Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:40
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 5
Гости: 5
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Рождени Аспекти


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Тридецили на Планетите

Интерпретирайки тридецил, важно е да се обръща внимание на мажорните аспекти на образуващите го планети и нивото на тяхната проработка. Раняването на тридецила означава трудности при изразяването на вътрешния живот, но и активен стремеж към това и сложности при опитите за участие във външните жизнени прояви: много от тях се оказват неудовлетворителни във всички отношения, на човека е нужно да се старае да бъде по-внимателен и по-изтънчен. Хармоничният тридецил дава лекота, обаяние и баналност в изразяването на вътрешния живот. Последното е важно да се преодолява и да не се приемат актуално протичащите външни жизнени процеси и своята роля в тях за образец, но да се търсят пътища за задълбочаване и усъвършенстване на сътрудничеството с живота.
Различните триъгълници, съставени от децили, квинтили, тридецили и биквинтили (например, равнобедрен: два децила и квинтил, или разностранен: децил, квинтил и тридецил) означава устойчив интерес към жизнените и хуманитарни прояви на външния свят, а също и изобилие на съответстващите качества, в частност, живост и човечност, в самия човек (освен съвсем ниско ниво), даже ако триъгълника е частично ранен, и да се убие живота и хуманитарните склонности в такъв човек е особено трудно, особено ако аспектите са точни.


Тридецил на Слънцето

Взимайки участие в чуждия живот, честният човек се старае да го съхрани.

Този аспект дава възможност за успешно и конструктивно прилагане на волята на човека към развитието на живота в сферите на действие на Планетата. Човекът при това не ще изпитва пряк натиск от обстоятелствата, императивно каращ го към това, но ще усети импулс за вътрешна жизненост, който някак си ще го помоли да вземе участие в проблемите, свързани с оживяването на формите в сферите на Планетата, те ще му се покажат не странични, а тясно свързани с него лично. Действително, участието в развитието на живота в сферите на Планетата му обещава не само успех на самото това предприятие, но и голяма помощ при личното самоизразяване. В крайна сметка той може да усети в себе си истинското човешко начало като ръководещо развитието на еволюционно по-ниски форми на живот.
При хармонично Слънце това е много благоприятен аспект, човек може да направи много, ако преодолее своята леност. Раняването на Слънцето може да даде неправилна насока на инициативата, или да я изопачат обективни външни условия, което силно ще пречи на човека в неговите опити за участие в развитието на живота в сферите на Планетата, а ако и тя е ранена, то без специална проработка на тридецила неговата помощ ще носи отначало разрушителен характер даже при най-добри намерения.


Тридецил на Луната

Животът за човека има примерно същото значение, както пейзажа за романа.

Този човек ще бъде склонен много лично да възприема проблемите на развитието в сферите на Планетата, те ще предизвикват у него интимно топло чувство и желание да и помогне, с майчински оттенък: да приласкае, затопли, нахрани и т.н. При това човекът може да бъде достатъчно егоистичен, стремейки се да получи от живота максимума за себе си лично и подменяйки грижата за актуалните потребности на обкръжаващия свят със суета около своите представи за тях. Раняването на Луната може да даде голяма капризност в подобни взаимодействия, тоест много неща в чуждия живот няма да се харесват и той може да опита да го приспособи към себе си, отричайки свойствения му път на развитие, но всичко това под вида на искрено участие и помощ.
Хармоничната Луна дава прекрасно интуитивно усещане на живота и неговите проблеми в сферите на Планетата и възможност за адекватно участие в тях, но едновременно и също толкова хармоничен вампиризъм върху него. Проработката дава симбиоза, повече или по-малко напрегната, в зависимост от мажорните аспекти на Луната и Планетата и възможност за тънко дълбоко самоизразяване на човека в процеса на участие в развитието на живота: при това той ще усети своето истинско човешко начало.


Тридецил на Меркурий

Оставайки насаме със своите мисли, гледай, те да не ти доскучеят.

Този човек живо се интересува от проявите и трудностите на развитието на живота в сферите на Планетата, той ще бъде склонен да приложи тук своя ум или, в краен случай, да поговори на тези теми. Тук проработката дава добри възможности за рационално разбиране на проблемите на развитието на живота в сферите на Планетата и потенциална живост на ума, отправен към тяхното решаване. Реализирайки по такъв начин своите умствени способности, човекът ще усети голямо удовлетворение от собственото човешко начало в себе си. Този аспект дава потребност (и възможности) за самоизразяване в сферата на Планетата чрез ментална дейност и при проработка това самоизразяване ще бъде и живо, и интересно за обкръжаващите.
Например, тридецил Меркурий - Юпитер при проработка може да даде оригинален и непосредствен духовен ръководител, с жив и изобретателен ум, властен точно толкова, колкото е необходимо: "... защото бремето Мое е леко..."; на ниско ниво човек ще смята себе си за изключителен специалист (и благодетел) в жизнените прояви на домовете, заети от Меркурий и Юпитер, както в дълбочината на анализа, така и по нивото на философските обобщения, а като цяло даряващ животодател, но мнението на самия живот за неговите успехи в тези сфери ще го вълнува в малка степен.


Тридецил на Венера

Животът на социалната среда рядко има антропоморфен характер.

Този аспект дава желание за участие в социалните моменти, възникващи в сферите на Планетата. Тези моменти означават за човека възможност за самоизразяване, той усеща в тях диханието на живота, който го привлича и призовава да приложи своите сили. В сферите на Планетата човек усеща живота на красотата, него го привлича естетическия идеал, а съдбата му предоставя възможност да оживи областта на влиянието на Планетата с помощта на изкуството, особено при силна Венера.
На ниско ниво всичко това протича под значителното влияние на социалните щампи, което заплашва живота, в който се стреми да участва човека, с бързо унищожение. Ако в сферите на Планетата човека се докосне до любовта, тя може, при правилно поведение, извънредно много да го оживи и даде възможности за дълбоко човешко самоизразяване, което впрочем, лошо се съчетава с примитивно разбираната сексуалност. Например, тридецил Венера - Марс дава потенциално силни и човешки прояви в любовта, но опитите на самия човек или партньора му да форсират разпалените (с животински оттенък) страсти завършват с пълен неуспех, макар самото начало на любовта може да обещава много енергично и живо продължение.


Тридецил на Марс

Бъчва от доблест не заменя лъжичка съвест.

Този аспект дава на човека възможности и желание да насочи своята енергия в сферите на Планетата за поддържане на живота, в тези форми, в които той е склонен да го вижда. Чрез енергично участие в този живот успешно протича неговото самоизразяване, тоест външна реализация, а често попътно и оформянето на вътрешния живот, което при проработка му дава усещане за собствена принадлежност към човешкия род, рядко и ценно за средния човек.
Положението на Планетата прави задачата за поддържане на жизнените процеси сложна, а раняването на Марс дава грубост на енергетиката на човека, но в същото време и акцентира тридецила като един от пътищата за нейната хармонизация. Последното субективно се изразява в това, че човек в сферите на Планетата, без сам да разбира защо, става по-мек и по-деликатен, като че ли някак си постоянно му напомня: "Внимание, живот!" (внимателния наблюдател ще забележи смекчаващото действие на децил, квинтил и техните производни при най-пропадналите хора). Ако Марс е хармоничен, енергията на човека в сферите на Планетата ще бъдат, като правило, успешно насочени, поддържайки живота (при тридецил Марс - Плутон по пътя на ефективно унищожение на неговите паразити), което за човека ще бъде разбиращо се от само себе си, но резултата ще го вдъхнови повече, отколкото той си мисли.


Тридецил на Юпитер

Ангелските крила съществуват не заради това, да пускат с тях прах в очите.

Този аспект дава на човека в сферите на Планетата импулси за помощ към процесите на живот и развитие, тяхната разнообразна поддръжка и разширение на възможностите им, обаче всичко това ще изисква от него определен труд. На високо ниво този човек може да изиграе голяма роля в развитието на сферите, управлявани от Планетата и тяхната хуманизация, в което ще намери своето човешко самоизразяване (или, казано по-просто, лице). На ниско ниво всичко може да се ограничи с благи пожелания и снизходително-пренебрежително отношение, на средно, възможно е, да възникне широк пасивен интерес към сферите, управлявани от Планетата, особено в аспекта на проблема на техния живот и развитие (така, както човекът ги разбира) и някакви ситуации, когато човек ще съумее да ги реализира активно, обаче тук няма да има силен натиск, поне от страна на тридецила.
Ако Юпитер е хармоничен, човека ще има възможност да встъпи в сферите на Планетата в ролята на благотворител или спонсор, помагайки на развитието на тези негови жизнени форми, които му се харесат. При раняване на Юпитер той ще има аналогични претенции, или неговата благотворителност ще му донесе усложнения, и благотворения живот ще започне да се развива съвсем не така, както би му се искало на него, а главното, без всякаква благодарност и признание на неговите заслуги.


Тридецил на Сатурн

В търсене на смисъла на чуждия живот понякога може да се намери смисъла на своя.

Този аспект дава при проработка възможност за дълбока и сериозна помощ на живота в сферите на Планетата и във всеки случай силно (често неосъзнато или изтласкано) желание за участие в този живот, в което човекът може да намери своето самоизразяване, което (в сферите, управлявани от Сатурн и неговите аспекти) е винаги ограничено и затруднено. Като правило, този аспект прави човека в сферите на Планетата стеснителен, неуверен в себе си и необичайно внимателен към всякакви прояви на живота, които той усеща като интимно свързани с него лично. В хармоничен вариант тази неувереност в себе си преминава бързо, но внимателността и грижливостта остават и в съчетание с дълбината на устрема често дават пълно потапяне на човека в сферите на живота и областите на развитие на Планетата, прекрасно разбиране на съответстващия проблем и конструктивна помощ при решаването му - ако човек започне да се занимава с това.
При раняване на Сатурн неувереността на човека в себе си и в сферите на живот на Планетата се оказва обоснована, той ще бъде отначало непохватен и видимо не на място, от което ще започне да страда, но в същото време (при активизиране на тридецила) с удвоена сила ще се стреми към контакти с този живот и постигането на проблемите на неговото развитие. Проработката на аспекта ще му донесе дълбокото разбиране за тях, възможност за адекватна помощ и човешко удовлетворение от него.


Тридецил на Хирон

На осите на колата на живота се намират: от една страна колелото на фортуна, от друга - кръста на съдбата.

Този аспект при проработка дава в сферите на Планетата, първо, нестандартно и неочаквано виждане и разбиране на живота и въобще процесите на развитие, а второ, способност да участва в тези процеси, материално и конструктивно разрешаване на проблеми, изглеждащи нерешими по принцип. Първоначално аспекта може да се изрази във формата на внезапен интерес към проявите на живот в сферите на Планетата, които поставят човека в интелектуална безизходица, излизайки извън рамките на неговите представи за света.
Въобще този аспект е хармоничен и в някои случаи той може да даде защита от съдбата, но неговите прояви са най-отчетливи при съзнателното участие на човека в проблемите на развитие на живота в сферите на влияние на Планетата, където той ще прояви изразени творчески способности и ще получи (в резултат на честен труд, ако се окаже способен за това - тук трябва да се види хороскопа като цяло и да се проработват Сатурн, Нептун и Плутон) възможности за нетривиално човешко самоизразяване с голямо чувство за хумор. Раняването на Хирон ще направи, наистина, него самия постоянен обект на такъв хумор, затова пък при проработка ще позволи да се разбере и вземе участие в значително по-широк спектър интересни и живи дела в сферите на Планетата, отколкото при слаб и хармоничен Хирон.


Тридецил на Уран

Небитието въобще не е тъждествено на не битието.

Този аспект дава общ интерес в сферите на Планетата и повече от оригинални идеи, отнасящи се към процеса на развитие на живота и решаването на неговите специфични проблеми, но като цяло отношението към този живот у човека ще бъде заинтересовано-доброжелателно. Неговите идеи и необикновена енергия могат да се окажат много конструктивни, ако Уран е в известна степен проработен (което означава творчески човек въобще, тоест с каквото и да се занимава), но и в този случай те изискват развитие и материализация по отношение към конкретните проблеми на развитието в сферите на Планетата, за което ще се наложи проработката на нейния принцип, иначе урановите идеи ще увиснат във въздуха и там ще остане енергията на неговите високоволтови разряди, във формата на гръм, поразяващ въображението със своята мощ, но бързо изчезващ без най-малки последствия.
Този аспект има известно защитно действие, но човекът, като правило, не го забелязва или го приписва на случайността. Обаче урановите знаци, проявяващи се във вид на необикновени причудливости на живота в областите, управлявани от Планетата, ще му кажат много, ако се научи да ги чете, в частност, ще помогнат точно да се разбере, а често и да се намери път за решаване на проблемите на развитието в сферите на Планетата живот, в което човекът може да намери своето косвено щастие.


Тридецил на Нептун

Да се разбере - означава да се включи в своята кармична програма.

Проработеният аспект дава възможност за дълбоко включване на човека в проблемите на живота и неговото развитие в сферите на Планетата, когато в него се пробужда и реализира космическата любов към този живот и в изразяването на такава любов той намира своето човешко начало. Раняването на Нептун може да даде силно (често ирационално) чувство за вина пред жизнените процеси в сферите на Планетата и болезнено отношение към съответните проблеми, при което човека ще започне да ги вижда със силни изопачавания, съчувствайки не така, както трябва, и помагайки не там, където трябва.
Хармоничният Нептун дава отначало чист екстаз от едната идея за участие в живота в сферите на влияние на Планетата и човека достатъчно успешно, но повърхностно може да се включи в него (ако поиска и обстоятелствата не препятстват това), но главните проблеми на живота и острите ъгли на развитието хармоничния Нептун ще замаже или замаскира. Този аспект има слабо защитно действие, но основните му прояви - това са възможността за искрена и любовна помощ за развиващия се в сферите на Планетата живот, в което човекът може да намери своето косвено щастие.


Тридецил на Плутон

Управлявайки съдбата на народите, малцина забравят за своята собствена.

Този аспект потенциално дава добро виждане на недостатъците и пороците на развитието на живота в сферите на Планетата, при което при раняване на Плутон човекът може да вижда само тях, което създава като цяло достатъчно мрачна картина. Хармоничният Плутон предоставя на човека големи възможности за ефективно лечение на тези пороци, в частност, унищожение на паразитните форми на живот, от което може да получи голямо удовлетворение. Например, проработеният тридецил Плутон - Луна може да даде добър лекар (особено при силен VI или ХII дом), а тридецилът Плутон - Венера - твърд художествен критик, язвителен сатирик или, при силен Меркурий, журналист, бичуващ обществените язви.
На ниско ниво критиката на жизненото развитие в сферите на Планетата може да бъде деструктивна и в много отношения несправедлива, но, независимо от това, обикновено се прави от добри намерения и за добро, макар че не винаги го носи, особено при раняване на Планетата. При силно раняване на тридецила са възможни склонности към черно учителство за жизнените прояви, тоест съзнателното им унищожение, но, като правило, на най-ниско ниво и като следствие от собствените фрустрации, свързани с болезнени неудачи при опитите да се открие (в сферите на Планетата) развитието на живота в своя вътрешен свят и да се прояви навън.

Папка: Рождени Аспекти | Добавил: Пим (11.04.2009)
Разгледан: 1876
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240