Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:20
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 25
Гости: 25
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Целенасочено Тълкуване


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Търсене на Физическата Външност

Когато попаднете на хора с примитивно схващане за астрологията, те често ще ви се противопоставят с: "Кажи ми какъв съм аз." Те, разбира се, имат предвид техния слънчев знак, но колкото повече изучавате астрология, толкова по-бързо ще осъзнаете, че Слънцето е просто един от важните фактори, който създава вашето уникално АЗ. Същият принцип важи за външността. В действителност физическото тяло се определя по-често от Асцендента, отколкото от Слънцето или поне от смесване на двете влияния.
Но от това е важно да се разбере каква част от физическите характеристики на всеки знак присъстват и как да преценим освен от Асцендента: ако има някаква разлика във времето на раждане, вашата астрологична информация за външността може да бъде различна. Ще ви дадем някои от най-важните правила. При преценяване на външността факторите по принцип са: изгряващ знак, планети в 1-ви и в 12-ти дом в съвпад с Асцендента (до 8° или 9°), знаците, в които са тези планети, знака и дома, в който се намира господарят на Асцендента (рожденият господар) и, разбира се, слънчевият знак. Често планета от 10-ти дом в аспект с Асцендента (особено, ако е близо до Медиум цели) също има връзка с външността.
Вие винаги трябва да смесвате влиянието на слънчевия знак, Асцендента и господаря на Асцендента, тъй като тези три фактора, като че ли имат най-голямо влияние върху действителната външност. Ако господарите на хороскопа и/или Слънцето са в горната част на картата, обикновено дават височина. Хора, които имат много планети над хоризонта, може също да са по-високи. Същите показатели под хоризонта дават намаляване на ръста. Расовите, етнически и наследствени фактори трябва да се взимат предвид.

Студентка по астрология, която току-що беше започнала обучение, прочела, че Козирог е знак, даващ височина. Тя споделила със своя фризьор, че била твърде ниска за един Козирог. Той отговорил, че според японците това е една доста голяма височина. С други думи, описанието е относително, в зависимост от стандартите за всяка раса или етническа група. Деканатът и даже дуодът, в които са Асцендента или Слънцето, са другите спомагателни фактори при външното описание. Стелиум от четири или повече планети може да има специфично влияние върху външността, подчертавайки дадения знак, независимо от това къде може да се намират Слънцето или Асцендента. Рождената сигнатура, ако има такава, също помага да се скицира общата картина, която представлявате и също трябва да се има предвид.
Щяхме да се радваме, ако можехме да ви дадем някои принципни указания и да ви кажем, че високите, слаби знаци са такива и такива, а ниските, дебели знаци са еди какви си - но за нещастие не сме открили нещо подобно. Някои знаци имат склонност към височина, някои към пълнота, някои към красота, някои към изпъкнали кости, но никои от тях не са категорични и както ви показахме при другите форми на тълкуване, много фактори трябва да се обмислят и комбинират. Няма нищо абсолютно в астрологията!
Везни винаги се описват като един от високите знаци и може би това наистина е така; но ние сме имали няколко карти на хора с Асцендент във Везни или Слънце във Везни, които са доста ниски, благодарение на други фактори в хороскопа. В общи линии това е всичко за външността, точно както учихте в том I на Най-добрият начин да научим астрология, когато разглеждахме хороскопа на Франклин Рузвелт и обединихме всички елементи в една пълна картина.
Често сравняваме тълкуването на една рождена карта с подреждането на пъзел. Започваш с парчетата по ръба и сглобяваш рамката. Това може да се сравни с астрологичния "общ поглед" върху картата.Тогава преглеждаш останалите парчета и виждаш кои с кои да съединиш и така започваш да градиш своя пъзел, точно както преглеждаш планетите в знаците, домовете и аспектите им, за да "сглобиш" една личност. Това е същия начин, по който анализираме физическия образ. Ти събираш парчета информация, след което ги съединяваш, за да видиш как изглежда личността.

Ето няколко полезни съвета

Луната в близост до Асцендента добавя тегло и дава типичното кръгло "лунообразно" лице.

Меркурий в 1-ви дом или до 8°-9° от Асцендента в 12-ти дом добавя към височината и може да даде изострена брадичка.

Изгряващата Венера прави човека приятен и привлекателен, дава хубав тен и даже красиви черти; понякога може да има трапчинки или цепната брадичка.

Слънцето в 1-ви дом дава до известна степен нещо от външността на Овен или Лъв, добавя и височина и тежест и обикновено тези хора имат голяма и широка усмивка.

Марс в близост до Асцендента може да даде рижа коса, пъпчици или белег на лицето и често такъв човек има ръждив тен. При ориенталската или черната раса това може да се прояви като червеникав (или по-розов от нормалния) оттенък на кожата.

Юпитер добавя височина и пълнота, когато се намира близо до Асцендента. Той също увеличава тази част от тялото, която се управлява от знака. Например Юпитер в Близнаци може да даде големи ръце.

Някои смятат, че ретроградните планети в 1-ви дом имат влияние върху външността. Ние не сме установили това като нещо постоянно, но все пак съществува персонална разлика, която въздейства по-скоро върху поведението, отколкото върху външността. Например тези, които имат ретрограден Марс, обмислят предварително, вместо да се хвърлят с главата напред, а ретрограден Меркурий забавя говора.

Изгряващият Сатурн прави човека по-нисък, по-слаб и по-кокалест и затова той често е фотогеничен, поради добрата костна конструкция. Той може да смали тази част от тялото, която се управлява от знака, както в Риби дава по-малък крак. Имаме клиент, който е с Асцендент във Везни и господар Венера в Риби в съвпад със Сатурн - той носи обувки 40 номер.

Уран в 1-ви дом или в близост до Асцендента в 12-ти дом може да направи човека да изглежда абсолютно различен от това, което сте очаквали. Ако всички други показатели казват нисък, Уран може да направи човека по-висок от средния ръст. Ако другите показатели предполагат голямо тегло, изгряващият Уран може да се противопостави на това и човекът може да бъде много слаб.

С изгряващ Нептун човек приема обаятелно или тайнствено излъчване. Обикновено очите са големи, влажни и красиви. В някои случаи Нептун, както и Луната, добавят тежест поради задържането на течности. С Нептун в 1-ви дом или в съвпад с Асцендента в 12-ти дом, вие никога не знаете какво да очаквате, защото човекът може да се променя като хамелеон - разкошен и обаятелен в един момент, обикновен и безличен в следващия.

Плутон в 1-ви дом или в аспект с Асцендента подсилва и подчертава всичко около изгряващия знак. Често очите са зелени или имат друг необичаен цвят. Ако Плутон е в Рак, може да има проблеми с теглото; ако е в Лъв, може да има дълга и развята коса, брада или мустаци.

Лунните възли в близост до Асцендента изглеждат важни. Нашите наблюдения са, че Северният възел има склонност да увеличава височината или теглото, докато Южният възел действа противоположно, като прави човека по-нисък или по-слаб от нормално. С Южен възел в съвпад с Асцендента до 2°, може да има някакъв физически недостатък, липса. Имаме няколко карти, в подкрепа на това, като едно момче с крипторхизъм (Липса на тестис в скротума вследствие нарушение в процеса на низходящо придвижвано.), жена, родена без пръст и едно талиодомидно бебе(Бебе с вродени деформации вследствие приемане на талиодомид от майката по време на бременността, родено без ръка.)

Следват някои основни описания на 12-ти знака от зодиака, като изгряващи, слънчеви, в които е разположен господарят на Слънцето или Асцендента, или със стелиум в тях.

Овен

С акцент върху Овен, вие сте активен и в движение, така че няма да имате склонност към трупане на тегло, ако други фактори във вашата карта не предполагат това, като Венера или Юпитер в 1-ви дом или в съвпад със Слънцето. Обикновено имате високо, полегато чело, остър, стърчащ нос - не винаги дълъг, просто стърчащ - и ако сте мъж, може да имате изпъкнала адамова ябълка. Ако няма противопоставящи се показатели, вие сте висок, слаб, жилав и мускулест. Мускулите изпъкват също, когато Марс аспектира Слънцето или Асцендента. Често имате триъгълно лице, наподобяващо овен, с тясна брадичка, две вертикални линии между очите и много изпъкнали вежди. Веждите ви може да са сключени, създаващи впечатление за една солидна вежда. Естествено, това е по-забележимо при мъжете, тъй като много жени скубят веждите си, придавайки им по-приемлива форма.
Със силен Овен в картата, вие обикновено имате малки очи и те може да са зелени или светлокафяви; често сте далекоглед и се взирате в далечината. Понякога имате увиснали горни клепачи. Имате буйна, остра и непослушна коса. При мъжете има тенденция линията на косата да започва отвисоко, така че челото изглежда още по-голямо. Главата ви е издадена напред, заедно с цялото ви тяло, когато вървите. Винаги изглежда, че бързате за някъде. Ако Слънцето или Асцендентът са в деканата на Стрелец в Овен, имате дълги крака. Перфектен пример за профил на Овен е Барбара Стрейзанд, която има Асцендент в Овен. Моля ви, забележете, че господарят на нейния Асцендент Марс е в Близнаци и че тя има Слънце в 1-ви дом в Телец.
Певецът Джоел Грей има Слънце в Овен и то е част от четири планетен стелиум, който като че ли наистина персонифицира повечето от характеристиките на Овен. Неговата малка височина се дължи на преобладаващият брой планети, включени в стелиума в Овен, под хоризонта. Тъй като Марс, господарят на стелиума, също е в Овен, всички черти на Овен стават по-очебийни, какъвто е носът, челото, слабата и жилава конструкция, триъгълната форма на лицето и много от другите характеристики, описани преди малко.

Телец

Телец се счита за един от т.н. „четвъртити” знаци заедно с другите три фиксирани знака - Лъв, Скорпион и Водолей. Телец е знакът на красотата, защото се управлява от Венера. Това не означава, че ако вашето Слънце или Асцендент са в Телец, вие сте умопомрачително красив, но сте определено привлекателен и имате приятно лице.
Вашето чело и компактен нос, уста и брадичка непрекъснато се движат нагоре-надолу. Ушите ви са малки и прилепени до главата, брадичката ви е закръглена, а челюстта ви, масивна. Имате изпъкнали кръгли очи, които често са сини, с притворени, отпуснати клепачи. Естествено, сините очи не подхождат на раси, които имат предимно тъмни очи, затова при тях ще бъдат светлокафяви; стават по-малко скосени при източните раси или добиват бадемова форма.
Ако Телец е акцентиран във вашата карта, може да изглеждате с къс врат или да имате външността на бик. Тъй като Телец се счита за нисък знак, вие може да сте набит, с Дълъг нос и относително къси ръце и крака, както и широки рамене. Ръцете ви са доста къси и пълнички; също и краката. Когато ходите имате склонност да забивате първо петата си и изглежда като че ли щрапате.
Плътта ви е здрава и късно получавате бръчки. Също късно побелявате. Трапчинките или цепнатата брадичка са "дар" от Асцендента в Телец или от Слънце в Телец, но това може да се случи също, когато Венера е близо до Асцендента или е в съвпад със Слънцето. Обикновено имате разкошна коса и рядко оплешивявате, ако другите фактори в картата, като например много огън, не го покажат.
Хора с акцентиран Телец, както и Лъв, често имат раздалечаване между предните два зъба. Това не винаги се забелязва, тъй като може да държите зъбите си притиснати. Панчо Гонзалес, известният тенисист, има типичен вид на Телец. Неговият Асцендент, Слънце и Венера, господар и на двете, е в Телец; също и Меркурий. Той е четвъртит, има раздалечаване между зъбите, гъста и чуплива коса и присъщата приятна външност, характерна за Венера.

Близнаци

Обикновено сте слаби и стройни, даже когато не сте високи имате дълги ръце и крака. Вашите ръце са винаги сръчни с дълги и деликатни пръсти и махате с ръце, когато говорите. Челото ви е високо и може да имате две изпъкналости от двете му страни, подобно на изникващи рога. Всяка майка на такова палаво дете, с акцент върху Близнаци, ще настоява, че това наистина са рога! Но хората, които ги притежават, предпочитат да ги наричат "интелигентни изпъкналости”.
Очите ви са раздалечени, много будни, пъргави и неуморни и по принцип са кафяви или с лешников цвят. Вашият нос е доста подобен на този на Овен - дълъг, прав и стърчащ. (Моля ви, отново да имате предвид етническите и расови характеристики) Пинокио вероятно е бил роден под знака на Близнаци! Имате нервна, активна походка и сте неспокоен - никога не можете да седите дълго на едно място. Тъй като сте толкова подвижен, вие сте способен да вършите две или повече неща едновременно. Също ще изгаряте вашите калории и няма да трупате тегло, ако много други фактори не противоречат на това.
Ако сте тип, характерен за Близнаци, вашите рамена са скосени и имате тесен гръден кош, а понякога и изпъкнал. Имате издадена брадичка, широки уста, тънки устни и - подобно на всички въздушни знаци - ясно изразена захапка. Близнаци е един от най-младоликите знаци; но с годините бузите се отпускат и плътта под кожата ви провисва, подобно на перде. Класически пример за Асцендент в Близнаци е Грегъри Пек. Със Слънце и господар на Асцендента (Меркурий) над хоризонта в Овен, той е висок.
Съвпадът на Венера с Асцендента го прави красив и му дава неговия невероятно звучен глас, докато Марс, господар на неговия стелиум в Овен, е в Лъв, привлекателен с буйната си коса. Типично за човек с Асцендент в Близнаци, Пек използва ръцете си, за да се изразява. Като млад е бил много слаб и крехък; сега, след години, бузите му са започнали да се отпускат и плътта под кожата е провиснала.

Рак

По принцип сте нисък, с къси ръце и крака. Ако Луната не е в Близнаци, Стрелец или Козирог, вие винаги сте приятно закръглен, характерно за всички водни знаци; нямаме предвид, че сте дебел - просто закръглен. Тъй като обичате да ядете и да пиете, вие наистина имате склонност да трупате тегло, особено в областта на стомаха. Мъжете в този знак може да развият бирено коремче.
Имате относително малки ръце и крака и добре развити гърди, дори да сте мъж. Често изглеждате неустойчив заради вашия добре развит гръден кош и сравнително малката "носеща част". Лицето ви е доста широко, овално и лунообразно, с голямо разстояние между ушите, докато самите уши са малки. Вашите вежди са изпъкнали, а носът ви е къс и може да е чип, с широки, конусовидни ноздри. Вашите замъглени, кръгли, изпъкнали очи имат меко, жадно изражение и те често са зелени, с отпуснати горни клепачи. Отново ви напомняме, че черните, кафявите и източните раси рядко имат зелени и само в единични случаи кръгли очи, просто са по-големи и по-светли от обикновено.
Имате мила и съчувствена усмивка и блед тен, който е много чувствителен към слънцето. Чувствените уста често са запазена марка на Рак. Имате склонност да побелявате рано и често хора, които изглеждат млади, но са с бяла коса, се оказва, че имат Слънце в Рак или Асцендент в Рак. Раците обикновено имат странична и тежка походка, точно като техните съименници, раците.
Бърл Айвс има много рачешки вид, въпреки че неговото Слънце е в Близнаци, но той има изгряващ Рак и неговата Луна е в Телец, знак с подобни на Рака черти. Тъй като неговото Слънце и три други планети са в 12-ти дом, това добавя "водна" външност, характерна за Рак и Риби. (виж неговата карта на стр. 330) Друг типичен Рак е Джуди Гарланд. Тя е имала т.н. неустойчива външност, за която говорихме (голям торс и малка основа).

Лъв

Лъвът се счита за най-ниския знак в зодиака, въпреки че знаем и някои много високи лъвове. Ако например Слънцето е над хоризонта и изгряващи са такива подчертано високи знаци като Стрелец или Везни, това трябва да се има предвид и вие не трябва да очаквате човекът да бъде нисък. Един добър пример е карта №6 на стр. 347. Той има слънце в Лъв с изгряващи Везни и господарят на неговия Асцендент е в Близнаци. Той също има осем планети над хоризонта. Висок е 193 см).
Ако имате външност типична за Лъв, вие имате голямо тяло, най-голямата глава в зодиака и често сте с едър кокал, широки гърди, мускулест и стегнат. Вашите бедра са тесни и имате тънък кръст, широки рамена и изправена стойка. Хората добре характеризират косата ви; тя е подобна на лъвска грива или може да сте абсолютно плешив, или да имате малко коса, много хубава коса, или голяма брада и разкошни мустаци. Или подобно на Лусил Вол, която има Слънце в Лъв с изгряващ Рак, косата ви може да има особен цвят и свободно да се развява. Вие като че ли сте разтърсили косата си и тя е паднала свободно, подобно на грива.
Имате живи, искрящи, смеещи се очи, които понякога са зелени, отразяващи светлината и дори котешки. Може да имате висок жизнерадостен глас, подобен на лъвски рев, но в други случаи, мъжете имат високооктавни гласове, докато жените имат ниски, но страстни т.н. "уиски тенор". Ако видите някой, чийто ръце ви напомнят на лапи - широки и относително къси - вие наблюдавате човек със Слънце или Асцендент в Лъв.
Вашите уши са големи, а висулките са прилепнали до главата ви, което ви затруднява да носите обеци. Брадичката ви е издадена, но заоблена и имате пълни устни, като долната може да е изпъкнала. Родените със Слънце или Асцендент в Лъв обикновено имат малки подутини на веждите или родови белези, а понякога и доста вълнуваща външност.
Носът ви е широк и доста пълен на върха и с годините тъканите от вашите ноздри се отпускат и в ъглите на устата ви се получават гънки. Ако сте жена със Слънце или Асцендент в Лъв, с годините може да се разширявате в таза и горната част на тялото, все пак запазвайки своята елегантна талия. Някои лъвове имат големи кръгли очи и вие може да видите изцяло бялото около техния ирис.
Робърт Редфорд служи като добър пример за Слънце в Лъв. Той има само Слънце и Марс в Лъв, но тъй като Слънцето тук е на трон, то тежи на мястото си по отношение на външността; въпреки че Асцендентът в Риби добавя чар и обаяние, поставеното на трон Слънце е по-силно влияещо от всичко друго. Редфорд е нисък на ръст, с тънка талия и широки рамене. Неговата глава е голяма, с много коса и живи, искрящи очи, за които говорихме, както и подутините и родовите белези.
Пабло Пикасо е друг подходящ пример на човек с изгряващ Лъв; той изглежда повече като човек със Слънце в Лъв, отколкото в Скорпион, с изключение на проницателните очи, които са типични за Скорпион.

Дева

Дева е най-фотогеничният знак и някои красиви хора имат Слънце или Асцендент в Дева, включително такива обаятелни звезди като Ракел Уелш, София Лорен, Лорън Бакол, Сийн Конъри и Розано Брази. Подобно на всички променливи знаци, освен Риби, Дева дава склонност към удължаване. Тя дава продълговата глава, дължина на врата, тялото, ръцете, краката, пръстите или ходилата - дори когато не сте висок.
Ако Меркурий е в Близнаци, Стрелец или Везни, или ако е над хоризонта, вие може да сте доста висок. Челото ви е високо, скулите също, брадичката е изпъкнала и лицето ви обикновено е слабо, с тънък и орлов нос.
Понякога имате дребни, птичи черти и очите ви са близко разположени. Когато Дева е изгряващ знак, може да сте с плоски гърди, а жените понякога имат вид на малко момче или външност в стил Питър Пан. Вашите устни са тънки и горната обикновено е доста дълга. Често косата ви расте V-образно към челото, а клепачите ви са отпуснати върху очите, подобно на качулки. Косата ви е хубава, буйна, често чуплива или къдрава.
Походката ви е бърза и пъргава и - подобно на Близнаци - вие не можете да си намерите място и се движите нервно. Повече от всеки друг знак обичате всичко да бъде чисто, със свеж и спретнат вид и искате косата ви да подчертава вашето лице.
Вие също сте наясно с дрехите, които носите, и винаги изглеждате много по-млад, отколкото сте.
Гласът ви е мек и мелодичен, ако няма силен Лъв, Водолей или Овен в хороскопа. Подобно на всички променливи знаци, може да имате широк ханш, но също може да имате и широки рамене, за баланс.
Сиси Спейсек е добър пример за Асцендент в Дева. Тя има вид на малко момче, издължени черти и хубава коса, растяща V-образно към челото. Тъй като Сатурн, господар на нейното Слънце, също е в Дева, външността на Дева е подчертана.


Везни

Тъй като Везни често се счита за знак на красотата, вие винаги ще имате приятна външност, даже да не сте изключително красив. Съществува вътрешен финес, който ви придава миловидно изражение. Имате добре оформена глава и овално лице със симетрични черти. Вашият нос обикновено е къс, но прав, а устата ви е подобна на лъка на Купидон, с къса горна устна.
Другите познават добре вашите зъби; те са като бисери или леко издадени напред, като понякога се застъпват. Спомняте ли си президента Картър и неговата открита (така, че да се виждат зъбите) усмивка? Той има Слънце и Асцендент във Везни. Като млад вие сте висок и слаб, но натежавате с годините.
Вашите закръглени форми преминават в пълнота, когато достигнете средна възраст, но тъй като сте със Слънце или Асцендент във Везни, тя изглежда доста приятна. Както всички други, чиито управител на хороскопа е Венера или онези, които се охарактеризират чрез Венера в 1-ви дом, родените със Слънце или Асцендент във Везни може да имат трапчинки или цепната брадичка.
Вие имате деликатна външност, чуплива или къдрава коса, чиста кожа и хубав тен. Успявате да поддържате идеална форма на ноктите си. Вашите глезени и китки са деликатни. Гласът ви е мелодичен; вероятно сте го отработили, тъй като високите звуци, включително и тези, които сами възпроизвеждате, ви дразнят. Тъмните кръгове под очите, подобно на "миеща мечка", често са отличителен белег за Везни.
Имате добре оформени уши, заоблена брадичка и лебедова шия. Актрисите Джули Андрюс и Дебора Кер имат Асценденти във Везни, което ни помага да си обясним тяхната красота и женствен чар. Същото се отнася за Елизабет Тейлър и бившия секс символ Джийн Харлоу.
Друга жена тип Везни е Барбара Уолтърс, която има Слънце, Асцендент и техният господар Венера във Везни. Както споменахме преди това, тя притежава вътрешен финес и винаги изглежда миловидна - в противен случай, тя никога нямаше да може да прокара много от острите си въпроси. Нейната глава е добре оформена и овална, тя има приятна усмивка и хубава фигура. Тъй като има Марс в първи дом, тенът й изглежда малко по-червеникав, отколкото характерния за Везни.

Скорпион

Този фиксиран знак е другият от "четвъртитите" - с едър кокал, широки гърди, често трудно се различават по външен вид от неговия противоположен знак Телец. По принцип Скорпион е един от ниските знаци, ако Марс не е издигнат или разположен във знак, който дава височина. Когато определяме външността, по-добре е да използваме Марс като господар на Скорпион, отколкото Плутон, защото Плутон се движи много бавно (над 20 години в един знак). Например Плутон е бил в Лъв от 1937 до 1959 г. и определено не всички скорпиони, родени със Слънце в Скорпион през този период, си приличат.
Със силно влияещ Скорпион, вие често сте здрав, набит в подобно на Телец имате къс и дебел врат. Носът ви е характерен и може да има подутина или висока носна кост. Вашите очи са проницателни с дълбок поглед - това е особено очевидно, когато Скорпион е изгряващ. Лицето ви обикновено е квадратно и широко, с масивна, квадратна челюст. Ушите ви са малки и прилепени до главата, а устата е голяма и чувствена, с дебели устни, понякога с увиснали ъгли. Зъбите ви изглеждат доста големи, особено предните. Донякъде кривокрак, вие поклащате бедрата си, когато вървите, всъщност често влизате в стаята с таза напред.
Косата ви започва ниско над челото и обикновено имате доста косми по тялото, а също и изпъкнали задни части. Една от нашите ученички го нарича "масичка за сервиране на чай" и твърди, че е семейна черта. Почти всички от нейното семейство имат или Слънце или Асцендент в Скорпион или имат Плутон или Марс в 1-ви дом.
Телевизионната звезда Ед Аснър има типичната външност за Скорпион, със Слънце и Асцендент като част от стелиум в Скорпион и, разбира се, господарят Марс също е там. Той е нисък и набит, с къс врат, плюс проницателни очи и изпъкнали вежди, ниско чело и масивна квадратна челюст. Неговият нисък ръст може също да се отдаде на факта, че шест планети, включително Слънцето и господарят на хороскопа, са под хоризонта.

Стрелец

Когато Стрелец е изгряващ, господарят Юпитер като че ли става по-определящ от другите господари по отношение на външността. Затова Стрелец изглежда, че е разделен на различни групи. Често висок и слаб, вие израствате на височина още в ранна възраст и сте склонен към изгърбване, когато пораснете. Ако не се отучите от този навик, може да развиете гърбица. Отново, всичко изглежда удължено, както при Дева, но при Стрелец добавяме и мършав вид. Вашите ръце, крака, длани и ходила са дълги и някак си кокалести; когато Стрелец е изгряващ, бедрата често са издължени.
Ако Юпитер е в Телец, Скорпион, Лъв или Риби или пък е под хоризонта, може да имате проблеми с теглото и да сте значително по-нисък от очакваното. Може също да изгубите нещо от издължения си вид и вместо това да имате добре охранения вид на угаждащ си Стрелец.
Не е трудно да ви разпознаят, ако имате Слънце или Асцендент в Стрелец, защото обръщате пръстите на краката си навътре, когато сядате, влачите се или тропате, когато ходите, веждите и миглите са по-тъмни от косата ви. Често имате широк ханш, така че съществува определено разстояние между вашите крака на върха на бедрата ви.
Може да имате дълго овално лице, с голямо разстояние между носа и брадичката, която често е издадена навън, така че да изглеждате с конски черти. Носът ви е впечатляващ и може да има висока носна кост или подутина, подобно на човек с акцент върху Скорпион, само че обикновено е по-къс. В европеидната раса е известен като знакът на синеоките, но при всички групи очите са будни и проницателни.
Имате изпъкнали предни зъби и често смехът ви е подобен на конско цвилене. Ушите ви често стърчат настрани и нагоре. Спомняте ли си големите дълги уши на Кларк Гейбъл? Той е имал изгряващ Стрелец.
Вие имате буйна, вълниста коса, но при мъжа оредява рано и оплешивява на дълги ивици по темето, които той обикновено сресва така, че да покрие оголеното място. Жените с изгряващ Стрелец често имат червена коса - естествена или с помощта на техния фризьор. За нашия пример използваме Бети Миддър, която има Слънце в Стрелец и Асцендент в Овен.

Козирог

Съществуват два определено различни образа типични за Козирог. Единият е нисък, слаб и с тесни гърди, с малък, тънък врат, кокалеста конструкция и стърчащ нос, който често е закривен отдолу. Ако сте от този тип, вие може да сте слаб, с обърнати навътре колене и да имате много тесен ханш.
Конструкцията на лицето ви е изпъкнала. Кожата ви е изпъната и сте доста фотогеничен. Косата ви може да е малко рядка и тънка, а очите доста малки и близко разположени; имате тънки устни и здрава, но тясна брадичка и вашите черти често изглеждат събрани в центъра на лицето. Имате високо, квадратно чело, широки равни скули и склонност да се мръщите или да присвивате очи.
Ако сте втория тип, вие сте с едър кокал и едра конструкция. Имате изпито лице, което изглежда някак си хлътнало, с голямо пространство под очите - точно като противоположния ви знак Рак. Скулите ви са изпъкнали и понякога имате дълбока захапка.
И двата типа имат изправена стойка и важна походка. Това може да е знак на голяма красота, особено като се има предвид изящната костна конструкция. Марлене Дитрих, Аза Гарднър и Фей Дънауей са със Слънце в Козирог, докато Джейн Менсфийдд и Голди Хоун имат Асцендент в Козирог. Всичките пет са прочути както с външния си вид, така в с актьорските си способности. Кралица Елизабет II е друг подходящ пример, всъщност та повече или по-малко съчетава и двата типа.

Водолей

Последният от фиксираните знаци, Водолей, има много общо с другите знаци от фиксираното качество. С едър кокал и квадратна конструкция той се счита за един от най-високите фиксирани знаци, ако, разбира се, другите показатели в хороскопа не дават нисък ръст. От всички знаци този най-лесно се разпознава, поради квадратната структура, която е очевидна. Хората с акцентиран Водолей изглеждат квадратни отпред и отстрани, дори главата е квадратна. Героят от комиксите Дик Трейси несъмнено е бил Водолей.
Вашите черти са изваяни като с длето, а главата ви отзад е плоска. Челюстта ви е издадена, подобно на права лопата и вие имате стисната уста с тънки устни, но лъчезарна усмивка. Водолей, подобно на Близнаци и Везни другите въздушни знаци, дава някак си издадени зъби! Очите ви са относително големи, с недвусмислен поглед. Повечето въздушни знаци дават светли очи, но очите на Водолей повече от другите като че ли отразяват небето. Има широк триъгълник между очите и по принцип големи горни клепачи и ъгълчетата на очите ви са изкривени.
Ръцете ви са квадратни с дълги пръсти и шпатулообразни нокти, които имате навика да гризете. Поради присъщата ви нервност сте склонни към навици като дъвчене на кожички и премятане на косата. Имате тънки, понякога слаби глезени, високи прасци, пъргава походка, висок глас и голяма глава. Ако сте жена със Слънце или Асцендент във Водолей, вие носите шапката си по необичаен начин - не в текущия стил - може би килната по френски маниер или с панделка.
Хората с акцент върху Водолей могат да бъдат много привлекателни и има много кино звезди, които имат Слънце и Асцендент в този знак, включително и някои красавици като Мерл Оберон или Фара Фосет. Но хората с акцент върху Лъв и Водолей, повече от всички други знаци, често са грозни.
Като пример за типичен (добре изглеждащ) човек със Слънце във Водолей избрахме Бърт Рейнолдс. Въпреки че Асцендентът е в Близнаци и Слънцето и господарят на Асцендента, Меркурий, са във Водолей. Той има тази четвъртита външност, издадена челюст, лъчезарна усмивка и светли очи. С изгряващи Близнаци и издигнати (разположени в 10-ти дом) Слънце и господар на хороскопа той е над средната височина.

Риби

Риби са един от дребните, закръглени знаци. Вие не сте наистина дебели, но имате закръглени форми, което ви пречи да изглеждате мършав или кльощав.
Плътта ви е мека и някак си аморфна, ханшът ви е широк, а ръцете и краката ви са малки, но широки и капковидни, с тесни китки и глезени. Кожата ви е бледа, а лицето ви е топчесто. Асцендентът в Риби дава тенденция към преждевременно набръчкване.
Очите ви са изпъкнали, а клепачите са притворени; въпреки че никога не изглеждате много буден, вие рядко пропускате нещо, което става. Някои от вас са с големи, влажни и красиви очи като Елизабет Тейлър, която има Слънце в Риби. Те често са отграничени с дълги мигли и извити вежди. Ъгълчетата на очите ви може да са увиснали, а също и на устата ви, чиито устни са пълнички.
Носът ви е къс, малък и сплеснат; много пъти изглежда, като че ли няма носна кост. Брадичката ви е закръглена и може да бъде двойна или тройна, дори и да не сте дебел. Имате най-късите крака в зодиака и бавна, сънлива и флегматична походка. Раменете ви са закръглени, освен ако нямате много планети във фиксирани знаци и домове във вашия хороскоп. Косата ви е гъста, но небрежно поддържана, ушите ви са увиснали, гласът ви е дълбок и обикновено обичате да танцувате. Хората със Слънце или Асцендент в Риби изглеждат много пластични, като че ли могат да се моделират във всяка форма, която си изберат.
Сидни Поатие представя добре типичната за Риби външност, като вземем светлата или бледа кожа, красивите, но сънени очи и устата с дебели устни. Той има стелиум в Риби, включващ Слънцето и четири други планети.
Надяваме се, че това ви дава представа за нещата или поне е отправна точка. Запомнете, има много други карти в книгата, върху които можете да практикувате тълкуване на външността. Успех.

Папка: Целенасочено Тълкуване | Добавил: Пим (08.05.2009)
Разгледан: 9934
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27