Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:00
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Аспекти на Сатурн


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Сатурн в аспект с Хирон

Съвпад Сатурн - Хирон

Съвпадът на Хирон със Сатурн е много рядък аспект. Той се е случил неотдавна от 20º до 28° в Риби. Точният съвпад се е случвал през 1672,1820 и 1966, на всеки 147 години, през всеки трети цикъл на Хирон, съответстващ на петия цикъл на Сатурн. Аз нямам програмата на Хирон в моя компютър и не мога да се върна преди 1672. Но мисля, че щях да бъда очарована да видя, дали съвпадът между Хирон и Сатурн, случващ се на всеки 145-150 години, се е случил в Риби през Ерата на Рибите. Чувствам, че има няколко много важни големи цикъла, които трябва да бъдат разкрити от изследователите. 1966 беше годината на хипитата в Хайт Ашбъри и това беше период на всеобщо напрежение между родители и деца в Америка, по време на войната във Виетнам и експериментирането с наркотици. Това беше година, когато много хора на двайсет изцяло се освободиха от "закона на бащата" или Сатурн или всякакъв вид доверие в старата генерация.

През 1819-1820 имаше мистично движение за освобождение от икономическа стратификация в северната част на Ню Йорк. По-късно много от младите хора, които се опитаха да се дистанцират от обществото, почти полудяха, защото загубиха работата си и дойде тежката икономическа депресия от 1835. Има много паралели в освободителните движения от 1820 и 1966.
Зейн Стейн неотдавна направи проучване върху индивидите, родени през 1966, по време на съвпада, в книгата си "Същност и приложение: Поглед от Хирон". Направих три карти на бебета с този съвпад, родени през 1966, и наблюдавах семействата от 1966 до 1972, когато се преместих от Западния бряг на Изток.
Тези деца са 20 на брой. Моите собствени усещания съвпадат с проучванията на Зейн Стейн и затова се доверявам изцяло на описанието на тяхната ранна среда и логичните резултати от действието й. При мен идват много клиенти на възраст около 27-29 и 37-42 и аз няма да събера много информация за тази група до 1995. Зейн Стейн казва: "Всички те като че ли имат крайно ниско мнение за своите бащи, включително тези, които са живели с вторите си бащи или са били осиновени. От друга страна, съществува необикновено чувство на топлота към техните майки." Трите семейства, които наблюдавах, бяха изключително нестабилни. 1966-1972 бяха години на огромен обществен провал, което нанесе поражения на младите семейства. През шейсетте политическата система отслаби съвсем вече разклатените семейства в Америка. Грандиозният експеримент с наркотици и секс беше норма, а не изключение, и аз силно се съмнявам, че много от тези деца са живели дълго с родните си бащи. В едно семейство майката и бащата били разделени до двегодишната възраст на детето. Една от жените била неомъжена, когато се родила дъщеря й, и нямала нищо против да спи с различни мъже, докато детето й било в същото леглото. Силно подозирам сексуална злоупотреба с това дете.
В по-светъл аспект този съвпад силно стабилизира енергията на тези деца. Те били родени по време на обществен упадък, вероятно провокиран от самия съвпад. Когато преживеят възвръщането на Сатурн, вярвам, че ще бъдат водещи в структури, които включват изцелителни енергии и енергии на висшето съзнание.

Секстил Сатурн - Хирон

Секстилът на Хирон със Сатурн е мощен аспект, който е пример за зрелостта и продуктивността на Сатурн и стабилизиращото действие на Хирон. Съществува тенденция Сатурн да действа по-силно от Хирон, както забелязва Зейн Стейн, но аз мисля, че това е така, защото архетипът на Сатурн е много добре дефиниран в съзнанието, а архетипът на Хирон току-що се появява. Обикновено две планети в секстил се уравновесяват. В резултат на отсъствието на архетипа на Хирон тенденцията е към прекален прагматизъм, т.е. индивидът се настройва към енергията на Хирон, но се опитва твърде усърдно да я "закове". Тенденцията е към прекалена лявомозъчна идентификация и твърде малко интуиция.
Един известен и превъзходен медицински астролог има Хирон в шести дом в Лъв в секстил със Сатурн в четвърти дом в Близнаци. Тя притежава големи лечителски умения, но е склонна да потисне способността си да лекува интуитивно, като анализира своята работа. Нейният писмен труд е с голяма стойност. Понякога тя е завладяна от канализирането на енергията на Хирон към нейния интегриран и комуникативен Сатурн и тогава демонстрира забележителни лечителски умения на физическо ниво. Аз предричам, че тя ще бъде стимулирана от дясномозъчната енергия по време на нейното Хироново възвръщане през август, 1993, и ще стане голям лечител на физическо ниво, тъй като нейният Северен възел е в Дева в шести дом. Тя ще преживее възвръщането на Хирон, а след това съвпада на транзитиращия Хирон със Северния възел.

Квадрат Сатурн - Хирон

Хирон квадратура със Сатурн. Хирон е бил многократно в квадратура със Сатурн, от 1935 до 1939 и от 1945 до 1952. Много от моите клиенти са родени през този период и този аспект действа както на ниво поколение, така и на индивидуално ниво. Много хора през тези години са имали трудно детство, с голямо напрежение, създавано от властен родител. Обикновено Сатурн управлява бащата, но в периода 1945-1952 майките добиват много властна роля след Втората Световна Война, което е причина Сатурн да описва майката в рождената карта. Ранната детска среда е била крайно проблематична с този аспект и въпреки това тези индивиди притежават странна интуиция относно истинската същност на заобикалящата ги реалност. На много от тях им липсват същностни балансиращи психодинамични аспекти на характера, но ако могат да излекуват своята липса на баланс, те ще имат много по-остра интуиция, отколкото повечето хора. Много от тях ще са намерили различни начини да излекуват себе си и ще достигнат разцвет, когато чуят за архетипа на Хирон. Те вече ще са завършили част от работата, свързана с напрежението на квадратурата; и с разбирането на действието на Сатурн в Хирон те могат да станат адепти в заземяването на хиротичната сила.

Карта №5 е гуру, роден по време на по-ранната поредица от квадратури между Сатурн и Хирон. Той има Сатурн в осми дом в квадратура с Хирон, което засилва неговото желание да активира мистицизма чрез жената, идващо от съвпада на Северния възел с Венера в пети дом. От положителна гледна точка той може наистина да заземи енергията на Земята в ритуал. От отрицателна гледна точка той е станал гуру с раздуто его, защото е привлякъл много последователи, които се нуждаят от заместител на бащата и го следват сляпо. Той е интересен случай, защото навлиза в напреднала възраст, и неговият Сатурн в осми дом в квадратура към съвпада между Хирон/Северен възел в пети дом ще го накара да узрее в един мъдър, стар учител. Интересен е също фактът, че той преживял голямо напрежение със своите деца, които щели да го откъснат от възможността да разпространява учението си поради родителските му задължения. Той позволил неговата страст към окултното (Сатурн в осми дом, Нептун съвпад с МС, Юпитер в съвпад с Уран и ретрограден Плутон в девети дом) да завладее цялото му време и пренебрегнал потребността от семейно огнище и деца (Слънце, Венера и Хирон в съвпад със Северен възел в пети дом).
Следващата група с Хирон в квадратура със Сатурн е родена между 1935-39. Тази група е много интересна, защото сега някои са близо до възвръщането на Хирон и всички са преживели Урановата опозиция. Те са добър пример за предсказване на бъдещата енергия от този аспект, защото силата на този аспект се увеличава с годините, изживени след виждането на Хирон. Точно както при Плутон след 1930, въздействието на Хирон ще се засили изключително, когато архетипът се проявя в колектива. Също така много индивиди, родени 1935-36, имат Тао-квадратура, включваща Нептун в опозиция на Сатурн в квадратура на Хирон. Опозицията между Нептун и Сатурн от 1935-36 е мощно въведение към силата на Хирон, защото Нептун бил в Дева през 1928-1943 и бил като хиротичен локатор на космически енергии, докато колективът асимилирал виждането на Плутон. Сцената била подготвена за нива, които много от нас не разбират. Вселената се разкрива като огромно синхронно съзидателно действие от пиеса.

Роденият с Карта № 42 е мъж, който извървял пътя до своя краен обет като йезуит по време на неговото Сатурново възвръщане, но почувствал, че има нужда от психоаналитик, за да стане цялостна личност. Йезуитите му забранили анализата и той се оттеглил от ордена, вместо да се превърне в невротик и да бъде завладян от деструктивни сили. Неговата нужда да заземи духовността е илюстрирана много добре чрез Нептун в близост до Медиум цели в опозиция на Сатурн в Риби в дълбините на четвърти дом. Неговият проблем с бащата е бил и е остър и той е търсил връзка с жена (Хирон в седми дом), за да се излекува, вместо да позволи на църквата да замести неговия невротичен и студен баща. Слънцето в съвпад с Юпитер в Козирог във втори дом като че ли е доминанта, защото той се подложил на психоанализа по системата на Фройд в продължение на почти дванайсет години, но поне избегнал заместването на един невротичен баща с друг чрез възможността да се възползва от църквата. Възвръщането на Хирон ще бъде окончателното освобождаване на неговата духовност, която е заключена в опозицията Нептун-Сатурн, и мистичният пробив ще бъде неговия изход.
Карта № 14 е на творец и монахиня. Тази карта показва подобен житейски път с този на йезуита. Този път Нептун е в първи дом и тя открила себе си като художник, докато била в манастира (Сатурн в Риби в седми дом - годеницата на Бога), но тя напуснала манастира през 1980, когато Хирон транзитирал съвпад с рождения Уран в девети дом. Тогава Хирон се проявил в голямата Божествена книга, като образа на майката при възвръщането на Хирон.

Приближавайки се до 1977, годината, в която виждаме Хирон, родените с Хирон в квадратура със Сатурн от 1945-52, показват нарастваща склонност към въплъщаване на лечебната и алхимична страна на Хирон. Винаги ме е озадачавала крайната негативност към Сатурн, конкретно в римската и гръцката астрология, тъй като съм имала много позитивно преживяване със Сатурн в рамките на собствения ми живот. Сега разбирам, че винаги съм била много чувствителна към Хирон, защото той е в съвпад с моя Северен възел, а балансиращият Сатурн ме е спасил от евентуално умствено заболяване. Сега, след като имаме архетипа на Хирон като мост между Сатурн и Уран, негативността към Сатурн е по-малка.

През 1981 аз посетих лекция на един аналитик, последовател на Юнг, който каза, че наистина сме извървели дълъг път, защото подсъзнанието било открито едва през 1910 г. от Юнг! Разбира се, подсъзнанието винаги е съществувало; само един последовател на Юнг може да направи такова арогантно изявление. Но въпросът е, че архетипът на подсъзнанието, управляван от Плутон, залива колектива с приближаването на времето до виждането на Плутон. Точно същият феномен се случва с Хирон и групата, родени с Хирон в квадратура със Сатурн, които са мощни носители на качествата на хиротичната сила. Много от тези индивиди поставиха начало на лечението на Новата Епоха и движенията през есента на 1977. Теологът с Карта № 17 има съвпад между Сатурн/Юпитер, които са в квадратура на съвпада между Хирон/Плутон, и той поставил началото на голямо движение през есента на 1977. Карта № 8. херметична учителка, има Сатурн в Дева част от голяма квадратура, включваща Хирон в Козирог. Нейният баща я изоставил много рано. Свещеникът с Карта № 37, който ръководи лечебни трансмутиращи походи, има Хирон в първи дом в квадратура със Сатурн в десети дом, и неговият баща бил изтръгнат от нормалната си водеща роля, защото този свещеник израснал в семейство на скитащи фермери. Карта № 10 е на издател, който има Сатурн в Дева в точна квадратура с Хирон в десети дом. Той изразява лечителските си сили в своята издателска работа, но неговата майка, Сатурнов тип, има Северен възел в Дева, близо до неговия Сатурн, и тя ограничава лечителската му изява. Все пак неговата работа е част от нейния процес на реализация. В този случай енергията на майката е присъща на Сатурн и освен това липсва присъствието на бащата в семейството. Карта № 43 е на лечител, който се е специализирал в преструктуриране холограмата на съзнанието. Той има Сатурн в Дева в единайсети дом в квадратура с ретрограден Хирон в трети дом. Неговият Хирон прави секстил с ретрограден Юпитер, образувайки Йод към Уран на 29º в Близнаци в девети дом. След като веднъж този млад лечител проумял как да фокусира хиротичната сила, неговият стремеж станал забележителен.

Тригон Сатурн - Хирон

Тригонът между Хирон и Сатурн създава магнетична и обаятелна личност, което може да доведе до големи манипулативни склонности у индивида или обратното, до възможност за голяма състрадателност. Този индивид никога не е обикновен; той може да се отърве и от убийство поради естествения ся магнетизъм. Този индивид обикновено живее в аурично поле на изолация през повечето време и е съвсем естествено да има свой собствен път. Тригонът проявява тенденция да заземи хиротичната сила в живота подобно на гръмоотвод. Тези индивиди не винаги са много харесвани и въпреки това винаги получават това, което искат. Карта № 35. Джим Джонс от Джонстаун, има Хирон в четвърти дом. Слънце в пети дом в тригон със Сатурн в първи дом. Джон Кенеди има Хирон в пети дом в тригон със Сатурн в девети дом. Карта № 11 е на лекар, който има Хирон в Риби в единайсети дом в тригон със ретрограден Сатурн, точно на IC, което създава голям Едипов комплекс, но този комплекс поддържа една специфична интензивност благодарение на тригона на Хирон. Когато го видях, на 76 години, той все още беше напълно обсебен от чара на майка си и взаимоотношенията му с авторитетни фигури бяха наситени с проекции на бащата.
Този аспект изисква наблюдение и астролозите може да помогнат на клиентите си, като им покажат, че те притежават магическа, алхимична аура, така че могат по-добре да разберат как хората реагират на техните енергии. Ако тази магическа заземена енергия се задържи в рамките на индивида, това ще бъде голям дар. Имам някои забележителни деца с тази позиция и те я владеят много добре, след като архетипът действа в колектива. Тригонът е действал през 1916-17,1930-31 и 1978-79.

Куинконс Сатурн - Хирон

Куинконсът на Хирон със Сатурн създава неизбежна потребност да се заземи Хирон, с помощта на Сатурн. Много е важно да се създаде средство за алхимична промяна на земно ниво. Р. Д. Лейнг, лечител на шизофрения (Карта №31), има Хирон ретрограден в първи дом в куинконс със Сатурн в осми дом в Стрелец. Той е бил подтикнат да намери начин да освободи шизофрениците от обичайните дефиниции за поведение, които направо ги убиват. Друг пример е Карта № 15, която е на свещеник, работещ с местни американски ритуали. Този индивид има Хирон в стелиум в десети дом, заедно с Юпитер/Марс/Хирон, и този стелиум е в куинконс със Сатурн в Стрелец в пети дом и бил подтикнат да проникне през старите ритуални форми и да внесе творчество.

Опозиция Сатурн - Хирон

Хирон в опозиция на Сатурн създава реализация на алхимичната мъдрост във форма - или индивидът би могъл да бъде борец за хуманни каузи. Подобно на дисбаланса при секстила между Хирон и Сатурн, благодарение на силата на Сатурн като архетип в колектива и почти непознатия архетип на Хирон, тази група е склонна да проявява предпочитание към влиянието на Сатурн в опозицията. Имах възможност да наблюдавам внимателно около десет индивида с този аспект които са родени през 1922-24, защото една моя близка е родена тогава и тя ме запозна със своите съученици. Те са много консервативни с Плутон в Рак и Уран в Риби, но за съжаление не можах да взема техните рождени данни. Тази група хора са филантропи, но въпреки това са много лоши родители. Те умират да спасяват обществото според техните собствени модели и изобщо не са способни да се учат от собствените си деца.

Майката на издателя с Хирон в квадратура със Сатурн има тази позиция. Почти всички са израснали при сурови и студени бащи и малко от тях успяват да се възстановят, а повечето имат големи проблеми с алкохола. Бих казала, че Сатурн е убил Хирон, че енергията е замряла в тяхната система и те са попаднали в пълната власт на Сатурн. Сатурн е бил в опозиция на Хирон през януари, февруари и март на 1986, януари и март, 1987, и ще бъде през януари, 1988, и декември, 1988. Засега енергията се е усещала като структурен пробив, като ураганен вихър, който ще руши, тъй като се усилва, ако енергията не е много чиста. Това като че ли сигнализира големи промени в технологията, както се вижда от автомобилизацията в Америка през 20-те и експлозията на Челинджър в края на януари, 1986.
Това е аспект, който създава или унищожава хората. Журналистът Джак Андерсън е добър пример за позитивната сила на този аспект. Експлозията на Челинджър сигнализирала края на греховната любовна афера с технологията, тъй като основната цел на изстрелването на ракетите била проучване на защитната инициатива за звездни войни. Космическата технология би трябвало да се наблюдава внимателно през останалото време на опозицията, защото може да се окаже, че нахлуват висши сили, за да предотвратят милитаризацията на космоса. Разбира се, невъзможно е да се вадят заключения от деца, родени през време на опозицията от 1986-88. Но брачните двойки сега са много по-внимателни към децата и бащите често играят една много грижовна роля. Самите родители потенциално са основните хиротични фигури, ако са в състояние да поддържат най-високото потенциално ниво на съзнание относно техните деца. Може би децата, родени през време на опозицията между Хирон и Сатурн в края на 80-те, ще внесат висшата страна на опозицията с подкрепата на родителите. Какво по-точно? Способността да пренесат душата във физическото тяло.
Папка: Аспекти на Сатурн | Добавил: Пим (15.04.2009)
Разгледан: 7893
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240