Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:16
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 2
Гости: 1
Потребители: 1
INANA


 Пими ® » Астрология » Натална » Аспекти на Венера


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Венера в аспект с Хирон

Индивидите, които имат аспекти между Хирон и Венера, учат уроците по възприемчивост, влизане в контакт с анима и работа върху ценностните системи на Земята. Венера управлява възприемчивостта, баланса и добрите ценности на Земята и аспектите към Хирон означават, че уроците са одухотворени. А що се отнася до родените, които нямат аспекти между Луната и Хирон, Венера може да бъде отличното средство за свързване на Висшия Аз с чувствата. Тази връзка създава сила и активира енергията кундалини в тялото, след като веднъж е бил изграден мостът на Сатурн, и така това е едно от по-интересните изявления в книгата. Астролозите не би трябвало да осъждат човешкото поведение; тяхното призвание е да помагат на хората да преобразуват (трансмутират) своята карма. Това е нашата функция като духовни учители: да наблюдаваме динамиката на душата или кармичния път през всички животи, а след това нашата работа като астролози е да помогнем на индивида да се адаптира към този живот и да използва по-добре своите рождени енергии. Ако човек използва рождената енергия по-разумно, неговата карма автоматично трансмутира. Вината винаги блокира възможността да спечелим необходимите ценности от преживяванията, а нашата преценка относно поведението винаги внушава вина у клиента, който благосклонно е разтворил душата си за астролога. Аспектите между Хирон и Венера са сигурен показател за това, че клиентът има преживявания, които може да са изразходване на собствена енергия и пародия в очите на обществото, но за този индивид тези преживявания са необходимото средство за намиране на Аза.

Съвпад Венера - Хирон

Хирон в съвпад с Венера е началото на одухотворяването на ценностната система и на присъщата възприемчивост. Този индивид е идеалист и той трябва да има взаимоотношения, които внасят духовното измерение. Често съществува силно желание за смесване на секс и религия и този индивид преживява оргазмено сливане с космоса. В продължение на хиляди години сексуалността е била част от ритуалната практика в много култури за оплодяване на нивята и омилостивяване на Боговете. Хирон в съвпад с Венера е показател, че този индивид възнамерява да активира оргазмения отговор към Вселената. Роденият с Карта № 5 се е опитал да участва в ритуал на съединяването на Земята и Небето. Хирон в съвпад със Северен възел в пети дом показва, че тази дейност е главния урок и че има важни минали животи в древни култури, свързани с космическата оргазмена функция. Карта № 12 е на млад посветен, който работи в "Свещеното училище на одухотворяващата кръв и генетичните кодове" и е ангажиран в задълбочено търсене на мястото за космически оргазъм. Този индивид има много висока вибрация и се опитва да намери нови пътища на това силно оргазмено ниво. Моето лично мнение е, че ритуалите от древността трябва да отзвучат, тъй като ние се придвижваме в Ерата на Водолея, така че просто ще слеем съзнанието с висшите нива, без да има нужда от ритуалите безсмислици. Не искам да се изразявам негативно за ритуала. Безсмислено е, когато повтаряме безкрайно действия, които са лишени от енергия. Ние ги правим, защото мислим, че това е единственият ни път към източника, към Божественото. Ритуалът е полезен, когато ни дава енергия и ни води към източника. Но когато сме научили от ритуалите това, което ни трябва, е време да ги изоставим. Теяр дьо Шарден, Карта № 32, има Хирон в съвпад с Венера и Нептун в дванайсети дом и неговите трудове са пътеводна светлина към бъдещето за всички нас, които сме потопени в космическия оргазъм.

Секстил Венера - Хирон

Секстилът на Хирон с Венера е червеното флагче, тъй като индивидът може да пожертва себе си на олтара на любовта. На по-високо ниво този аспект символизира преданост към партньора, която спира дъха, а на най-ниско ниво, този аспект предполага поробване и подчинение. Независимо от нивото, този индивид намира основния смисъл посредством преживяването на много важна любовна връзка. Любовта сама по себе си е олтар, място за откриване на духовността, която може да се намери само чрез взаимоотношенията. Една от най-красивите добродетели, които всеки от нас някога е постигал, е предаността. Може да не изглежда, че този индивид има някакъв принос към живота, но един близък анализ ще разкрие у него дара на неуловимата любов, която е почти отвъд човешкото. Астрологът би трябвало да помогне на този индивид да оформи индивидуалността си, но да уважава тази дълбока любов като специален дар. Художничката с Карта № 25 е успяла да развие и отдаде своите умения под влиянието на една продължителна и трайна любов към един мъж, които се нуждае от нея изключително много. Тази връзка е много ангажираща и въпреки това тя е овладяла своята преданост и е развила големите си умения като художник. Съветничката по въпросите на СПИН с Карта № 29 е се е отдала безрезервно на своя партньор в продължение на много години, тъй като те се стремят към взаимно опознаване.

Квадрат Венера - Хирон

Квадратурата на Хирон с Венера създава голямо напрежение при намирането на ценностна система, което ще засили духовността или ще създаде поредица от емоционални пикове. Освен това Хирон в квадратура с Венера обикновено е показател за тежък кармичен дълг, свързан с половата идентичност. В езотеричната доктрина ни учат, че избираме определена полова идентичност, за да балансираме полярността мъж/жена, анима/анимус.
Животът не е нищо повече от една възможност за преживяване, което ще ни направи по-еволюирали. И част от даването на възможност да се развием включва преживяването и на двата пола. Често, когато влизаме в един пол, който не сме използвали, съществува много напрежение и Хирон в квадратура с Венера показва това напрежение. Така човек, който е бил мъж в много минали животи, може да се роди като жена, и обратното, и това често е показано в картата от квадратурата на Хирон с Венера. Ние също наблюдаваме това, когато Марс е в съвпад с Венера в рождената карта. Този клиент може в същността си да е мъж, който се опитва да се справи със съществуването си като жена, или обратното, и астрологът може да помогне на клиента със съвети относно влиянието на аспекта между Марс и Венера. Често този индивид ще наруши сексуалното си равновесие, като стане гей или лесбийка, въпреки че той или тя може да постигне повече чрез смяна на пола. Или този индивид може да изглежда бисексуален, докато всъщност е асексуален и се приспособява към ситуацията. Във всички случаи съветите относно енергиите на Марс и Венера в картата ще внесат просветление.
Астроложката от Карта № 22 е преживяла дълбоки емоционални конфликти и голяма борба с нейния мощен анимус. Конфликтът има тенденция да се разреши при опозицията на транзитиращия Уран към рожденото му положение. Много вероятно е тя да е била силен мъж в минали животи и сега се учи да използва силата, влагайки в нея женския принцип или принципа на Венера.

Тригон Венера - Хирон

Когато Хирон е в тригон с Венера, основният проблем е свързан с кармичните първични сексуални преживявания. Моите досиета съдържат много примери на продължителни ангажиращи любовни връзки, които са много напрегнати. Този индивид по принцип е доста привлекателен за хората; много хора може да се влюбят в него през този живот, но той е впримчен в една напрегната любовна интрига, която едва ли е много приятна. Винаги е много трудно да се узнае какво носим от минал живот във връзките, ако не се припомнят с регресия, но аз постоянно попадам на случаи, които се основават на преживявания от минал живот в моята практика. Теологът с Карта № 17 изразява тригона с високо ниво на вибрация и неговите уроци относно истинската природа на човешката любов и състрадание са много красиви. Медиумът на атлантски символи, Карта № 33, има Хирон в тригон с Венера, който е в съвпад с Меркурий във втори дом, и тя е прекарала този живот в напрегнат брак с мъж, когото е познавала в много минали животи. Родените с Хирон в тригон с Венера могат да развият най-дълбоко разбиране относно човешката любов, но то е резултат от много сложни и кармични взаимоотношения.

Куинконс Венера - Хирон

Куинконсът на Хирон с Венера създава голямо напрежение в любовните взаимоотношения, което води до изостряне във възприемането на мотивите на другите хора. При този аспект е особено важно да определим дали куинконсът се движи към или извън опозицията. Когато се движи към опозицията, индивидът се научава как да осъзнае в най-голяма степен любовното преживяване. Карта № 4 е на служител в светилище с Хирон, движещ се към опозицията с Венера. Тя е преживяла много травмиращи любовни връзки, преди възвръщането на нейния Сатурн и сега е омъжена за човек, които споделя силата на нейната любов. Нейното красиво разбиране за любовта я прави човек с дълбока състрадателност. Карта № 34 е на Мишел дьо Нострадам или Нострадамус и той обичал своята млада жена и трите си деца, но всички те умрели от чума. В неговата карта Хирон е в куинконс с Венера и поради голямата си трагедия Нострадамус се научил да лекува чумата и спасил милиони. Неговият Южен възел е на 29º в Дева в шести дом и ние можем да видим, че той е голям лечител от много минали животи, който се е върнал, за да служи още на расата.

Опозиция Венера - Хирон

Хирон в опозиция с Венера създава възприемчивост към алхимичната природа на Венера, която е почти непреодолима. Индивидът е напълно възприемчив и отворен към другите в е много нервен, освен ако другите планетни позиции и аспекти не показват наличието на голям контрол. Този индивид е привлекателен; често изглежда като че ли е от друга планета и притежава необикновено интуитивно разбиране на езотеричното, поради древната окултна връзка с Венера.
Орбитата на Хирон е много елиптична и много изследователи, включително Великовски, са привели доказателства за сериозен дисбаланс в орбитата на Венера около 1500 г. пр. Хр., когато аз мисля, че е умрял Хирон. Много от най-скритите учения се отнасят до такива теории, които свързват Венера с катастрофалните цикли, които обсъдихме вече в Глава 2. Венера управлява ерос, женската сила на възприемчивост към енергията кундалини на Уран. Ученията включват нашето отваряне към тази енергия и преживяването е хаотично в известна степен. Тъй като възприемчивостта в съзнанието е силно свързана с нивото на страха в психиката на всеки индивид, много изследователи, включително и аз, вярваме, че съществува голяма колективна амнезия относно катастрофата, свързана с Венера около 1500 г. пр. Хр. Това може да се прояви като дисоциативен комплекс на тревожност, който се прилепва към всеки потенциален страх в заобикалящата среда. Висшето езотерично обучение е свързано с проучване тайните на Венера и голяма част от това обучение включва пробив на страха. Сега, с проучването върху Хирон и предстоящата работа върху Нибиру, съзнанието за връзката на катастрофата от 1500 г. пр. Хр. с Венера, Хирон и Нибиру ще нарасне. А родените с Хирон в опозиция на Венера ще имат основната способност да разбират това дълбоко ниво на окултното. Алистър Кроули, висш окултен магьосник, с Хирон в опозиция на Венера, е много добър пример за тази динамика.
Папка: Аспекти на Венера | Добавил: Пим (01.05.2009)
Разгледан: 9243
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240