Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


14:45
02.02.2023
Четвъртък
3.93.74.25


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Аспекти на Луната


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Луната в аспект с Хирон

Аспектът между Хирон и Луната означава, че индивидът няма да има възможността да изпитва някакви чувства, докато алхимичното или духовно измерение не стане част от процеса на изпитване на чувства. Луната е нашето емоционално изразно средство, което дава възможност да контактуваме с други хора, нашият начин да навлезем дълбоко в подсъзнателния ум и да го преживеем. Всички чувства се изразяват чрез нашата Луна и се трупат в подсъзнателния ум. Подсъзнателният ум съдържа всички наши преживявания от самото начало на времето и ние не можем да опознаем себе си, без да се гмурнем дълбоко в подсъзнанието с помощта на сънищата, проучване на минали животи или свързването на сегашните ни емоционални преживявания с дълбоките чувства вътре в нас. Затова Луната е опасно изразно средство за Хирон за свързване на чувствата с дълбините на подсъзнанието. Ако не можем да почувстваме каква е нашата духовна същност, тогава е трудно да се свържем с нея. Има и други средства в картата за изразяване на дълбоките чувства, като например четвърти дом, Венера и Юпитер, но с аспекти между Хирон и Луната индивидът притежава едно велико средство за проучване на подсъзнателния ум и достигане на Висшия Аз.

Съвпад Луна - Хирон

Съвпадът между Хирон и Луната е трудна позиция, защото индивидите притежават толкова интензивни емоции, че им е трудно да разберат въздействието, което имат върху другите. Те са крайно чувствителни, много потайни по отношение емоционалното обвързване и е невъзможно да изпитат чувства във връзките, които са преходни. Идеалът за този индивид е да овладее Сатурн и да изгради стабилна връзка с партньора, защото тогава силата на Урановата трансформация може да влезе в неговия живот чрез връзката. Индивидът ще бъде почти ужасен от ограниченията поради Урановото желание за свобода. Но ако той намери подходящия партньор, който да му помогне да се справи с енергията на Сатурн без твърде големи ограничения, тогава енергията кундалини ще се прояви в едно сексуално споделяне. Този индивид може да е твърде обвързан със своята майка, която може да блокира възможностите за формиране на връзка. Този индивид също ще проявява склонност да привлича силни и въздействащи партньори. Ключът към осъществяване на духовната красота на съвпада на Хирон с Луната е Сатурн, който заземява и балансира, като оставя място и за Урановата трансформация.

Секстил Луна - Хирон

Секстилът на Хирон с Луната създава перфектното средство за разбиране на това как емоциите могат да подпомогнат или спънат прогреса. Тези индивиди, веднъж узрели, обикновено могат да лекуват другите хора, след като разберат, че могат да лекуват, ако почувстват енергията на другите. Много от теориите относно лечителството са предупреждавали лечителите да не поемат негативната енергия на клиентите, но този индивид трябва да почувства дълбоко вибрацията на клиента, за да отстрани енергията.
Тази позиция поражда състрадание и отговор на потребностите на другите. Всъщност опасността от поемане на отрицателната енергия на другите наистина съществува, ако лечителят съжали пострадалия човек и поеме неговата карма. При истинско състрадание човек не поема чуждата карма, което означава да се смили над другите. Човек просто отговаря на потребностите на другите от дълбините на сърдечната чакра. Няма защо да се страхувате, ако отговаряте със състрадание, което идва от сърцето ви. Карта № 17 е на теолог, който разбира дълбоко чувствата на другите, а Карта № 28 принадлежи на астролог, който се е научил да лекува, отговаряйки на другите с дълбоки чувства. Зейн Стейн казва за родените с Хирон в секстил с Луна: "Те обикновено долавят болестите и слабостите на другите, техните силни страни и таланти, техните потребности и желания."Това е онази вродена възприемчивост към нуждите на другите, която се ражда от дълбокото състрадание.

Квадрат Луна - Хирон

Квадратурата на Хирон с Луната създава криза в чувствата и висшето съзнание. Още в ранните години взаимоотношенията са много трудни и наситени. Тази позиция обикновено се появява при аналитици и астролози, защото ранното детство създава много трудни емоционални преживявания, които са като лаборатория за изучаване на хората и техните комплекси, след като са преживели възвръщането на Сатурн. Потенциалът на тази позиция е най-високото ниво на съзнание относно човешките емоции и роденият с тази позиция може да стане дори адепт в свързване на Висшия Аз с тялото. Този индивид обикновено се занимава с окултизъм, защото факторът на хиротичното съзнание тук е много силен. Тази позиция създава също сериозни трудности във възприятието: тези индивиди са толкова напрегнати, че много трудно се учат от външната реалност и другите хора. Те са склонни да променят средата и хората толкова често, че няма да могат да изградят дълготрайни приятелства. Контактьорството и наркотиците са много опасни за тези индивиди, защото те ще използват наркотиците, за да оцветят възприемането на реалността, а контактът просто ще отрази мнението, което вече имат за другите и себе си. Те трябва да станат по-обективни към собствените си възприятия или напълно ще изгубят способността си да използват преживяванията си с другите като учебен материал.

Тригон Луна - Хирон

Тригонът на Хирон с Луната създава възможност за мощен баланс на емоциите и Висшия Аз в съзнанието. Този индивид притежава естествена душевна хармония и е склонен да създава красота и хармония и в заобикалящата го среда. Това е позиция за художници или музиканти. Обичайните трудности с мързела и инертността при тригона не се забелязват особено при Хирон в тригон с Луна, защото тригонът успокоява и настройва вибрациите на Луната към тези на Хирон. По принцип секстилите и тригоните между Луната и Хирон действат. Един от най-големите терапевти, които познавам, който е адепт, който лекува хората, работи с Висшия Аз.

Куинконс Луна - Хирон

Родените с Хирон в куинконс с Луна са почти винаги лечители. Те са естествено чувствителни към емоционалното напрежение. Хирон е склонен да ги дисбалансира и дразни посредством куинконса, докато те се научат да канализират мощните лечителски сили във времето. Хирон като че ли активира чувствителността към енергията и електрическата проводимост и Луната се превръща в тяхното средство за проникване в чувствата на хората. Това не е много лесна позиция, защото лечебната енергия в тялото непрекъснато форсира индивида до възвръщането на Сатурн. По принцип след като тези индивиди открият веднъж, че могат да лекуват и си създадат живот, в който ще бъдат лечители, те ще намерят своето благополучие. До тогава може да изглеждат много невротични, защото са прекалено чувствителни към всичко около себе си. След възвръщането на Сатурн и след като те балансират по-добре тялото си, тази чувствителност намалява и тогава идва силата.

Опозиция Луна - Хирон

Хирон в опозиция на Луната е най-висшата проява на алхимичната Луна. Луната или екранът на възприятието е естествено открит за всички измерения. Индивидът се затруднява да запази полето на аурата чисто, а е открит за астралните въздействия. От гледна точка на традиционната психология те имат "ограничаващи проблеми". Това е много трудна позиция за живота преди възвръщането на Сатурн и аз имам единайсет индивиди с тази позиция в моите досиета, което показва, че ги привличам. Тези индивиди обикновено имат много трудно ранно детство; те са склонни към необичайни сексуални комплекси, идващи от мощния поток на кундалини в техните системи. Нервната им система е доста активирана, което води до лечителски умения чрез биоелектричество и/или неврологични проблеми. Тези индивиди притежават голяма сила и потенциал и ако могат да уравновесят емоциите, те ще имат забележителни постижения. Карта №22 е добър пример за Хирон в опозиция на Луна. Тя е много способен астролог и е особено опитна в даване на емоционални съвети, но въпреки това нейната емоционална реалност е много тежка и сложна.
Луната в пети дом засилва сексуалния динамизъм на тази позиция. Обаятелният физик и писател от Карта № 1 има Хирон в първи дом в опозиция на Луна в седми, като тази опозиция е част от Тао-квадратура заедно със Слънце и Сатурн. Чувствата и обаянието на този индивид са толкова силни, че хората се тълпят, за да чуят думите му. Той има стабилен брак и семеен живот, което му помага да проявява най-високия потенциал на тази позиция. Между другото, той не реагира на транзитите по нормалния начин; голяма част от неговата енергия като че ли идва от друго измерение.
Папка: Аспекти на Луната | Добавил: Пим (16.05.2009)
Разгледан: 9127
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.93.74.25