Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:18
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 2
Гости: 1
Потребители: 1
INANA


 Пими ® » Астрология » Натална » Аспекти на Марс


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Марс в аспект с Хирон

Марс, аспектиращ Хирон в рождената карта, показва дълбока асоциация с архетипа на свещения воин. Марс активира анимус, мъжкия агресивен принцип в картата, а аспектите към Хирон придават духовност. Виждането на Хирон на 1-ви ноември 1977 предлага едно успешно разрешение на ядрената дилема. Както вече беше казано, Хирон освободил Прометей от Подземния свят, за да върне силата на огъня на човешката раса. Сега, след 3600 години в синхронната точка от цикъла на Нибиру, ние сме довели огъня до нейната крайна точка, разработвайки ядреното оръжие. Рождената карта на Хирон, свързана с разделянето на атома в Глава 13, показва изхода от тази дилема. На най-първично ниво хората няма нужда да се убиват едни други повече, когато вече са трансмутирали своето съзнание и са изчистили своята минала карма. Но в картата на Хирон квадратурата между Хирон и Марс показва, че свещеният воин отново се е въплътил! Разцепването на атома е било космическа кармична грешка или поне можем да кажем, че съзнанието на учените не е било адекватно на работата в този момент.
Накрая човешката раса ще се научи да не упражнява насилие върху микрокосмоса във Вселената; но веднъж вече видян Плутон, е неизбежно човешката раса да не научи и този урок, И все пак, как да се предпазим?
Разделянето на атома е било насилие спрямо холографската галактическа същност, поради съзнанието на участващите учени. Земята и всички същества тук имат молекулярна връзка с галактиката. Ние сме децата на галактиката. Ние играем опасна игра с огъня във Вселената, като променяме основната единица, атома, без да разбираме цялото. Това е било изнасилване на микрокосмоса от негативната енергия на воина. Тъй като индивидите участват в синхронната галактическа холограма, ние можем да си позволим да използваме силата единствено да се защитим и то с помощта на висшето съзнание на свещения воин. Трябва да държим нашата сила концентрирана в слънчевия сплит и нашата защита е в собствената ни вътрешна сила. Превръщането в свещен воин означава да се превърнем в защитници на семейното огнище, на Хестия, богинята на дома, равновесието и мира. Това означава да "влезем" в Земята със страст, а не да я изнасилваме.
Било е проява на низшата енергия на воина, когато Язон изнасилил Медея, Цирцея и Хестия, трите жени на Луната. Низшата енергия на воина се проявява във всяка форма на насилие и власт над жената; висшата енергия на воина се изразява в защита на огнището, жените и децата. Очевидно ние имаме шанса да усвоим отново свещените изкуства, да живеем в равновесие с Марс и Венера. Колективното подсъзнание вече знае, че дисбалансът между Марс и Венера води до гибел и болести, например СПИН. Всичко, което трябва да направим сега, е да променим динамиката и хората с аспекти между Марс и Хирон могат да ни покажат начина, по които да го направим.

Съвпад Марс - Хирон


Хирон в съвпад с Марс е началото на запознаването със свещения воин. От четиримата клиенти, които имам с Хирон в съвпад с Марс, всички, освен един, използват този аспект по нееволюирал начин. Те са изумително твърдоглави; контактуват с другите като коне с капаци и са изключително енергични. Много им е трудно да погледнат на себе си обективно, но са добри и грижовни към другите. И трите са жени, така че явно за жената е трудно да влезе в контакт с образа на воина. Две от тях обаче реагираха остро, когато им споменах, че те резонират или са в съзвучие с Артемида. Карта № 15, с Хирон в съвпад с Марс, е на свещеник, който работи с местни американски ритуали. Той е споделял енергията на свещения воин със сиуксите в продължение на много години. Неговият съвпад Плутон/Слънце в 12-ти дом в квадратура с Луната в Овен в девети дом го е карал да бъде много отворен към Духовността на сиуксите, а неговият Хирон в съвпад с Марс е накарало сиуксите да признаят ролята му на свещен воин, който се е посветил на изцелението на планетата.

Секстил Марс - Хирон

Секстилът на Хирон с Марс ражда мощния архетип на свещения воин в съзнанието. Тези индивиди притежават вродена смелост и имат чувството, че могат да направят всичко. И когато използват енергията, те са в равновесие и са неудържими. Мияги в Карате Кид е перфектният пример за енергията на секстила на Хирон с Марс в хороскопа. Ролята на Лин Андрюс в Medicine Woman като свещена жена-воин, която краде брачната кошница от изнасилвача Ред Дог, е перфектният пример за силата на секстила на Марс с Венера. Лин Андрюс има Хирон в десети дом в секстил със съвпада Уран/Марс в момента на раждане, което я прави идеалния разпространител на архетипа на свещената жена-воин в съзнанието на хората в този момент. А космическият геолог, Теяр дьо Шарден, Карта № 32, има Хирон в секстил с Марс и играе ролята на свещения воин в Римската църква, опитвайки се да отвори вратите й за новото мислене.

Квадрат Марс - Хирон

Квадратурата на Хирон с Марс създава тенденция към избягване на трансмутацията. Индивидите са изцяло наясно със силата на Хирон, поради квадратурата, и те развиват всички видове стратегии за избягване на Урановата енергия до преживяването на опозицията на транзитиращия Уран към рождения им. Тази позиция наподобява намина, по който се чувстваме, когато отиваме на зъболекар. Марс символизира агресивното използване на енергията, а Хирон е пробива от другата страна, така че индивидът е предизвикан да развие нови и необикновени стратегии за живот. Зейн Стейн забелязал, че те имат склонност да действат по шаблон и един добър пример за това е Джим Джонс и клането в Джонстаун, Карта № 35. Хирон в последните градуси на четвърти дом прави съвпад със Слънце в пети дом, което показва неговото търсене на Аза, включващо творчество, а квадратурата към Марс в осми дом показва как е бил заключен в един ужасяваш некрофилски модел, който отнел много животи заедно с неговия. Художникът-фотограф с Карта № 9 е преживял много трудности при влизането в шаблона. Всъщност той преживял парализираща депресия, когато Хирон транзитирал през съвпада Марс/Уран, който е в квадратура с Хирон по рождение. Тъй като Марс и Уран са в седми дом, а Хирон е на върха на неговия девети дом, тази духовна криза внася голямо напрежение в неговите взаимоотношения. Откровено казано, мисля, че този клиент вече нямаше да е жив, ако не беше работата му с хиротичната енергия. Очевидно този ефект се засилва радикално от Слънцето, Венера и Хирон, които са в Дева. Медиумът на атлантски символи, Карта № 33, има Марс в квадратура с Хирон, която е част от голяма квадратура, включваща съвпада на Хирон/Северен възел в десети дом - Марс в първи - съвпадът Южен възел/Локус фортуна в четвърти В ретрограден Уран в седми. Тя се научила да активира опозицията Марс-Уран веднага щом намерила своя жизнен път в активиране на символите за постигане съзнанието на Новата Епоха.

Тригон Марс - Хирон

Родените с Марс в тригон с Хирон изглежда, че винаги са тези, които обират всички късмети. Тяхната интуиция е изключителна и пробивна и те като че ли предчувстват точния момент, за да направят пробив. Участието на Марс премахва общата тенденция при тригоните, свързана с проява на мързел, така че Сатурновата част от Хирон е активирана чрез Марс, който прави индивида много авантюристичен. Зигмунд Фройд, Карта № 51, имал Хирон в трети дом в точен тригон с Марс и способността му да предава своята енергия е феноменална и до днес. Фил Донахю има Хирон в тригон с Марс, а способността му да обира всички шансове за себе си и след това да предизвика просветление в съзнанието в процеса на работата си е удивителна. Карта № 36, арфист на Новата Епоха, показва същата тенденция, след което променя съзнанието си в процеса на работа. Тя е специализирала в музико-терапия, чрез бавно темпо на музиката, с което лекува предимно възрастни хора.

Куинконс Марс - Хирон

Хирон в куинконс с Марс създава огромна трансмутираща сила, както и всички куинконси към Хирон. Ще намерите много малко индивиди с тази позиция, които са затворени към експанзията на съзнанието, но ще откриете много, които копнеят за повече осъзнатост, но не знаят как да я постигнат. Както винаги при куинконсите, енергията никога не престава да подтиква индивида към проява. Поради присъщото напрежение в аспектите между Марс и Хирон, този аспект ще предизвика постоянно напрежение, изискващо голяма решителност. Карта № 37 е на свещеник, който е ръководил походи до светите места. Той притежава голямо обаяние и неговият импулс за внасяне на енергия е подсилен от куинконса на Марс с Хирон. Неговият Южен възел в Дева показва, че е бил лечител в минал живот, който е дошъл, за да предаде екстаза (Северен възел в Риби в трети дом). Марс в куинконс с Хирон е труден аспект за развитие, но има голям потенциал за постигане на нови нива на съзнание.

Опозиция Марс - Хирон

Хирон в опозиция на Марс разгръща пълния потенциал на архетипа на свещения воин, но тъй като това съзнание е малко разбрано в рамките на културата, съществува много ограничено място за изява. Родените с този аспект ще изпитват голямо състрадание към потиснатите и ще се борят срещу неправдите. Тези, които не са могли да преодолеят страха и да култивират у себе си смелост поради динамиката на културата, в която живеят, ще бъдат почтени, надеждни и силни. Колкото повече години минават от виждането на Хирон, толкова повече индивиди ще открият силата на свещения воин, нарастваща в тях. Карта № 2 на млада лечителка на Новата Епоха показва един млад човек, който е успял да активира енергията на воина, вършейки своята работа, включително и нестинарство. Тази млада жена е смела и сигурна; тя е предзнаменование за бъдещето.
Папка: Аспекти на Марс | Добавил: Пим (25.04.2009)
Разгледан: 6534
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240