Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:25
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 29
Гости: 29
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Аспекти на Хирон


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Хирон в аспект с Плутон

Плутон управлява еволюцията на съзнанието, което винаги включва пътуване в подземния свят, за да се изчисти подсъзнателния ум. Джеф Грийн нарича Плутон "главният двигател, първопричината, основният фактор, с който са свързани всички други планетни фактори." Ето защо Плутон е мостът към галактиката. Хирон е мостът между вътрешните планети, управляващи личностната динамика, и външните планети, управляващи настройването на съзнанието, а Плутон е съответната връзка към галактиката. Трансмутацията с помощта на Хирон винаги ще се проваля, ако емоциите не са пречистени, а кармата разрешена.

Ще ви бъде от полза да прочетете Плутон: Еволюционното пътуване на душата от Джеф Грийн, защото нивото на съзнанието, повишаващо се чрез работата с Хирон, не е възможно без съответното ниво на работа с Плутон. Представете си; Хирон, орбитиращ и свързваш вътрешните и външните планети, и Плутон, орбитиращ и свързваш нашата Слънчева система с галактиката. Понякога Хирон действа като Сатурн, задържайки и капсулирайки енергиите и качествата на вътрешните планети; понякога действа и като Уран, свързвайки електрическия апарат на физическото тяло с Нептун и галактиката. Аналогично, понякога Плутон действа като Сатурн, контролирайки подсъзнателните енергии, докато екстазът не освободи енергията, изригвайки; или Плутон действа като галактиката, елиминиращ съзнанието в първичното огнено кълбо на холограмата на материята през времето, която избухва в един миг от съзиданието, който е Създателят. През 1978, Луната на Плутон, Харон, била видяна. Съблазнително е да виждаме Хирон като мост към работата с Плутон, но виждането и наименуването на Харон, точно след откриването на Хирон, е сериозно предупреждение да не го правим. Лодкарят, който превозва душите към Подземния свят в римската митология, е Харон. Но Хирон е катализаторът, който изгаря тялото с проникването на Висшия Аз, показвайки, че се осъществява двоен процес в издигане на съзнанието. Или казано накратко, ние не можем да издържим дълбинния анализ на пътуването към Подземния свят без синхронното преживяване на вибрацията на Висшия Аз.. Вие може да изчистите себе си и да се опитате да изчистите вашите емоции, но това никога няма да стане, без да преживеете душевния екстаз. Така, работата с Плутон е процес на еволюция и Хирон е хореографът, докато не сте готови да поведете собственото си шоу.

Джеф Грийн казва: "Ако всеки човек разбере какви са изискванията за собствената му еволюция и действа по такъв начин, че да осъществи тези изисквания, тогава колективните еволюционни потребности ще се развият по един не катастрофален начин." Плутон управлява вулканите, затова може да има катастрофални вулканични изригвания или бавно освобождаване на вътрешната енергия на Земята. Хирон е главният управител на екологията и когато беше видян през 1977, ние разбрахме, че нито едно живо същество няма да оцелее, ако не започнем да действаме като цялостен колектив. Влиянието на Плутон прави възможно идентифицирането на еволюционните потребности и да започнем съзнателно работа по разчистване, за да стимулираме един постепенен и прогресивен растеж. И точно Висшият Аз, проблясъкът на Божествени потенциал, е този, който ни дава енергия, за да вършим работата. Хирон управлява холографската настройка, което означава, че ние сме в съзвучие с колектива, когато напредваме. Всъщност, ние не можем да се придвижваме без това припокриване на колективната работа с индивидуалната и получаваме достъп до това ниво единствено чрез проумяването на начина на работа на Хирон или гадателството. Хирон управлява гадателството, а гадателството е единственият начин да се приравним към колектива. Така, когато започваме работа с Плутон, виждаме, че връзката на Хирон с Плутон има нещо общо с най-дълбоките вътрешни сили в съзвучие с холограмата. Плутон ни показва, че ние не можем дори да започнем да се приравняваме към Хирон, докато първо не сме извършили голямата работа по прочистването, а ние не можем да направим дълбоко прочистване, без визията на Висшия Аз. И така, след като започнем дълбоко разчистване, най-напред използваме нашата интуиция като водач; след това, веднъж научили се да й се доверяваме, ние ще открием гадателското умение, което ще ни настрои към колектива. И накрая ще започнем да различаваме холограмата на душата на индивида в голямата холограма и ще можем да се освободим от малкия Аз. Аспектите между Плутон и Хирон ще дадат много указания за начина, по който да изчистим Аза в съзвучие с визията на Висшия Аз.
Преди да преминем към аспектите между Хирон и Плутон, са необходими няколко думи за потенциалната негативност на аспектите между Хирон и Плутон. Хирон е катализаторна планета като Меркурий; енергията е тази, която движи другите неща. Това ще причини каталитична енергия при друга планета, без значение за добро или лошо. Другите планети в картата, като Меркурий имат връзка с морала, с преценката. В най-общ смисъл Хирон може да провокира медицинските способности и гадателските сили за добро или лошо. Медицинските способности и гадаенето са просто умения. Има много голяма разлика между работата с дъската Уджда и лечителя, който вижда аурите и вибрациите и използва тази енергия само за лечение. Има голяма разлика между медиум, който е завладян от същества и така омайва своята аудитория, и медиум на божествени енергии, който поема информация само за лечение. Негативната страна на Плутон е атавизъм или връщането към първичното, както това е добре представено при нацистите, които се появяват с виждането на Плутон.

Ние се придвижваме в последните стадии на прехода към Ерата на Водолея. Всяка Нова Епоха означава и нови енергии. Но има много атавизъм от момента на виждането на Плутон. Тъй като търсим посвещаване и енергия в наше време, мнозина се опитват да намерят тази енергия в древните форми. Хирон управлява посвещаването и един аспект към Плутон ще активира атавистичния отговор в съзнанието, вместо да се преструктурира в нова холограма. Ако това е вашият проблем, запитайте се дали наистина искате да активирате някои от високо заредените свойства на вашия подсъзнателен ум. Много е съблазнително да попаднем в древните храмове, в старите начини на намиране на енергия, вместо просто да влеем Висшия Аз в тялото. Например повечето от работата на не-индианците с местни американски ритуали е атавистична. Тъй като хората се доближават до творческата сила на Висшия Аз, те се откъсват от "прегръдката" на учителя, гуру или медитация със стара форма. Старите форми съществуват единствено за да ни дадат указания относно това как да намерим енергията тук и сега, в това място и в това време; тяхната употреба не е приложима в съвремието. В процеса на изследване на аспектите между Хирон и Плутон в наличните рождени карти ние ще търсим особено усърдно начин да провокираме силата по един нов и холографски начин, както и начин да избегнем попадането в безопасните и добре познати стари форми на ритуали.

Хирон в съвпад с Плутон

Хирон в съвпад с Плутон създава еволюционен вихър от хиротична енергия. Домовата позиция на съвпада определя природата на трансмутиращата сила и тази енергия е толкова мощна, че лечителската работа на индивида се определя обикновено от този дом. Карта № 44 е на лечител, който има съвпад в 12-ти дом, и заниманието на този индивид с изкуство и музика е с много Нептунов характер. Издателят на Новата Епоха, Карта № 39, със съвпад в седми дом, преживя своята трансмутация посредством голяма книга, която се отнася до ключа към седми дом - домът на взаимоотношенията. Карта № 17, на теолог, е особено интересна, защото съвпадът е във втори дом. Този учител се е фокусирал върху теориите, за да помогне на своите последователи да се върнат в тялото и да останат в него; той е мощен "заземител". Индивидът с Карта № 48 е едни от най-мощните лечители, практикуващи в Съединените Щати. Тя е майка на индивида с Карта № 2 и нейният съвпад Плутон/Хирон е във втори дом както при теолога, и тя също е мощен "заземител". Тя открила своите лечителски сили, когато се научила как да активира висшето съзнание в тялото с акупунктурни игли, около 1977-78. Това е силен съвпад и като че ли е много активен, когато индивидът активира енергията на дома, в който е разположен. Карл Маркс е имал Хирон в съвпад с Плутон в първи дом.

Хирон в секстил с Плутон

Хирон в секстил с Плутон създава много прагматична динамика в картата. Индивидът е склонен да създава вихър от трансмутираща сила в дома на Хирон, а след това насочва енергията към Плутон, канализирайки силата на аспекта към дома на Плутон. Карта № 35 е на Джим Джонс. Тя показва негативното изражение на тази динамика. Джонс има Хирон в четвърти, почти пети дом, създавайки енергия с много голямо значение за себе си и децата си. Хирон е в секстил с Плутон в седми дом на взаимоотношенията. За нещастие архетипът на смъртта, характерен за Плутон, бил провокиран, но силата на аспекта е показана чрез начина, по който хората, които били изклани, се подчинили на Джонс и силното действие на неговия Плутон в седми дом. Астрологическият издател с Карта № 3 има Хирон в трети дом секстил Плутон в пети дом. Той събира цялата хиротична енергия на трети дом в пети дом на творчеството и издателската дейност. Писателят от Карта № 38 има Хирон в съвпад с Юпитер във втори дом в секстил с Плутон в дванайсети дом. Той е езотерик и заземява хиротичната сила със своята писалка и така локализира мисълта си в езотеричното царство на дванайсети дом.

Хирон в квадратура с Плутон

Хирон в квадратура с Плутон е напрегнат, труден и мощен аспект. Този аспект създава толкова голямо напрежение, че индивидът обикновено не може да се релаксира и съсредоточи, докато не премине опозицията на транзитиращия към радикалния Уран. След като веднъж негативното действие на квадратурата бъде преодоляно, тези индивиди са склонни да отдават живота си на другите, като им служат, защото те изпитват дълбоко съчувствие към стреса на другите хора. Тези индивиди често са неразбрани, дори критикувани за тяхното желание да помогнат на другите да отключат своите окови. Зигмунд Фройд, Карта № 51, е имал Хирон в трети дом в квадратура с Плутон в шести дом.
Фройд всъщност е излекувал много хора и има положителен принос в областта на психоанализата и въпреки това рядко ще чуете възхвала на неговата работа. Учителят по йога с Карта № 20 е имал много напрегнато детство и ранна зрелост в своето семейство, както се вижда от Плутон и Сатурн в четвърти дом, но преподаването на йога за него е трансмутиращо. След като започнал да преподава йога и да активира своите лечителски сили, както се вижда от Хирон в шести дом, той се релаксирал. Карта № 27 е на аналитик, последовател на Юнг, който има Хирон в първи дом в квадратура с Плутон в пети дом. Този индивид освобождава своята енергия, работейки върху теория относно наранените деца (пети дом) във връзка с изявата на Аза (Хирон в Овен в първи дом).

Хирон в тригон с Плутон

Тригонът на Хирон с Плутон е аспект, който създава необикновено чувство на съдбовност в ранна възраст. Този индивид отговаря на много необикновена вибрация дори като малко дете. Плутон го кара да работи усърдно още от ранното му детство, за да намери областта на изучаване, която съдържа това рядко чувство на съдбовност, и след като намери веднъж подходящия канал, този индивид ще стане голям учител или изследовател. Разположението на Плутон по дом в картата обикновено показва областта, чрез която индивидът ще повлияе на цялото си поколение, а разположението на Хирон показва как той изразява тази необикновена сила. Физикът с Карта № 1 е станал мистичен говорител заради поколението на Плутон в Лъв (Плутон в девети дом) и неговият начин на изразяване е обаятелната енергия на учител (Хирон в първи дом). Индивидът с Карта № 12 е посветен и има ретрограден Плутон в осми дом, показващ работа в тайни ордени, и Хирон е в тригон с Венера в дванайсети дом, което ни съобщава, че той проучва смисъла на генетичните кралски линии и тайни политически организации. Изобщо не можех да проумея това, докато той не ми каза, че проучвал Светата кръв и Свещения граал и дойде при мен за някакви насоки, преди да замине за Монсегюр във Франция, главната точка на проучването, във връзка с кръвната линия, която според хипотезата идва от Христос н съществува в кръвните линии на кралските фамилии Европа. (Това, между другото, е проблем на Везни или Нибиру). За астролозите, които попадат на необикновени клиенти, като този, един съвет: Предлагам такъв клиент да проведе няколко регресивни сеанса при добър терапевт, за да намери колкото се може повече информация за работата му в тайни ордени от минал живот. Така той ще получи необходимата информация преди да се впусне в някакво много странно проучване.
Тригонът на Хирон с Плутон е аспект, който действа на някакво ниво, независимо дали индивидът знае това, или не защото има много мощна вибрация. Астролозите би трябвало да запомнят, че те са основният източник на информации отнасяща се до тайните ордени преди хиляди години. Сега след като беше видян Хирон, астролозите отново трябва да бъдат насочени към тайните ордени.

Хирон в куинконс с Плутон

Куинконсът на Хирон с Плутон създава непрекъснат импулс да се намери най-дълбокия смисъл на всяка ситуация. Натрапчивият подтик на Хирон към Плутон или на Плутон към Хирон или ще подтикне индивида към дисбаланс, или ще го тласне към развитие на хиротичните сили, с които се изследва Подземния свят. Това е силно кармичен аспект, който може да бъде блокиран, докато родителят, свързан с рождения Плутон, не умре или не се трансформира. Интересен пример за тази динамика е показан в Карта № 47, която е на ученичка (по лечителство). Тя е много потисната духовно от нейната майка (Луна в девети дом в квадратура със Сатурн), силата на нейния баща (Сатурн в дванайсети дом в квадратура с Луна) и на майката (Марс в куинконс с Луна). На нея и е било трудно да намери своя път (Уран в съвпад с Южен възел), но куинконсът между Плутон и Хирон я е подтиква през целия й живот. След като веднъж родителите й починат или се трансформират, тя ще има силата на Юпитер в осми дом и ще може да активира Йод, включващ Хирон и секстила между Плутон и Юпитер. Често съществува смърт, която освобождава индивида с Хирон в куинконс с Плутон, защото потискащият Плутон на родителя трябва да освободи напрежението на куинконса, така че този индивид бива свободен да се присъедини към своята група себеподобни.

Хирон в опозиция с Плутон

Опозицията на Хирон с Плутон дава пълна изява и на двете планети. Плутон изследва дълбините на подсъзнателния ум, а Хирон постоянно активира Висшия Аз, за да помогне на Плутон. Тази динамика може да бъде видяна в Карта № 2, която е на млада лечителка на Новата Епоха. Тя заземява енергията на съвпада Хирон/Слънце във втори дом със своята работа и тя тласка силата към дълбокото осъзнаване влиянието на съвпада Плутон/Марс в осми дом. Тази опозиция е по-приятна от повечето опозиции, защото Хирон и Плутон работят съвместно. Но такъв индивид е неспособен да живее обикновен или тривиален живот.
Папка: Аспекти на Хирон | Добавил: Пим (08.04.2009)
Разгледан: 6484
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27