно се усещат като "външни" спрямо сферата на личната отговорност.
Композитът не ви казва: "Това са лоши отношения, прекъсни ги по-бързо." А ни съветва: "Тези отношения имат присъщи им ограничения, които никой не може да промени." Ако искате да влезете в такива отношения, приемате тези ограничения. "Ако композитната карта има квадрат Сатурн-Слънце или съединение Хирон-Слънце, те съдържат в себе си известни граници, често с доста твърд характер. Тези ограничения могат да се изявят като позитивни и творчески фактори за единия или двамата партньори. Но партньорите все пак ще чувстват, че трудностите сякаш са им "наложени" отвън. Квадратът Слънце-Сатурн или съединението Хирон- Слънце в наталната карта също създават вътрешни ограничения, но ние ги чувстваме другояче.

Папка: Композит | Добавил: Пим (03.02.2009)
Разгледан: 3800
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          35.173.234.169