Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:29
24.05.2024
Петък
3.215.16.238


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Рождени Аспекти


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Секстили на Планетите

Тълкувайки секстила, следва да се обръща внимание на относителната сила на планетите в него, а също и на останалите аспекти на планетите, образуващи секстил. За импулс към проработването на секстила може да послужи квадрат, опозиция или съвпад, имащ със секстила обща планета, а тригонът, обратно, отначало забавя неговата проработка.
Множествен секстил, тоест секстил на планета към стелиум, възлага на него голям кармичен товар и ако тя, (и дома, където стои) не се проработват, в съответните области са възможни удари на съдбата. Разглеждайки триъгълник, съставен от секстил, тригон и опозиция, е нужно на първо място да се разбере коя от планетите, намиращи се в опозиция е по-силна: ако това е планетата, стояща в секстил към третата, то секстилът често ще бъде активен и поне частично проработен, а напрегнатите ситуации от смяната на акцентите ще се смекчи от тригона. Ако в опозицията е по-силна планетата, стояща в тригон към третата планета, то човекът като цяло ще бъде по-пасивен, а в стресови за него ситуации противоположният акцент на секстила в най-добрия случай ще му предостави възможност със свой труд да се справи със ситуации, към които може да се окаже неподготвен. От друга страна, проработката на този триъгълник дава едновременно големи конструктивни възможности, устойчивост и необходимото количество късмет. На този човек са достъпни много трудни кармични програми.


Секстил на Слънцето

Неправилният избор най-често означава не лекомислие или грешка, но предателство към своя Бог.

Секстилът на Слънцето дава на човека в областите, управлявани от Планетата, възможности, реализацията на които изисква от него волеви усилия и инициатива. Също е вероятно, че в хода на проработката на тези възможности да му се наложи да се сблъска с достатъчно твърди, императивни обстоятелства, които впрочем, не ще бъдат враждебни, по-скоро обратното, потенциално дружески, но все пак ще изискват определен подход и взаимна адаптация. Секстилът на Слънце някак хвърля на човека (в съответните на Планетата области) мъжки призив, предлагайки му да провери наличието в него на воля, способна да преодолее препятствията и да нагласи сътрудничество. При това препятствията са неантагонистични, а сътрудничеството се предполага, че е изгодно и ефективно. Ако човекът не чувства себе си готов да приеме този призив, той може да го отклони: един път, два, три... след известно време такова последователно нежелание да приеме всякакви конструктивни предложения, съдбата започва да работи против човека, той деградира и попада в твърди кармични програми, в които изборът е минимален или въобще отсъства.
От друга страна, секстилът на Слънцето дава много ценна възможност за проработка на принципа си, тоест на волята в хода на конструктивната дейност, свързана с Планетата. Решавайки вътрешните проблеми, възникващи във връзка с такава дейност, човек се учи правилно да направлява своята воля, получава възможност да определи, с какъв егрегор тя е свързана и да съгласува тази възможност с външните обстоятелства и различните програми на подсъзнанието.
Например, секстил Слънце - Луна е многообещаващ аспект, той, в частност, дава големи възможности както за физическо, така и за духовно развитие, на високо ниво това е аспект на духовните учители, прекрасно разбиращи съотношението на висшето и нисшето начало в конкретния човек и умеещи да го поставят на конструктивен път на еволюционно развитие, присъщ именно на него.


Секстил на Луната

Преодолявайки своята ленивост, човекът дава импулс за общественото развитие.

Този аспект дава перспективи на подсъзнателно развитие в областите, управлявани от Планетата. Например, при секстил Луна - Марс на човека в течение на живота не един път се предоставя възможността да се заеме с увеличаване на своята физическа сила и ловкост (аспект на спортистите), а така също и овладяване на навиците за труд, изискващи съществено участие на подсъзнанието (изработване на точни условни рефлекси). Например, това са различни работнически професии: шлосери, стругари, шофьори (особено при Луна в VIII дом) и т.н.
Секстилът на Луната дава големи перспективи за духовно развитие, тъй като предлага възможност за конструктивна проработка на чисто егоистичните програми на подсъзнанието по пътя на превеждането им на по-високи вибрации, а самия човек на по-широк начин за виждане на света (и своето участие в еволюционния процес).
Например, секстил Луна - Венера дава реални възможности да се премине от пасивно-потребителско отношение към любовта и изкуството (които и в двата случая ще играят съществена роля в живота на човека) към активно-съзидаваща: човекът ще получи възможност (при желание) не само да бъде пасивно влюбен в другия, но и да настрои със своята любов наново, в краен случай, реално да помага в духовното развитие и трансформация на програмите на егото - на другия, а заедно с това и своите. Аналогични ефекти ще се наблюдават и при естетическото развитие - човекът не само ще се интересува от изкуство и в степента на своето разбиране ще се наслаждава на него (което е характерно за тригона). Той често ще чувства, че възприемането на чужди картини му е недостатъчно и съдбата ще му предостави различни варианти за участие в художествено творчество, музикална дейност и т.н., което ще изисква от него известни усилия, но ще донесе огромно вътрешно удовлетворение и, което за него е много важно, значително по-дълбоко разбиране на изкуството (при тригон Луна - Венера тези проблеми, като правило не съществуват: човек е съвършено доволен от неговото ниво на възприемане на изкуството, другите хора и Божествената любов).
Невниманието и упоритото игнориране на възможностите, предлагани от секстилите на Луната, дават с времето дълбока неудовлетвореност от живота и себе си (което често се проектира върху обкръжаващите) и тържество на повърхностния егоизъм в областите, управлявани от Планетата. Проработката дава не само тънко творческо развитие на принципа на Планетата, но и общ духовен ръст на човека, свързан с конструктивно преобразование на нисшите програми на подсъзнанието.


Секстил на Меркурий

Работата на мислите е ефективна в границите между това, което човека не разбира и това, което той не може принципно да разбере.

Секстилът на Меркурий дава на Планетата възможност за конструктивно взаимодействие с принципа на мислене. Твърдението "ума е най-важното" представлява само по себе си едновременно и лакиране на действителността и нейната фалшификация. Обаче в сферата на действие на Планетата секстилът ще предостави на човека различни възможности за рационално разбиране и тактично ментално управление.
Секстилът на Меркурий не дава мигновено и леко повърхностно рационално разбиране на Принципа на Планетата, което е характерно за тригона, но прави конструктивни усилията, отправени към нейното постигане и прилагайки някакво количество труд, човекът достига някакво ниво, когато неговото разбиране не профанира принципа на Планетата, а обратно, дава му нови направления на развитието. Тук при тълкуване е важно да се обръща внимание на това каква е планетата от секстила и коя е по-силна. Ако е по-силен Меркурий, то при човека ще има изкушение, само започвайки да разбира проблема, да сметне своите първи (или втори) мисли достатъчни и ефективни и твърдо да потисне с тях принципа на Планетата, възприемайки го в крайна сметка с голямо изопачаване, и менталното управление на Планетата ще се окаже твърде грубо. Ако в секстила Планетата е по-силна, то в човека ще има изкушение да подчини своето мислене на нейния принцип и тогава рационалното разбиране ще бъде пристрастно, което пречи на обективността на оценката, а менталното управление - твърде слабо. Във всеки случай човекът ще усеща обща потребност от ментално развитие в областите, управлявани от Планетата.
Проработката дава в сферите на влияние на Планетата големи възможности за рационализации, тънкост и гъвкавост на рационалното мислене, граници на компетентността, които човека ще усеща добре. Положението е добро за учители в областите, свързани с Планетата, тъй като този човек може да даде на своите ученици широки възможности за усвояване принципа на Планетата, заставяйки ги да работи техния рационален ум - твърде ефективно средство за обучение.
Обратното, отсъствието на проработка, упоритото нежелание да се използва рационалното мислене за работа с принципа на Планетата води човека към загуба на вяра в себе си, своите способности и възможности, ментална депресия и възможности за удари на съдбата в съответните области.


Секстил на Венера

Отхвърляйки любовта, човек не само отхвърля Бога, но и силно призовава дявола.

Секстилът на Венера дава на човека възможности и вътрешно усещана потребност за социализация и развитие на естетическия принцип в сферите, управлявани от Планетата. Например, при секстил на Венера към Меркурий в глъбините на душата на човека му се иска да привлича хората с красотата на своята реч, изяществото на мислите и съвършенството на писмения стил и съдбата му предоставя възможности за развитие, въпреки че това не ще бъде задължително литературен институт (за последното към Венера е желателен тригон и не само от Меркурий, колкото от Слънце или Юпитер в Х дом).
Секстилът на Венера дава голяма конструктивна сила на любовта в сферите на Планетата. Това е много благотворен аспект, тъй като любовта се явява добър стимул за работа и човека най-често охотно извършва някакви усилия в посока постижения и проработка принципа на Планетата, в резултат на което последния (под влиянието на Венера) се облагородява и смекчава силно. Впрочем, човек на ниско ниво на проработка на Венера, е настроен изцяло на потребление, не се включва в никаква изискваща усилия дейност, даже когато светлината на възможната любов вкоравява неговото лице, за което впоследствие ще съжалява горчиво, или ще закоравее окончателно в самотен егоизъм.
Кармата винаги има предвид проработката, или в краен случай периодичната активизация на аспектите и ако човека игнорира влиянието на Венера чрез секстила на Планетата, то принципа на последната ще страда от неразбиране и отсъствие на любов, което може да се каже и за човека като цяло. Непроработените секстили на Венера се обръщат с особено жестоки удари на съдбата, за да може човекът да разбере в каква степен му е било необходимо онова, от което той навремето се е отказал.


Секстил на Марс

Работата може да бъде тежко задължение или насъщен хляб, но никога - почетно право.

Секстилът на Марс дава възможност на човека за изтъняване и повишаване на нивото на вибрации на енергетичния поток, свойствен на Планетата. Това е перспектива за конструктивна дейност, в хода на която пътьом протича проработка на Планетата (и Марс) и, в която човек се учи да съгласува своята сила и енергия с потребностите на Планетата, което ще даде известни трудности и ще изисква определени усилия, но те няма да се сторят на човека много големи. Ако обратно, той отхвърли всички възможности за конструктивни дейности, свързани с Планетата, то след някакво време ще почувства, че намиращата се в нея енергия не намира удовлетворяващ човека изход и се застоява, което с времето може да доведе до депресии, чувство за собствена непълноценност, или резки дисхармонични енергетични изхвърляния, например на агресии или нещастни случаи (агресия на външната среда).
От гледна точка на вътрешния живот, този аспект дава възможност да повишим честотата на собствената енергетика, което произтича в резултат на взаимодействие и видима адаптация на програмите на подсъзнанието, свързани с Планетата и енергетично, в частност, древни инстинкти, които в резултат на това придобиват по-цивилизована форма. Тук проработката дава възможност деструктивната и ниска енергия да се отправят в посока, идваща от едни конструктивни рамки. Например, проработен секстил Марс - Плутон може да даде възпитател, работещ с антисоциални подрастващи.


Секстил на Юпитер

Блестящите възможности е по-добре да се дават, отколкото да се взимат.

Да дадем дължимото на Юпитер: всеки негов аспект (особено мажорен) към Планета дава в нейните сфери разширение на възможностите, при което съвсем безплатно. Въпросът се състои в това, как да се отнесем правилно към тях и разумно да ги организираме. Секстилът на Юпитер дава на човека интерес към разширение на сферите управлявани от Планетата, по-широко постигане на нейните принципи както във външния, така и във вътрешния живот. Юпитер ще му предложи и множество удобни за това случаи, ограждайки ги със свойствената си помпа. Обаче, човекът като предполага, че веднъж рога на изобилието започнал своята дейност, така и ще продължи, греши силно. По-нататък ще се изискват от него лични усилия и блестящите перспективи ще изискват за своята реализация съответни усилия (по пътя Юпитер, разбира се, ще помага, но за поддръжката на човека ще се наложи да се разплаща, също както и за помощта на неочаквани покровители).
Секстилът на Юпитер е добър с това, че той разширява възможностите и формата на труда и дава по-добро, по-широко разбиране на принципа на Планетата, особено ако секстилът започне да се проработва. За този аспект е характерно също това, че човекът получава възможностите като кредит, при което е длъжен често да се разплаща в косвена форма (не по принципа "аз на тебе - ти на мен", а по-скоро "ти на мен - аз още на някого"), което не винаги е лесно да се разбере.
На ниско ниво човекът възприема секстила на Юпитер като тригон и се стреми да използва всички аванси, без да дава нищо в замяна, което води до неприятни за него последствия, в частност, видимо много перспективни възможности неочаквано и винаги се закриват и човека чувства себе си несправедливо излъган от съдбата, при което, притежава намек за мания за величие, който мажорния аспект на Юпитер винаги дава в сферите, управлявани от Планетата. Проработката на секстила означава не само голямо разширение и ефективно използване сферите на влияние на Планетата, но и голямо количество перспективни разработки, които човек предоставя на външния свят.


Секстил на Сатурн

Животът на човек трябва да бъде такъв, че да си струва да бъде разбран.

Секстилът на Сатурн дава възможност на човека за задълбочена проработка в сферите, управлявани от Планетата. Нужно е обаче, да съумеем да видим тези възможности, защото почеркът на Сатурн, особено на ниски нива на негова проработка, заставят човека да мисли по-скоро за своите свързани с външни ограничения нещастия, отколкото за развитие и проработка на съвсем неочевидни планове и перспективи. Заедно с това, влиянието на Сатурн, в управляваните от Планетата сфери, прави човека вътрешно сериозен и целеустремен, но той е длъжен сам да осъзнае това, а не да го изтласква в подсъзнанието (което на ниско ниво и особено в огнено-въздушен хороскоп е твърде вероятно). Сатурн предлага на човека да се заеме с проблема на Планетата дълбоко, да се ориентира във влиянието на нейния принцип върху вътрешния живот и само след това да предприема активни външни стъпки. Той обещава дълбоко проникване в тайните на Планетата, нейно мъдро владеене и управление - но в рамките на кармата, която в дадения случай налага съществени ограничения и трябва да се научи да ги вижда.
В момента на активизация на секстила човек усеща някакво замръзване, външни и вътрешни спирачки, някак си призоваващи го да погледне втренчено в себе си и два пъти повече да се ориентира в Планетния принцип (обикновено въз основа на конкретен проблем, възникващ в резултат на усилване на външни и вътрешни ограничения).
Ако човек упорито игнорира сатурновите предложения, Сатурн може съвсем да замрази Планетата, а после човекът ще изучава нейния принцип принудително. Например, опитите за лекомислено отношение към любовта (във всичките и видове) при секстил Сатурн - Венера могат да дадат съвършено безсърдечен човек, на когото с времето кармата ще изпрати, например, горещо обичана и също толкова безсърдечна внучка, заставяйки го да преживее мъчения подобни на тези, за които той някога е бил причина.


Секстил на Хирон

Защо скритите възможности на човека се скриват така щателно от него? Боят се, че ще ги продаде в робство.

Секстилът на Хирон дава на човека възможност за нестандартно и даже почти неправдоподобно разширение на принципа на Планетата, но да се досетиш за това (а още повече да го направиш) често е трудно. Проявата на този аспект може да изглежда като непонятни или неясни обстоятелства в сферите, управлявани от Планетата, а разбирането им коства известен труд, но резултатите дават неочаквано разбиране или нестандартно виждане на съответната ситуация, намираща след това вътрешен смисъл.
На ниско ниво на проработка, секстилът на Хирон дава мними възможности за разширение и изходи от кризисните ситуации на развитие, свързани с принципа на Планетата, които хвърлят наивния, доверчив и надяващ се на бърз успех човек в хаос и вътрешна безпътица. Хирон учи човека да работи нестандартно, надеждно, практично, а главно, решавайки първо вътрешните си проблеми и едва след това - външните.
На всичко това човек може да се научи, ако успее да разбере, че предлаганите му от секстила на Хирон възможности изискват не само честна работа, но и нестандартен подход, а възможно е и раздяла с някоя част на "света, с който сме свикнали".
Въобще това е много перспективен аспект, даващ възможност на човека да се ориентира в сложните и дълбоко скрити загадки на собственото подсъзнание и надеждно да ги извади в съзнанието, което понякога води до преход на качествено ново ниво в сферите, управлявани от Планетата. Проработеният секстил дава не само възможност за избор на оригинални пътища за развитие на Планетарния принцип, но също и възможност да ги предлагаме на другите.


Секстил на Уран

Пробивайки в човека, гениалността активно му пречи да пробие сред хората.

Секстилите на висшите планети дават възможности, от които не се възползва всеки човек. В частност, секстилът на Уран дава хубави идеи (изискващи впрочем, за своето въплъщение съществено развитие) само на човека, който е проработил принципа на Планетата на достатъчно високо ниво. Тогава той започва да цени тези най-често твърде оригинални идеи, които му изпраща Уран.
Разбира се, секстилът на Уран дава на Планетния принцип за човека не скучен живот, понякога даже много, но е нужно да се научи да възприема урановите влияния според тяхното реално достойнство. В началото на проработката ще бъде много глупава ексцентричност, зад която нищо не стои и едва едва потенциално творчески идеи, нуждаещи се обаче от грижливи проверка и оформяне. Секстилът на Уран - това е покана за голямо творчество в сферите, управлявани от Планетата, но не готов дар на това творчество.
Проработката тук ще даде истинска творческа натура и постоянен творчески избор, който и отличава истинския художник, а на високо ниво също и способност да открива дарбите на другите хора. На ниско ниво човек не разбира действията и възможностите, предоставени му от Уран, те му изглеждат красиви или отчасти плашещи, но безсмислен и безполезен бенгалски огън или, ако Уран е ранен, придобиват понякога характер на свръх ценни идеи.
Тук проработката започва с това, че човекът се учи да възприема урановите прояви (необикновени събития и т.н) в сферата на Планетата като знаци на съдбата, показващи възможността за конструктивно и потенциално творческо приложение на своите сили. Според степента на проработка човека постепенно изучава (свойствено именно на неговата съдба) езика на урановите знаци и намеци и започва да ги използва практически. Стремеж към това, впрочем, човека усеща винаги, в краен случай, шаблонното поведение в съответстващите ситуации му е много скучно.


Секстил на Нептун

Ако можеш да хванеш - хвани, защото повече такъв случай няма да ти се представи.

Секстилът на Нептун дава възможности на човека за истинско разбиране принципа на Планетата, но те изискват от него определена работа, при което често съвсем не от този род, към който човека е готов и привикнал. Нептун му дава изопачаване на реалността, както външна, така и вътрешна, и проработката на секстила означава изход от груби изопачения и илюзии, които се наричат лъжа и самоизмама, в посока на по-фини. Някои от тях се наричат изкуство, други - медитация, трети - молитва... Ето защо избора, предлаган от секстила на Нептун, често има характер на груба съблазън. Искрено отхвърляйки го (което може да изиска голямо количество вътрешни усилия и проработки), човекът получава от Нептун по-тънко изопачение и по-фини съблазни, и т.н. В някакъв момент нивото и начина на виждане на Планетния принцип стават изведнъж такива, че могат да се явят като откровение за другите хора - ако човекът успее да доведе до тях своето виждане, а това също изисква определен труд.
На високо ниво секстилът на Нептун дава фино разбиране на Планетния принцип и неговото включване на такива вибрации на енергетичния поток, че възниква впечатление на откровение или религиозно чудо. При това човекът може да осъзнава зле, какво и защо именно той така прави, но чувството за висота на потока и едновременно силното съпротивление на материала ще бъдат за него признаци на достигнатото съвършенство.
На ниско ниво секстилът на Нептун дава много възможности за лъжа и самоизмама, но също и чувство за притежание от страна на Планетата, усещане на екстаз при усвояването на нейния принцип. Обаче, това изисква много старания, а особено изработване на вътрешна честност в оценката на своите реални достижения. Ако Планетата е ранена е възможен изход от неприятностите в света на илюзиите, в което Нептун, разбира се помага, но с времето ще започнат твърди разочарования и удари на съдбата. Лъжливата жалост се отличава от истинското страдание, което човек прекрасно чувства, когато са отправени КЪМ НЕГО.


Секстил на Плутон

Стремейки се да направиш света достоен за себе си, помни, че това е невъзможно.

Секстилът на Плутон дава на човека възможности за изчистване в сферите, управлявани от Планетата и не си струва тези възможности да се пренебрегнат. В живота такова влияние често има не твърде изразен акцент, но все пак човека забелязва, че избирайки възможностите, предлагани от Планетата и реализирайки ги, той следва да бъде внимателен, защото неправилните действия и особено всевъзможната халтура водят до невъзвратими загуби и крах на конструктивните начинания.
Понякога Плутон може да предложи на Планетарния принцип няколко варианта на жертви и тук човекът трябва да бъде особено внимателен и да не изхожда от дребнави съображения, във всеки случай, да се опитва да не отдалечава жертвата до момента, когато това по принцип може да се отдаде: резките удари на плутоновата съдба е винаги по-добре да предотвратяваме по-отрано, а в дадения случай кармата предоставя за това големи възможности.
Проработката дава изчистване на Планетарния принцип във вътрешния живот на човека, в частност програмите на подсъзнанието, свързани със сферите на влияние на Планетата. Това изчистване произтича някак от само себе си, като допълнителен резултат от вътрешни усилия на човека, отправени към достигане на една или друга конкретна цел от числото на предложените от секстила и в частност включва в себе си изкореняване на жаждата за власт над хората, активизиращи Планетния принцип.
На високо ниво акцентът на секстила може да се премести върху Плутон (на средно ниво това става рядко и означава тежки удари на съдбата) и тогава човекът приема активно участие в големи програми, свързани с изгаряне на кармичните възли, а в конкретните форми на неговата работа ще се усеща конструктивното влияние на Планетата.
На ниско ниво човекът ще се старае да избягва вариантите на конструктивна чистка и жертви заради себе си, като се опитва максимално да ги отложи или прехвърли над други хора, над които (в сферите на Планетата) той ще има определена власт и може добре да види техните недостатъци.
При добра енергетика тази проекция може известно време (при условие, че се полагат усилия) да се получи нелошо, но играта с плутоновите програми винаги върви по принципа "извадилия меч от меч и умира", в смисъл, че изчистването на обкръжаващите или се предшества от доброволно, или се последва от принудително собствено очистване.

Папка: Рождени Аспекти | Добавил: Пим (19.04.2009)
Разгледан: 6992
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.215.16.238