Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:42
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 31
Гости: 31
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Аспекти на Хирон


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Хирон в аспект с Уран

Ние сме отвъд вътрешните планети и елиптичната петдесетгодишна орбита на Хирон сега се превръща в нашия основен център. Орбитата на Сириус В около Сириус А е петдесет години. Ние "напускаме" Слънцето и започваме да чувстваме галактическата вибрация на космическите лъчи. "Петдесетница" означава "петдесетия" на гръцки и работата с хиротичния цикъл донася пълно разбиране на Петдесетница в староеврейския ритуален цикъл. Петдесетница е петдесетия ден от жътвата и празникът носи цялата сила на древните жътвени ритуали. При първата петдесетница, след възнесението на Христос, динамиката се променила. Огнените езици на Светия Дух проникнали на физическо ниво и влезли във физическите тела на християните. Това било хиротично събитие и смисълът на човешката еволюция бил одухотворен с раждането на галактическата връзка. Сега появата на архетипа на Хирон е Второто пришествие на Христос, име, смущаващо близко до името на Кентавъра лечител. Второто пришествие не е унищожение на физическо ниво, апокалипсис; това фактически е раждането на хиротичната сила в сърдечната чакра на всяко изцелено човешко същество.
Аспектите на Хирон към Уран трябва да бъдат изследвани в светлината на отношението на Хироновия цикъл към Уран като цяло. Както обсъдихме преди, орбитата на Хирон е много елиптична, а Хирон транзитира от Водолей до Телец за около 28 години, а транзитът от Близнаци до Козирог (осем знака) е 32 години. Той е в Овен почти единайсет години и Дева и Везни за по-малко от по две години. Уран стои около седем години във всеки знак. Затова Хирон прави някои аспекти бързо и след това бързо ги отминава. Когато Хирон е от Водолей до Телец, той може да се синхронизира в продължителен аспект. Например Хирон е бил в квадратура с Уран периодически от 1805 до 1835 и е в точна опозиция 41 пъти от 1952 до 1989. Не е имало аспекти между Хирон и Уран от 1900 до 1939. Затова за влиянието на аспектите на Хирон към Уран често няма данни и са възможни само изследвания в историческите тенденции. По принцип аспектите между Хирон и Уран имат тенденцията да усилват влиянието на Уран.

Хирон в съвпад с Уран

Хирон бил в съвпад с Уран през 1796, когато Хирон бил в перихелий и вероятно в орбитата на Сатурн. Американската революция се случила през 1776, Френската революция през 1789, а Уран бил видян през 1781 - точно по средата. Струва ми се, че съвпадът на Хирон и Сатурн в перихелия е имал много консервативно въздействие, което е забавило бурното трансформиращо влияние на открития Уран. Хирон бил близо до съвпада с Уран през 1898 и 1899.

Хирон в секстил с Уран

Хирон бил в секстил с Уран през 1800, 1894 и през ноември 1939 до юли 1941. Тези индивиди са много своенравни, енергични и обсебени от трансформацията. Карта № 44 е на лечителка, която работи с музикални образи. Хирон е в Рак в дванайсети дом в секстил с Уран в десети дом и тя е изключително грижовна в работата си. Уран също е в тригон с Нептун и секстил с Хирон и тя е силен медиум и използва много артистични форми на изразяване. Най-общо този аспект като че ли създава хармонична настройка към изкуството.

Хирон в квадратура с Уран

Хирон бил в квадратура с Уран през 1805-1835, когато е имало много финансови спекулации в икономическия свят, и тогава е имало световна икономическа катастрофа през 1835, която предизвикала депресия почти до 1850. Хирон бил в квадратура с Уран отново през 1889 до 1891. Отново имало много спекулации в Европа и Америка през 80-те години на XIX век и имало валутен колапс в Америка през 1893, а икономиката била в бедствено положение до 1897. Хирон бил в квадратура с Уран отново през 1942 до 1944, по време на Втората Световна Война. Този аспект създава отчаяние и конфликт на лично ниво и нестабилен импулс за трансформиране на съзнанието.
Тези индивиди са смели и не могат да бъдат спрени, ако вярват в нещо и са решени да стигнат до истината и смисъла на всяка ситуация. Хиротичната сила е интензивна, а електрическата трансформация на тялото при опозицията на транзитиращия Уран към радикалното му положение е мощна. Медиумът на атлантски символи (Карта № 33) има Хирон в съвпад със Северен възел в десети дом в Тао-квадратура с опозицията между Уран и Марс в първи дом. Когато активно се ангажира с тази работа на висшето съзнание, тя постига успокоение. И деветимата клиенти с Хирон в квадратура с Уран са необикновено настроени към трансформация и изглеждат релаксирани само когато са активно ангажирани с работа. Всички те изглеждат деенергизирани, когато се занимават с обикновени неща.

Хирон в тригон с Уран

Хирон бил в тригон с Уран през 1841 и 1842, през 1852 до 1855 и през ноември 1945 до октомври 1946. Тези индивиди като че ли се затрудняват да намерят своето място в живота; те изглеждат объркани относно установяването на реалния смисъл на техния живот. Свещенослужителката (Карта № 4) е имала добре организирана кариера, но нейната работа често се отдалечава от това, в което тя вярва. От жените клиенти с Хирон в тригон с Уран аз съм забелязала специфични тенденции относно раждането на деца. Четири от тях не могли да имат деца почти до 40-та си година, независимо дали били женени, или не, и сега те имат доста проблеми с майчинството. Не мога да допусна, че наближаващата Уранова опозиция провокира бременност, по-скоро помага да се отвори сърдечната чакра.

Хирон в куинконс с Уран

Хирон бил в куинконс с Уран няколко пъти през 1844-46, 1848-49, ноември-декември на 1948 и юли-септември на 1949. Този аспект е много трансмутиращ и създава голямо завихряне в съзнанието, поради Урановата енергия. Тези индивиди са необикновени и накрая ще създадат нещо много специално под въздействието на този куинконс. Карта № 7 е на тъкачка, която наистина се бори да внесе много хиротични символи. Нейната работа е много въздействаща, но изисква винаги голямо усилие от нейна страна. Хирон в седми дом е в куинконс с Уран във втори.

Хирон в опозиция с Уран

Хирон бил в опозиция с Уран няколко пъти от 1951 до 1989. Това е аспект с жестока сила, който или изгаря индивида или го тласка към високи нива на трансмутация. Наркотиците представляват опасност за този индивид, особено кокаинът или психеделичните субстанции. От единайсетте клиента с този аспект четирима са безнадеждно пристрастени към дрогата. Карта № 8 е на херметична учителка, която има Хирон в опозиция на Уран, и умението на тази жена да борави с телесното електричество е огромно. Духовният лечител с Карта № 2 проявява големи сили под действието на този аспект още от ранна възраст. Лекарят с Карта № 21 прави проучване върху измерването на енергията кундалини, преминаваща през тялото. Карта № 41 принадлежи на млад художник, който се е борил, за да уравновеси действието на опозицията между Хирон и стелиума Юпитер/Уран/Марс. Той е човек със забележително съзнание, проявено още от много ранна възраст. Карта № 45 е на работник в стъкларски цех, който създава удивителни спирални форми от цветове в стъклото. Като че ли неговият флуиден Уранов контакт трансмутира в странни манипулации на физическо ниво.
Опозициите оказват мощен ефект за дълго време. Наблюдавайки последните пет или шест точни опозиции, аз забелязах, че процентът на инцидентите се увеличава особено при самолетните полети. Когато тази книга беше готова за печат, правителството на Рейгън е разкъсвано от иранската контра-афера, по време на опозицията от ноември 1986. Опозицията създава напрежение у хората, кара ги да имат чувството, че всичко е прекалено.
Злоупотребата с вещества е особено неразумна по време на опозицията. Подозирам, че този аспект засилва възможността за вирусни инфекции и може да предизвика имунен стрес. Много от хората, умиращи от СПИН, имат този аспект в рождените си карти и те може да имат имунно отслабване при повторната опозиция. И тук се нуждаем от много проучвания.
Папка: Аспекти на Хирон | Добавил: Пим (10.04.2009)
Разгледан: 7254
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27