Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:14
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 60
Гости: 60
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Аспекти на Хирон


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Хирон в аспект със Сатурн, Уран, Нептун, Плутон и Възлите

Бавно изминавайки нашия път от Слънцето през вътрешните планети, накрая се доближихме до най-външната от вътрешните планети - Сатурн. Сатурн е последната планета, видима с просто око. Тя управлява линейното време, структурата и формата в тази Слънчева система и съдържа енергиите на всички вътрешни планети около Слънцето. При нейното възвръщане в рождената й позиция, на около 29 години, човешкото съзнание се подготвя да направи пробив в оловната форма на Сатурн и да изпита действието на външните планети в същността на човешкото тяло. Преди 30 Сатурн е като оловен щит, отблъскващ галактическите резонанси, излъчващи се чрез външните планети. Той съдържа в себе си физическата същност на енергиите на вътрешните планети и на Земята и Луната до Слънцето. Не можем да знаем кои наистина сме ние без нашата духовност, истинският смисъл на нашето съществуване от началото на съзиданието. Нашата духовна връзка се осъществява, когато оловният щит на Сатурн се разруши и Слънцето заблести през вътрешните планети към външните планети.

Това е времето да изследваме аспектите на Хирон към Сатурн и Уран, а след това към Нептун, Плутон и Лунните възли. Триединството Сатурн/Хирон/Уран предлага само по себе си мъдрост. Орбитата на Хирон е силно сплесната елипса, движеща се навън към орбитата на Уран, но без да пресича орбиталния му път. Въпреки това Хирон върви отвътре на орбитата на Сатурн, когато се движи към своя перихелий; или Хирон прониква през оловния щит на Сатурн. Когато работим с аспектите на Сатурн, е задължително да разберем смисъла на това проникване през оловната форма на Сатурн. Това проникване е самото посвещаване; тази енергия изразява силата на Уран да преустрои електрическите системи (нервната система). Тази част от пътя на Хирон доказва, че няма такова нещо, като детерминизъм, съдба или moira, тъй като линейното време на Сатурн е проникнато от Хирон или сферичното време. Това е спираловидността на преживяването, критичният скок на абсолютното съзидание, което потвърждава, че всичко е възможно.

Родените с аспекти между Хирон и Сатурн преживяват пробив през земните форми и линейното време към съзиданието, но както всички пробиви, това е трудна работа. Когато Хирон засяга Сатурн чрез аспект, Сатурн добива различно измерение от обикновено. Без аспекти между Сатурн и Хирон, а също на Хирон към Уран и на Уран към Сатурн, Сатурновият прогрес е доста предсказуем и индивидът се чувства добре при израстването под действието на Сатурн. Когато има аспекти към Хирон, индивидът не е толкова уверен относно предсказването на моделите. Той много трудно се доверява; обикновено има сериозни конфликти с обществото като цяло. Обаче това ранно и дълбоко недоверие, което е проява на твърдата форма на Сатурн, обикновено се превръща в откритост и съзидателност след възвръщането на Сатурн. Или психиката е по-малко защитена от оловния щит, отколкото обикновено. При възвръщането индивидът балансира нуждата от използването на Сатурновата форма и структура и след това е по-свободен, за да отговори на действието на външните планети. Аспектиращият Хирон действа като постоянен инициатор, изваждайки съзнанието вън от твърдите шаблони.
Здравето в крайна сметка е въпрос на биологичен баланс, а биологичният баланс има голяма връзка с непрекъснатия и мощен Сатурнов растеж и Урановото електрическо стимулиране на нова клетъчна продукция и неврологично преструктуриране. Както знаем от науката, всичко в човешкото тяло се обновява напълно на всеки седем години; всяха клетка е нова. Ново раждане не може да стане без смърт. Хирон има връзка със седемгодишния Уранов цикъл, който включва по една квадратура на транзитиращия Сатурн към положението му през седем години, които представляват седемгодишния Уранов транзит през един зодиакален знак. Хирон управлява процеса на пълно освобождаване на старите форми, така че да се осъществи ново и жизнено раждане. Това е процесът, в който се научаваме на доверие, да вървим напред, дори когато не сме сигурни защо. Тогава ще има пространство за новите въпроси.

Хирон управлява принципа на лечението, което е функция едновременно на контрола на Сатурн и електрическото съживяване на Уран. Хирон е ключът към намиране на баланса. Виждането му е сигнал, че ние трябва да започнем да познаваме кога да лекуваме и кога да освобождаваме. Например антибиотиците могат да лекуват, но те могат да бъдат използвани като контролен механизъм в заобикалящата среда. Борбата на имунната система е унищожена от прекалената употреба на антибиотици. Сега, 40 години след създаването на антибиотиците, ние наблюдаваме тежки малфункции, като СПИН, в имунната система. Според мен трябва да се доверим на самата имунна система, тъй като пълният контрол върху нея (или Сатурн) от страна на учените и лекарите никога няма да я накарат да заработи отново. Медицинските астролози също би трябвало да обърнат внимание на тригоните, когато оловният щит на Сатурн е проникнат от Хирон. Цикълът ще даде улики към лъчелечението на рака. Радиацията не може да проникне през оловото. По-добрият механизъм на проникване ще бъде навлизането в медицината на радионите или някои други техники, които са присъщи за Уран. Сега, след като можем да използваме Хирон за проучвания в лечението, истинската нужда от доверие във Вселената или Ерос ще се балансира под контрол или Танатос. Астролозите, които се интересуват от здравето, би трябвало да започнат незабавно работа с Хирон, така че да има повече информация по тези критични въпроси. Аспектите между Сатурн и Хирон са ключът към много от тези въпроси.
Папка: Аспекти на Хирон | Добавил: Пим (11.04.2009)
Разгледан: 5160
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27