Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


22:09
31.03.2023
Петък
3.236.209.138


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Статии


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Астро конфигурации свързани с любовта и секса

Когато говорим за трансформационни процеси вследствие на любовни и сексуални взаимоотношения изследваме напрегнатите аспекти между светилата Слънце и Луна и личните планети Венера и Марс с Уран, Нептун и най-вече Плутон. Именно напрегнатите аспекти дават призив за промяна, трансформация, страдания и възможност да промениш живота си, силни преживявания. Хармоничните аспекти не дават призив, не предизвикват, там процесите са плавни и безконфликтни и съответно няма ярки любовни и сексуални връзки и преживявания.

СЛЪНЦЕТО в картата има отношение към жизнената енергия, към духа, свръх Аза, мъжкия принцип.

Когато имаме съвпад, квадрат и опозиция на Слънце с Плутон се забелязва стремеж към власт, екстремност, напрежение. Често пъти при такива аспекти се преживяват тайнствени срещи и връзки, които не се поддават на рационално обяснение. Този тип хора са много взискателни към другите,често пъти арогантни и безогледни и така отблъскват истинската любов, към която така силно се стремят. Вследствие на това те изживяват жестоки разочарования в интимните връзки.

Напрегнатите аспекти между Слънцето и Нептун дават силна тенденция към мистика, въображение, идеализация и интуиция. Може да дадат лъжливо чувство за духовно превъзходство. Тези аспекти дават на хората вътрешна тревожност и необходимост да се срещнат очи в очи с илюзиите си и след разочарованието да постигнат истинско духовно прозрение и способност да изпитват любов и състрадание.

Съвпадите, квадратурите и опозициите на Слънцето с Уран дават желание за независимост, експерименти и често карат хората да се озовават в напрегнати ситуации свързани с радикални промени в отношенията. Те без следа от сантименталност могат да прекратят връзката си, за да потърсят възможности за нови и по-свободни хоризонти в живота си. Не се съобразяват с усещанията на другите и могат да бъдат нетактични и безчувствени.

Хармоничните аспекти на Слънцето с Уран, Нептун и Плутон също могат да доведат до трансформация, но тя става много по-плавно, хармонично и безболезнено и не предизвиква ярки събития. Хората с тези аспекти са по-подготвени и не преживяват кризи и напрежение.


ЛУНАТА в картата има отношение към душевните вълнения, емоциите, подсъзнанието.

Когато има аспекти между Луна и Плутон имаме една експлозивна чувствителност, силно психическо поле, интензивна емоционална несигурност. Напрегнатите аспекти на Луната с Плутон поставят въпроса за трансформация на инстинктивните модели на поведение и реакция.

Хората с напрегнати аспекти на Луната с Уран изпитват необходимост да променят по радикален начин живота си, обкръжението си и дори името си, за да ревизират начина си на живот.

Луна в квадратура, опозиция или съвпад с Нептун дава големи трудности при намирането на партньор, който да отговаря на непостижимите очаквания и на нереалистичната идеализация.


МЕРКУРИЙ няма отношение към страстите, любовта и секса, а по-скоро към интелектуалните, приятелските, духовните връзки. Може да даде предпочитание към по-млади от нас хора.


ВЕНЕРА е силен фактор в любовните и сексуални отношения и когато е аспектирана от Марс, Плутон, Уран и Нептун независимо хармонично или напрегнато дава много информация за любовния и сексуален живот.

Венера в напрегнати аспекти – съвпад, квадратура и опозиция с Уран дава скандалност, пороци, странни стечения на обстоятелствата, неприятни отношения с любимите. Човек може да има склонност към противоестествени влечения и извращения и може да реализира тези склонности. Авантюризмът и любовните приключения обикновено са свързани с тези аспекти. Много раздели като израз на необходимост от обновяване на отношенията, любовта. На хората с такива аспекти не са им достатъчни тези отношения които имат, това положение на нещата и търсят свобода, разтрогване на връзката. Често пъти любовните отношения са свързани със скандали, неустойчивост, катастрофа, която налага промяна на планове, проекти и всичко това става неочаквано, тежко и рязко. Понякога дава опасност от изнасилване и при жени и при мъже. Уран отговаря за ритъма на либидото и половия живот и тъй като е планета свързана със спазмите и нарушенията, предизвиква непостоянство, ексцентричност и неочакваност в интимните отношения. Хомосексуалните, неестествените връзки и отношения също са свързани с Уран в напрегнат аспект с Венера, като в случая водещото е желанието за експеримент, да се опита и тази страна на любовта, да си различен. Хората с напрегнати аспекти на Венера и Уран оставят усещането за необвързаност, необезателност, дистанцираност, което се изживява трудно от партньорите. Човекът с напрегнати аспекти на Венера с Уран като че ли казва с поведението си "Аз мога и без теб", което силно наранява по-чувствителните. Уран не предразполага към разтваряне, проникване на дълбоко емоционално равнище в другия и чрез другия човек.

Венера в съвпад, квадратура и опозиция с Нептун дава на хората непрекъснат копнеж към идеални взаимоотношения. За зла участ любовните и сексуални връзки са белязани от изневери, измама, емоционални трудности, скандали. Неподходящи обекти на любов, които предизвикват илюзорни страсти, отклонения, болезнена физическа чувственост, тайни любовни преживявания. Нерядко са необходими допълнителни стимуланти за поддържане на страстта като алкохол, наркотици. Нептунизация на любовта, която може да доведе до хомосексуализъм, оргии, като водещото начало са сексуални видения, въображение, емоционални комплекси.

Напрегнатите аспекти на Венера с Плутон дават много силно изразена похотливост и необходимост човек да се занимава с въпроси от сексуално и емоционално естество. Сексуалната енергия е по-силна от него. Сексът и еротиката може да бъдат свързани с пари, което от своя страна води до проституция и сутеньорство, алчност, безогледност. Венера и Плутон управляват Телец и Скорпион, оста на парите и на енергията. Тези аспекти освобождават много сила, концентрирани емоции и страсти, които може да са пагубни. Понякога са свързани със смъртта, със загубата на любим човек. Необузданата еротика, сексуални излишества и проблеми правят връзките неприятни. Човек се държи като обсебен от някаква сила, магия. Плутон е планетата, която е свързана с мощна психосексуална енергия, която дава възможност на индивида да манипулира, обсебва и обладава обекта на своята любов и страст. В зависимост от аспектите и еволюционното ниво на човека, това може да бъде вдъхновяваща, трансформираща любов, но може да бъде и погубваща, фатална и самоунищожителна страст.

Чрез прогресия или в наталната карта може да има кармични аспекти от 20 градуса полунонагон, 40 градуса нонагон, 80 градуса бинонагон и 100 градуса сентагон на Венера с Плутон, Нептун, Уран, тогава се задвижва съдбата, фаталните ситуации и срещи в любовния и сексуален живот на хората. През тези аспекти се минава тежко и изискват трансформиране на природата на човека, в противен случай се тръгва по линията на най-малкото съпротивление и се попада във фатални, безизходни положения.


МАРС, който е свързан с енергията и активността е мощен фактор, особено в мъжката карта. Марс в аспект с Венера, Плутон, Нептун и Уран може да даде указания за сексуалната и любовна активност. Енергията на Марс не предизвиква трансформации като Плутон, защото е свързана с физическата издръжливост и виталност, но дава агресия, насилие, безцеремонност, импулсивност, страст в интимните отношения.

Марс в напрегнати аспекти с Венера може да даде също емоционални трудности в любовта заради нехармонични отношения, грубо използване на другия пол само за сексуално удовлетворение. Хората с такъв аспект са сексуално привлекателни, но трудно могат да поддържат продължителни отношения поради липса на такт, добър вкус и мярка. Преобладаване на половия инстинкт и животинската природа в човека. Интереса е насочен към такива обекти на любов и страст, които са неподходящи "лошите момчета и момичета", а се отблъскват тези, които могат да дадат истинска любов и привързаност. Човек върви срещу интересите си.

Интересна е комбинацията на Марс с Нептун, който се явява като висшата октава на Венера. При напрегнати аспекти между планетите можем да срещнем двете крайности – изразяване на грубата енергия на Марс, чрез въображението, вдъхновението на Нептун, което може да доведе до странни емоционални желания, идващи от подсъзнанието и несъответстващи на съществуващия ред в обществото, сексуални аномалии, безчестие, измама и самоизмама. Ако инстинктите на Марс биват подтиснати, тогава са възможни неврози, сексуални и психоматични, алкохолизъм, наркомания, необясними постъпки, конфуз, обърканост. Въпреки това, тези аспекти дават сексуална привлекателност свързана с фантазия и влияят върху подсъзнанието на обекта на желание.


ЮПИТЕР като планета свързана със социума може да даде отражение върху социалните отношения на индивида вследствие на любовни и сексуални връзки. Възможността за разширяване на контакти и влияние, което в случая може да има спомагателна функция.


САТУРН също е свързан със социума и има отношение към закона и правилата и е повече свързан с брачните отношения. Той може да създаде комплекси и затормозяване в любовната сфера, когато е в напрегнати аспекти с Венера, Луна, Слънце, но дава и постоянство, вярност и лоялност в създадената връзка при хармонични аспекти. Способства за продължителни, макар и не много страстни и емоционални отношения. Би могъл да стабилизира и ограничи в известна степен напрегнатостта на аспектите на светилата и Венера и Марс с Плутон, Уран и Нептун, когато е поставен добре в картата. Неговото влияние е стягащо, ограничаващо и кристализиращо, но не е свързано нито с трансформациите, нито с удоволствията на любовта.


ЧЕРНАТА ЛУНА – ЛИЛИТ също е свързана с любовта и секса и особено когато се намира в знаците на Скорпион, Овен, Лъв. Колкото по-силно е поставена Черната Луна в картата, толкова повече съблазнява и изкушава да бъде преработена и осъзната чрез множество връзки и преживявания, които в крайна сметка завършват катастрофално.
Черната Луна в Скорпион може да даде садизъм, почти магическо привличане и след това манипулиране, злоупотреба.
Черна Луна в Лъв може да е свързана с вътрешно презрение, горделивост и използване на любимия като слуга, превъзходство.

ЮЖНИЯТ ЛУНЕН ВЪЗЕЛ особено в знаците на Скорпион, Лъв, които са свързани съответно с пети и осми дом също може да даде интензивни любовни и сексуални отношения преди човек да се осъзнае и тръгне по пътя на еволюцията си по СЕВЕРЕН ЛУНЕН ВЪЗЕЛ.

Не можем да бъдем в хармония с хора, които са ни чужди по своя енергиен баланс. Някои хора предизвикват у нас непреодолим интерес. Други нищо не предизвикват. Природата ни рядко греши. Когато планетите от хороскопа на единия се привличат от планетите на хороскопа на другия човек, се получава химическа реакция, която наричаме любов, сексуално привличане или и двете заедно. На хората са им необходими преживявания в сферата на любовта и секса, за да се научат да разбират себе си и своите чувства и нужди. Само така човек може да установи за себе си какви са неговите приоритети в тези отношения.

В съвременният анализ на картата ние обикновено свързваме осми дом проблемите със сексуалната злоупотреба и манипулиране, насилствената проституция, изнасилването. Поколението родено между 1984г. и 1996 г. има Плутон в Скорпион и сме свидетели на низшата проява на планетата в собствения си знак, проституция, престъпления, чалга, пошлост. Свидетели сме на убийство и изнасилване на сестрите Белмейски през февруари тази година. Това са деца от това поколение. Предишното поколение с Плутон в Скорпион е това на Гьоте, роден на 28.08.1749 г. с АСЦ Скорпион и Плутон в 1-ви дом. Знаем, че той запазва сексуалната, емоционалната и творческа енергия до късна възраст. Надявам се и в това поколение да има хора, които да трансформират Плутоновата енергия във висши ценности, защото с осми дом е свързана и трансформиращата, обновяващата любов след която човек вече не е същият.
Сексът като развлечение, приятно или случайно действие не носи характеристиките на Плутон, който е свързан с кризите и трансформациите в живота. Това е приоритет на пети дом.

Пети дом е свързан с приятната, даваща живот любов в която реализираме творческия си потенциал, разкриваме себе си свързвайки се с друг човек.

Дванадесети дом ни дава указания за невъзможните връзки, връзка с несвободен човек, тайните извънбрачни отношения, любов към човек, който се намира на отдалечено място, несподелената любов.

Транзитите, прогресиите и дирекциите към върха на 5-ти дом са свързани с някакво сексуално действие особено когато разглеждаме карти на влюбени, любовници, но не и съпружески отношения. Трябва да търсим в наталната карта определените астрологически конфигурации които дават указания за това, дали обекта на изследване може да се причисли към категорията на "Великите любовници". Това са аспекти свързани със сексуална изобретателност, умението да доставяш радост на партньора, неуморимост и определено разнообразие във връзките, ако се цени повече количеството от тяхното качество.

Папка: Статии | Добавил: Пим (18.01.2009)
Разгледан: 4573
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.209.138