Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


15:37
02.02.2023
Четвъртък
3.93.74.25


Онлайн: 72
Гости: 72
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Рождени Домове


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


8-ми дом на Скорпиона

Научете се да преобразувате низшето във висше!
Ошо - Оранжевата книга


Осми дом е домът на Скорпиона и има отношение към преобразяването на енергията, трансформацията на разрушителните сили в съзидателни. Енергията е една, но нейното ниско направление носи страдание, а високото й направление носи творческа радост. Как да трансформираме тъмнината в просветление? Как да преобразуваме отпадъците в рози? В това преобразяване се състои процесът на алхимията, който е свързан с дома на Скорпиона.
Скорпионът говори за условията на алхимичния процес: за съзнателността и изразителността. Съзнателността означава ясен поглед към своето състояние, а не размисъл за него.
Скорпионът не е философ, той не изгражда доктрини за това, което наблюдава в себе си.
Скорпионът не е Стрелец - той не дърдори за своите преживявания на високопарен език.
Скорпионът не е критик - той не ругае и не хвали това, което вижда в себе си.
Скорпионът не е Дева - той не анализира всяка дреболия в процеса на своето мислене. Той просто гледа без критики и анализи.
Скорпионът не е Рак - той не се вкопчва в някакви сладки спомени, а гледа безстрастно.
Съзнателността е невъзмутимост по отношение на цялото свое напрежение. Скорпионът намира в себе си хладен поглед към собствения си вулкан, бушуващ отвътре. Дори ако в недрата ти бушува вулкан, винаги можеш да намериш в себе си невъзмутим поглед, който ще бъде недокоснат от този вулкан. Колкото по-съзнателен е Скорпионът, толкова по-лесно ще намери безстрастен поглед към всичко, което се случва в душата му.
Да гледаш към себе си със собствените си очи без думи и названия - това е азбуката на алхимията. Скорпионът е способен да гледа към себе си със собствените си очи. Той малко зависи от мнението на другите. Ако Везните и Рибите събират чуждите мнения за себе си, то Скорпионът иска да се види без екрана на чуждите представи. Скорпионът е способен на на-дълбоко самопознание. Всичко, което му е нужно, е да се научи да наблюдава себе си и да бъде изразителен.
Какво означава да бъде изразителен? Това означава да изразява своите преживявания напълно, тотално, участвайки с цялото си същество. Това означава да изразява преживяванията си така, че да преобразува негативното в позитивно. Това означава да изразява своите преживявания така, че да не засяга други хора, да не им пречи.
Натрупването на отрицателни настроения е свойствено за всички водни знаци, особено за Скорпиона.
Ако огнените знаци реагират непосредствено на дразнители, то водните знаци натрупват негативно поле и страдат от това. Затова Скорпионът трябва да се учи да изразява себе си, иначе ще боледува.
Трябва да бъдеш изразителен. Да бъдеш изразителен означава да се смееш, когато искаш, да плачеш, когато се чувстваш зле, да пееш, когато ти е весело на сърцето, да танцуваш, когато си изпълнен с енергия, да мачкаш възглавницата, когато те задушва гняв, да скaчаш като дете, когато чувстваш възторг, да живееш естествено и свободно във всички свои проявления.
Трябва да бъдеш изразителен, за да преобразуваш отпадъците в рози. Низшето може да се преобразува във висше. Висшето и низшето се състоят от едни и същи елементи. Само структурата им е друга. Трябва да бъдеш съзнателен и изразителен, за да настъпи алхимията и низшето да стане висше. Творческото съзнание променя структурата на енергията. Това, което причинява болка и е разрушително, се преобразява в съзидателен източник на радост.
Но е важно да помните, че самоизразяването не трябва да пречи на други хора. Не трябва да изхвърляте заряда на своите отрицателни емоции върху други хора. Това създава лоша карма. Това води до болести и проблеми. Освобождавайте своята негативност в самота. Крещете, ругайте, викайте в празното пространство. Това не ще навреди никому, а на вас ще донесе огромно облекчение.
Скорпионът, като воден знак, може да натрупва енергия на гнева. В някакъв момент тази енергия излиза от контрол.
Скорпионът използва дребни поводи, за да излее върху човека своя натрупан гняв. Този гняв не е адекватен на ситуацията, той идва от миналото, той носи печата на безсъзнателността.
Но когато Скорпионът медитира, той трансформира енергията на гнева, натрупана в дълбините му, в енергия на състраданието. Колкото по-дълбока е енергията на гнева, толкова по-голяма е енергията на състраданието, в която гневът може да бъде преобразуван. Затова медитиращият Скорпион е способен да достигне върховете на състраданието. Той има много енергия, трябва само да промени нейната посока. Трябва само да я осъзнае и да я изрази в празното пространство. И тогава адът ще се превърне в рай. Не е ли това чудо на трансформацията, не е ли това мечтата на алхимика - да преобразува отпадъците в рози, ада - в рай?
Скорпионът, умеещ да преобразува низшето във висше се превръща в Орел.
Всичко казано за Скорпиона, се отнася и за човека, в чийто хороскоп е акцентиран осми дом.

8-ми дом - Скорпион - Плутон - секс, наследство, разрушение, ново начало, смърт

Папка: Рождени Домове | Добавил: Пим (06.03.2009)
Разгледан: 2828
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.93.74.25