Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:14
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 14
Гости: 14
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Целенасочено Тълкуване


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Търсене на Физическо благосъстояние или Здраве

Астрологията и медицината вървят ръка за ръка и както учихте в том I на Най-добрият начин да научим астрология, всеки знак и планета имат връзка с част от тялото. Но, макар че можете да кажете много относно физиката и здравето на човека и дори да покажете неговите слаби места в картата, необходимо е да разберете и да си изясните другите факти, че вие не сте лекар (освен ако нямате медицинска диплома), затова не можете да диагностицирате и да предписвате терапия. Най-добре е да кажете на човека да се консултира с лекар, ако виждате очевидни признаци на болест в картата. ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.
Когато търсите здравен проблем, областите от хороскопа, които трябва да имате предвид, са Асцендента, господаря на Асцендента, планетите в 1-ви дом, 6-ти дом, неговият господар, знака на върха, планетите в дома и Слънцето, неговият господар, разположението му по знак и дом. Съществуват също някои общи правила, които трябва да се имат предвид:

Всички хора с натоварени кардинални знаци - а това означава онези, които имат най-много планети в кардинални знаци, ъглови домове, кардинална сигнатура, кардинален изгряващ знак или такъв знак на върха на 6-ти дом - по принцип ще бъдат чувствителни към проблемите, характерни за кардиналните знаци, каквито са: главоболието при Овен, стомашните проблеми при Рак, проблеми с бъбреците при Везни, костни или кожни заболявания при Козирог.

Всички хора с натоварени фиксирани знаци - онези които имат много планети във фиксирани знаци, в следващи домове, фиксирана сигнатура, фиксиран знак на Асцендента или на върха на 6-ти дом - може да страдат от проблемите, характерни за фиксираните знаци, каквито са: проблеми с гърлото при Телец, сърдечни и гръбначни проблеми при Лъв, генитални нарушения при Скорпион и проблеми с кръвта и нервите при Водолей.

Всички хора с натоварени променливи знаци - онези, които имат много планети в променливи знаци или падащи домове, променлива сигнатура или променлив знак на върха на 6-ти дом или на Асцендента - ще изпитват страдания, свързани с променливите знаци, а именно: бронхиални или белодробни проблеми при Близнаци, проблеми с чревния тракт и храносмилането при Дева, чернодробни заболявания или проблеми в тазобедрената област при Стрелец и проблеми с долните крайници, както и чувствителност към анестетици при Риби.

Не всички със Слънце в Овен имат главоболие, но те може да са чувствителни към другите проблеми, свързани с кардиналните знаци.

Не всички със Слънце в Телец имат проблеми с носа и гърлото, но биха могли да имат симптоми на други заболявания, характерни за на фиксираните знаци.

Не всички със Слънце в Близнаци имат туберкулоза или емфизем, но биха могли да имат други проблеми, характерни за променливите знаци като храносмилателни разстройства или тежки проблеми с долните крайници.

Обикновено знакът на Асцендента и знакът на върха на 6-ти дом показват чувствителните области, освен ако техните господари не са добре разположени и благоприятно аспектирани. Естествено тежестта на някои заболявания или здравни проблеми зависи от това, как са аспектирани участващите планети. С неблагоприятни аспекти, заболяването ще бъде по-остро и по-трудно преодолимо.

Необходимо е да се осъзнае, че разположението на планетите в дома е толкова важно (може би дори и повече), колкото това в знака. Човек с много предизвикателни аспекти към Слънцето, което е в 1-ви дом, може по-вероятно да страда от тежко главоболие, отколкото човек със Слънце в Овен. Психическата нагласа има голяма връзка със заболяването. Човек с не добре разположен Юпитер или Венера, може да има проблеми, свързани с някакви огорчения, което да доведе до диабет или хипогликемия. Човек с много планети във фиксирани знаци и много неблагоприятно разположение на Сатурн може никога да не се научи да се превива или отстъпва пред желанията на другите и затова може да има физически проблеми, свързани с артрит или ревматизъм.
Хора, които задържат своите емоции, характерна склонност за Скорпион и Рак, или прикриват дълбоко в себе си своето възмущение или неприязън, може да позволят на тези чувства да ги разяждат отвътре и така се оставят на действието на раковите клетки. Хора със силно активирани Плутон, Марс или Луна често стават жертви на този вид поведение. Тези, които имат много натоварени 6-ти, 9-ти или 12-ти дом, трябва да намерят начин да използват ползотворно времето си, в противен случай ще имат лошо здраве.

Следват карти, които представят някои здравословни проблеми. Карта № 1 е на жена с тежък случай на ревматоиден артрит - заболяване, водещо до пълно инвалидизиране. За нея беше особено тежко, защото тя е била много активна личност и е вършила много работа на ръка (Слънце в Близнаци), грижейки се за дома и децата и изпълнявайки ролята на домашен шофьор.
Нейният съпруг преживял сериозен инцидент по време на войната, вследствие на което не можел да кара кола, така че тя е трябвало да поеме тази "подвижна" функция. Опасностите от такова инвалидизиращо заболяване се вижда ясно в картата. Съществува голям кръст в променливи знаци, но в следващи домове, предполагащо, че нещо може да възпрепятства нейната подвижност в един етап от живота й. Слънцето, господар на Асцендента, е включено в големия кръст и прави квадратура с Уран в 8-ми дом, домът на хирургията. Докторите се опитали да облекчат оперативно нейното страдание (глезени - Уран и китки - Близнаци), но и до днес тези операции нямат успех.
Сатурн, господар на 6-ти дом на здравето, е в 3-ти дом на близките пътувания и прави куинконс с Меркурий и Уран - неблагоприятни аспекти, отнасящи се до здравето. Нептун в 1-ви дом е в опозиция на активната планета Марс, което показва изсмукване на нейната физическа енергия. Интересно е, че с Нептун в 1-ви дом в опозиция на Марс в 7-ми дом, когато за първи път почувствала симптомите, докторите (7-ми дом) не поставили веднага диагнозата ревматоиден артрит. Те помислили, че тя е травмирала ръката си по някакъв начин. В том I картата на Франклин Д. Рузвелт представя проблема на детската парализа или полиомиелита. „Това с вирусно заболяване, характеризиращо се с възпаление на нервните клетки в гръбначния мозък, придружено с висока температура и често парализа или предизвиква мускулна атрофия."
И Дева и Водолей са свързани с нервната система и той е имал изгряваща Дева и Водолей на върха на 6-ти дом. Меркурий, господар на Асцендента, е в 6-ти дом на здравето във Водолей и прави точна квадратура с Плутон, която е много неблагоприятен аспект. Слънцето също е във Водолей и прави квадратура със Сатурн, което показва, че неговата подвижност може да бъде ограничена в един момент от живота му. Слънцето прави квадратура с Юпитер и Нептун и тези квадратури може да имат отношение към високата температура, придружаваща полиомиелита.

Следващата карта (№2) представя друг случай на полиомиелит. Този път, заболяването е започнало, когато момиченцето е било на шест и половина години. Меркурий, господар на 6-ти дом е в 12-ти, в опозиция на Нептун в 6-ти, а това предполага здравословен проблем, който може да доведе до настаняването й в болница (12-ти дом). Нептун също е в опозиция на Слънцето в 12-ти дом. Уран, господар на висшата нервна система, е в променливия знак Близнаци и е в точна опозиция на Луната и в съвпад със Сатурн.
Асцендентът (физическото тяло) прави куинконс с Луната и Нептун в двата дома на здравето (6-ти и 8-ми), положение показващо приспособяването, което й е необходимо, за да свикне с живота на инвалид.
Жертвите на рака потискат негодуванието и омразата; знаците, които най-вероятно са свързани с потискане на техните емоции и чувства, са Скорпион и Рак. Много хора, склонни към рак, притежават доста непреклонни възгледи, а също и много ревностни, което астрологически предполага фиксирани знаци и следващи домове и силно действащи Марс и Плутон.
Нашето проучване обаче, което все пак е ограничено, не твърди, че всички хора с натоварени фиксирани знаци са предразположени към рак.

Карта №3 е на жена, страдаща от рак, претърпяла радикална мастектомия (отстраняване на гърдата) и хистеректомия (отстраняване на матката), която накрая умира от проблеми, свързани с основното заболяване.
Венера, господар на нейния Асцендент, е във фиксирания знак Лъв, в стелиум, в неточна квадратура с Марс в Скорпион в 1-ви дом и в куинконс с Нептун, господар на 6-ти дом на здравето. И Венера и Нептун правят съвпад със Слънцето.
Луната, управляваща проблемите на жената, е в точен куинконс със Слънцето, а това е много неблагоприятен аспект на физическо ниво. Луната е в точна опозиция на Сатурн, положение, показващо чувство за липса на родителска любов и нежност. Тя никога не е могла да преодолее или изрази дълбокото си чувство на възмущение от своята майка. Ако считаме Земята за съуправител на Телец, който е знакът на върха на 8-ми дом на хирургията, ние ще видим, че тя също прави куинконс със Сатурн и този здравен аспект (заедно с квадратурата Марс/Венера) показва хирургична намеса по някое време от живота й.
В този урок сме включили две карти, които може да представляват за вас изследователски интерес. Това са хороскопите на брат и сестра, като и двамата се разболяват от рак на бъбреците, който метастазира в мозъка - причина за смъртта им до една година от откриване на заболяването. Карта №4 е на мъж, който умира след неуспешна операция през Април 1974. Карта №5 е на неговата сестра. Нейното раково заболяване е открито през лятото на 1980, след което тя умира през януари 1981.

В карта №4 господарят на Асцендента Меркурий прави квадратура с Уран, господар на 6-ти дом, също и Слънцето е в квадратура с Уран. Марс, Нептун и Венера са в съвпад в 1-ви дом; Марс управлява 8-ми дом и всички те правят квадратура със Сатурн. Слънцето в 12-ти дом прави съвпад с Юпитер - в този случай аспектът не е толкова благоприятен, тъй като увеличава растежа на рака. Първичното огнище е в бъбреците (Везни на върха на 1-ви дом), а метастазите са в мозъка (противоположният знак Овен).

В карта №5 Венера, господар на Асцендента, е в 8-ми дом, в куинконс с Юпитер в 1-ви дом, което е критерий за евентуална хирургична намеса. Това е потвърдено от Нептун, господар на 6-ти в 12-ти дом, в опозиция на Меркурий, господар на 12-ти в 6-ти дом, показващо ограничение, свързано със здравето. Слънцето прави квадратура със своя господар Марс и опозиция с Юпитер, внушителна Тао-квадратура, показваща потенциални здравни проблеми. Сатурн, господар на 4-ти дом, свързан с края на живота, прави квадратура с Асцендента.

Тъй като ракът е все още загадка за медицинската наука, възможно е планетата Нептун да има отношение към това заболяване и това може да бъде една област на астрологическо проучване. Във всичките три карти, които сме използвали, Нептун изпъква. Сатурн също е включен; но Сатурн по принцип има връзка с болестта и неговото силно влияние в тези карти може да показва, че лошото отношение към Аза и натрупаното негодувание срещу родителите са допринесли за болестта.
Папка: Целенасочено Тълкуване | Добавил: Пим (07.05.2009)
Разгледан: 3686
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27