Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:55
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 24
Гости: 24
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Целенасочено Тълкуване


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Търсене на професионални наклонности

След "За кого да се оженя" най-често задаваният въпрос е: "Какви са моите професионални наклонности?" или "Искам да стана актьор, но също искам да съм богат; какво да правя?", или "Има ли спасение за мен? Обичам да пиша, но мразя да седя на едно място продължително време?" Има ли наистина астрологията отговор на тези въпроси? И да и не. Ние виждаме професионалните наклонности и таланти, които помагат на човек да намери своята посока, и в тази връзка ще обясним някои начини, по които да откриете тези способности. Но ние не можем да изберем вместо вас, ако предпочетете да бъдете беден актьор или богат индустриалец, нито можем да предскажем дали ще бъдете богат актьор. Всичко, което можем да установим, е дали имате актьорски талант, способност да правите пари или волята да успеете. Ние не знаем къде може да ви отведе свободната воля в даден момент, нито какви могат да бъдат предимствата на този момент. Отговорът на третия въпрос е да, ние можем да видим литературния талант, както и безпокойството или разпиляването на енергии, но не знаем в кой момент дадената личност ще се заеме с това и дали изобщо го иска.

Има три специфични области на хороскопа, които трябва да се съобразят, когато обсъждаме професионалния потенциал.

10-ти дом е най-голямата висота, която можете да достигнете; той е свързан с кариерата, бизнеса и признанието.

6-ти дом скицира вида работа, която вършите, и как я вършите.

2-ри дом, освен всичко друго, показва колко можете да печелите, също обрисува удовлетворението, което получавате за своите усилия.Елементът на върховете на тези домове често ще показва областта на вашите стремежи по принцип.

Огнените знаци означават работа, която позволява действие, ентусиазъм и лидерство.

Земните знаци се нуждаят от област, която е стабилна и продуктивна, а това предполага постигане на практическите цели.

Въздушните знаци предпочитат кариера, чрез която можете да предавате своите идеи и да използвате интелектуалния си потенциал.

Водните знаци обичат области, където можете продуктивно да използвате вашата грижовност и всеотдайност.

Ако има интерсептирани знаци в картата, може да намерите за необходимо да комбинирате тези предположения. Например с огнен знак върху Медиум цели и водни знаци на върха на 2-ри и 6-ти дом, вие имате нужда от призвание, в което ще използвате вашата грижовност (вода) като ръководител (огън). Със земен знак на върха на 2-ри дом и въздушни знаци на 6-ти и 10-ти дом, вие трябва да предавате (въздух) вашите идеи в практическа насока (земя).
Както при нашите дискусии върху специфичното тълкуване, господарите на ключовите домове (2-ри, 6-ти, и 10-ти) и планетите в тях трябва да се взимат предвид, както и Венера, естественият господар на 2-ри дом, Меркурий, естественият господар на 6-ти дом, и Сатурн, естественият господар на 10-ти дом.
Вие не трябва да изпускате цялата карта от поглед. Ако има стелиум в един знак или дом, той трябва внимателно да се обсъди и значението му да се добави. Друг важен фактор е възможността. Вие няма да предположите, че един човек ще стане хирург, ако картата или житейските обстоятелства не показват, че има финансова подкрепа, за да може да премине през цялото обучение и да достигне тази цел. Същите показатели, които сочат способността за хирургия, показват и потенциала да стане добър касапин.

Адвокати, търговци и политици имат подобни карти. Всички те са способни да сключват сделки и всички те се нуждаят от чар и настойчивост.
Други важни съображения, освен домовете на призванието, са най-точните аспекти в картата, особено квадратурите и планети, които имат аспект с върха на 10-ти дом. Много пъти хората не отиват по-далече от своя 6-ти дом в тяхното търсене на работа. Те са щастливи да имат работа, която им позволява някакъв вид финансов успех и възможност да служат (6-ти дом). Следват важните планети, знаци и домове за различните видове кариери. Запомнете, че това е много общо. Ние ще ви дадем някои специфични карти в подкрепа на тези показатели.

Кариера в изкуствата

Силни позиции на Венера, Нептун и Меркурий (издигнати, в ъглови домове, с много аспекти). Силно натоварени Близнаци, Везни, Водолей със Слънце, Асцендент, домове на призванието в тях Няма някакъв специален дом, на който да наблегнем, но ще ни бъде от полза, ако творческият 5-ти дом е добре аспектиран.

Спортна кариера

Силно действащ Марс, Слънце, Юпитер, Нептун или Меркурий. Силно натоварени Стрелец, Дева и Овен. Натоварени 1-ви, 5-ти и 6-ти дом.

Бизнес управление

(Това включва ценни книжа и облигации и някои корпоративни дейности.) Проминентни Сатурн, Слънце или Луна. Включените знаци са обикновено Овен, Лъв, Рак, Козирог и Стрелец. 1-ви, 5-ти и 10-ти дом трябва да влияят силно. За да бъде на високо ниво, се изисква наличието на три астрологични сигнификатора: Меркурий в някакъв аспект с Уран, за предпочитане предизвикателен. Овен, Лъв или Скорпион на Асцендента, където да са Слънцето или Луната (две от трите). Юпитер в аспект със Сатурн или 10-ти дом.

Комуникации и реклама

Луната, Слънцето, Меркурий, Юпитер или Венера би трябвало да са в добра астрологична позиция. Натоварени Близнаци, Стрелец, Везни и Водолей и акцент върху 3-ти, 9-ти, 7-ми и 1 -ви дом.

Фермерство

(Тази категория включва всички свързани със земята професии, като геология, миньорство, археология и антропология.) Сатурн, Плутон и Луната са обикновено добре поставени и силно действащи, както и Рак, Козирог, Овен и Дева. Силно влияят домовете 4-ти, 9-ти и 10-ти.

Финансова област

(Това включва банкерство, счетоводство и всякакъв вид управление на пари). Венера, Меркурий, Плутон и Юпитер са обикновено на преден план. Знаците, които са акцентирани, са Телец, Скорпион и Рак, както и 2-ри и особено 8-ми дом. Счетоводството също се нуждае от влиянието на Близнаци или 3-ти дом.

Обслужване в областта на храненето

(Ресторанти и маркети) Едни от най-важните планети са Луната, Меркурий, Уран. Знаците са Рак, Водолей, Везни и Дева. Домовете са 6-ти, 11-ти и 2-ри.

Прилагане на закони

Марс, Слънце, Плутон и Сатурн да са в ъглови домове, да управляват Слънцето или Асцендента или да имат много аспекти. Овен, Везни, Стрелец и Козирог да са добре представени, както и 6-ти, 7-ми, 10-ти и 12-ти дом.

Правна кариера

Меркурий, Сатурн, Слънце, Юпитер и Венера са от значение. Близнаци, Лъв, Везни и Стрелец са акцентирани, а 7-ми и 9-ти дом са силно влияещи. Политиците и търговците по принцип имат подобни сигнификатори, но политикът се нуждае от силен 8-ми дом и Водолей и/или 11-ти дом да е акцентиран. Търговецът се нуждае от Риби или Нептун и силни 3-ти и 10-ти дом.

Медицинска област

Марс, Юпитер, Меркурий, Луната и Сатурн играят важна роля тук. Знаците, които обикновено имат значение, са Дева, Риби, Скорпион, Стрелец и Козирог. 6-ти, 8-ми и 12-ти дом са акцентирани. Естествено, ако човекът иска да отиде в администрацията (управлението), важно е да има силен 10-ти дом. По-техничната страна на медицината, като рентген или компютърна медицина се нуждае от добре разположен Уран в домовете на професията.

Музиканти

Нептун, Сатурн, Слънце, Луна и Венера са важни тук, както и Рак, Лъв, Риби и Дева и 5-ти, 12-ти и 10-ти дом.

Изпълнители

Луна, Нептун и Венера. Лъв, Риби и Водолей. 5-ти, 12-ти, 7-ми и 10-ти дом.

Религия и теология

Сатурн, Юпитер и Меркурий са сигнификатори. Стрелец, Везни, Скорпион и Козирог са знаците. Обичайно заетите домове са 9-ти, 10-ти и 3-ти.

Учени и техници

Плутон, Уран, Марс, Меркурий и Скорпион, Риби, Козирог, Близнаци и Овен. Домовете, които имат отношение, са 8-ми, 6-ти и 12-ти.

Обществено обслужване

Луната, Юпитер, Меркурий и Слънцето обикновено са в ъглови домове, издигнати или силно аспектирани. Водолей, Рак, Риби и Дева са най-често включваните знаци. Важните домове са 11-ти, 6-ти и 12-ти.

Транспорт

Тук обикновено намираме Юпитер, Меркурий, Уран и Луната, както и Стрелец, Близнаци и Водолей. Домовете са 3-ти и 9-ти.

Чиновници

Меркурий, Луна и Сатурн. Дева, Козирог, Рак и Близнаци. 3-ти, 6-ти и 10-ти дом.

Ето още няколко размишления по темата

Винаги анализирайте изискванията на професията или работата.
Изкуствата се нуждаят от артистичен талант плюс, в повечето случаи, способността да работиш сам. За Телец е характерно желание за докосване и затова тези хора ще предпочитат керамика или скулптура пред рисуване. Глината или мраморът дават усещане за земност, навлажнената боя не. Диригентът се нуждае от музикален талант плюс способност да ръководи (силен Овен или планети в ъглови домове.)
Освен действието на силен Марс, определени атлети се нуждаят от време и дисциплина, така че трябва да има силно действащ Сатурн в картата.
Когато управлявате или ръководите нещо, необходима ви е добра организация. Това означава Земя, Сатурн или Меркурий, имащи отношение към домовете на професията. Вие трябва също да можете да контактувате с хората, които ръководите, което отново изисква силен Меркурий или Венера или Луна.
В астрология на професията, 8-ми дом винаги се счита за сигнификатор на парите на другите хора или някакъв вид подкрепа. Той трябва да е акцентиран, ако сте финансов брокер, банкер или финансов съветник. Но политиците също се нуждаят от подкрепата на другите хора, както е показано чрез 8-ми дом, в техния случай обаче това може да означава вот (гласове) вместо пари. Често установяваме, че картите на политици имат господар на 8-ми в 12-ти дом; това показва, че подкрепата, която те получават, може да идва задкулисно.

Правните професии трябва да бъдат добре анализирани. Има много видове право и нуждите на един адвокат по корпоративно право ще бъдат различни от тези на адвоката по криминално право, който трябва да се изправи пред лицето на съда и да разиграе разпалено пледоарията си (силен Лъв). Той също като че ли трябва да има войнствения 7-ми дом, здраво свързан с 4-ти и 12-ти дом. Съдиите се нуждаят от по-малко огън, но от повече земя и обикновено имат добре разположен Юпитер.

Истинският актьор се нуждае по-малко от Лъв, но повече от действието на Нептун, за да отговори на изискванията на ролята и също, да придаде на образа онзи специфичен чар и тайнственост, които привличат вниманието на публиката. Вместо да са на предна линия, както един адвокат по криминално право, много актьори са стеснителни и саможиви и обичат да крият истинската си същност зад ролята; ето защо 12-ти дом е толкова важен в картата на изпълнителите.

Религията предполага силен акцент върху Стрелец/9-ти дом. Висшите вибрации на духовността имат нюанси от Нептун/Риби и истинските светци и пророци имат силен акцент върху елемента Земя, защото те като че ли трябва да достигнат етапа на проникване в реалността (земя) от най-високо ниво.

Нептун/Риби изпъква в изкуството, заради таланта и въображението; в определени спортове, заради необходимостта от пъргави крака; в психологията и свързаните с нея области, заради интуицията и в религията, за да осигури просветление или духовност.

Освен паричните съображения, разликата между шивач и моден дизайнер, пианист и композитор, счетоводител и математик често се открива в 9-ти дом на въображението и идеалите. Обхвата на въображението прави разликата между баналната, рутинната и възторжената вълнуваща професия.
Гореказаното не е валидно при всички случаи, но то ви служи като стартова площадка. Цяла книга може да бъде написана върху тази тематика и няколко вече са написани. Едно такова пособие, което ще ви бъде полезно в изучаване на професиите, е Ръководство от Рекс Биле. Това е енциклопедия на астрологични термини, която има раздели върху знаците, домовете и планетите, както и списък по азбучен ред, където може да търсите всяка дума и да намерите нейното астрологично съответствие.
В карта №10 ние ще разтълкуваме областта на кариерата. Този мъж има Рак на върха на 10-ти дом и Луна, която го управлява в 3-ти дом в Козирог. Плутон управлява неговия 2-ри дом и е в 10-ти. Марс, съуправител на Скорпион, е на върха на 2-ри дом. Нептун управлява неговия 6-ти дом и е в 11-ти. Какво означава всичко това от гледна точка на кариерата? С Рак на върха на 10-ти и Луна в 3-ти, можем да мислим за продажби (3-ти дом) в някакви домашни условия (Рак). Той определено има нужда да контактува по някакъв начин заради Луна в 3-ти дом. Това се потвърждава от Меркурий в Близнаци, естественият знак на 3-ти дом. Господарят на неговия Асцендент, Венера, е в 7-ми дом и прави тригон с Луната, друг показател за необходимостта да работи с хора, а не сам. Нептун, господарят на 6-ти дом, е в Дева, естественият знак на 6-ти дом. Отново виждаме неговата нужда да служи на другите, вероятно в работа, при която той работи за голяма корпорация (11-ти дом). С Плутон в 10-ти дом и Сатурн, естествен господар на 10-ти дом, в Овен, индикацията е, че той би искал по-скоро да ръководи, отколкото да се подчинява в някакъв вид работа, която върши. Сатурн в 6-ти дом често дава работохолик.
Неговото Слънце е в 9-ти дом, което може да бъде индикация за човек, който се стреми към образование в колеж. Той не е отишъл в колеж. Юпитер, господар на 3-ти дом на образованието е в опозиция на Плутон, господар на 2-ри дом; и Меркурий, господар на неговия 9-ти дом, прави квадратура с Нептун и куинконс с Марс във 2-ри дом. Той е бил средното от петте деца; неговите родители не са имали пари да го изпратят в колеж и той е трябвало да се приспособява, което се предопределя от куинконса.
Той е работил като куриер за местната верига от магазини по времето, когато бил на шестнайсет; след двугодишен период в армията (Сатурн в Овен в 6-ти дом, домът на служенето), той се върнал на тази работа и се издигнал до управител на магазин. Неговият дружелюбен и обаятелен маниер (Асцендент във Везни) бил много очевиден и един от снабдителите му предложил работа като продавач.
В следващите петнайсет години той се издигнал до генерален управител, ръководейки продажбите на голяма хранителна корпорация. Пътувал много (Слънце в 9-ти) и работел с хора на изпълнителско и управляващо ниво и се считал за финансово преуспяващ (господар на 2-ри в 10-ти дом в съвпад с Медиум цели). Той е перфектният пример за Слънце в Рак в 9-ти дом и Медиум цели в Рак. Веднъж той трябвало да излети за Източния бряг на бизнес среща. Бордът на директорите на компанията, които бил призовал, никога не били яли мексиканска храна. Но той е отличен готвач. Така че подготвил един куфар с всичко необходимо за едно мексиканско ястие и когато пристигнал, сътворил такъв шедьовър, за който все още тези бизнесмени говорят.

Двете карти №11 и 12 са на две медицински сестри. Карта №11 е на сестра, която обслужва безнадеждно болни пациенти и нейната работа е много отговорна. Венера, господар на нейния Асцендент, е в 8-ми дом на смъртта в съвпад с Марс, съуправител на 2-ри дом на доходите. Нептун, господар на 6-ти дом на работата, е в 12-ти (болници). Грижовният Рак е знака на Медиум цели, а Луната е в Телец, друг грижовен знак, в 7-ми дом - домът на другите хора. С Плутон в 10-ти дом, вие разбирате, че тя би предпочела да бъде на ръководна длъжност. С Юпитер в съвпад със Слънцето и толкова акценти върху 7-ми дом, тя си поставила за цел да стане адвокат; след две години в юридическия факултет, сменила специалността си с тази на медицинската сестра. Ние казваме, че 6-ти и 12-ти дом играят важна роля в областта на медицината. Тя има Меркурий, господар на 12-ти дом, в 6-ти в Риби, естественият знак на 12-ти дом; Меркурий и Нептун (в 12-ти) са в опозиция един на друг, което осигурява много енергия в областта на обслужването.
Те също са във взаимна рецепция и на трон по дом, което предполага, че тя ще се чувства добре в ролята си да се грижи за другите.

Карта №12 също показва определени белези на сестринската професия. Меркурий, господар на 10-ти дом, е в обслужващия знак на Дева, в свързания с болници 12-ти дом, Нептун, естествен планетен господар на 12-ти дом, е в 1-ви дом. Нейното Слънце и Марс (планетата на енергията) са в 12-ти дом в Лъв, добавящо голям акцент върху този дом. Тя е медицинска сестра в сърдечна хирургия. Това е показано в нейната карта чрез Венера, господарят на 2-ри дом в съвпад с Плутон, естественият господар на 8-ми дом на хирургията.
Тя е в авторитетна позиция и обучава сестри, както се вижда от Уран, господар на 6-ти дом на работата, в съвпад със Сатурн в Близнаци в 9-ти дом.
Анализирайки тези две карти за личност, характер и събития, вие няма да намерите много сходства; но когато ги разглеждате от гледна точка на професията, вие може да видите приликите.
Между другото, разликата между хирургичната сестра и хирурга не е толкова във вътрешния талант, колкото в умствените и финансови способности, както и в посвещаването и възможностите - качества, които ще бъдат открити в други области от хороскопа.
Преди ние казахме, че в картите на личности, чиито професии са свързани с прилагането на закона е необходимо да има добре поставени Марс, Слънце, Сатурн и Плутон; плюс Овен, Везни, Стрелец и Козирог, както и 6-ти, 7-ми, 10-ти и 12-ти дом да имат отношение към темата. Отдолу е картата на полицай (№13) от отдела за контрол и предотвратяване на криминални престъпления, който работи за шерифския департамент.
Със Скорпион на върха на 10-ти дом и господар Плутон в Лъв в 7-ми дом, в неточен (но приложим) съвпад със Сатурн, той иска да контролира и да ръководи по един дисциплиниран (Сатурн в съвпад с Плутон) начин.
Тъй като господарят на 10-ти е в 7-ми дом, той може да предпочита да работи с партньор; тъй като е в Лъв, той има нужда да притежава власт. Съуправителят Марс е в Овен във 2-ри дом и неговото Слънце също е в Овен, подчертавайки войнствената нагласа, характерна за областта на прилагането на закона. 6-ти дом на работата има Рак на върха, а Луната е във Водолей в 1-ви дом, показвайки неговата нужда да бъде лично ангажиран с хората. Луната прави секстил с Марс (съуправител на 10-ти) и опозиция със Сатурн, както и неточна опозиция с Плутон (господар на 10-ти), обвързвайки 6-ти и 10-ти дом.
2-ри дом на доходите и средствата, показва естествена склонност към закона (господарят Нептун е във Везни), но тъй като господарят е в 8-ми дом, това ще бъде криминално право, а не корпоративно. С неговото Слънце в 3-ти дом, той има нужда да контактува и той и неговият партньор ходят в училища и други големи организации, за да демонстрират как хората могат да помогнат на полицията за предотвратяване на престъпленията. Плутон, господар на Медиум цели, е в 7-ми дом на правото и той има Юпитер на трон по дом в 9-ти дом и в съвпад с Медиум цели, положение показващо потенциал за работа със закона. Юпитер и Медиум цели правят тригон със Сатурн и Марс, което показва колко удобно се чувства той в тази позиция.
Вероятно е могъл да работи и в областта на правото, но с Плутон и Сатурн в ъглов дом и Слънце и Марс в Овен той клони повече към изпълнение на закони, отколкото тяхното приложение, което изисква по-голям акцент върху Меркурий/Близнаци и Юпитер/Стрелец, отколкото показва неговата карта.

Папка: Целенасочено Тълкуване | Добавил: Пим (01.05.2009)
Разгледан: 9039
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27