Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


04:21
07.02.2023
Вторник
44.211.239.1


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Рождени Домове


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


1-ви дом на Овена

Медитацията е състояние на не-ум. Медитацията е осъзнаване на това, че аз не съм ума.
Ошо, Оранжевата книга


Както знакът на Овена е главният знак в Зодиака, така и първи дом е главният в хороскопа. Първи дом, домът на Овена, определя самоосъзнаването на човека. Той говори за същността на човека, за неговото тяло и ум. Развитието на ума в близкото обкръжение и езиковото обучение са в трети дом. Болестите на тялото са определени от шести дом. Но умът и тялото като източник на самоосъзнаване са в първи дом.
В акта на самоосъзнаването човек определя своя аз. Той се отделя от околния свят и в някаква степен противопоставя себе си на другите. Ако някои знаци са доста размити и се сливат със света, то Овенът ярко се отделя от света. Овенът заявява: “Това съм аз, а това е светът. Аз не съм света.” В акта на самоосъзнаване Овенът се отделя релефно от обкръжението.
Като огнен знак, Овенът е отделен от тъмнината. Овенът се противопоставя на другите и по този начин познава себе си. Азът на Овена винаги е основан на не-аза на не-Овена. Но какво Овенът нарича свой аз? Как Овенът отговаря на главния въпрос на битието: Какво е аз? Какво ще каже Овенът за същността на своето самоосъзнаване? Къде е волевият източник на неговите импулси и действия? Как Овенът отговаря на това? Как ще отговори тук и сега? Отговорът на въпроса за източника на самоосъзнаването е много важен. Това е изначалната точка на целия живот. Всичко се разгръща от тази точка, всичко изконно се съдържа в нея. Така в първи дом на хороскопа, в дома на самоосъзнаването, се съдържа цялото значение за човешката съдба, за всички други домове.
Той обуславя доколко човек ще съумее да се осъзнае, доколко съдбата му ще бъде озарена от светлина или покрита с тъмнина. Първи дом е главният в хороскопа. Актът на самоосъзнаване е най-важният в живота. Това е крачката, която определя цялото пътешествие. Затова колкото се може по-често си задавай въпроса: “Кой съм аз?” Но не повтаряй заучени отговори. Бъди като Овен! Той не обича повторението на заучени отговори.
Той не обича повторението на чужди мнения.
Непосредственият Овен иска да узнае всичко непосредствено и сам. Непосредственото търсене на Овена е достойно за уважение. Ако Стрелецът се стреми към общоприет авторитет, а Ракът покорно следва възгледите на родителите, то Овенът търси истината сам. И той е прав. Фундаменталната истина на битието не се преподава в университетите. Само в движението на собствения живот може да я познаеш със собствените си очи. Движението на Овена е търсене на собствени отговори на собствени въпроси. И главният въпрос на съществуванието, който вълнува Овена, е въпросът “Кой съм аз?” За Овена е естествено, че този въпрос може да има само собствен отговор. Затова бъди като Овена.
Искреният Овен сам узнава истината за своя аз. Той вижда, че този “аз” е съставен от множество мисли, чувства, усещания, приятни и неприятни преживявания, цели, стремежи, конфликти, победи и поражения. Съзнателният Овен вижда, че няма никакъв единен център, който да може да бъде наречен “аз”. Няма единен “аз”, има само главоблъсканица. Тази тълпа и купчина мисли и усещания наричаме ум. Няма единен “аз”, има само тълпа впечатления и мечтания, които условно наричаме ум. “Аз-ът” е тази главоблъсканица, “аз-ът” е този ум. Това е първата истина на самопознанието.
И щом Овенът види тази истина, той прави първата и главна крачка към пределната истина.
Пределната истина е медитацията – състояние на не-ум. В състояние на медитация човек преживява второто си раждане, възкръсва от дългия сън. Първи дом на хороскопа говори за раждането на човека. Овенът ознаменува пролетта на възкресението след зимния сън. Пробужда се природата – пробужда се човекът. Нека дойде пролетта на Овена – пролетта на пробуждането. Нека с движението на Овена вечно се движи пролетта! Движението на Овена е търсене на истината на живота, истината на самопознанието.
В истинното самосъзнание няма себичност, в него няма ум, няма тълпа объркани мисли. В него има просто естествено съществуване. Затова е правилно да се каже не самосъзнание, а просто съзнание. Но това съзнание не съществува отделно от мен. Аз съм то. Аз съм това безкрайно и чисто съзнание. Това означава, че аз не съм ума с неговите ограничени проблеми. Овенът стига до това познание в състояние на медитация.
Овенът, роден в океана на вселената, утвърждава в себе си противопоставянето. Аз съм Овен, аз съм противоположен на Везните.
Аз познавам себе си чрез противоположното. Овенът, роден в океана на просветлението, утвърждава себе си в противопоставянето. Аз не съм ума, аз съм противоположен на ума. Аз познавам себе си чрез противоположното. Всичко в съществуванието познава себе си чрез своята противоположност. На Овена е дадено да узнае своята безкрайност чрез своя краен ум. Първата крачка на Овена към истината е осъзнаването на границите на неговия ум, осъзнаване на пътя на собственото самоусещане. Когато Овенът види, че неговата представа за собствения единен аз е заблуда, той се доближава до пределната истина, до състоянието на медитация. Когато видението на собствената отделеност от ума се превърне в самата същност на Овена, той завинаги ще влезе в медитация като във вечна светлина. И тогава целият живот на Овена ще бъде лъчезарен, всяка негова стъпка ще се превърне във въплъщение на истината и светът около него ще разцъфва като слънчева усмивка.
Овенът, осъзнал себе си, е източник на просветление за много поколения. Овенът, осъзнал себе си, знае, че той не е Овен. Именно затова той е най-истинският Овен. Именно затова той е източник на светлина за всички.
Всичко, казано за Овена, звучи актуално за всеки човек, защото всеки употребява думата и понятието “аз”. Но въпросът за самосъзнанието е особено актуален за този, при когото е акцентиран първи дом в хороскопа. Кой съм аз? Нека всеки си зададе този въпрос.

1-ви дом - Овен - Марс - АЗ, външен вид, характер, виталитет

Папка: Рождени Домове | Добавил: Пим (13.03.2009)
Разгледан: 3844
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          44.211.239.1