Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


14:03
02.02.2023
Четвъртък
3.93.74.25


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Рождени Домове


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


5-ти дом на Лъва

Медитацията напомня повече игра, отколкото работа. Играта е чисто удоволствие.
Ошо, Оранжевата книга


В пети дом Лъвът проявява своята любов към играта и удоволствието. В шести дом Девата изразява грижата си за труда и полезните резултати. Медитацията напомня повече проявленията на Лъва в неговия дом, отколкото на Девата в нейния. Медитацията се разбира в съпоставянето на Лъва и Девата.
Лъвът е познавач на играта. Лъвът е велик играч. Великият играч играе не за да спечели, а заради самата игра. Играта е прекрасна сама по себе си. Тя е чиста радост. Лъвът й се наслаждава тук и сега.
Девата работи, загрижена за миналото и бъдещето. Миналите нужди не й дават покой. Тя не може да ги забрави. “Трябва да работя упорито”, казва тя, “трябва да се трудя и да не допускам нуждата да се повтори”. Девата се страхува от бъдещето като от повторение на миналото. Работи, сякаш търси защита в труда. Така прави Девата.
Девата търси ползата от труда, за да се противопостави на изпитанията на съдбата. Като земен знак, тя не вярва в плодовете на чувствата, в преживяванията на душата. Резултатът трябва да бъде земен, осезаем. Той трябва да носи осезаема полза.
Трябва да се работи, без да се потриват ръце, за да се донесе много полза, да има голям резултат. Само чрез земните, осезаеми резултати от труда, може да се противостои на всички превратности на съдбата. Така си мисли Девата и се труди с всички сили, ден след ден. Празникът за Девата е винаги утре, днес за нея е труд. Но трудът не й носи пълнота на удовлетворението. Удовлетворението е усмивка и отпускане. А Девата е напрегната и сериозна. Целта е далеч – как да се усмихваме и празнуваме? В работата ни има толкова несъвършенство – какво ти отпускане?
Девата влиза много трудно в медитация, защото медитацията няма мотивация, няма цел. Медитацията не е работа целяща да постигне нещо. Медитацията е игра, заради самата игра. Медитацията е чисто наслаждение тук и сега без мисли за някаква полза от този момент. Девата трудно влиза в медитация, докато за Лъва е лесно.
Лъвът е оптимист. Той не се грижи за минали неприятности, дори и да ги е имало. Да, имало е мрачни облаци, да, те са скривали слънцето за известно време. Но сега то сияе с цялата си красота! Можеш да се радваш на живота и да забравиш, че е било облачно. Слънчевата светлина е толкова прекрасна, че от щастие сърцето пее. Играй само за удоволствие, възхищавай се на живота! Така възкликва Лъвът.
Лъвът е велик играч – той не само се радва на играта, той играе преизпълнен от радост. Лъвът като велик играч играе не за да победи другите, а за да награди всички с радостта от играта. Лъвът не се грижи за целта на играта и живота, самото й течение му носи удовлетворение. Всеки миг от битието е изпълнен с радост. Животът не е движение към някаква цел. Животът е наслаждение на самия живот. Животът е радостта тук и сега. Как можеш да се радваш на всеки миг от играта, ако преживяваш бъдещата победа и миналата загуба? Можеш да се радваш на всеки миг от играта само когато не мислиш нито за миналото, нито за бъдещето.
Меркурий, планетата на ума, управлява Девата и пада, отслабва в Лъва. Девата е обладана от множество мисли за минали работи, за бъдещи дела. Лъвът се издига над множеството мисли за множеството дела, както лъчистото слънце се издига над земята. Лъвът просто се наслаждава на настоящия момент, къпе се в лъчите на славата в настоящия момент. Този миг от играта е великолепен – открий му сърцето си, той е гребенът на битието! Забрави за всичко, което е било и ще бъде, бъди в този миг – той е венецът на времето! Лъвът е велик учител по медитация. И ако той научи своята съседка Девата, да медитира, това ще бъде просто прекрасно. Всичко казано за Лъва има особено значение за човека, в чийто хороскоп е акцентиран пети дом.

5-ти дом - Лъв - Слънце - деца, забавления, творчество, хазарт, късмет, секс

Папка: Рождени Домове | Добавил: Пим (09.03.2009)
Разгледан: 3398
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.93.74.25