Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:02
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Аспекти на Меркурий


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Меркурий в аспект с Хирон

Хирон в аспект с Меркурий балансира възприятията на дясното и лявото мозъчни полукълба и стимулира дълбоките нива на ума. Роденият с тази позиция има големи интуитивни умения, които ще се проявят, ако се довери на мисловния процес и тогава ще може да разчита лесно мислите. Той знае какво да каже и как да отговори на хората, без да знае много за тях, и затова може да се специализира в умението да комуникира. Господството на Хирон над Дева е стабилизиращо за мисловния процес и този индивид притежава потенциала да бъде много прецизен и в същото време интуитивен.

Съвпад Меркурий - Хирон

Съвпадът на Хирон с Меркурий създава превъзходна способност да се възприема точно това, което става в дадена ситуация, и да се разбере какво мислят хората относно ситуацията. Това е прекрасен аспект за човек, който води преговори, за бизнес дейност с групи, за учител или за групов терапевт. Меркурий в съвпад с Хирон също показва голяма способност при работа с компютър. Хирон, като господар на Дева, заземява мислите, в точното време и място, а съвпадът изключително засилва тази способност, когато е с Меркурий. Карта № 18 на учителя по йога е отличен пример за такъв съвпад. Тя е чудесен йога учител и нейните ментални умения са феноменални. Тя защити докторска степен, докато пишех книгата.

Секстил Меркурий - Хирон

Секстилът на Хирон с Меркурий създава силен точен ум и изключителната способност у индивида да твори нещо и да предава неговия смисъл на другите. Това е много добра позиция за фотограф, дизайнер и за почти всякаква област, свързана с продажби. Това е продавачът, който би продал бельо и на хора, живеещи в нудистка колония. Също така родените с тази позиция са добри съветници и лечители, защото притежават непосредственото усещане коя техника да използват. Те например са отлични диагностици. Художничката, представена с Карта № 25, е добър пример за Меркурий в секстил с Хирон. Тя има изключителната способност да довежда работата на другите хора до използване на техния максимален потенциал. Друга от моите клиентка с Меркурий в секстил с Хирон преподава програма, наречена "Свръхсъзнание", разработена от Робърт Фриц. Участниците представят своите програми за успешен начин на живот и как виждат себе си в реализиране на тяхното творение и тази жена разбива на пух и прах техните грижливо съставени планове. След това тя показва как да изградим собствената си реалност и че това е нашата единствена реална сила.

Квадрат Меркурий - Хирон

Когато Хирон прави квадратура с Меркурий, е налице голяма точност на ума у индивида, но умът е склонен така да се енергизира от квадратурата, че индивидът става краен в своите възгледи. Интуицията е силна, психичните умения са втората природа на индивида, но преживяванията на дясното полукълбо нарушават равновесието. Това е позиция, която може да бъде изключително подсилена чрез единодействие с Хирон. Силната страна на тази квадратура е възможността да се използва точността на Дева като фокусна точка във вихъра на Уран и този индивид може да стане магьосник. Лечителят и херметичен учител с карта № 8 е превъзходен магьосник с Хирон в опозиция на Уран, които са част от голяма квадратура, включваща Слънце в съвпад с Меркурий и в опозиция с ретрограден Сатурн в Дева. Нейните ментални способности са много остри, тя може да предизвика почти всичко с ума си. Както при всички магьосници, това умение може да бъде използвано за добро или за зло; това зависи от решението на самия индивид.

Тригон Меркурий - Хирон

Тригонът на Хирон с Меркурий дава мощни окултни и лечебни умения. Тези индивиди са в естествено съзвучие с древните времена и те си спомнят старите лечителски умения, независимо дали ги използват, или не; тези индивиди са мъдри стари духове. Ако те не са дисциплинирани и не активират тригона, ще останат само в съзвучие с древните култури и нищо повече. Това интуитивно познание ще бъде техният източник на удоволствие. Тези индивиди обичат книгите за Атлантида и Египет, например. Ако активират тригона, обучавайки се като лечители и окултисти, големите умения ще се проявят в практиката. Карта №29 е интересен случай с Хирон на върха на Тао-квадратура, включваща опозицията между Луна в осми и Юпитер във втори дом, с Хирон в тригон с Меркурий, който е в куинконс с Луна. Той е добре финансово, но дойде при мен скоро след опозицията на Уран към рожденото му място, защото се почувствал депресиран и празен, а животът му изглеждал безсмислен. Благодарение на силата на Хирон в пети дом в Рак на върха на Тао-квадратурата и ретрограден Плутон в Лъв в шести дом - дома на лечението, аз почувствах, че той има нужда да бъде посветен в един от лечителските ордени. Най-подходящият беше "Претегляне на сърцето и душата" и сега той е прекрасен съветник на болни от СПИН, помагайки на страдащите гейове, които умират. Целият му живот сега се осмисля.

Куинконс Меркурий - Хирон

Родените с Хирон в куинконс с Меркурий възприемат себе си като служители и тяхното мислене постоянно е заето с намиране на начини, по които да се отдадат изцяло. Те не понасят дребнавостите; подтикнати са да намерят нещо важно, още докато са съвсем млади. Силата на куинконса на Хирон с Меркурий се активира, след като открият това важно нещо. Тези индивиди не могат да бъдат обикновени; съзнанието за тяхната евентуална съдба ги е обсебило от самото им раждане. Тази позиция създава холистичен ум, който работи с големи, обширни цикли и процеси, а Уран действа по-активно, отколкото Сатурн, заради куинконса. Ключът към равновесието на тези индивиди е да се научат да използват дисциплината на Сатурн и неговото обучение. Карта № 28 на астроложка има Меркурий в куинконс с Хирон. В ранните си години тя разполага с толкова много информация в толкова много области, че й е било трудно да се съсредоточава и да разграничава нещата. С фокусирането върху действието на Сатурн, Сатурн господар на Меркурий в Козирог, започнала да действа добре, след много работа върху информацията от минал живот.

Опозиция Меркурий - Хирон

Меркурий в опозиция на Хирон е много активна позиция, което се дължи на силата на Сатурн и Уран, балансирана така, че умът да функционира оптимално. Този индивид е роден окултист, посветен, но вие може да го намерите да се труди упорито върху своята работа. Ако обаче наблюдавате внимателно, ще забележите, че феноменалните окултни умения идват чрез тази работа. Карта № 30 е на бижутер, който работи с вибрациите на камъните, и той е имал много минали животи като алхимик. Въпросът е, че с Меркурий в опозиция на Хирон функцията на Сатурн е перфектна и съществува мост на съзнанието към Уран. Сатурн в Дева образува Тао-квадратура към опозицията на Хирон с Меркурий, което преобразува светлината във форма.
Психиатърът Р. Д. Лейнг, Карта № 31, е лечител на шизофрения. Той е разбрал, че шизофрениите са просто унищожаване на една непоносима реалност за един период от време, тъй като болните предприемат пътешествие към висшия ум на Уран, за да овладеят енергията на тази планета. Ако те получат подкрепата на другите, докато пътуват с вярата, че ще се върнат и ще овладеят накрая реалността на Сатурн, те ще имат едно безопасно пътуване. Р. Д. Лейнг има Хирон в първи дом в опозиция на Меркурий в седми дом, което му дава особено разбиране относно алхимичното пътуване на Аза, който се нуждае от подкрепа и разбиране от страна на групата. Също Нептун в пети дом в опозиция на Луна във Водолей в единайсети дом му дава много специално усещане за солидно приземяване тук, докато пътува към мистицизма. Той дава на обществото важно прозрение; учи ни, че нашата лявомозъчна научна култура е ненормална, а тези, които изглеждат луди, са всъщност здрави.
Папка: Аспекти на Меркурий | Добавил: Пим (08.05.2009)
Разгледан: 6067
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240