Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


15:03
02.02.2023
Четвъртък
3.93.74.25


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Рождени Домове


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Ошо. Дом 10

Висшето се достига, когато изчезнат всички цели, всички стремежи към достижение.

Ошо - Оранжевата книга

10 дом - Козирог - Сатурн  - кариера , родители , обществено положение


Десети дом говори за най-великото достижение на човека. Този дом на Козирога се различава от дома на Стрелеца. В дома на Стрелеца човек се въоръжава със знание, като с лък, и насочва стрелата на своя стремеж към висока и далечна цел. Девети дом е домът на идеалната цел и на знанието, нужно за нейното осъществяване. Но в десетият дом човек не просто си поставя цел и постига знание, а реализира целта, превръща знанието не в сбор от информация, а в реална сила, въплътена в реалното дело.

Десети дом се различава от единадесети. В дома на Водолея човек сътворява мечтата на човечеството и тя като въздушен мехур се носи над страни и континенти. В дома на Козирога човек реализира общочовешката мечта в практическите дела на собствения си живот.

Десети дом се различава от шести дом. В дома на Девата човек работи, шлифова детайлите на майсторството. В дома на Козирога, човек създава цял шедьовър, завършено произведение, което получава високо признание. Това произведение може да бъде произведение на изкуството или научно откритие. Но най-добрата наука и най-прекрасното изкуство е самата същност на човека.

Най-прекрасният шедьовър не може да бъде извън човека, най-прекрасният шедьовър е самият човек. Постигането на съвършенство в предметите не е толкова трудно, както постигането на съвършенство на самия себе си. Десети дом може да говори за това, как човек създава самия себе си, как се превръща във венец на творението – истински Човек. Истинският човек е достоен да управлява другите хора и да бъде известен на света. Десети дом определя властта и славата на човека. Колкото повече планети има в този дом, колкото по-добри са аспектите им, толкова повече човек има възможности за да разкрие своето призвание и да стане известен по целия свят.

Козирогът е привличан от високи цели в живота и вярва, че има велика мисия на земята. Козирогът знае, че неговото предназначение е да съедини духа на небето и плътта на земята.

Стопанинът на Козирог, Сатурн, е планетата на дълбоките знаци. В интровертния знак на Козирога, Сатурн обозначава закона, излизащ от самите дълбини на човешката същност. Законите на Козирога са дълбоки, защото са дошли отвътре, а не са натрапени от външното обкръжение.

Козирогът е държава, живееща по собствените си закони. Съдбата на Козирога е в неговите ръце. Самодисциплината на Козирога е стабилна стълба, по която той се изкачва към високата цел.

Колкото по-дълбок е вътрешният закон на човека, толкова по-значителна е целта, която той поставя пред себе си. Козирогът не може да бъде прелъстен от лекомислените цели на вятърните Везни. Козирогът оставя без внимание инфантилните фантазии на Рака и утопиите на футуриста Водолей. Волята на Козирога не е подобна на смътното брожение на Рибите. Козирогът ясно знае какво иска. Целта на Козирога е реална като скала. Целта на Козирога е кардинална като началото на годината.

Целта на Козирога не е забавата на Близнаците. Близнаците тичат след шарените пеперудки на своите многоцветни желания. Но Козирогът върви твърдо към единствената цел. Дори ако тази цел изглежда сива, като далечен връх, той вижда в нея повече красота, отколкото в многоцветните пеперудки на Близнаците.

Козирогът не се нуждае от театралните ефекти на Лъва, за да привлече внимание към себе си. Козирогът е знак на вътрешната слава, а не на външния фалш.

Козирогът няма вид на спортист, но силата му е огромна. Скромният Козирог може да премести планина. Овенът също е силен. Пламенният скок на Овена е истинска победа на кратките дестинации. Но продължителното изкачване на високопланинския връх прославя Козирога.

Нетърпението на Овена му пречи да бъде победител в дългите походи. В Овена има нещо диво и неорганизирано, той е способен ярко да избухне и да угасне. В Козирога, независимо от известната му стихийност, има някаква ясна, строга организация, която не е натрапена от нищо външно, а е дошла отвътре. В Козирога има някаква огнена енергия, но той я владее със здрави ръце. Зимата на Козирога е съпруга на аскетизма. Зимата не понася разточителство и стъпките на Козирога са точно премерени.

Козирогът се движи с твърда стъпка година след година към набелязаната цел.

Козирогът е привличан от високи цели, високи постове. Козирогът иска да ръководи големи предприятия, иска да управлява много хора. Всеки Козирог, макар и поне веднъж, мечтае за власт над цялата Вселена.

Но има Козирози, които вече са преживели опита на висшата власт в миналите си въплъщения. Те са били на самия връх и до тях е долитал приветственият възхитен вик на милиони хора. Но всичко постигнато не им е донесло пълно удовлетворение. Те са смятали властта и славата за най-великите цели на земята, вложили са всичките си жизнени сили за достигането на тези цели, и независимо от това са изпитали съжаление на върха на постигнатото. Съжалението е неизбежен спътник на постигнатата цел. Колкото по-висока е целта, толкова повече сили са вложени за нейното достигане, и толкова по-печално е съжалението, когато целта бъде достигната. Целите мамят тези, които ги достигат, но това трябва да бъде преживяно със собствен опит.

Животът трябва да се преживее. Това означава да преживееш чрез собствен опит измамността на целите на външния свят. Това означава да преживееш със собствен опит истината на вътрешния свят. Козирогът, достигнал върха на вътрешния свят, не търси нищо във външния свят. Той вече е изпитал всичко тук, всичко е видял, той иска да узнае истината за пределите на времето и пространството.

С неуморимо упорство Козирогът върви към реализацията на своята вътрешна цел. Той отхвърля всичко излишно, всичко, което го отклонява от пътя.

Той присвива око, за да бъде по-точен погледът му. Той използва прости, аскетични методи за доближаване до истината. Козирогът е спартанец и не обича натруфените украшения. Точка върху стената или гола стена, немигащ поглед, неподвижна поза – това са средствата на Козирога. Самодисциплината на Козирога го поддържа в медитация, самодисциплината не му позволява да задреме.

И ето, един ден дългият, интензивен стремеж да бъде достигната истината, като висша цел, стига до пределното напрежение и неочаквано настъпва отпускането, настъпва просветлението. Идва пълното разбиране на суетността на всички желания, всички стремежи. Всичко, което трябва да бъде достигнато, вече е тук и сега. Великата цел е точно тук и сега. Не са нужни излишни усилия, не са нужни години напрежение. Истината идва сама, когато има отпускане в настоящия момент. Великата истината не е върха на Еверест, а тук и сега в сърцевината на душата.

Козирогът постига великата истина, великата цел, когато внезапно разбере суетата на всички достижения. Козирогът достига, когато разбере, че няма нищо и никъде за достигане. Всички цели принадлежат на бъдещето, а истината принадлежи на настоящето. Егоизмът се основава на бъдещите цели, а в настоящето няма нищо, което да може да бъде наречено "аз”. Когато Козирогът реализира това разбиране, той осъществява всичко.

Когато Козирогът реализира истината, камъкът на неговата концентрация се превръща в източник на водата на живота, а точката на неговото съсредоточаване – в безкрайността на битието.

Казаното за Козирога важи за всички хора, в чийто хороскоп е акцентиран десети дом.

Папка: Рождени Домове | Добавил: Пим (16.04.2013)
Разгледан: 2352
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.93.74.25