Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


22:11
31.03.2023
Петък
3.236.209.138


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Статии


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Аспектите между Венера и Нептун - лабиринта на Любовта!

Николай Колев

В статията от миналата седмица се оказа, че аспектите между Венера и Нептун в хороскопите на Чарлз и Камила са изиграли ключовата роля за развитието и развръзката на тяхната любовна афера. Това ме накара да разгледам отношението между тези две планети в един по-подробен материал.

Позицията на Венера в картата е изключителни важна и чувствителна, защото отразява нашите очаквания в търсенето на подходящия партньор, формирането на отношенията с него, начина по който се възприема света изобщо, способността да се общува. Тя показва в най-чист вид нещата, които са способни да ни направят истински щастливи и чрез които можем да постигнем пълно удовлетворение. Венера има и водеща роля в изграждането на публичния имидж на личността и начина по който я възприемат другите. Позицията й е важна за оценка на няколко сфери:

◊ начина по който търсим лично щастие и подбираме партньорите си.

◊ публичният имидж който си изграждаме в очите на другите.Колкото по-популярна е една личност толкова по-силна е връзката между тези два аспекта на Венера. Това обяснява и защо първото нещо от което се интересува публиката, когато една личност попадне в светлините на прожекторите е личния й живот.Не е астрологическа тайна, че аспектите на Венера с трите висши планети предоставят на личността изключителни шансове да се наложи и да намери лично щастие, но не е за пренебрегване и факта, че това нерядко е свързано с големи жертви, компромиси и трудности. Това е следствие от твърде силната, противоречива и неудържима природа на тези три планети, който поставят пред личността големи изисквания и я подтикват да търси удовлетворение в труднодостъпни и високи сфери на емоционалния и социален живот. По този път човек може да се наклони към позитивната или негативна страна в изявата на аспекта, но в крайна сметка той успява да постигне удовлетворението, което оправдава всички усилия.

Хората с аспект Венера-Нептун притежават безспорен чар, но той е различен от бляскавия и притегателен чар на Венера-Уран, както и на стоманено-горещия на Венера-Плутон. Любовното страдание и пречките пред идеалната любов разпалват още повече Венера-Нептун и ги карат да се възхищават още повече от партньорите си, да ги приемат за най-съвършените и чудесни личности на земята. Такъв човек може да бъде емоционално спечелен най-вече когато вижда че партньора му прави всичко възможно, дори и невъзможното, за да внесе оптимизъм и перспективност в изглеждащите "обречени" отношения. Тези хора са пристрастени към това да бъдат обичани и за тях е важно да знаят и да усещат, че събуждат в другите около себе си емоции. При едно статистическо изследване е установено че най-много хора в списъка за гости и номинирани за кино награди притежават аспект Венера-Уран, а в същото време притежателите на Венера-Нептун са най-честите посетители на клиниките за алкохолици, като тази на Бети Форд, самата тя с Венера в Риби и силен аспект от Нептун.

Извадките от астро-статистическите проучвания показват, че в биографиите на личностите с Венера-Нептун, често присъстват истории за пристрастеност към наркотици и алкохол. Такива примери са: Джоан Кенеди, Бърт Рейнолдс, Никълъс Кейдж, Дейвид Кросби. Не по-маловажно е това, че смъртта на част от тези личности като Джон Белучи, Алтеа Флинт и Анди Гиб се свързва с техните зависимости.

Интересен факт е че тези известни личности изпадат в своята зависимост, едва след като са станали популярни, ако те живееха извън славата и светлините на прожекторите, те нямаше да се сблъскат с напрежението, което ги е насочило към наркотиците и алкохола. При много от тях любовни афери са отключващ фактор за тези зависимости. Това обаче което отличава зависимостта на хората с Венера-Нептун от тези мотивирани от Марс-Нептун, Луна-Нептун или Асцендент-Нептун е емоционалния им живот. Те са пристрастени към това да бъдат обичани и да заемат първото място в нечие сърце и единствено болката и разочарованието от липсата на идеални отношения ги кара да изпадат във физическа зависимост и да посягат към алкохол, наркотици и екстремни преживявания. Сред хората които ползват антидепресанти е установено че най-много са тези със силен аспект Венера-Нептун.

Венера-Нептун не се уморяват обаче да търсят своя мечтан партньор отново и отново, докато не го намерят и това ги отличава от Венера-Плутон и Венера-Сатурн, които могат да обърнат гръб на любовта след като са били силно наранени от някоя своя несполучлива връзка. Търсенето на перфектната любов е техен непрестанен стимул и когато са разочаровани и някой е разбил илюзиите им те не се връщат към реалността, а прехвърлят емоциите си върху друг човек, който отново да провокира техните фантазии за идеалния партньор. В един момент те свикват с това и придобиват навика да не изживяват тежко разделите и разбитите очаквания. Често това е причина за лош избор на брачен партньор и биографиите на тези хора показват поредици от няколко брака. Моделът Шерил Тайгс има четири брака преди да се установи окончателно с последния си мъж, който е йога-инструктор. Силата на този аспект обаче силно се влияе от публичната слава на личността, тъй като е установено че брачните истории на обикновени личности с труден аспект Венера-Нептун не са толкова екстремални.

Невинаги обаче нещата се развиват само в сферата на емоционалните разочарования и илюзии. Тина Търнър, която има квадрат е изтърпяла един продължителен 17 годишен брак с много физически тормоз от мъжа си преди да го напусне. Подобна е историята и на Памела Андерсън, която обаче бързо прекъсва отношенията си с Томи Лий.

Дори тригона невинаги носи добро на своя притежател - Боби Браун има тригон, а Уйтни Хюстън квадрат и тяхната връзка става известна с острите кризи и повтарящите се драматични отношения, които често пълнят страниците на таблоидите.

Духовната страна е може би най-светлата страна на Нептун и бихме могли да очакваме в хороскопите на повечето духовни водачи да намираме силно поставена тази планета. Списъкът с аспекти Венера-Нептун обаче не включва подобни известни учители. За сметка на това много от тях са скандализирали обществото с отношението си към любовта и междучовешките отношения. В този смисъл Нептун като "разрушител на границите" действа при тях в своя негативен смисъл. Бхагаван Раджниш, който например има тригон е бил разпален защитник и ентусиазиран практик на свободната любов. Рам Дас, който е с опозиция и е защитник на ЛСД и бисексуалните връзки, става известен "духовен учител". Много от хората заемащи духовни постове и обвинени в аморални връзки с членове на обществата си имат напрегнати аспекти Венера-Нептун. Често такива хора започват с високи духовни мотиви и нерядко бързо изпадат в самозаблуда. По този начин състраданието което проявяват към учениците си, често преминава в експлоатация. Такива хора обаче са надарени с неподражаемо състрадание и способност да виждат красивото и извисеното в душата на другия. Те обаче не се спират и да задоволят своята нужда от любов дори и по малко или повече разрушителен за тях самите начин.

Кратки интерпретации на аспектите:

СЪВПАД:
Мечтата е желанието, което сърцето изпълнява безпрекословно. Личностите със съвпад често са изключително и искрящо привлекателни подобно на Робърт Редфорд, Кристофър Рийв, Мат Деймън сред мъжете и Джина Лолобриджита, София Лорен, Шерил Тайгс и Даяна Кроу сред жените.

Бил Клинтън също притежател на съвпад във Везни в 1-ви дом, е доказателство едновременно и за двете му страни. От една страна неговата състрадателност му спечелва огромна популярност и одобрението на избирателите. Той обаче не успява да се справи със слабостите си на покорител на женски сърца, и ги спечелва с назначения на солидни постове в неговата администрация, поддържайки с тях нерегламентирани отношения, които в крайна сметка доведоха до пълно дискредитиране и разрушаване на кариерата му. Както повечето хора с този аспект обаче те често успяват да убедят другите да им простят.

КВАДРАТ:
Колкото повече лукс, красота и любов, толкова по-чудесно би било. За този аспект е характерно желанието да се прекалява и да се достига до крайности, които често свършват трагично. Такива хора налагат около себе си силно хедонистичен начин на живот на любимите си, а пристрастеността им към удоволствията и лукса е болезнена. Известните жени с този аспект често се подлагат на пластична хирургия със сериозни корекции - силиконови гърди и твърде много силикон в устните. Често се наблюдават и разрушителни и насилствени отношения при много от притежателите на този аспект - Брет Бътлър, Тина Търнър, Уйтни Хюстън, Лони Андерсън. Ако притежавате този аспект трябва да се научите да избягвате всячески ексцесиите и да създавате ясни междуличностни отношения, това би ви донесло един продължителен и безпроблемен живот.

ОПОЗИЦИЯ:
Какво биха могли да направят другите без мен. Този аспект често проектира нежеланите качества на личността върху другите и след това се опитва да ги промени в тях. Тези хора често попадат на партньори, които дават израз до краен предел на най-трудните страни на Нептун и те се опитват да ги спасяват, предпазват и да ги променят. Неслучайно сред хора с подобни аспекти се намират и доста "духовни учители".

ТРИГОН:
Мога да обичам всички. Това е може би най-меката страна на отношението между тези две планети. Притежателите му често са очарователни и впечатляват околните. Те са силни, но с меко излъчване като Джеймс Дийн, Майлс Дейвис, Пласиго Доминго, Денис Хопър.

● Николай Колев, Всички права запазени 03/05/2005 ©
Папка: Статии | Добавил: Пим (14.01.2009)
Разгледан: 3105
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.209.138