Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:43
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Композит


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Отношенията като самостоятелна същност

Обикновено не мислим за отношенията ни като за самостоятелни обекти. По-често обръщаме внимание на собствените чувства и емоции или на чувствата и отношението към нас на партньора ни. Всички отношения обаче създават собствена аура. Когато сме част от двойка, ние се държим абсолютно различно, не така, както постъпваме, ако сме сами. Има собствени характерни особености на поведение, разбира се, но в момента, когато сме с нашия партньор, някакъв вид енергия започва да се движи и почваме да постъпваме съвършено другояче, което е особено забележимо за околните. Двама души, които имат отношения един с друг, създават около себе си особена атмосфера и това не зависи от съзнателните им усилия, а просто става. Околните го забелязват. "Вие двамата изглеждате такава жива, привлекателна двойка" - казва ви ваш приятел, или пък: "Вие двамата водите такъв интересен живот!" И в същото време всеки от двамата си мисли: «За какво говорят? Изобщо не е това, което чувствам.» Може да се види нещо като изгряващ в Стрелеца Юпитер в композитната карта и Везни на МС на композита и околните чувстват отношенията като възбуждаща и очарователна същност с енергиите на Юпитер и Венера. Но Сатурн на единия партньор може при това да се намира в съединение с Луната на другия партньор и в опозиция към Слънцето му и чувствата, възникващи в синастрията повече приличат на чувствата на Сизиф, отколкото на чувствата на щастлив герой-любовник. Обратното също е възможно.
Композитът може да има изгряващ Сатурн и кулминиращ Хирон и околните виждат нещо тежко и трудно, когато партньорите са заедно. Ала в синастрията може да има много връзки Юпитер-Венера-Уран, предизвикващи ярки и вълнуващи емоции, които партньорите чувстват един към друг, но които са невидими за околните. Можем много да разберем за ъглите на композита на някакви важни отношения, питайки околните как те възприемат ставащото. Понякога може дори да се шокираме доколко онова, което чувстваме за другия човек, се различава от това, което те казват.
Композитът подобно на наталната карта се проявява в света съобразно своя АСЦ и МС. Той има управител, който ще съсредоточи изразяването на отношенията на двойката в някой дом или пък в сфера на живота. Домовете на композита работят по същия начин, както и в наталната карта, отразявайки чрез кои области на живота се проявяват движещите сили на отношенията. Когато планетите на композита акцентират някакъв дом на композитната карта, тази област от живота ще бъде изключително важна за отношенията и двамата ще усещат подтик да се съсредоточат върху нея, дори ако този дом е празен в двете им натални карти. Отношенията могат да ни накарат да се противопоставим на някои житейски течения, дори да не сме предразположени натално към това и да не сме достатъчно въоръжени, за да постигнем успех в това отношение. Композитите имат свои собствени закони и енергии и те изобщо не се интересуват доколко ние "съвпадаме" с някого.

Композитът сам по себе си това е необходима синастрия. Композитът няма да покаже добри или лоши са отношенията между двама души в термините на химията на отношенията им. Композитът ни казва: "Ако влезете в тези отношения, ето ви значението им и примерния план за развитието им. Ето от какво са направени и за какво са нужни." Ако искаме да разберем ще ни направят ли по-щастливи тези отношения, смисълът им и предопределеността, заложена в тях, трябва да съпоставим картата на композита и нашата собствена натална карта. Ако разгледаме "синастрията" между композита и картите на всеки от участващите в отношенията, ще узнаем много за това как отношенията формират чувствата на всеки. Можем също така да вземем картата на някой трети и да я сравним с композита. Това е удивително упражнение. Да предположим, че съм омъжена, но имам и любовник. Мога да взема картата на това трето лице и да видя как тя ще засегне композита между мен и партньора ми. Ще получа и доста ясна картина за това как моя любовник влияе на отношенията. Можем също така да разгледаме картата на дете спрямо композита между родителите. Това е много полезно за разбирането динамиката на семейството. Някои деца имат влияние, което реално руши родителските отношения, докато същевременно други помагат на родителите си да бъдат заедно. Можем да видим това, разглеждайки картата на детето спрямо композита на родителите. Не бихме успели да видим цялата тази динамика, ако просто разгледаме синастрията между детето и всеки от родителите...

Папка: Композит | Добавил: Пим (02.02.2009)
Разгледан: 2792
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.238.235.248