Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:30
28.03.2023
Вторник
3.239.6.58


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Статии


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Интерпретация - Сър Артър Конан Доил

Сър Артър Конан Доил е създал един от най-реалистичните художествени образи в света, Шерлок Холмс. Остроумен, саркастичен, проницателен, наблюдателен и аналитичен, Холмс, представен през погледа на неговия приятел, доктор Уотсън, се е превърнал в литературна легенда.

В хороскопа на Доил намираме асцендент в Близнаци, което често показва писателска способност. Когато този асцендент е използван неправилно обаче, се появява склонност от страна на индивида да смята, че по-голямата част от неговия живот зависи от връзките му с другите. В известен смисъл това е вярно, но връзката с някого е точно там, където се намира истинския смисъл в живота на човека. Идентификацията извън асцендента може да предизвика прекалено силно желание за задоволяване на другите   с надеждата да създаде една социално приемлива личност. Когато индивидът остава във вратата на този асцендент цялата карта се фокусира върху свободно протичащите идеи, които се излъчват дълбоко отвътре. Те придвижват индивида, подобно на безкраен поток на съзнание, срещу неговия постоянен контакт с външния свят.

Конан започва кариерата си, изучавайки медицина, и Джоузеф Бел (един от неговите преподаватели), чийто характер бил много впечатлителен, накрая се превърнал в прототип на Шерлок Холмс. Човекът с асцендент в Близнаци проявява склонност да подражава на възпитатели или на хора със забележителни идеи. Но ако Доил се е идентифицирал с колективната карма извън този асцендент, той е щял да се опита да моделира живота си според този на Бел. Всъщност, в неговите ранни години, той наистина се опитал да стане практикуващ лекар. Тъй като много малко пациенти го посещавали, той започнал да пише художествена литература, за да уталожи собствената си скука. Това било в момент, когато вътрешният Аз започнал да се проявява и Доил можел да изрази качествата, на които се възхищавал, като ги пресъздал в литературата посредством асцендента в Близнаци.

Острият и проницателен ум на писателя (Марс в Близнаци), въпреки че получил обучението си по медицина (Плутон съвпад с Меркурий, в Скорпион в шести дом), можел да намери своята точка на осъзнаване само когато идеите (Уран в Близнаци) били запазени като такива през фокуса на асцендента в Близнаци. Това с една доста неуловима точка в съзнанието. Човекът с асцендент в Близнаци служи на човечеството, като пренася идеи, така че съзнанието на индивида да може да ги предаде на онези, които ще го надживеят. 

Това, което е изключително интересно в хороскопа на всеки писател, е каква част от човека може да бъде видяна през писането. Ако Шерлок Холмс (като образ) притежава своето величие, тогава Доил трябва да е бил още по-велик тъй като създателят е винаги по-велик от създанието. През 1893г. Доил написал своята първа история с Холмс. Но той се изненадал от себе си (Слънце съвпад с Уран, филтриращо се през асцендента в Близнаци), тъй като в тази история великият детектив бил убит. Когато историята пожънала успех, той трябвало да съживи Холмс отново. Този случай довел Доил до неговото първо прозрение, че има повече неща в този и в другите светове, отколкото ние съзнателно познаваме (Нептун в Риби).

Ако писателят се е идентифицирал с колективната карма извън своя асцендент в Близнаци, неговият Юпитер в Близнаци е щял да го принуди да вземе своето решение като резултат от опита да задоволи читателите си. Когато действа негативно чрез колективната карма, Юпитер в Близнаци е склонен да разпилява ума, често карайки писателя да фокусира вниманието си върху множество различни характери, непълни идеи и крехки концепции. Чрез своята Луна във Водолей обаче Доил можел да си представи бъдещите възможности на Холмс като цялостен характер. Така той използвал своя стелиум от пет планети в дванайсети дом, за да работи неуморно, развивайки образа на Шерлок Холмс история след история. Пет години след като се появила първата история за Холмс, Доил проникнал достатъчно дълбоко в образа на своето творение, така че могъл да напише първия си роман.

Ако разглеждаме Доил чрез неговите книги, тогава трябва да разберем връзката между образите на Холмс и д-р Уотсън. В двойката (асцендент в Близнаци), състояща се от великия детектив и непрактикуващия лекар, който му се възхищавал, ние намираме ключа към собствения житейски възглед на Доил. Отчасти той вижда живота от практична и консервативна гледна точка, чрез която индивидът може да приеме ограниченията, без да изгуби силния си интерес към всичко, което изглежда невероятно (Сатурн в Лъв). Тук намираме частта от характера на Доил, представена от д-р Уотсън. Но чрез Шерлок Холмс ние виждаме тази част от Доил, която иска да преживее всичко непосредствено. Удивителното супер его (Венера в Овен), непроницаемо за пречки и ограничения - дори на цената на собствената си смърт - се разкрива чрез тази част от въображението на писателя.

Така Доил действа чрез Шерлок Холмс и наблюдава чрез д-р Уотсън. Доил е трябвало да има друга част от себе си, която не само е наблюдавала тези две, но е осъзнавала достатъчно и двете, за да ги отделя.

Когато истинската идентичност на индивида е концентрирана в картата, човекът е способен да действа, да вижда себе си как действа и все пак да знае, че и двете са по-малките части от цялостната интегрирана същност, която винаги се излива от нивото на душата.

През 1915г. след като написал 56 разказа и 3 романа, един странен обрат на съдбата (Слънце съвпад с Уран, Плутон съвпад с Меркурий) изпратил Доил към нови нива на съзнание. В продължение на години той изучавал и най-малките детайли, опитвайки се да разкрие мистериозните интриги, благодарение на най-малко очевидните следи. Винаги щял да се опитва да възприеме това, което другите не можели (Слънце в Близнаци в дванайсети дом, проявяващо се чрез асцендента в Близнаци). След като умрял сина му, Доил отклонил вниманието си от писането и заедно с втората си съпруга започнал сериозно да изучава спиритуализма.

Той искал да прекара остатъка от живота си, изучавайки и преподавайки начините за връзка с духове. Така, когато години по-рано получил първия си проблясък, свързан с едно въображаемо чувство за прераждане, за да върне Шерлок Холмс отново към живот, сега той бил напълно убеден, че преходните състояния на съзнанието съществуват.

Ако Доил се е бил идентифицирал с колективната карма извън своя асцендент, той никога не е щял да може да се справи със странните и мистериозни преживявания които се случвали посредством неговия дванайсети дом. Но оставайки концентриран в себе си, той можел да свидетелства за духовната комуникация и да я разбере като част от непрестанния стремеж на човека да научи всичко, което Бог е предназначил за него да узнае.

Така Сър Артър Конан Доил, студент, лекар, писател, лектор и спиритуалист, научил всичко, което могъл във всяка една област. Посредством асцендента в Близнаци той намерил начина да сподели своето познание със света. Ние можем да видим как кармичните уроци на откритието проучването и любознателното издирване на екзистенциалните възможности на Северния лунен възел във Водолей били филтрирани през този асцендент. Доил с намерението да даде нещо на човечеството (Водолей) е могъл да направи това посредством своето писане (асцендент в Близнаци).

Папка: Статии | Добавил: Пим (02.02.2009)
Разгледан: 1927
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.239.6.58