Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


14:12
02.02.2023
Четвъртък
3.93.74.25


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Рождени Домове


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


4-ти дом на Рака

Ако в къщи имате специално място, особена стая за ежедневна медитация, не я използвайте за никакви други цели, тъй като всяка цел има своя вибрация. Медитирайте всеки ден на едно и също място по едно и също време и у вас ще се появи глад за медитация.
Ошо, Оранжевата книга


Домът на Рака говори за мястото на човека. За живота, за всяко нещо е нужно място. Нужно е място и за медитацията. Мястото е почвата, върху която нещо израства. Медитацията е зърното. Върху добра почва зърното бързо израства и дава добра реколта. Върху лоша почва зърното може и да не покълне.
Медитацията изисква специално място. Прекрасно е ако можете да отделите за нея отделна стая или поне част от стая. Медитацията обича своето място. Отделете това място от всичко останало. Нека мястото за медитация бъде подобно на храм. Храмът е свещено пространство, отделено от профанното. В много древни езици думата “свят” има значение на “отделен”. Какво всъщност е домът, жилището, ако не част от космоса, отделена от хаоса. Знакът на Рака наподобява две ръце, които сякаш пазят някакво пространство. Ракът пази всеки дом, всяко помещение, където живее и работи човек.
В този знак кулминира Юпитер, планетата на разширяването на съзнанието и медитацията. Мястото, помещението, където медитацията разширява съзнанието, се намира под особеното покровителство на Юпитер. Това е планетата на голямото щастие. Медитацията дава повече щастие в помещения, където се поддържа честотата на вибрацията, където не се прави нищо друго, освен медитация.
Знакът на Рака е управител на мястото и стомаха. Ако ядеш всичко наред, ако смесваш неподходящи продукти, можеш да си увредиш стомаха. Ако на едно място се занимаваш с несъчетаеми действия, можеш да развалиш мястото. За всеки стомах има подходяща храна. За всяко действие има оптимално място.
Ракът намира в дома си мястото, което е най-подходящо за медитация. Това е или цяла стая, или част от стая. Ракът пази стаята като дете. Ракът е способен да защитава, да се грижи за това, което се нуждае от грижа – слабото, нежното, новороденото. Знакът на Рака напомня две ръце, които грижливо обгръщат дете. Може би Раците са най-добрите родилите сред знаците на Зодиака.
Мястото за медитация в дома на Рака сякаш току-що се е родило. Както човешкото същество се ражда в океана на живота, така и стаята за медитация се ражда в дома. Новородения живот трябва да се пази, да се осигури с всичко необходимо.
Трябва да го оградите от ненужни и вредни влияния. Новороденото трябва да се храни редовно. Ракът огражда мястото на медитация в дома си и там не се занимава с нищо друго, освен с медитация. Ракът всеки ден подхранва това място, тази стая с вибрациите на медитацията. Той медитира в едни и същи часове, както храни детето в едни и същи часове.
Детето расте и опознава и поздравява своята майка. В стаята за медитация расте особена духовна атмосфера. И щом Ракът влезе в стаята, тя му изразява любовта си. Там Ракът лесно медитира. Той влиза в медитацията все по-дълбоко и по-дълбоко, като в яснотата на летен ден. Домът на Рака, четвърти дом на хороскопа, се нарича Дълбочина на Небето.
Любовната грижа за помещението за медитация помага да се навлезе в най-големите дълбини на нейното небе. Четвърти дом и Ракът са управлявани от Луната. Тази планета влияе върху глада и стомаха. Стомахът работи добре, когато гладът му е утоляван по едно и също време. Ако медитираш по едно и също време, можеш да развиеш в себе си духовен глад. И всеки ден да го удовлетворяваш в определеното време с голямо наслаждение не само за душата, но и за тялото.
Ракът е стопанин на мястото за медитация. В този знак кулминира Юпитер – планета на духовния Учител, планета на великите блага и благословията. Над помещението за медитация, над грижата за него, тегне благословията на Учителя. Юпитер е управителят на Стрелец и девети дом на познаването на висшата истина. Познаването на висшата истина започва от стаята за медитация. Иска ми е да пожелая на строителите, изграждащи домовете, да виждат не само материалните, но и духовните потребности на хората.
Дано се появят архитекти, които да приемат като необходимост не само кухнята и ваната в дома, но и стаята за медитация! Докато не се появят такива архитекти, трябва да се справим сами. Но ако имате добри отношения с Раците, няма да имате проблем със стаята за медитация. Всичко, казано за Рака, е актуално за човека, в чийто хороскоп е акцентиран четвърти дом.

4-ти дом - Рак - Луна - дом, семейство, родители, края на нещата

Папка: Рождени Домове | Добавил: Пим (10.03.2009)
Разгледан: 2769
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.93.74.25