Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


04:00
07.02.2023
Вторник
44.211.239.1


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Рождени Домове


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


3-ти дом на Близнаците

Наблюдавайте хода на мислите си, като крачките на хората, вървящи по улицата. Наблюдавайте мислите безучастно – като преминаващи пешеходци, които са ви чужди.

Между мислите може да се види промеждутъкът, като между преминаващи. Колкото по-внимателно наблюдавате, толкова по-големи стават тези промеждутъци, толкова по-редки са мислите. Накрая улицата остава пуста. И тогава вие ще се докоснете до истината, до състоянието на не-ум.
Стопанин на третия дом са Близнаците. Това е знак на разума, на мислите. От трети дом гледа мисленето, отношението към речта и мълчанието у човека. Формирането на мисленето на детето е свързано с неговото прохождане на собствените му крака. Трети дом говори за мисленето и ходенето, за близкото придвижване на човека. Този дом се различава от девети дом, дома на Стрелеца – домът на Стрелеца говори за далечните пътешествия, за преминаване през три морета. Трети дом разказва за преминаващите, които човек среща на улиците в своя град. Стопанинът на трети дом – Близнаци – е двойствен знак. Двойствеността на Близнаците означава две направления на разума.
Едни Близнаци насочват разума си към обекти от външния свят. Други Близнаци насочват разума си към обекти от своя вътрешен свят.
Едни Близнаци разглеждат хората, преминаващи по градските улици. Други Близнаци разглеждат мислите, преминаващи по улиците на съзнанието. Едни Близнаци току-що започват да се учат в училището на живота, други стават зрели учители.
Зрелите Близнаци избират медитацията. Те обръщат цялата си любознателност към самите себе си. Те наблюдават своите мисли. Тези Близнаци изучават вселената по книгата на собствения разум. И узнават истината. Истината е в това, че човек е отделен от своите мисли. Същността на човека е неизменна, мислите му са изменчиви. Закономерно е, че Близнаците – знакът на мислите – са променлив знак. Променливостта е отсъствие на покой. Неспокойното дърдорене на Близнаците за всякакви дреболии издава дълбокото им безпокойство. Непрекъснатото движение на Близнаците, движението на техните мисли, очи, ръце, жестове, крака, ходене издават тяхното дълбоко безпокойство.
Безпокойството скрива истинската същност на човека. А човек, който не е познал своята същност, не може да бъде спокоен.
Човешкият знак на Зодиака Близнаци се управлява от Меркурий. Меркурий е символ на човешкия разум. Разумът отделя човека от животните. Но същият този разум разделя и човека от божествената истина. Разумът предоставя на човека възможности, невъзможни за животните. Но същият този разум вселява в човека безпокойството и го лишава от безметежността на животинското царство.
Безпокойството на Близнаците е типично качество на човешкия ум. То се среща у всеки човек. Във всеки човек има тревога. Тази тревога говори за това, че човек още не е достигнал своята цел. Той още не е познал себе си, не е достигнал до своята същност. Но не можеш да се познаеш чрез мисли и думи. Същността на човека е отвъд пределите на ума.
Същността е състояние на не-ум. Можеш да познаеш същността само чрез медитация. Медитацията означава наблюдение на своя ум. В това наблюдение не е нужно да се намесваш в движението на своето мислене. Нужно е просто да стоиш настрана и да гледаш без оценки и думи. Близнаците могат да се смесват с преминаващите по улицата, а могат и просто да стоят встрани и да наблюдават преминаващите. Близнаците могат да разглеждат преминаващите мълчешком и безучастно, а могат и да говорят за това, което виждат. Близнаците могат да кажат: “Тази властна, възрастна, прекрасно облечена жена, сигурно е Лъв. А онази скромна млада девойка, със скромна дреха сигурно е Дева. А тези еднакви момчета, с еднакви прически и с еднакви сака, които идват, разговаряйки и размахвайки ръце, вероятно са Близнаци. Този висок мъж е като телевизионната кула, която се вижда от нашия прозорец. А този дребосък е като табуретката на нашия съсед. Този дебелак се движи така гордо, че чак е противно да го гледаш, а тази млада девойка с букет цветя стъпва толкова грациозно, че е просто прелест!” Близнаците могат да говорят така, разглеждайки преминаващите. Но това няма да им помогне, няма да ги освободи от мъчителното безпокойство. Това не е медитация. Какво е медитацията? Да гледаш, без да говориш. Да виждаш, но да не мислиш за това, което виждаш. Да познаваш, но без емоционални оценки. Да възприемаш, без да назоваваш имена. Да съзерцаваш, без да даваш обозначения. Да чувстваш течението, но да не навлизаш в потока на асоциации. Да осъзнаваш, но да запазваш дистанция между себе си и това, което осъзнаваш. Медитацията е трудна, но е възможна. Медитацията е трудна за Близнаците, защото те са задръстени с думи и обозначения. Но тя е възможна за тях, защото те са знак на въздуха, който дава известна отделеност и прохлада. Водните знаци се сливат с другите, но въздушните знаци запазват известна дистанция дори при силна близост. Това качество на дистанцията прави медитацията възможна за Близнаците.
Когато Близнаците познават дистанцията между себе си и своите мисли, те познават медитацията. Когато отчуждено и безучастно наблюдават мислите си, Близнаците трябва да забележат промеждутъците между тях. В живота винаги има промеждутъци. Има интервали на празно пространство между хората, ходещи по улиците. Има интервали на празно пространство между думите, които са изписани върху листа. В живота винаги има промеждутъци. Нека Близнаците ги осъзнаят!
Колкото повече Близнаците осъзнаят паузите между думите, мислите и хората, толкова повече яснота и спокойствие ще се възцари в душата им. Колкото повече Близнаците осъзнаят паузите, токова по-дълги ще стават тези паузи. Преминаващите ще оредяват, улицата ще опустява. Но всичко това става от само себе си, без ни най-малко усилие на мисълта, без ни най-малко желание да стане така. Човек наблюдава безцелно, хората преминават естествено, часовникът се движи и улицата опустява.
Когато улицата стане напълно пуста и остане само наблюдаващият, тогава разумът се освобождава от мислите и остава само разумността. В този миг се открива и възцарява истината. Тогава навсякъде се появява безметежността на божественото съзнание.
Всичко, казано за Близнаците, има непосредствена връзка с човека, чийто трети дом е акцентиран в хороскопа.

3-ти дом - Близнаци - Меркурий - обучение, пътувания, комуникации, близки роднини

Папка: Рождени Домове | Добавил: Пим (11.03.2009)
Разгледан: 3158
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          44.211.239.1