Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:06
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Аспекти на Сатурн


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Аспекти на Сатурн

Аспектите на Сатурн в рождената карта показват доколко добре индивидът е настроен към земния план и практичните потребности на ежедневния живот. Те показват дали му е лесно или не да се приспособи към обществения живот, към непосредствените практични изисквания и към културните норми и стандарти. Сатурн е велик учител по отношение на практичната реалност и законите на земния план, тъй като неизбежно ни учи на умереност, сдържаност в крайностите, дълг и работа. Тези аспекти обаче, не са ограничени в своите предели на значимост само до обществени ситуации, тъй като показват също сдържа ли се или не самоизявата на личността в някоя област от нейното собствено чувство за уместност и приемливост. С други думи, възприемането на онова, което е социално приемливо или не е, може да бъде неправилно у личността. В определени области личността може да се въздържа заради усещането, че това не е напълно правилно, уместно или приемливо, все пак обективната ситуация може да не поставя реално ограничение на този начин на изява. Формулирайки това по друг начин, онова, което може да усещаме като ограничение, наложено ни от обществото, може да е наложено самоограничение, дължащо се на минала карма. Това чувство на вътрешно ограничение може в действителност да служи на цел, която подпомага растежа. Вярно е, че много напрегнати аспекти на Сатурн обикновено се проявяват като чувство – а понякога и действие – на индивида, което не е в съгласие с традиционните стандарти за благоприличие, но човек е длъжен да изследва по-дълбоките психологични и духовни значения на тези аспекти, ако действително трябва да разбере причините за тези чувства и това поведение.
Може да се каже точно, че принципът на Сатурн при негативно проявление, е просто страх. Следователно, напрегнатите аспекти на Сатурн обикновено посочват че, поне докато индивидът не се е приспособил и не е надраснал тази тенденция, има възможност да се справи с определен вид страх чрез съзнателно дисциплиниране и стабилизиране изявата на енергията, посочена от планетите в аспект със Сатурн. Ако индивидът гледа реалистично на тази тенденция към блокиране и страх, започва наново да формулира личната си позиция и модели на навици в тази област на живота. Много често, когато се изправим пред страха с пълна готовност да направим каквото е необходимо, за да трансформираме това измерение на нашия живот, заплашващата и тъмна природа на това, от което сме се страхували, изчезва, просто разкривайки ни друг житейски проблем и друг аспект на нашето съществувание, който сме свикнали да преценяваме с изключителна предпазливост и безпокойство.
Няколко примера на традиционно проблемните аспекти ще послужат за изясняване на тези моменти.

Сатурн в съвпад, квадратура или опозиция с Луната или Слънцето

Обикновено страхът да се изрази онова, каква е сега личността в много отношения, страхът от критика или грешка, или несъответствия, води до страх да се изпробва нещо ново. Индивидът трябва да стабилизира и структурира по нов начин чувството за собственото “Аз” и образът на своето “Аз”, в светлината на настоящите възможности, постижения и силни страни, а не на относително неотдавнашни грешки, недостатъци или ограничения (т.е. кармична унаследеност). Личността трябва да поеме отговорността за себе си и да се научи да поема известни рискове в самоизявата и начина на живот, за да осъзнае по-дълбоко какво е способна да върши или изрази. Проектирането на собствените страховете върху другите е разпространена изява при опозицията.

Сатурн в съвпад, квадратура или опозиция с Марс

Личността може да се страхува от отстояването на своите права, от секса или риска в тези области, които може да се опитва да компенсира с прекалено акцентиране върху секса или амбициите. Прилагането и изразяването на настойчивите и инстинктивни енергии се нуждае от реконструиране и дисциплиниране, което – в много случаи – личността достига, посвещавайки се на много специализиран вид работа, в която може да бъде крайно енергична и посредством която голяма част от физическата и сексуалната енергия може да бъде “пречистена”.

Сатурн в съвпад, квадратура или опозиция с Меркурий

Тук има голяма преданост на това да бъдеш умен и добре осведомен, придава се голямо значение на интелектуалните способности. Тези чувства може да бъдат причинно свързани със страха да не изглеждаш глупав, тъпоумен или “нечленоразделен”. Следователно, въпреки че този аспект в някои случаи посочва сериозна умствена блокада, проявяваща се като забавяне на речта, бавно учене и четене или лоша способност за отчетливо използуване на езика, по-разпространената му изява, според моя опит, е че личността работи по-напрегнато (и често успява) при обучението за определено майсторство, и всъщност, за да докаже своя интелект и компетентност. Това усилие може, разбира се, да отведе толкова далеч, че личността става прекалено самоуверена и умствено високомерна, което явно може да доведе до допълнителни меркуриеви проблеми при ясна размяна на идеи с другите. Тук ключът е, че е необходимо да се реструктурират и стабилизират умствените си способности и начинът на интелектуално изразяване, без да се застава на твърди привързаности, ограничени концепции или мнения.

Сатурн в съвпад, квадратура и опозиция с Венера

Тук е възможен страх от близост, страх личността да се окаже уязвима, ако твърде свободно отдава своята привързаност. В много случаи това може да бъде свързано с ранни изпитания на личността с твърде хладни родители, но в други случаи изглежда, че е изключително отдавнашна кармична тенденция от минал живот. Човек обикновено се държи на такова разстояние от другите, че с такова поведение си гарантира самотата, която изпитва в настоящето, да бъде част от живота му в бъдещето. В други случаи, изглежда, е изпълнен с решителност да се сблъска с всички аспекти на човешките отношения, особено с любовните, с голяма съсредоточеност и силни чувства на дълг и нежност. Но даже при такъв подход за решаване на проблемите обикновено е очевидна определена хладина или отчужденост, която все още в много случаи поражда отблъскване. Във всички случаи на този аспект, подходът към отдаване и получаване на любов трябва да бъде предефиниран и преструктуриран, и изглежда е обичайно явление, че определено разочарование или болезнени любовни преживявания са необходими, за да подтикнат личността отново по-внимателно да изследва тази област на живота.

Казаното дотук за аспектите на Сатурн се отнася главно за традиционните “напрегнати” аспекти. Обикновено е по-необходимо и по-плодотворно да се подредят някои детайли на напрегнатите аспекти, отколкото на хармоничните, тъй като те представят област на изпитание, в която личността трябва да направи определени корекции и да положи някакви определени усилия. Но хармоничните аспекти на Сатурн заслужават известно внимание, въпреки че в тези случаи рядко присъстват строгостта и страхът, които откриваме в случаите на по-динамичните “напрегнати” аспекти.

Може да се каже, че хармоничните аспекти на Сатурн в повечето случаи показват, че личността относително лесно се приспособява към практичната реалност на живота в областта, показана от планетата в аспект със Сатурн и участвуващите домове. Тук отначало е възможна значителна предпазливост и въздържаност, но това обикновено е позитивен вид предпазливост и здрав смисъл, а не нанасяща вреда сдържаност. Индивид с такива аспекти изглежда има превъзходно чувство за синхрон с времето и организация на включените енергии, а посочената дисциплина се възприема от него по-скоро като необходим факт от живота, отколкото като жестоко ограничение. Енергията, представена от планетата в хармоничен аспект със Сатурн тече доста гладко, въпреки че е предпазлива и практична и, следователно, забавена до степен, когато личността може да бъде доста прозаична в подхода си към тази област на живота.

Тъй като принципът на Сатурн по определение е противоположен на вярата (Юпитер), почти всеки негов аспект (бил той хармоничен или нехармоничен) може да показва област от живота, където се нуждаем от увереност. Едно от най-позитивните значения на всеки аспект на Сатурн (включващ “лична” планета или Асцендентът) е знанието, че в посочената област можем бавно да развием ново ниво на увереност. Можем да изградим тази увереност, основана върху осъзнаването на нашите реални способности, както е показано от проверочния процес на времето, работата и опитът. С други думи, като оценяваме реалистично резултатите от нашите усилия от изгодната позиция на разглеждане плодовете на труда си след години работа, ние можем с известна обективност да преценим дали сме си изградили неправилно виждане за собствените си способности и да смятаме ли предварително онова, което е потенциален талант, за доказан сега факт. По такъв начин проверката на времето и опитът могат да ни помогнат да развием реална, трайна увереност, основана не на надежди, самозалъгване и преувеличени от егото представи, а на непосредствени факти. От налягането на Сатурн може да се развие забележителна вътрешна сила, сила, която отчасти изхожда от знанието, че сме изпълнили изискваната работа, заслужили сме резултатите и сме поели пълна отговорност за собственото си развитие. От приведените по-горе твърдения можем да направим извод, че интерпретацията на Сатурн в рождената карта винаги трябва да се регулира с осъзнаване важността на времето, тъй като значението на един аспект на Сатурн точно сега, не е непременно същото, каквото ще бъде след няколко години. Той може да бъде труден сега, но същият енергиен потенциал може да бъде изключително възнаграждаващ след няколко години. Още повече, въпреки че много книги дават на читателя представа, че Сатурн неизменно потиска и блокира самоувереността, фактът, че именно конфигурацията със Сатурн, която обозначава липсата на увереност в младостта, е тази конфигурация, която в по-късна възраст може да показва особено трайна и непоколебима увереност. Всичко зависи от това, как се справяме с предизвикателството, което Сатурн представлява в нашия живот.
Папка: Аспекти на Сатурн | Добавил: Пим (16.04.2009)
Разгледан: 5680
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240