Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:16
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 54
Гости: 54
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Аспекти на Хирон


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Хирон в аспект с Лунните Възли

Лунните възли обясняват кармичния път в рождената карта. Северният възел на Луната описва избраната цел в този живот, а Южният възел разкрива важна информация от минал живот, имаща отношение към този живот. Мисля, че работата на Мартин Шулман в Кармична астрология: Лунни възли, ретроградни планети и прераждане е най-добрият източник на информация относно влиянието на възлите, но тя все пак не съдържа никаква информация за Хирон. Възлите са едни от най-критичните точки в астрологичното тълкуване. Често започвам да изучавам една карта първо чрез изследване на възлите. Тъй като Шулман и много други автори все още не са публикували интерпретации върху Хирон, на нас ни липсват някои критични точки от астрологичната интерпретация. Липсват ни интерпретациите на аспектите на Хирон със Северния или Южния възел и влиянието на Северния или Южния възел върху шести дом.

Хирон в съвпад със Северния възел

Когато Хирон е в съвпад със Северния възел означава, че индивидът ще създаде условия да живее живот като лечител, посветител или духовен учител. Индивидът ще бъде изцяло разстроен, докато този начин на живот не бъде намерен. Този аспект винаги показва един много важен живот в кармичния цикъл. Това е аксиомата: степента, до която индивидът е неспособен да изживее живота като духовен учител, е равна на нивото на разстройване. Затова астролозите трябва да установят смисъла на живота на този учител чрез знака и дома на Хирон и да дадат информация на индивида.
Астрологът с Карта № 28 има Хирон в съвпад със Северен възел в дванайсети дом в опозиция на Слънцето в съвпад с Южен възел в шести дом, което ни говори, че тя е била учител по разкриване на Аза във важни минали животи и че се е върнала, за да донесе голямо езотерично познание в днешно време. Ефектът е двоен, защото нодалната ос е на линията Асцендент/Десцендент. Карта № 33 е на човек, който е медиум на атлантски символи и има Хирон върху Северния възел в десети дом в опозиция на Локус фортуна върху Южния възел в четвърти дом. Нодалната ос е в голяма квадратура с опозицията между Уран и Марс.
Южният възел показва, че атлантската система от символи някога е била нейната радост и щастие, а Северният възел показва, че тя ще пресъздаде тази система в своята кариера в този живот. Карта № 5 е на гуру, който има Хирон върху Северен възел в пети дом в Риби, в близост до Венера. Южен възел в Дева показва, че той е бил лечител във важен минал живот и се е върнал, за да развие творчески форми на посвещаване. Карта № 26 е на комуникатор на Новата Епоха, който има Южен възел във Водолей в девети дом, показвайки, че индивидът е бил учител в минал живот и се е върнал, за да предаде важни познания по един забележителен начин (Северен възел в Лъв). Карта № 49 е на астролог, който има Хирон в точен съвпад със Северен възел в пети дом, и това показва, че тя трябва да работи върху посвещаване на клиенти. С Марс в Скорпион в съвпад с Южния възел в единайсети дом тя е трябвало да унищожи манипулативната, негативна мъжка енергия, преди да се подготви да посвещава другите. Както разкрива Шулман, една планета на всеки от възлите показва кармична криза в този живот, която трябва да бъде разрешена. Астрологът с карта № 28 не би могъл да стане учител, докато не разкрие своето познание от минал живот, свързано със съвпада Слънце/Южен възел в шести дом, а родената с Карта № 49 не би могла да активира посвещаването, докато не освободи негативния Марс. Бернис Прил Гребнер съветва индивидите с планета в съвпад с който и да е от възлите накрая да се поддадат на влиянието на възлите или да го анулират. И аз съм съгласна с нейното мнение.
Карта № 50 е картата на първата ядрена верижна реакция. Включила съм я тук, защото Хирон е в съвпад със Северния възел в момента на атомното разделяне, което смятам за най-същественото събитие в нашето съвремие. Тъй като Хирон освобождава Прометей от Подземния свят, за да може човешкият вид да получи силата на огъня, изключително важно е, че Хирон е в съвпад със Северния възел на верижната реакция. Тъй като Хирон прави съвпад със Северен възел в Лъв в четвърти дом, нашият най-дълбок, подсъзнателен Аз на инстинкта за самосъхранение е бил обезпокоен.

Хирон в съвпад с Южния възел

Хирон в съвпад с Южен възел показва, че индивидът е дошъл в това въплъщение със силен спомен от преживяванията, свързани с Хирон. Този индивид може да бъде критикуван или не, че използва това преживяване в сегашния си живот. Северният възел трябва да бъде изследван внимателно. Тъй като полярността е Хирон/Нептун, индивидът може да е живял като голям лечител и може да бъде критикуван, че живее като мистик в този живот. Това, което трябва да се наблюдава, е, че индивидите може да станат лечители, защото знаят как да го правят с лекота, но техният Северен възел може да покаже, че те са предназначени да вършат нещо друго сега. Или Северният възел може да покаже начин да се приеме цялото вътрешно познание за лечение ида се канализира в работата на Северния възел. Карта № 20, на учител по йога, има Хирон върху Южния възел в шести дом.
Разположението на шести дом дублира тенденцията за него да поддържа лечителската дейност. Но Северният възел в дванайсти дом в Телец показва, че той трябва да преподава в някое езотерично училище, особено след като Северният възел е в Телец, показвайки широк интелектуален потенциал. Той има еврейски произход и като дете е бил даден в еврейски храм, така че вероятно той би трябвало да задълбочи тази част от себе си. Или както показва Шулман ние трябва да се отървем от Южния възел и да активираме Северния, за да израснем. Когато има планета на Южния, а не на Северния възел, както при учителя по йога, трябва допълнително да се види дали Северният възел е активен.
Хирон в съвпад с Южен възел обикновено означава, че индивидът ще има лесен достъп до спомени от минал живот. Ако този индивид изглежда прилепнал към Южния възел, желателно е да се проникне в съдържанията от минал живот. Това обаче трябва да стане предпазливо, защото този индивид може да има силна склонност да бъде уловен от чара на миналите животи. Целта е да се освободим от влиянието на Южния възел, така че Северният да бъде активиран. Когато индивидът изживява активно това, което му дава Северният възел, тогава времето ще издърпа спомените от минал живот като лечител или учител на Южния възел и тази информация ще бъде използвана за по-нататъшно активиране на талантите на Северния възел.
Папка: Аспекти на Хирон | Добавил: Пим (06.04.2009)
Разгледан: 5662
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27