Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


15:15
02.02.2023
Четвъртък
3.93.74.25


Онлайн: 6
Гости: 6
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Рождени Домове


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Ошо. Дом 9

В продължителното пътешествие се налага да се променят средствата за придвижване. Иначе не ще достигнеш до целта. В продължителното търсене на истината се налага да променяш средствата за нейното достигане. Иначе не ще достигнеш истината.

Ошо, Оранжевата книга

9 дом - Стрелец - Юпитер  - пътувания , чужбина , висше образование , религия

Домът на Стрелеца - девети дом, говори за пътешествията в далечни страни, за средствата за придвижване на далечни разстояния, за възможните промени по пътя. Девети дом говори за висшата истина, за пътищата към нея, за средствата за нейното достигане.

Промяната е знак на живота. Промяната в търсенето на истината е знак на Стрелеца. Стрелецът е променлив, подвижен знак. Стрелецът знае, че постигането на истината е много продължително пътешествие. Нужно е да промениш много неща в себе си, а това не се прави от раз. Истината е далеч, като целта на дълго пътешествие. Който си мисли, че до истината водят кратки пътища, се заблуждава.

Планетата на заблужденията, Нептун, влияе върху Стрелец. Стрелецът дава чувство на авторитет, но Нептун може да украси авторитета с илюзии. Не всички авторитети учат на пътищата към истината, има авторитети, които учат на илюзорни пътища. Краткият път към истината е илюзорен. Той е подобен на широк път, по който мнозина вървят на никъде. Дългият път към истината е тесен и труден. Малцина вървят по него, но достигат до истината.

Тълпа от хора се събира при изказванията на Учителите, обещаващи незабавно изцеление и просветление. Малцина се събират при изказванията на Учители, говорещи за дългия и труден път към истината.

Хората си мислят, че истината е подобна на пакетче готова супа – изсипваш го във врящата вода и след минута супата е готова. Хората наивно смятат, че е достатъчно да направят няколко духовни упражнения, няколко вида медитация и ето – вече са опознали истината, вкусили са същността й. Но подобна наивна вяра е просто самоизмама. Можеш много дълго да залъгваш себе си, вярвайки в илюзията на краткия път към истината. Можеш много бързо да намериш истината, вярвайки в реалността на дългия път към нея.

Има два типа Стрелци и всеки от тях има своя оптимизъм. Оптимизмът на лекомисления Стрелец се основава на илюзорната вяра в краткия път към истината. Оптимизмът на мъдрия Стрелец се основава на реалната вяра в дългото пътуване към истината.

Продължителното пътуване към истината не означава, че истината е в някаква далечна страна. Истината е редом. Истината е наблизо.
Абсолютната истина е толкова близка, че е невъзможно да си го представим. Но парадоксът е в това, че колкото е по-близо истината, толкова по-далеч от нея е човек, толкова по-дълъг е пътят до нея.

Планетата на парадоксите Хирон оказва забележително влияние върху Стрелеца. Парадоксът е в това, че истината винаги е тук и сега, а човешкият ум винаги е някъде другаде – на друго място, в друго време. "Тук и сега” е гара, на която никога не спира ешелонът на човешкото мислене. Той дори за миг не се задържа в нея, преминавайки от страната на миналото в страната на бъдещето и обратно.

Пътят към истината не е пътешествие в далечна страна, това е път към себе си. Това е път към своето собствено сърце, към своето собствено съзнание.

Пътят към вечната истина е път към истината на настоящия миг. Моето собствено сърце бие в този миг в унисон с истината, с космоса. Ако тук и сега аз чувам сърцето си, аз чувам обръщението на истината. Но ако потъна в мечти и тревоги по миналото и бъдещето, истината ще бъде безкрайно далеч от мен. Така гледа мъдрият Стрелец.

Пътят към истината е път на пробуждане на съзнанието за настоящия момент. И макар че изглежда много просто да бъдеш в настоящия момент, за това са нужни години и десетилетия на най-великото пътешествие в живота – към истината на битието.

Духовният път не е пакетче супа за бърза употреба, а дълго пътешествие. Знакът на Стрелеца сочещ висшата истина, обозначава дългото пътешествие.

Стрелецът е променлив знак. В пътешествието се налага да се променят средствата за придвижване. В пътешествието към истината се налага да се променят средствата за нейното достигане.

Идеалите, идеите, символите, медитациите – всичко това са средства за достигане до истината. В духовното пътешествие тези средства могат да се променят. Средствата не притежават самодостатъчна ценност. Тяхната ценност е в това, че водят до истината.

Стрелата на Стрелеца няма самодостатъчна ценност. Тя е скъпоценна с това, че е насочена към истината, лети към нея, води до нея. Стрелата на Стрелеца е и знак, и средство за придвижване. Стрелецът се прицелва в истината и се придвижва към нея с помощта на средствата за нейното достигане. Променливият знак на Стрелеца променя методите, когато вижда, че те не могат да го придвижат повече, Стрелецът обича радостта и обича движението. Когато нещо престане да му носи радост и чувство за движение, той го променя.

Стрелецът се различава от Телеца. Натрупващият Телец не се разделя с вещите, дори ако не са му нужни. Но свободолюбивият Стрелец ще изостави всеки предмет, ако е изчерпал неговата радост и значение. Стрелецът лесно се прехвърля на друг транспорт, ако това го изисква пътят, а привикналите със своите домове Козирози трудно променят мястото си.

Стрелецът лесно се прекачва от автомобил на самолет, от самолет на микробус, от микробус на параход и т.н., докато не достигне целта на пътешествието. Стрелецът разбира отлично, че в различните участъци от пътя е нужен различен транспорт. Стрелецът е опитен пътешественик и добре знае, кога, с какво и как е по-добре да пътува.

Видът на транспорта не зависи само от пътя, но и от пътника. Един повръща по море, друг се чувства зле в самолет. Един може да иска повече да върви пеша, а друг да пътува в луксозна кабина. Пътуването към истината е индивидуално. То изисква индивидуален подход към транспортните средства.

Всеки си има не само свой маршрут, но и свой транспорт по пътя на духа. Всеки има своите своеобразни промени по пътя си.

Лесно е да продължиш едно вече започнато движение, без да мислиш за никакви промени. Но без промени пътят губи жизнеността си и по него лесно можеш да заспиш. Учителят помага на човека своевременно да промени това, което трябва да бъде променено. Висшият Учител е самият Живот, самата Вселена, ако човек умее да слуша нейния глас, да чете нейната книга.

Хороскопът на човека, хороскопът на Стрелеца е част от книгата на Вселената, предназначена лично за него. Хороскопът не е затворена статична система. Хороскопът е живата книга на небесата, която разтваря страниците си подобно на цвете под слънчевите лъчи.

Нека човек чете книгата на небето, за да променя своя път не по желанията на чувствата, а в съгласие с Космоса! Нека Стрелецът осъзнава връзката на своите собствени стремежи към промени с обективните закони и ритми на Вселената!

Звездите на надеждата светят за моряците в нощното небе, подсказвайки им как да променят курса на кораба, за да достигнат целта на пътуването. Слънцето на истината свети за Стрелеца в ясното небе на неговия хороскоп, подсказвайки му как да промени пътя си, за да достигне целта на пътешествието.

Всичко, казано за Стрелеца, важи и за човека, в чийто хороскоп е акцентиран девети дом.

Папка: Рождени Домове | Добавил: Пим (16.04.2013)
Разгледан: 2104
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.93.74.25