Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:13
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 3
Гости: 2
Потребители: 1
INANA


 Пими ® » Астрология » Натална » Аспекти на Уран


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Аспекти на Уран

Докато аспектите на Сатурн показват къде имаме малко свобода и къде трябва да дисциплинираме или смекчим конкретен канал на изява, аспектите, включващи Уран показват къде трябва да разкрием нещо, да експериментираме с новото и различното и с повече обективност да станем по-възприемчиви за истината.
Всички аспекти на Уран с лични планети показват области от нашия живот, където имаме силен подтик да постигнем свобода на изява без ограничения, и където чувствуваме нужда от постоянни възбуди и експериментиране. Именно в тези области на живота ние искаме да бъдем различни от всички останали, искаме да имаме голям обсег на независимост от ограничаващите традиции и минала обусловеност, именно тук често присъства забележителна способност към оригиналност, изобретателност и голяма обективност.
Но, въпреки че у всяка личност, при която Урановите вибрации докосват някои измерения на живота й (с други думи, която има Уран в какъвто и да е точен аспект с която и да е лична планета или с Асцендента) съществува способност към такива позитивни форми на изява, трябва да помним, че Уран представя леко възбудима, темпераментна и бързо променяща се вибрация. За час от секундата е възможна промяна (или “преполяризация”) от една крайност до друга, а постоянната нужда от възбуда и често безцелната промяна, може да доведе до своеволие, раздразнителност и фанатизъм.
При разглеждане аспектите на Уран, както и при аспектите на останалите транс-сатурнови планети, е погрешно да оценяваме конкретната конфигурация като априорно изразяваща се конструктивно или деструктивно; тъй като, повече от всяка друга планета, Уран представя нивото на съзнание, при което личността мисли и действува по начина и едните, и другите, а не или/или. С други думи, урановата личност обикновено изразява някоя от двете полярности: позитивна и негативна, а може да изразява и двете едновременно!

За да се концентрираме върху същността на Урановите аспекти, можем да установим определени принципи:

а) Аспектите на Уран показват спазматичен ритъм на активността и енергийният поток; той може да се изменя за миг и е напълно непредсказуем. Всички творческите прояви на урановата енергия обикновено се съпровождат от някои нежелателни уранови качества.

б) Връзката на Уран със спазматичната активност обяснява много физически заболявания, чиято коренна причина е спазъма, съгласно Д-р Дейвидсън*(“Лекции по медицинска астрология”). Следователно, урановата енергия е много трудна за физическото тяло, и всяка личност със силна уранова настройка трябва да развива особени начини на общуване с постоянното напрежение, което урановата енергия налага върху нервната система.

в) Уран наелектризира всичко, до което се докосва. Следователно, всяка лична планета във всеки точен аспект с Уран е наелектризирана, ускорена и подложена на високо-волтови избухвания на интуицията и разтърсващи импулси. (Връзката на Уран с електричеството изглежда е валидна не само буквално, но и метафорично, тъй като откриването на Уран възвести ерата на глобални комуникации с използуване на електронна технология, а урановите хора са известни с това, че се наслаждават да правят неща, които измъкват другите от летаргията на традициите.)

г) Обективността и безличната свобода, с които е известен Уран, в определени ситуации са положителни качества. Все пак, тази ориентацията обикновено е съпроводена с липса на лична топ-лина и даже с ледена дистанция от другите хора и от своите собствени дълбоки чувства. Това зависи главно от участвуващите знаци.

д) Невъзможно е в крайна сметка Уран да се привърже или строго да се класифицира, тъй като той руши всички правила и разрушава всички условности.

е) Трансформиращото значение на урановите аспекти може да се резюмира като се каже, че Уран служи на целта за радикална преполяризация на подхода на индивида в определена област на живота и бързо заличаване на всички следи на минали модели. Той отваря личността за нови области на опитност или чрез доставящи наслаждение възбуди, или чрез потресаващи, травматични кризи; но по единия или другия начин, харесва ли му на човек това или не, той е поставен пред свободата да експериментира с нови начини на живот.

Когато разглеждаме следващите планетни взаимообмени, преди всичко искам да се съсредоточа върху качеството на енергията и изпитанието, символизирани от всяка комбинация. Но, ще поставя особено ударение на това, как се проявява енергията, когато комбинациите образуват динамични аспекти. Не бих искал да губя вашето и моето време повтаряйки онова, което вече са обяснили много ясно други автори, например в “Астрологични аспекти” на Картър и “Хороскопът: пътят и неговите пътници” на А. Оукен. И двете книги включват блестящо тълкуване на определени аспекти, които ми се струват особено интересни, необичайни, важни или лошо разбрани. *(Книгата на Картър трябва да се изучи старателно, за да се проникне в нейното дълбоко значение. Някои негови оценки трябва да се приемат с уговорки, тъй като той понякога прави рутинни или тенденциозни твърдения и използува категориите добри/лоши конфигурации. Но трябва да се има предвид, че тази книга е написана през 1930г., когато такъв вид астрологичен език е бил обичаен. Тя остава единствена поради важните знания и разумните си наблюдения и е една от най-редките астрологични трудове, в която при всяко прочитане намирам нови познания.)


Аспекти между Слънцето и Уран

Индивидуалността се характеризира с лесно възбудима, непредсказуема и егоцентрична уранова вибрация. Този индивид често е необикновено творчески настроен в разнообразните активности, но често му е трудно да се установи в която и да е специализирана област, заради силна потребност от нова стимулация или непоносимост към рутината. Затова, тези хора преминават в живота си през много житейски стилове, видове работа, взаимоотношения и интереси. Обикновено чувствуват нужда да обединят сили с някаква голяма цел или групови усилия, въпреки че често разбират, че взаимодействието при такива усилия, подлага на голямо изпитание тяхното търпение.
В техният характер почти винаги присъства силна черта на независимост, те обикновено действуват с предположението, че имат право да вършат всичко, каквото искат, независимо от различните задължения и отговорности които биха могли да поемат. При много от тези хора може да се открие своеволие и позицията “Аз зная всичко”, въпреки че онези, които имат предизвикателни аспекти са склонни да проявяват тези черти, повече от другите.

В най-добрия случай тези хора имат качества на истински естествоизпитатели, т.е. те искат да опитат нещо поне веднъж, за да могат да знаят от свой собствен опит кое е истина и кое не. Хора с аспекти Слънце-Уран често проявяват качества и енергии, които обикновено са свързани със Слънце във Водолей. Те са склонни също периодично да изживяват радикални промени в жизнената си структура и начин на себеизява, тъй като когато важен транзит или прогресия активира Слънцето, ще активира също и Уран.

Основната разлика между хармоничните и предизвикателните аспекти от този вид може да се разглежда по следния начин: хора с хармонични аспекти обикновено са способни да интегрират новите си познания, импулси, експерименти в жизнената структура, която вече са установили, докато хората с предизвикателни аспекти обикновено изпитват напрежение, което ги подтиква по твърде радикален начин да престъпят в неизвестното отвъд пределите на сегашния си начин на живот.
При хармоничните аспекти, съзнанието може да бъде трансформирано и жизненият стил сериозно да се променя периодично, но личността обикновено има способност да изгради нови позиции и ориентации върху основата на старите; докато хората с по-динамични аспекти често чувствуват, че трябва да изчистят всички останки от старото, за да са напълно свободни да изпитат възможностите скрити в новите посети семена. И едните, и другите имат внезапни интуитивни прояви, но – въпреки че тези прояви могат от време на време да бъдат забележимо неточни и ненадеждни и в двата случая – при хората с динамични аспекти има по-силна тенденция да отидат до крайност на мненията, без да се съобразяват с точността.

И в двата случая индивидът има способност да се потопи в нови хоризонти на мислене и действие; но разликата изглежда е в това, че хората с предизвикателни аспекти обикновено не могат да управляват нуждата за промяна и трудно понасят развиващото се напрежение. Затова изглежда, че са тласкани да правят радикални отклонения от нормата или от техния стар стил на живот, просто за облекчаване на напрежението. Хората с предизвикателни аспекти обикновено отхвърлят настрана онова, което другите хора могат да запазят. В своето възбуждение относно възможностите на новите и по-свободни хоризонти на живот, те, изглежда чувствуват, че най-бързият начин да се приближат до новото е просто да отхвърлят старото без уговорки и някаква следа от сантименталност. И понеже вярват в онова, което правят, и в правото си да правят почти всичко, не крият своите планове; те са склонни да бъдат непреклонно искрени и честни, въпреки, че обикновено са много нетактични и хладни към чувствата на другите. Както моят редактор със Слънце в съвпад с Уран казва, при какъвто и да е аспект такива хора имат задача напълно да изразят своята индивидуалност като доказателство за уникалността и ценността на всеки човек. Излизайки отвъд пределите на обикновения егоцентризъм, тези хора могат да бъдат канал за наистина хуманните вибрации на Уран.


Аспекти между Луна и Уран

Някои от качествата и принципите, описани в предишния раздел за аспектите Слънце-Уран, са приложими и към тези аспекти. Все пак, както казва Картър, при тези аспекти често са възможни трудности с приспособяването към житейските проблеми, които изглежда са обичайни както за гладките аспекти, така и за предизвикателните. Това може да се обясни с това, че гладките аспекти са често доста лениви; следователно, индивидът не иска да се приспособява към каквото и да е външно влияние и предпочита просто да поддържа само настоящия момент на породеното действие. Предизвикателните аспекти също могат в някои случаи да се проявяват по подобен, негъвкав начин, но в други присъства силен подтик към промяна и вълнение, което кара личността да приеме на драго сърце външен стимул за промяна на стила си живот.
Изглежда, хората, чиито карти съдържат динамични аспекти на Уран с Луната нямат голям избор, освен да привикнат към нуждата от периодични радикални промени в живота си, започващи от ранна младост. Но двата вида аспекти могат да бъдат по-добре разбрани като ги свържем със значението на Луната във Водолей, където виждаме силна необходимост от разнообразие и промяна заедно с мощен подтик за контрол и, следователно, съпротива личността да променя мнението си. (Водолей е неподвижен знак!). Водолей е сложна смесица от експериментална отвореност към всичко ново и различно и тенденция към сурова, даже фанатична привързаност към дадена идея или позиция. Такава сложност е особено силна, ако Луната се намира във Водолей, но подобни качества са очевидни при хора с аспекти между Луна и Уран.

Интуицията е особено проницателна при хора с такива аспекти, (въпреки че може да се спори, че гладките аспекти посочват по-надежден и устойчив тип интуиция), тъй като самата Луна е възприемчива и интуитивна планета. Хора с предизвикателни аспекти често имат съзнателно желание или вътрешен подтик да променят по радикален начин идентичността си и да се освободят от старите условия, на които се е базирало тяхното старо усещане на своето “Аз”.

Това е отразено във факта, че много от тях сменят една или повече фамилии през живота си (извън традиционната смяна на фамилията при омъжването на жените). Понякога това се случва с човек когато е млад и например смени баща си; а друг път изглежда, че такива хора сменят фамилията си заради нейния трансформиращ символизъм.

Карл Пейн Тоби, който е писал критичен материал за аспектите, казва, че хора с предизвикателни аспекти на Уран стигат до решения, които “нахлуват като порой и пробиват бента”. Мъже с такива аспекти (от всички видове) често считат традиционния брак и моногамията за силно ограничаващи тяхната нужда да експериментират с множество форми на емоционална изява. Тоби казва също, че хармоничните аспекти между Уран и Луната обикновено пораждат изключително уникални и полезни качества, като забележима ефективност на методите в много области на активност.

Той пише, че “превъзходните рефлекси позволяват на личността да реагира правилно при всяка ситуация” и потвърждава, че такива хора могат да разчитат на правилна интуиция в необходимото време; те реагират моментално по подходящ начин. Тази идея сочи фактът, че хората с Уран в аспект с лични планети (особено Слънце, Луна и Меркурий), имат способност за част от секундата да извличат информация и знания от други измерения, за да разрешават всеки въпрос. Единственото нещо, което е нужно, за да се използува тази информация е острата способност да се различават истинските, обективни знания и фанатичните, емоционално заредени мнения.


Аспекти между Меркурий и Уран

Всички аспекти на Меркурий с Уран отбелязват някаква настройка на съзнателния, логичен разум към Универсалния Разум; но трябва да се отбележи хармонията на настройката. Всички тези аспекти показват, че нервната система и възприятията на личността са ускорени до такава степен, че може да проявява голяма интуиция, изобретателност, оригиналност и памет; но функционирането на мисълта може да бъде неустойчиво и ненадеждно, особено при предизвикателните аспекти.
Тези аспекти символизират необичайна връзка с идеи, бърза връзка и способност да се проникне във видимо несвързани идеи. Разумът действува така бързо, че другите хора могат да считат такива връзки за нелогични или даже нелепи, докато личност, чиято карта съдържа такъв аспект, често е раздразнена от мудността на мислене на другите хора.
Все пак, ако разумът на индивида е ясно настроен с Уран, породените идеи, ретроспективно се представят за много логични, въпреки че, стигайки до своите заключения, изглежда е прескачал през няколко аналитични стъпки. Личност с такива аспекти обикновено се дразни от традиционната система на официално образование, която предоставя толкова малко пространство за творческо и оригинално мислене и ограничава мисълта на личността, налагайки строги граници на преправена истина, която й е позволено да възприеме.

Следователно, въпреки че разумът на такава личност изглежда функциониращ чрез интуицията, а не чрез логика, при рязка настройка обикновено е в действие логичен процес. Но такива хора почти винаги са лесно възбудими, отчасти ексцентрични мислители, чийто диапазон на оригинални идеи е обширен, въпреки че съвсем не е последователен по качество. В крайни случаи, личността изглежда се прекланя пред интелектуалното знание и е склонна към синдрома “Аз зная всичко!”.
При почти всички хора, чиито карти съдържат тези аспекти, тенденцията да бъдат препълнени с разтърсващи изблици на интуиция или нови отклонения на мисълта, довежда до това да изглеждат непоследователни и ментално недисциплинирани. Един от ключовите фактори при такъв тип хора е, че те стават толкова възбудени относно своите собствени идеи и толкова ослепителни с действието на своя разум, че рядко се задържат достатъчно дълго да изслушат някой друг или да възприемат обратната връзка, от която се нуждаят, за да усъвършенствуват своите оригинални ментални впечатления. Това нетърпение, особено ако аспектът е предизвикателен, често е вредно за способността на личността лесно да установява връзка с другите, тъй като, как можем да общуваме, ако не можем да поседим спокойно достатъчно дълго, за да изслушаме гледната точка на другия?
Опозицията на Уран с Меркурий се проявява като неустойчиво ментално функциониране. Такава личност може да бъде веднъж блестяща – с фотографска памет и бързо разбиране на новите идеи – а друг път разсеяна и фанатично упорита. Въпреки че менталните импулси са безпорядъчни, изглежда че личност с какъвто и да е аспект на тези две планети, има способност да се промъкне в своя запас от знания и интуиция, когато това е важно. Когато заровете са хвърлени, менталните способности влизат в играта с пълна сила. Например, познавам един лекар с опозиция между Меркурий и Уран който никога не учеше по време на обучението в медицинския институт, освен преди изпитите. Тогава той просто пробягваше през необходимия материал, ментално “фотографирайки” го, и всеки път получаваше високи оценки. Накрая се дипломира трети в своя курс. На лично ниво той няма никакви близки приятели, тъй като е толкова нетърпелив с който и да е друг човек, че никой не се чувства добре заедно с него. Той е фанатично упорит и не притежава непредубедеността, обикновено свързана с тези аспекти. Той е пример за личност с опозиция, чиито основни проблеми в живота произтичат от неспособността й ефективно да общува с хората.


Аспекти между Венера и Уран

Аспектите, включващи Венера са зле обяснени в повечето астрологични учебници, затова преди да разгледаме конкретните аспекти, трябва да изясним важен момент относно всичките й аспекти. Аспектите на Венера в картата (а също и нейното положение в знаците) показват способност за съзнателни взаимоотношения с друга личност.
Предизвикателните аспекти с Венера не винаги означават, че личността не е обичана или, че не чувствува любов у себе си; те просто означават, че индивидът може да е склонен да блокира изразяване на любовни чувства и че може също да се въздържа от привързаност с другите хора.

Всички аспекти между Венера и Уран са лошо обяснени в традиционните книги, особено динамичните. Динамичните аспекти между тези две планети са били наречени “аспекти на развода” и обикновено са свързвани със сексуална непридирчивост и извращения. В това има, разбира се, някаква истина; но както пише Картър, тези аспекти “не правят личността склонна към непридирчивост или груб порок, а тяхната връзка със сексуалните извращения вероятно силно се преувеличава”. Ако допуснем, че има случаи, когато тези аспекти, изглежда са свързани с такъв вид поведение, повечето хората с такива аспекти в картите си изразяват тези енергии по по-недоловими начини. Обикновено съществува силна нужда от емоционално възбуждане и романтични приключения, но степента на чувственост и сексуалност ще зависи главно от положението на Венера в знаците, заедно с другите фактори в картата.
Ако, например Венера е в Скорпион или Телец, има много по-голяма вероятност за сексуално експериментиране, отколкото при Венера във Везни, Близнаци или Лъв; тъй като Венера в някои знаци се нуждае от физическо изразяване по-интензивно, отколкото в други знаци, за да се достигне чувство на близост и емоционално освобождение. Обикновено съществува желание да се експериментира с много видове отношения и да се настоява за необичайна степен на свобода в интимните контакти; и в някои случаи тази нужда се изразява като хомосексуално, бисексуално, разгулно или друг вид културно нетрадиционно поведение, (тъй като Уран преди всичко, ни подтиква да се промъкнем през културните норми по радикален начин!). Все пак, повечето хора с такива аспекти, особено с хармонични, ще изразяват по думите на Тоби “мека нетрадиционалност”; те ще имат силен интерес към противоположния пол в повечето случаи и почти винаги към активен обществен живот, който включва голямо разнообразие от не винаги традиционни хора.

Хармоничните аспекти между Венера и Уран често показват способност за хармонично разбирателство с всевъзможни хора по непредубеден начин. Основните проблеми, посочени дори от тези относително хармонични аспекти са непостоянството и безличността, които могат да накарат индивида да се уморява лесно от всякакви отношение, които вече не са особено вълнуващи. Комбинацията на безличния, непричастен Уран с лично ориентираната, чувствителна Венера не е от най-съвместимите взаимообмени, но хармоничните аспекти като правило не се проявяват с такива проблематични качества, както предизвикателните аспекти.

Емоционалното неспокойствие на тази комбинация достига най-интензивна степен при динамичните аспекти, където често откриваме хора, чиято егоцентричност, хладност, равнодушие и настояване на своето право да експериментират, без зачитане на другите, създава хаос в най-важните им взаимоотношения.
Съвпадът, квадратурата, куинконса и опозицията могат да се проявяват отчасти по подобни начини; но опозицията между Венера и Уран е особено показателна за сериозни проблеми във взаимоотношенията, тъй като не само самата Венера, но също и природата на аспекта опозиция символизира отношенията. Често се говори за егоцентричността, която характеризира тези динамични аспекти, но рядко е била обяснявана от гледна точка на вътрешната динамика. Тези хора обикновено се страхуват да обичат на интимно, лично ниво, тъй като чувствуват, че такава връзка ще ограничи емоционалната им свобода. На емоционално енергийното поле е присъщо неустойчиво, напрегнато качество, проявяващо се като леко възбудима “обидчивост” и неувереност, въпреки че това може да не е очевидно веднага.
Съществува тенденция индивидът да не позволява на себе си да бъде обичан заради навика трескаво да отбягва всякаква емоционална връзка. Усещането на боязън да не бъде обиден или оскърбен, му гарантира, че ще бъде оскърбен, и страхът от отхвърляне е много разпространен у хора, които имат който и да е от тези динамични аспекти. Тези хора подсъзнателно се стараят да се справят със своите чувства, като предават на своите партньори, любими или приятели недоловимото съобщение: “Реално ти не си ми нужен”. Затова те са склонни да предоставят на другия голямо пространство в името на свободата. Но понякога това пространство е твърде голямо и между двамата нараства пропаст. Партньорът може да получи следната бележка: “Изморен съм от теб. Не се нуждая от твоето присъствие”. Затова хора с такива аспекти всъщност предизвикват отхвърляне или принуждават партньора да търси някъде другаде дълбока, лична привързаност.

В някои случаи личност, в чиято карта има един от тези аспекти, проявява крайно егоцентрично и равнодушно поведение, и при това се оплаква, “Никой не ме обича”. В този случай може да се предположи, че такъв подход към взаимоотношенията е кармичен пренос от минал живот, но важният факт е, че това е съществуващ енергиен модел в този живот. И личността създава своето нещастие в настоящето, отработвайки стари модели. Обикновено една от трансформиращите цели на раждането с такива аспекти изглежда е, че личността трябва да се научи, как свободно (Уран) да дава (Венера), но да го прави с известна степен на равновесие и чувствителност, без да се разграничава от човешките чувства.


Аспекти между Марс и Уран

Всеки взаимообмен между Марс и Уран посочва крайно динамичен енергиен поток, обикновено проявяващ се като решителност, предприемчивост и изключителен запас от енергия. Всеки такъв аспект, изглежда посочва силно неспокойствие и бърза възбудимост, особено в областта но сексуалните подтици, физическото движение и честолюбие. Тук обикновено присъства значителна смелост, изобретателност, безстрашие, лидерски качества и лична независимост. Както пише Картър, личността явно “познава превъзходно своя ум”; все пак от това не бива да се прави заключение, че индивидът винаги разбира какво реално го мотивира, тъй като това са аспекти на принудителна активност, риск и възбуждане. Тази личност се стимулира от нови хоризонти на знанието и активности (отбележете положението на Марс в знаците), тук често е възможна инженерна или механична сръчност. (Например, единствените две жени-инженери, които познавам имат Марс в опозиция с Уран).
Това е взаимообмен на голямо – обикновено прекомерно – напрежение, и, особено при динамичните аспекти, напрежението от време на време се пропуква в изблици на гняв, жестокост (физическа, словесна или емоционална), безсмислено разрушение или сексуална активност, граничеща с насилие. Все пак, въпреки че насилствената репутацията на тези аспекти не е без основание, мощните енергии, символизирани от тях могат да не вземат такава форма.
Например, взаимообменът между Марс и Уран е разпространен в картите на лечители, изобретатели и “супер търговци”, които просто надвиват потенциалните купувачи на техните продукции. Лечителят, наречен “Мистър А” в превъзходната книга на Рут Монтгомъри “Роден да лекува” е роден с квадратура между Марс и Уран, и неговата биография показва невероятни случаи на изцеления, които е могъл да осъществи, чрез прилагане на тези огромни енергии. Много зависи от това, как са свързани Марс и Уран с другите планети в картата и от положението на Марс в знаците.
Ако едната от тях или двете са в хармоничен аспекти с една от личните планети или със Сатурн, то вероятността индивидът да изрази насилие е намалена. Въпросите, който трябва да се отчитат при оценка на тези аспекти в картата са: доколко контролируема и управляема е тази енергия, и въвлечен ли е индивидът в някаква активност, която може да поеме такава интензивна енергия?

Една от най-добрите характеристики на този вид освобождаване на енергия е, че личността обикновено е способна да се справя с всевъзможни сложни проблеми и непредвидени ситуации. В действителност, често ги търси, понякога подсъзнателно. Както казва Картър: “Обикновено характерът се проявява по най-добрия начин в моменти на опасност...”

Динамичните аспекти показват пълна липса на търпение, и неспособността на личността да забави и укроти своя екстремизъм е вероятно най-лошата черта на тази комбинация. В някои случаи своеволието е фанатично, а необходимостта от някакво грубо възбуждане е непреодолима. Както пише Картър, този човек “иска своето на всяка цена”. Ако индивидът е способен да изпита възбуждането, което иска, в по-изтънчена и концентрирана форма, тези аспекти могат да бъдат необикновено творчески.

Но при повечето хора, желанието за свобода и пълното пренебрежение на всякакъв вид ограничения е така силно, че предизвиква забележимо дразнеща и причиняваща безпокойство вибрация в енергийното поле на личността. В такива случаи е уместна оценката на Картър: “Личността... обикновено не е подходяща за обикновено съществуване; това е определено неблагоприятно за брачен живот или всякакъв ограничен или подреден начин на живот...” Често ми се е искало да знам, дали тези аспекти в много случаи не са пренасяне на опитност от войни от минали животи или са резултат от възпитание на личността в крайни форми на физическа или психична жестокост.


Като направим равносметка, можем да кажем, че аспектите на Уран с всички лични планети (и особено предизвикателните аспекти) показват фази на растеж, където нашите позиции, енергийни настройки и основните жизнени структури се трансформират радикално, като по такъв начин ни позволяват да се освободим от стари модели на съществувание, които са могли да препятствуват развитието ни. От урановците, следователно се изисква да се научат как да балансират нуждата си от свобода с отговорностите, които са приели. Наелектризирани и интензивно възбудени, определени измерения на изпитание (символизирани от планетата в аспект с Уран), претърпяват трансформация и по такъв начин ускоряват нашият растеж, като ни позволяват да придобием необичаен опит за относително кратко време. Чрез влиянието на Уран ние се придвижваме в бъдещето и се отправяме бързо и с възможно по-голяма откритост и обективност в ново, притежаващо голям потенциал преживяване или опитност.
Папка: Аспекти на Уран | Добавил: Пим (05.04.2009)
Разгледан: 5612
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240