Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:32
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 34
Гости: 34
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Аспекти на Хирон


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Хирон в аспект с Нептун

Аспектите между Хирон и Нептун са ключове към прагматичното използване на Хирон за активиране на Висшия Аз в пространството и времето, заради полярностите Хирон/Нептун - шести/дванайсти дом. Представете си една фуния от енергия с тесния край, локализиран в определено място, а в широкия край се завихря кръг, който засмуква безвремието, небитието и неразделното. Всъщност в материята няма разделяне, но ние съществуваме с идентификация и спецификация, така че да се осъществи човешкото възприятие. Това е нашата физическа реалност. Преживяването на не-разделяне, на не-Аза, на небитието в рамките на космоса, е едно същностно преживяване. До откриването на Хирон повечето мистици са се сблъсквали с преживяването на не-Аза случайно и тогава са се опитвали да го опишат. Те го описват като освобождаване от идентификациите и спецификациите. Но мнозина, включително и аз, сме се затруднили да се "освободим", без да знаем от какво се освобождаваме. И така, обикновено това става случайно и винаги е изумително, защото усещането да влезеш в това състояние е прекрасно.
Някои мистици като Мейстър Екхарт, са изтъквали, че нищото е точно под носа ни, а ние го търсим навсякъде, само не и пред самите нас. Тъй като материята е неделима, Екхарт е прав. Сега, с виждането на Хирон, ние имаме инструмента в картата за определяне времето на мистичния пробив, което ще бъде обяснено в следващата глава. И с изследването на аспектите на Хирон към Нептун ние имаме астрологичните аспекти да се настроим за преживяване състоянието на не-Аз или на обединяването на Аза с Божествената сила.
Когато Хирон аспектира Нептун, природата на разположенията може да бъде използвана като посредник в настройването към това, което е в нас през цялото време, към Божественото. Шести и дванайсети дом показват пътя към състраданието и освобождаването на нисшия Аз, който е част от егото. Разположението по дом, знак и природата на аспектите между Нептун и Хирон е ключът към намирането на фунията към Божественото, към Нептун, в дадено въплъщение. Виждането на Хирон е Второто пришествие на Христос, знамението, че Христос се въплъщава в сърдечната чакра. И тъй като навлизаме в аспектите между Хирон и Нептун, начините да определим Нептуновия екстаз в съзнанието ще бъдат открити посредством аспектите с Хирон.

Хирон в съвпад с Нептун

Когато Хирон е в съвпад с Нептун, фокусирането на Нептуновия вихър е точно в съвпада. Нептун може да бъде достигнат чрез използването на естествената прагматична енергия на Хирон, с помощта на медитация върху формата на Сатурн и съзнателно изкачване на енергията кундалини нагоре по гръбначния стълб, изчиствайки чакрите. Индивидите, които са достатъчно щастливи да притежават този аспект, ще имат успех с тази техника само ако напълно разберат, че те създават канал към Божественото, че техният успех няма нищо общо с идентификацията на егото или личностната привързаност.

Степента, до която са поляризирани при прикрепването към този канал, е право пропорционална на степента, до която те стесняват канала. Медитацията върху канал с вода, затлачен от тинята, която представлява тяхната личностна привързаност, ще помогне на тези, които са привързани към егото, да разбират за какво става въпрос. След това, втора медитация върху тунел, през който минава мощен вятър, ще им помогне веднъж завинаги да видят ограничението на егото. Втората медитация не се препоръчва, докато индивидът не разбере изцяло своя его-проблем. Ако вашият клиент наистина разбира привързаността към егото и е готов да се освободи от нея, ще му помогнат някои цветни екстракти, например от див овес, който действа много добре за освобождаване на егото. Степента, на която съществува не-привързаността, когато тази прекрасна енергия нахлуе като състрадание и любов към другите, е степента, при която духът влиза в тялото.

Имам много клиенти с това разположение. Карта № 19 принадлежи на терапевт, който е направил голям прогрес с този аспект. Неговият живот е бил труден на индивидуално ниво, защото има четири двойки планети, които са в съвпад, включително Нептун съвпад Хирон. Планетните съвпади го затрудняват да бъде обективен и предопределят личностен прогрес чрез учене от другите. Изявата на егото е била много трудна за мъж със Слънце в Лъв. Неговият Северен възел в рак в девети дом му е помогнал да научи състраданието, грижейки се за клиентите в духовна посока. Неговият Юпитер, на 29º в Дева, също в съвпад с Хирон, го кара да проправя път към учителите, за да помогне на клиентите да достигнат своя Висш Аз. В процеса на работа той постепенно уравновесил действието на Хирон във Везни в съвпад с Нептун в дванайсети дом, осъзнавайки, че Божествената енергия не е негова собствена. Той започнал да преустройва своето съзнание с урановата сила на Луна във Водолей в тритон с Хирон, който е в съвпад с Нептун и Юпитер. За някои, които преживяват много лични напрежения (както се вижда при планетните съвпади), експанзията на Нептун е изход от обичайния стрес. И отново, степента, в която той вижда, че е просто канал и се научава да се разширява отвъд персоналните задръжки, е степента, на която той е стигнал до Божественото.

Хирон в секстил с Нептун

Зейн Стейн забелязал, че секстилът на Хирон с Нептун "създава един истински копнеж у индивида за каквато и да била утопия, описана чрез знака и дома на рождения Нептун." Това е точно така. От деветима клиенти всички притежават това качество и някои съумяват по успешно от други да реализират този идеален свят. Карта № 1 е на физик, който има Нептун във Везни в единайсети дом в секстил с Хирон в Стрелец в първи дом. Този човек използва своето обаяние като средство за предаване на собственото му схващане за влиянието на Нептун върху другите. Той е зает да балансира космоса в рамките на своята енергия, за да проправи път за своята представа за Ерата на Водолея, и тогава той пресъздава тази утопия в умовете на тези, които учи. Карта № 30 е на бижутер, който има Хирон точно на Медиум цели в съвпад с Луна, която е в секстил с Нептун във Везни в седми дом. Този индивид живее в един въображаем свят на красиви целебни цветове и той проектира своята вътрешна представа върху клиентите си, които уравновесява чрез енергията на Нептун във Везни, а тя също ги свързва с божественото с помощта на енергийната вибрация на скъпоценните камъни. Карта № 12 е на езотерик, който е невероятно добър пример за този аспект, и животът не е имал смисъл за този индивид, докато той не бил посветен в своя свещен орден, а именно пазач на генетичното наследство и Светата кръв. Той има съвпад между Хирон/Венера/Локус фортуна в дванайсети дом, който стелиум, е в секстил с Нептун във Везни в девети дом. Стелиумът прави квадратура с Лунните възли, а Северният възел е на върха на Йод, образуван от секстила на Нептун с ретрограден Плутон. Той явно е стар висш магьосник, който се е върнал, за да активира ученията на Венера, и неговият живот започва да добива смисъл, когато видял това. Има още много примери. Вижте Карта № 44 и забележете, че този индивид е терапевт на тялото с Нептун във втори дом. Това е мощен и балансиращ аспект и трябва да се използва възможно най-пълно.

Хирон в квадрат с Нептун

Квадратурата на Хирон с Нептун е изключително напрегнат аспект и е голямо предизвикателство за астролога. По принцип колкото повече тези индивиди активират Хирон и Нептун в своя живот и кариера, толкова по-добре са те. Без значение какво правят, техният живот винаги ще бъде много хиротичен и мистичен, а това означава, че те никога няма да бъдат просто обикновени. Ако могат да активират потенциала на този аспект, техните дарове към расата ще са големи. Ако не могат да намерят начин да използват тази енергия, те ще се объркат ще бъдат склонни към дрога и накрая ще получат нервно разстройство. Тялото не може да овладее силата на тази енергия, ако не е канализирана с помощта на висшето съзнание.
Карта № 42 има Нептун в Дева на Медиум цели в опозиция на Сатурн в Риби на IC, образувайки Тао-квадратура с Хирон при възвръщането му през 1986 г. Карта № 47 е на ученик, който има Хирон в трети дом на върха на Йод, който включва Плутон в секстил с Юпитер, а Нептун в единайсети дом във Везни прави квадратура с Хирон. Тази жена не може да използва силата на целебния Йод, докато не преодолее действието на квадратурата с Нептун, който също прави квадратура с Уран, Тя напредва в обучението си по лечителство, което ще й помогне да се справи с влиянието на квадратурата до трийстата си година. Тя има много работа, защото Уран в Рак е в съвпад с Южния възел в осми дом в квадратура с Нептун, което показва, че тя трябва да изкупи голяма карма, свързана с магия, секс и смърт, за да активира и заземи Северния възел в Козирог във втори дом.
Карта № 14 е на монахиня-художник, която е добър пример за справяне с влиянието на квадратурата между Хирон и Нептун. Тя канализира енергията на Нептун в своята същност посредством енергията на първи дом и след това създава алхимично изкуство с помощта на Хирон в десети дом. Тя никога не почива, но е по-релаксирана, когато твори. Карта № 21, лекар, има съвпад на Хирон с Марс в шести дом в опозиция на съвпада между Уран/Юпитер в дванайсети дом, като тази опозиция е част от Тао-квадратура, включваща Нептун в четвърти дом. Той работи върху връзката на езотеричната лечебна технология със съвременната медицина. Той е много преуспяващ и доста уравновесен, със силно разгръщане на влиянието на неговия Северен възел в Козирог в шести дом на лечението. Тази карта представя един много еволюирал живот; това е млад индивид и може да се осъществи наблюдение. Тези с Хирон в квадратура с Нептун би трябвало много да внимават с привикването към дрогата и прекалено многото фантазия в техния живот.

Хирон в тригон с Нептун

Хирон в тригон с Нептун е полезен аспект, ако останалата част от картата показва сила. Като че ли наистина улеснява ученето на малки деца. Мой клиент, който е директор и учител в частно училище, има такава позиция. Имам четирима клиенти с такъв тригон, които наистина са прекрасни учители. Те притежават естествена способност да стимулират въображението на децата, защото самите те обичат фантазията и добре я предават. Карта № 2 е на духовен лечител, който има Хирон в съвпад със Слънце във втори дом в тригон с Нептун в Скорпион в девети дом. Младият учител от Карта № 24 притежава голяма сила, определена от Хирон, който е точно на Десцендента в тригон с ретрограден Нептун в трети дом. Той е още млад и ще предава още много неща, но накрая ще установи кой е бил като учител в минали животи и така ще може да фокусира мощната енергия на Нептун в трети дом. Художникът, Карта № 41, е спасен от Нептун в единайсети дом, който е в тригон с неговия стелиум, включващ Луна, Плутон, Юпитер, Уран, Марс, Южен възел в девети дом, в опозиция на Хирон. Той ще стане голям художник, когато узрее.

Хирон в куинконс с Нептун

Хирон куинконс Нептун създава тенденция да се живее като насън. Индивидът си създава един идеал, след което се опитва да живее според този идеал. Хирон е бил в куинконс с Нептун периодично от април 1905 до 1907. Имам само двама познати с тази позиция. Едната е станала поет, когато е била малко момиче, и до края на живота си остана поет, движейки се в литературни среди. Тя притежава един странен, неземен характер, на който винаги съм се учудвала. Другият познат беше много състоятелен и изгради живота си по начина, който искаше, и като че ли не забелязва другите.


Хирон в опозиция с Нептун

Нептун е бил в опозиция на Хирон през 1843 и 1900. Той е в опозиция през октомври 1989, когато Войяджър излита към Нептун, и отново през юни, 1990. Нямам клиенти с този аспект. Логично е да се приеме, че тази позиция ще предизвика голямо объркване и че индивидът ще бъде много отворен към Божественото съзнание, ако е в състояние да балансира себе си.
Папка: Аспекти на Хирон | Добавил: Пим (09.04.2009)
Разгледан: 6329
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27