Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:55
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Целенасочено Тълкуване


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Взаимоотношения с Родителите

Астрологически, нашите родители са представени чрез 4-ти и 10-ти дом. Това върви ръка за ръка със съвременния психологически подход към родителското влияние върху ценностната система на децата.

4-ти дом представя архетипа на жената или майчиния принцип на грижовността, на началото, на корените;

10-ти дом показва мъжа или бащиния принцип на авторитета, на ограниченията, на реалността и висотите, които можеш да достигнеш.

Никой от тези домове не дава непременно описание на вашия действителен баща или майка; те показват как възприемате вашите баща и майка. Ако във вашите очи баща ви е грижовен, а майка ви ви налага ограничения и въвежда реда в семейството, тогава 4-ти дом може да представя вашия баща, а 10-ти вашата майка. Може би те двамата си разменят функциите; тогава ще ги виждате като едно и двамата ще се намират и в двата дома. Същият принцип се прилага, когато само единият родител изпълнява и двете задължения.
Когато говорим за 4-ти и 10-ти дом, ние имаме предвид знаците на върха, разположението на господарите, аспектите и някои планети в тези домове. За допълнителна информация би трябвало да разглеждаме Сатурн за бащата и Луната за майката. Тези две планети са естествените господари на 4-ти и 10-ти дом и затова представят вашата концепция за прототипа на родителите и техните роли. За допълнително разясняване на родителския образ, който всеки от нас носи у себе си, може да разглеждате Слънцето като сигнификатор за баща и Венера за майката. В някои случаи за по-добра яснота на взаимоотношенията и вашите очаквания погледнете Марс за бащата и Плутон за майката.
За да илюстрираме казаното, на страница 356 е картата на млада жена: Тя има Овен на върха 4-ти дом; господарят Марс е в Овен в 3-ти дом, в съвпад с Венера, господар на 10-ти дом. И двамата родители са с еднаква важност за нея, тъй като господарите са заедно в 3-ти дом. В нейните очи и двамата са пъргави, нетърпеливи, импулсивни, борбени, амбициозни и динамични (двамата господари и върха на 4-ти дом в Овен). Тя е установила, че й е по-лесно да отговаря на ограниченията и дисциплината (Везни на върха на 10-ти), отколкото на вечно активната атмосфера в нейния дом. И двамата родители като че ли заедно се представят от оста на 4-ти/10-ти дом.
Въпреки че идеализира баща си (Слънце в Риби), който играе голяма роля в установяването на нейните дейности (Слънце във 2-ри), тя е имала много недоразумения с него (Марс и Сатурн, включени в мощна Тао-квадратура или голям кръст, ако броите Асцендента). Тя също е трябвало да се научи да го гледа реалистично, което е изисквало много приспособявания (Слънцето в куинконс със собствения си господар Нептун и с Плутон, формиращи йод).
Майката също е изиграла голяма роля, развивайки нейните потенциални възможности, тъй като Луната е също във 2-ри дом. С Луна във Водолей, тя е считала майка си за малко ексцентрична, но е оценявала свободата и умствената стимулация, които е получила чрез нея (Луна в тригон с нейния господар Уран). Тя е имала чувството, че баща й и майка й не винаги са се разбирали (Луна в куинконс със Сатурн).
За допълнително обяснение на връзката с родителите и също, за да илюстрираме как възприемате вашите родители, в картата на млад мъж (карта №9), който по една случайност е брат на момичето с предишния хороскоп. Забележете колко различно виждат те поотделно своите родители.
В неговата карта, господарят на 4-ти дом, Плутон, е в Лъв в 1-ви дом, близо до Асцендента; Венера, господар на 10-ти дом, е във Везни във 2-ри дом. Този млад мъж притежава някои комплекси. Въпреки че вижда майка си като грижовна и всеотдайна (Луна в Рак), тя не му дава същото чувство посредством 4-ти дом. Неговият господар Плутон е в Лъв, което показва драматичност и нужда от доминиране, а съуправителят Марс е в Дева, което показва перфекционизъм и критичност. Слънцето и Сатурн, представящи бащиния принцип, са в Скорпион, знакът на върха на 4-ти дом; затова и двамата родители изглеждат охарактеризирани от 4-ти дом и играят голяма роля в ранните етапи от неговото развитие.
Съвпадът на Сатурн със Слънцето обикновено внушава чувство на незадоволеност на бащата, страх, че не е способен да живее според изискванията на бащата. 10-ти дом стои доста самотен. Господарят Венера не прави мажорни аспекти, но е на трон във Везни и на трон по дом във 2-ри дом, които са усилващи влиянието й фактори. След като веднъж съзрее и установи някои от своите предимства, той не би трябвало да има големи проблеми при възприемане на дисциплината, осъзнаване на своите собствени ограничения и в усилената работа за достигане на лично удовлетворение - нещо крайно необходимо за Асцендент в Лъв и Слънце в съвпад със Сатурн.
И двамата родители са положили усилия за установяване на неговата ценностна система (Венера и Марс във 2-ри дом) и той е моделирал своята личност под влияние на двамата (Плутон-майка съвпад с Асцендента, Слънце-баща, господар на Асцендента). Въпреки че чувства майка си близка и я счита за приятел (Луна в 11-ти дом), той също я вижда като малко ексцентрична (Луна в съвпад с Уран).
Папка: Целенасочено Тълкуване | Добавил: Пим (02.05.2009)
Разгледан: 2809
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240