Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:57
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Аспекти на Юпитер


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Юпитер в аспект с Хирон

Когато Хирон аспектира Юпитер, резонирането с многоизмерните реалности се засилва. Сега, след като сме в състояние да определим тази висша експанзивна вибрация, тези индивиди скоро ще проявят ново ниво на творчество и изява. Юпитер е физическият дом на учителите, мястото в нашия мозък, което ни дава възможност да утвърдим съществуването на висшите нива на вибрация. Юпитер е планетата, която ни кара да чувстваме присъствието на духа; това е мястото в нас, което възприема "непроявеното" или това, което не е във физическа форма, както е определено от Крис Грискъм. Но тези нива все пак съществуват в друго измерение или форма и Хирон е мостът между физическата форма/Сатурн и многоизмерния мисловен процес/Уран. Аспектите между Юпитер и Хирон ни дават възможност да възприемаме нови нива, защото Юпитер ни помага да ги почувстваме. Сатурн определя формата в съзнанието, а Уран активира ума за възприятие, задействайки предавателната функция на нервната система. Ако всичко това звучи като празни приказки, бъдете сигурни, че сме на прага на поразителна промяна в съзнанието и често планетните архетипове са истински индикатори за същността на промяната. Планетите ни помагат да изразим словесно предстоящите цикли. Ето за какво се отнасят архетиповете.
На индивидуално ниво връзката между Юпитер и Хирон кара индивида да реагира много силно на трансмутиращите енергийни сили и да почувства голям импулс да достигне други нива на реалност. Тези индивиди развиват силни убеждения с узряването си и са подтикнати да предадат убежденията си на другите. Въпреки това при неблагоприятни аспекти те може да станат арогантни и дори ще им бъде трудно да поддържат твърдо схващане за реалността. Те знаят много и обикновено преживяват много години на съмнение, защото не могат да си обяснят откъде знаят толкова много. Лесно могат да бъдат обхванати от една персонифицирана подсъзнателна надменност, защото светът, който възприемат интуитивно, е толкова по-ярък, че те отхвърлят външната реалност. Или съществуващото в подсъзнанието изглежда по-реално, отколкото ежедневният живот, и те потъват в него. Както казват последователите на Юнг, те са погълнати от подсъзнанието. При наличието на този проблем трябва да се продължи комуникацията или предаването на знанията, защото един ден това ще бъде ценно за света и защото неспособността да се комуникира изолира индивида и го кара да бъде погълнат от подсъзнанието.

Съвпад Юпитер - Хирон

Съвпадът на Хирон с Юпитер е доста трудна позиция, защото индивидът не действа добре с нормалните модели. Този индивид е непокорен, с комплекс за превъзходство и почти не се вслушва в другите. Той се чувства напълно различен от тях. В младостта си този индивид се прикрепва към всеки, който разбира тази тревожна вътрешна напрегнатост, този индивид се чувства некомфортно със своите себеподобни в групата и родната си култура и бива привлечен изключително от други култури и предимно непознати хора. Съществува силна проекция върху тези пленителни нови връзки с непознати, при което рано или късно индивидът се разочарова от обекта.
Трима от моите четирима клиенти с Хирон в съвпад с Юпитер са прекарали много години, работейки с ритуали на местните хора, докато не били очаровани лично от туземците. Карта №15 е на свещеник, който работи с местни американски ритуали. Писателят с Карта № 38 е очарован от други култури които разкрива на света, но има много проблеми в ежедневния живот, защото резонира много интензивно със своя вътрешен свят. Писателят Илай Уейзъл има тази позиция и е добър пример за динамиката. Съветвам ви да работите с тези индивиди върху проекционните проблеми и ограничаващото личността напрежение, да им помогнете да направят разлика между реалния свят и техните вътрешни виждания, докато осъзнаят своите превъзходни дарби. Този комплекс може да изглежда като задръжка на егото, а всъщност е възприятиен.

Секстил Юпитер - Хирон


Секстилът на Хирон с Юпитер добавя проява на голяма сила. Юпитер изглежда силно заземен, когато е в секстил с Хирон, и тогава пътят на водещата сила на Хирон е чист. Читателите би трябвало да обърнат внимание на Глава 13, където е рождената интерпретация на Хирон при неговото откриване. Хирон е в четвърти дом в Телец, в секстил с Юпитер в Рак в седми дом. Вижте също Карта № 53. Карта № 39 е на много влиятелен издател на Новата Епоха, който е демонстрирал проява на голяма сила, идваща от Хирон в секстил с Юпитер. Голяма част от успеха на неговите публикации се дължи на една основна жена в живота му, което е показано от Хирон в седми дом, и тя стимулира неговото творчество и благополучие с Юпитер в пети дом. Арфистката на Новата Епоха, Карта № 36, се проявява като удивителен лечител чрез своята музика с Хирон във втори дом. Духовната лечителка от Карта № 2 също има секстил между съвпада Хирон/Слънце и Юпитер в трети дом, който подсилва нейните комуникативни умения.

Квадрат Юпитер - Хирон

Квадратурата на Хирон с Юпитер засилва волята и ума и активира съзнанието относно социалната справедливост и свободата. Тези индивиди са революционери, но вие може да не го забележите, защото те са фини и изтънчени, като в същото време са заети с разработването на много дългосрочен и радикален план. Те ще бъдат творци на историята, по уникални и фантастични начини, които често включват магия или изкуство. Осъзнаването е присъщо за Хирон в съвпад с Юпитер, но квадратурата форсира енергията в една продължителна проява. Намирам за особено интересно, че и Карлос Кастанеда и Лин Андрюс имат тази позиция. Карта № 22 е на астроложка, която има Хирон в единайсети дом в квадратура с Юпитер във втори дом, показвайки, че нейният талант е да утвърждава и заземява астрологията. Карта № 17 е на теолог, който има Хирон във втори дом в квадратура с Юпитер в единайсети дом, което показва, че той е пророк и знае как да заземи Новата Епоха. Карта № 29 е на съветник при смърт и е интересна, защото той е бил блокиран да не отдава своя талант, идващ от опозицията на Юпитер с Луна, докато не отключи творчески отдушник - съветвайки хората, болни от СПИН - което дава възможност за проява на състрадателния Хирон в Рак. Докато не намерил този отдушник, той се въргалял в емоционална дребнавост и скука.

Тригон Юпитер - Хирон

Тригонът на Хирон с Юпитер активира почти перфектните възприятийни умения от раждането, които ще доведат отрано до голяма интелигентност и артистичен успех. Този индивид е неудържим и лесно намира ниша за успешна изява. Той е желан от целия свят, но дълбоко в себе си крие едно окултно разбиране за реалността, което може да се прояви или не. Около периода на опозицията на транзитиращия Уран към радикалния ще се случи някакво изпитание, което ще определи дали този индивид ще бъде просто прекрасен и преуспяващ, или ще страда в котела на магията, за да прояви таланта, който чувства дълбоко в себе си. Ако този индивид прояви висшата енергия на тригона между Юпитер и Хирон, ще получи големи сили от Юпитер чрез Хирон. Карта № 16. писател/еколог, има Хирон в единайсети дом в точен тригон с Юпитер в седми дом. Той е известен като един от най-големите умове на двайсти век. Мрачният и талантлив писател Артър Кеслер също има Хирон в тригон с Юпитер.

Куинконс Юпитер - Хирон

Родените с Хирон в куинконс с Юпитер притежават дълбоко разбиране на много нива на човешкото преживяване и възприятие. Те се чувстват извън синхрон през повечето време от техния живот, защото отговарят на преживяванията по един по-всестранен начин, отколкото техните себеподобни. Ако не намерят средство за изразяване на тази дълбочина, те може да станат много объркани. Тези индивиди имат проблеми с конвенционалните структури, защото собствената им дефиниция за това кое е възможно е извън структурите. Чарлз Менсън например има Юпитер в куинконс с Уран и той като че ли изобщо не разбира причината за конвенционална структура. Хирон коварно примамва експанзията на Юпитер към едно първично непознато ниво. Както при всички куинконси, единственият изход е да отговорим и съзнателно да активираме този богат източник на стимул към новото ниво, но как? Карта № 40 е на аналитик, последовател на Юнг, с ретрограден Юпитер в опозиция на Уран и ретрограден Плутон, образуващ Тао-квадратура от трети дом. Тази конфигурация показва неговата нужда от изразяване в дълбочина. Това е толкова силно, че той също публикува книги, свързани с аналитичната работа на Юнг. Юпитер е силно активиран в Тао-квадратурата от изгряващ Хирон в куинконс с Юпитер. Той също е много увлечен от окултизма. Има голям стелиум в десети дом и откровено казва, че работата на Юнг е превъзходно средство за един многоаспектен и многоизмерен възглед за реалността, която иначе би могла напълно да го подлуди.

Опозиция Юпитер - Хирон

Опозицията на Хирон с Юпитер стимулира окултното възприятие в максимална степен. Тези индивиди познават същността на материята, физичните закони на Вселената и техните умове са като лазерни лъчи в живота. В ранните години тази опозиция създава големи трудности. Възприятията в самата си същност са толкова изумителни, че този индивид се колебае от напълно обикновен човек до магьосник Карта № 41 е на млад мъж, който има точна опозиция между Хирон и Юпитер, образуващи Тао-квадратура с Венера в дванайсети дом. Когато бил между шест и десет години, той рисувал изумителни картини от унищожението на Атлантида в подробности до сложните технологични средства, които не били виждани досега. След това, от десет до седемнайсет, той се опитвал да бъде напълно обикновен, носел тениска и играел футбол и бил едно от момчетата. Не можел да понася и да слуша за магическите концепции на живота, но тайно чертаел скици на същества от други измерения, които можели да изплашат дори привържениците на научната фантастика. Сега, след като транзитът на Нептун в съвпад с Венера в Козирог е приключил през 1985-86, той започва да се опитва да проявява своята окултна интелигентност чрез Юпитер, изучавайки физика.
Карта № 27 е на аналитик, последовател на Юнг, който има Юпитер в опозиция с Хирон, образуващи Тао-квадратура с ретрограден Плутон в пети дом в Рак. Този индивид е специалист в работа с деца с психо травми и неговата карта показва, че това е един плодотворен път за неговото търсене. Карта № 21 е на лекар, който работи върху начините за контролиране на енергията кундалини в тялото. С Юпитер в съвпад с Уран в дванайсети дом и в опозиция на Хирон, който е в съвпад с Марс в шести дом, няма съмнение, че той ще има успех в това опасно проучване.
Папка: Аспекти на Юпитер | Добавил: Пим (20.04.2009)
Разгледан: 8094
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240